Προς το περιεχόμενο

Πώς να γίνουμε καλύτεροι skilled κιθαρίστες από το σπιτι?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

αν και είμαι σε παρόμοια φάση με εσένα και κανονικά θα έπρεπε να αφήσω άλλους να σου κάνουν προτάσεις θα σου πω ένα δύο πράγματα που με βοήθησαν δεδομένου ότι δεν είναι τόσο εύκολο να βρεις δάσκαλο και να σε βοηθήσει να ξεμάθεις τα λάθος, να μάθεις σωστά και όλα αυτά να γίνουν σε λογικό χρόνο και με λογικό κόστος.

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και πιστεύω θα δεις θεαματική διαφορά

1. ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ youtube!!! Δεν σου προσφέρει τίποτα γιατί η πληροφορία είναι τόση που τελικά απλως χαζολογάς με πολλά και χάνεις άπειρο χρόνο χωρίς αποτέλεσμα.

2. Μπαινεις στο www.justinguitar.com όπου έχει μια σειρά με μαθήματα και βρίσκεις το σημείο στο οποίο βρίσκεσαι (τι ξέρει και τι δεν ξέρεις)

3. Παίρνεις ένα τετραδιάκι ή καλύτερα ημερολόγιο όπου θα καταγράφεις την καθημερινή σου ρουτίνα και θα βάζεις κάποιους στόχους.

4. Ξεκινάς μαθήματα με τον justin (!) και για κάθε μάθημα που βγάζεις και μόνο αφού το βγάλεις και το κατανοήσεις βλέπεις ΜΟΝΟ ΣΧΕΤΙΚΑ BΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΥΟUTUBE!

5. Παίρνεις ένα βιβλίο θεωρίας το οποίο το διαβάζεις με τη σειρά σαν λογοτεχνικό.

6.Δεν ασχολείσαι μόνο με το blues αλλά με όλα τα στυλ και τελικά θα δεις ότι θα σου βγουν Blues πράγματα.

7.Κάθε μέρα ασχολείσαι με τα διαστήματα και τις ασκήσεις aural training που έχει ο justin. Τα διαστήματα είναι ότι σημαντικότερο κατά την άποψή μου.

8. Ασχολείσαι λ;iιγο κάθε μέρα με το transcribing τραγουδιών νότα νότα από το cd. είναι σηματικό να βγάζεις τραγούδια από διάφορα είδη και όχι μονο blues licks.

9. Πριν αρχίσεις τη μελέτη είναι καλόν να έχει αποφασίσει πόση ώρα θα ασχοληθείς και να μην επιτρέψεισ σε τίποτα να σε διακόψει (κλείσιμο κινητών,όχι σκέψεις για δουλειές και υποχρεώσει και προπαντώς όχι τηλεόραση στο backround)

10. ηχογραφησε σε όλες τις φάσεις τον εαυτο σου ...θΑ ΕΚΠΛΑΓΕΊΣ!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 56
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Κάνε όπως ο Νέστορας. Παίζε με τον ενισχυτή στο 11!!!! Δεν θα ακούς ούτε εσύ, ούτε οι άλλοι ;) ;D

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

• Guru

Κάνε όπως ο Νέστορας. Παίζε με τον ενισχυτή στο 11!!!! Δεν θα ακούς ούτε εσύ, ούτε οι άλλοι ;) ;D

;D

Πληροφορίες λένε ότι έχει κάνει παραγγελία ενισχυτή με 12!!! ;D

Αν και το θέμα το έχουν εξαντλήσει οι συμφοΜουρίστες ;D, θα σου τονίσω 2 πράγματα απ τα ήδη λεχθέντα που ανακάλυψα τυχαία μόλις πριν 2 χρόνια ,αν και παίζω σχεδόν 30 χρόνια κιθάρα ,χωρίς να έχω πετύχει κάτι σπουδαίο  ;D

Μια ακουστική κιθάρα ''γυμνάζει'' πολύ πιο εντατικά και συγχρόνως σου ανοίγει νέους ορίζοντες ηχητικά .

Δεν είναι ανάγκη να πάρεις καμιά ακριβή ,μάλιστα θα πρότεινα να επιμείνεις σε ακουστική και όχι ηλεκτροακουστική...

Χρήση μετρονόμου και συνεχείς εγγραφές . Πριν χρόνια έπαιζα με γκρουπ και θεωρούσα πως στέκομαι αρκούντως ικανοποιητικά στο ρυθμό . Πάντα ένοιωθα το ρυθμό ,έτσι τουλάχιστον πίστευα όσο έπαιζα μαζί με άλλους .

Απ όταν αγόρασα ένα DAW και άρχισα να ηχογραφώ με μετρονόμο διαπίστωσα ''σημεία και τέρατα'' στο παίξιμό μου ;D

Τέλος μια εντελώς προσωπική γνώμη-συμβουλή. Μην ασχοληθείς ποτέ με τραγούδια άλλων -μπάκινγκ τρακς και τραγούδια. Φτιάξε δικά σου και βελτίωνέτα ρυθμικά ,σολιστικά κλπ .

Οι περισσότεροι γνωστοί μου ''εξπέρ'' στη κιθάρα ποτέ δεν κατάφεραν να βγάλουν ''νότα'' που να μη θυμίζει κάποιον απ τους σπουδαίους μεγάλους που έλιωναν στο κοπιάρισμα-εξάσκηση.

Πλέον ασχολούμαι σπίτι μόνος ,όποτε έχω χρόνο ,είναι σπουδαία απασχόληση αυτά τα μηχανήματα του διαβόλου τα DAW,έχεις μπροστά σου ένα ατελείωτο όγκο δυνατοτήτων ,προκειμένου να γίνεις καλύτερος μουσικός,συνθέτης,ηχολήπτης .Στη τελική εγώ το κάνω για τη πάρτη μου ,δεν με πιέζει κανένας ,έστω κι αν κατά περιόδους αυτός όλος ο όγκος γνώσεων που μου είναι άγνωστος ,αλλά θα ήθελα να τον κατέχω νοιώθω να με πλακώνει ,ή και να με φρενάρει, σε ''ανόητες''αναγνώσεις και ρουτίνες. Βάζεις πρόγραμμα και πας χαλαρά σύμφωνα με τους ρυθμούς σου ,δεν υπάρχουν κανόνες ,εκτός αν μιλάμε για σπουδαστές ωδείων ,ή επαγγελματίες με υποχρεώσεις που τρέχουν. 

No one wants an alien

Φιλε Holystone

μια που δεν μπορεις να παρακολουθησεις καποια μαθηματα θα σου προτινω καποια πραγματα που πιστευω οτι τα χρειαζεσαι για να προχορησεις στα Blues

1ον οπως ειπες καλα ρυθμικα ξερεις. καλα Blues ρυθμικα ξερεις ομως? οπότε λιωσε καλα τα ρυθμικα για να "νιωσεις" το shuffle

2ον μαθε καλα και απο ολες τις νοτες τις πεντε θεσεις της μινορε πεντατονικης κλιμακας

3ον μαθε να κανεις σωστα κουρδισμενα bends

4ον χρησιμοποιησε το Vibrato οσο περισοτερο μπορεις και ιδικα στα bends

5ον κατσε και βγαλε γνωστα Blues κομματια ολοκληρα μαζι και με τα σολο

6ον απεφηγε τα Backing track και το youtube και κατσε τζαμαρε πανω απο κανονικους ολοκληρους δισκους. πχ μια καλη αρχη ειναι Fleetwood Mac - Peters Green's Fleetwood Mac

θα σου προτεινω και μερικα βιβλια με CD τα οποια θα σε βαλουν πιο καλα μεσα στο παιχνιδι

Για σολο και γενικες γνωσεις

http://www.amazon.com/Basic-Blues-Guitar-Book-Pack/dp/0793543207

για ρυθμικα

http://www.amazon.com/Basic-Blues-Guitar-Essential-Progressions/dp/0793581559

και ενα ακομα για σολο

http://www.amazon.com/Texas-Blues-Guitar-Robert-Calva/dp/0793599644/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1349538538&sr=1-1&keywords=texas+blues+guitar

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Καλησπερα παιδια,

ειστε όλοι απιστευτοι με τις συμβουλες σας, πραγματικα το χαιρομαι που μπορω μεσα απο εδω να βγαλω ακρη σε κατι μου με προβληματιζει τον τελευταιο καιρο!  ;)

Να ομολογησω πως παραλληλα αρχιζει να με καταπιανει ανυπομονησια να δαμασω και τα licks/solos/ κτλ, και να φτασω σε ενα καλο επιπεδο μαζι με τα ρυθμικα μου σχετικα γρηγορα... :o

Αυτό δεν θελω να με γονατισει, και να αγχωθω γιατι "ξερετε πως ειναι να σου δινουν το ωκεανο να κολυμπησεις και εσυ να φορας ακομα μπρατσακια"... :'(

Από τον Ιανουαριο που ξεκινησα σοβαρα να τα ξεσκονιζω, μπορω να πω πως, εγω που με ξερω, δεν περιμενα ποτε οτι εστω μεχρι εδω θα εφτανα, και βλεπω τεραστια διαφορα!!!

Επιτέλους, γνωριστηκαμε καλύτερα με την πεντατονικη κλίμακα! Παντα ηξερα τι ακουγα και τι ηθελα να ακουσω, αλλα ποτε δεν ασχοληθηκα να το κανω...

Τεσπα, αυτα ειναι καταθέσεις ψυχής (φαινεται), αλλα χαιρομαι που μπορω και τα μοιραζομαι...

Your Ear Rulez!

Συμφωνώ με όλους τους προλαλήσαντες εκτός απ το να "παρατήσεις το youtube".Το youtube είναι ένα απίστευτο εργαλείο για έναν κιθαρίστα.Δεν μπορώ καν να περιγράψω πόσο χρησιμο ειναι να έχεις οτι ώρα θες ,τον govan,ton satriani,ton bb king,ton jeff beck και όλους του θρύλους της μουσικής στο σπιτι σου,καποια απ τα μαθήματα στο youtube ισως σε βοηθήσουν πιο πολύ και απο δασκαλο.Χωρις να ειμαι ο τρελος σολιστας να και μια άσκηση απο μένα που με έχει βοηθήσει απίστευτα με το alternate.

exer.jpg

Είναι απ την εισαγωγή του technical difficulties του gilbert αλλα τετοιου είδους alternate συναντάς σε κάθε είδους μουσικής (και οι περισσοτεροι το αποφεύγουν γιατι είναι δύσκολο).Παιξτο οσο πιο αργά γίνεται μονο με πανω κάτω.Θα μπεις στον πειρασμό και να παιξεις πιο πολλά down,επισης επειδή χτυπας 2 φορες τη μία χορδη και 1 φορα την άλλη καθε φορά που επιστρέφεις στη χορδή που χτυπάς μία φορά το down θα έχει γίνει up (κατι που το μυαλο σου δεν θα συμπάθησει ιδιέταιρα)παιξτο και θα καταλάβεις.Αυτα καλη τύχη ;)

Το μονο που θα σου ζητουσω ειναι να καταγραφεις την προοδο σου και το τι εκανες με σκοπο μετα απο καιρο να επιστρεψεις σε αυτο το θεμα και να πεις περιληπτικα

"Σε 6 μηνες εκανα αυτα και αυτα και ειδα βελτιωση σε αυτα τα θεματα."

"Ετσι βελτιωσα αυτο"

Με αυτον τον τροπο θα βοηθησεις και τους νεοτερους που ψαχνονται και εσυ θα μπορεσεις να ελεγξεις τον εαυτο σου!  ;)

All the money of the world can't buy me

Το μονο που θα σου ζητουσω ειναι να καταγραφεις την προοδο σου και το τι εκανες με σκοπο μετα απο καιρο να επιστρεψεις σε αυτο το θεμα και να πεις περιληπτικα

"Σε 6 μηνες εκανα αυτα και αυτα και ειδα βελτιωση σε αυτα τα θεματα."

"Ετσι βελτιωσα αυτο"

Με αυτον τον τροπο θα βοηθησεις και τους νεοτερους που ψαχνονται και εσυ θα μπορεσεις να ελεγξεις τον εαυτο σου!  ;)

Καλημερα παιδια, πολύ σωστό αυτο που λές και θα χαρω αλήθεια να το καταφερω αυτό και να γραψω μετα τις "εμπειρίες μου απο το δρομο προς την Ιθάκη" !!!

Καλημερα σε όλους!

Your Ear Rulez!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου