Προς το περιεχόμενο

Πώς να γίνουμε καλύτεροι skilled κιθαρίστες από το σπιτι?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

+1000000000....Πολυ σημαντικο ;)

Σωστά...κάτσε να το πώ στο Paco de Lucia 8)...μην ξεχνάτε ότι όλοι, δεν παίζουν metal ;)

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 56
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

το να με δουν καθιστό ή όρθιο ποιος το καθορίζει τελικά για σωστό ή λάθος;η σημερινή σκηνή;οι απαιτήσεις των εταιριών;του κόσμου;του image maker;της καλύτερης οπτικής ίσως; και εσύ το ίδιο ακούς στο cd και το ίδιο στο live;εμένα πάντως μου αρέσει να είναι ο καλλιτέχνης ο εαυτός του με τα καλά του και τα στραβά του και να το νιώθει αυτό που κάνει.δεν κάνω πως καταλαβαίνω τι θες να πεις αλλά δεν είμαι υπέρ του τυποποιημένου και κάποια πράγματα που έχουν γίνει κατεστημένο. το να είσαι ορθιος εξυπηρετεί άλλα πράγματα και όχι το '' Πώς να γίνουμε καλύτεροι skilled κιθαρίστες από το σπιτι?''

θα σου απαντησω μονο στο τελευταιο,μιας και ειναι το θεμα του συγκεκριμενου τοπικ.Δεν εχει να κανει με κανενα image making-super idol-guitar idol-guitar god κοκ... ο τιτλος του θεματος ειναι "πως να γινουμε καλυτεροι κιθαριστες απο το σπιτι"...δεν βλεπω να αναφερεται κατι σχετικο με το "για να παιζω και να απολαμβανω τον εαυτο μου στο σπιτι".Αρα θεωρω πιθανη μια συναντηση εστω με αλλους για να παιξουν ολοι μαζι...και οχι ποζερολαιβ απαραιτητως...

Δε ξερω την εμπειρια τη δικη σου η του ΟΡ ωστοσο ειναι ΠΟΛΥ διαφορετικο να παιζεις κατι καθιστος και να παιζεις το ιδιο πραγμα ορθιος...εχει να κανει με κλιση χεριου,υψος κιθαρας,ισσοροπιας σωματος και αλλων πολλων...αν καποιος λοιπον μαθει μια τεχνικη καθιστος,με τη κιθαρα κρεμαμενη απο το σαγονι δε θα μπορει να την εκτελεσει ποτε ορθιος...

Η σωστη θεση της κιθαρας οταν εισαι ορθιος,κατι που εξαρταται απο το μεγεθως των χεριων,των ακρων και το τροπο πιασιματος της πενας,εχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασια και δεν εχει να κανει με ποζεροσταση...

Γελαω παντα με ατομα που μπαινουν σε μαγαζια και δοκιμαζουν κιθαρες και λενε οτι το μπρατσο ειναι βολικο...το αν ειναι βολικο η οχι ελεγχεται ΜΟΝΟ οταν παιζεις ορθιος...το σοβαρο-υψος η το ποζερο-υψος το ρυθμιζεις εσυ,οπου βολευεσαι...

Σωστά...κάτσε να το πώ στο Paco de Lucia 8)...μην ξεχνάτε ότι όλοι, δεν παίζουν metal ;)

Κανεις δε μιλησε για μεταλ αγαπητε...

Καποιος ζητησε συμβουλες και δωσαμε...

το αν ειναι βολικο η οχι ελεγχεται ΜΟΝΟ οταν παιζεις ορθιος...

????? εδώ κάνεις φάουλ  :P :P  

Συμφωνώ ότι πρέπει να μάθεις να παίζεις και όρθιος γιατί πράγματι είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το να παίζεις καθιστός! Το αν είναι βολικό όμως το μπράτσο (για τον καθένα) ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟ με το αν κάθεσαι ή όχι...  ;)

Όχι άλλα μινόρε...

Καποιος ζητησε συμβουλες και δωσαμε...

Προφανώς κατά τη προσωπική σου άποψη που δεν θεωρώ σωστή...διότι δεν έχω δεί κλασσικό κιθαρίστα να γίνεται καλύτερος παίζοντας όρθιος...και για να γυρίσουμε στο θέμα...

Ομως, μετα την τελευταια μου αποκτηση της squier CV 50's ξυπνησε μεσα μου ο Μισισιπης.

...οι Μισσισιπήδες... επειδή οι περισσότεροι γεράσανε...μιά χαρά παίζουν και καθιστοί ;D ;D

Επίσης

ΥΓ. να θυμίσω πως παιζω αρκετα χρόνια κιθαρα, κυρίως ρυθμικη, αλλα δυστυχως με θεωρω intermediate skilled κθαριστα.

εάν ο ΟΡ παίζει αυτά τα χρόνια...λές ότι θα κάνει καλύτερα σόλα όρθιος ;)...ή δεν έχει δεί τι τον βολεύει?

Marathon:

1:Δεν αναφερομαι σε κλασσικο...αν ο ΟΡ ειχε ανοιξει θεμα για κλασσικη δε θα συμμετειχα...

2:Δεν ειπα οτι παιζουν χαλια...καθε αλλο...οταν τζαμαρουν με αλλους μισσισιπιδες ομως παιζουν ορθιοι...

3:Λεω οτι ενα σολο μπορει να φαινεται ευκολο οταν το παιζει κανεις καθιστος και παλουκι οταν ειναι ορθιος...θα σου φερω και παραδειγμα...ενω εμαθα γρηγορα το sweep picking καθιστος,ορθιος με ταλαιπωρει ακομα...εμπειρια δικη μου,την εκφραζω...οπου sweep picking μπορεις να βαλεις bend...που ειναι και μισσισιπιδικο...

dvat

Συμφωνεις οτι το παιξιμο ειναι διαφορετικο αναλογα με την ορθια-καθιστη σταση.Το αν ειναι βολικο δε θα το καταλαβεις στην δυσκολοτερη αντικειμενικα σταση που ειναι η ορθια?

Για να μη το χαλασουμε το θεμα,αν ο ΟΡ εστερνιζεται την αποψη μου την εφαρμοζει,αν οχι fine by me... ;)

αν ο ΟΡ εστερνιζεται την αποψη μου την εφαρμοζει,αν οχι fine by me... ;)

Μέχρι να φτάσει εδώ...έχει ένα Μισσισιπή μπροστά του ;D και σοβαρότερα (παιχτικά) θέματα να αντιμετωπίσει.

Έχεις δίκιο για το Youtube, ότι είναι χρήσιμο εργαλείο και δίνει σε όλους πρόσβαση σε κάθε κομμάτι backing track  ή video lessons.  Πιστεύω όμως ότι για κάποιον που ξεκινάει είναι πολύ κακό να έχει τόση πληροφορία διαθέσιμη γιατι μεταπηδά από το ένα βίντεο στο άλλο χωρίς να κάτσει να τριφτεί σε ένα και να βελτιωθεί απο την προσπάθεια.

ΥΓ φανταστική η άσκηση που προτείνεις αν και εξαιρετικά tricky. Χάλασα το karma από τα μπινελίκια που έριξα προσπαθώντας.  ;D

Κοιτα το οτι ειναι παγιδα αυτο που λες (οτι δηλαδή εχει τοσες πληροφορίες που χάνεσαι.) ειναι.Το ίδιο ομως μπορει να πει κανεις και για το internet,μπορει το 99% ειναι σκουπίδια,το 1% που μένει όμως είναι απ τις καλύτερες πηγες γνώσεων αν επιλεγέι σωστα.Κανένας δεν σε υπωχρεώνει να πηδάς απο video σε video λες και βλεπεις τηλεώραση,αμα θες να ασχοληθείς σοβαρά με κάτι θα μεινεις 1 μηνα αν χρειαστει στο ιδιο video,στην ίδια ασκηση οτιδήποτε.To youtube οπως και το internet όσο χρήσιμα και να ναι ειναι απλα μέσα,αμα δεν το χρησιμποιήσεις σωστα οχι απλα δεν θα σε βοηθήσουν αλλα θα σου κάνουν και ζημια οπως λες και εσυ.Αυτη την ασκηση με το alternate επειδή ηταν κυριολεκτικά το πρώτο πράγμα που προσπάθησα να παιξω μολις ακουσα τι ειναι το alternate.Παιζει να μου εφαγε πάνω απο μισό χρονο,και ακομα την κανω σε πολυ μεγαλύτερες ταχύτητες,θυμαμαι τον ευατο μου μονιμα στο αστικο με ένα εισιτήριο διπλωμένο στα 4 να κάνω αυτο το πράγμα... ;D

blackie εγώ όταν έπαιζα λάθος για μένα καθιστός,έπαιζα ακόμα πιο λάθος όρθιος αλλά τώρα συμβαίνει σχεδόν το αντίθετο χωρίς προσπάθεια .όταν χτίζεις τα θεμέλια σωστά, πας και για ρετιρέ άμα λάχει .αλλά και πάλι δεν έχει για μένα καμία σημασία.επίσης

το βρίσκω πόλυ άδικο οι drummer που συνήθως δεν φαίνονται, δεν χρειάζονται δηλαδή; να βάλουμε drum machine. και άλλοι τόσοι μουσικοί που κάθονται;να μην κάνουν live;και άμα δεν απολαμβάνεις αυτό που κάνεις νομίζεις θα το κάνουν οι υπόλοιποι;και  επιστρέφω στο θέμα. αυτό δεν θα το έλεγα σωστή εξάσκηση αλλά μου κάνει καλό στο να αφήνομαι. κάθομαι και χαζεύω ταινίες στο pc και παίζω ασκήσεις όλη την ώρα τυφλοσούρτη αντί να τρώω μπινελίκια και έχω πιάσει τρελές ταχύτητες εντελώς ασυνείδητα και με απίστευτη ευκολία χωρίς να το παίρνω χαμπάρι πολλές φορές .αυτό το βασίζω στο ότι δεν είμαι συγκεντρωμένος στο να καταβάλω προσπάθεια και λύνεται το χέρι. γενικά έχω παρατηρήσει όταν δεν μπορώ να βγάλω κάτι αλλά συνεχίζω να παίζω χωρίς με την ελπίδα ότι θα το βγάλω ξαφνικά βγαίνει λες και τα δάχτυλα πάνε μόνα τους!JimTortex μου θυμίζεις εμένα που όπου και να βρίσκομαι φτιάχνω πέννες και ταστιέρες με ότι βρω μπροστά μου. χάρακες,λαστιχάκια,τηλεκάρτες και ότι κάτσει αν δεν είμαι με τα ''κορίτσια'' μου.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου