Προς το περιεχόμενο

Πως θα αναγνωρίσετε ένα κινέζικο αντίγραφο Gibson Les Paul


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Administrator

Παραθέτω ένα αρκετά επεξηγηματικό βίντεο για να βοηθήσει να μην πέσουμε θύματα αετονύχηδων που πουλάνε κιθάρες Replica των 300 ευρώ κάτι... αρκετά παραπάνω.

 

Πέρα απο την γενικότερη ποιότητα των υλικών που ένα έμπειρο μάτι αναγνωρίζει, τα κύρια σημεία που διαφέρουν τα σημερινά αντίγραφα απο τις αυθεντικές είναι:

 

1. το περίεργο διχαλωτό και ασυνεχές binding απο το nut στο headstock,

2. ο διαφορετικός τρόπος βιδώματος της γέφυρας,

3. η ποιότητα του binding στο σώμα,

4. η γραμματοσειρά του serial number

5. τα ακάλυπτα τάστα στο πλάι.

6. η βαφή που είναι παχιά πολυουρεθάνη σε αντίθεση με τη λεπτή λάκα / νίτρο.

 

Αυτά βέβαια ισχύουν σήμερα καθώς οι κινέζοι φίλοι μας γίνονται όλο και πιό προσεκτικοί όσο περνάει ο χρόνος, αλλά ελπίζουμε πως λόγω αντικειμενικού κόστους δεν θα προσπαθήσουν να πουλήσουν αντίγραφα τόσο καλά όσο τα αυθεντικά.

 

 

Υ.Γ. Τα ακάλυπτα τάστα στο πλάι ισχύουν μόνο όταν μιλάμε για καινούργια κιθάρα. Οταν αλλάξεις τάστα και στις αυθεντικές Gibson αναγκαστικά το binding που τα καλύπτει στο πλάι αφαιρείται.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 27
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

οι μη εμπειροι μονο το 5 μπορουν να ξεχωρισουν.

 

Ενα επισης σημαντικο ειναι η γεφυρα σαν κατασκευη/σχεδιο,το οποιο δεν μπορω να το εξηγησω γραπτως..υποσχομαι να ποσταρω φωτογραφιες!

 

Ειμαι κατοχος και οριτζιναλ και ρεπλικας και σας διαβεβαιωνω οτι στα 2μετρα δεν ξεχωριζουν μεταξυ τους.

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

οι μη εμπειροι μονο το 5 μπορουν να ξεχωρισουν.

 

Το πρόσθεσα και σαν υστερόγραφο αλλά να το ξαναπώ:

 

Τα ακάλυπτα τάστα στο πλάι ισχύουν μόνο όταν μιλάμε για καινούργια κιθάρα. Οταν αλλάξεις τάστα και στις αυθεντικές Gibson, αναγκαστικά το binding που τα καλύπτει στο πλάι αφαιρείται.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ε..οχι παντα,ο οικονομακης πχ δεν τα αφαιρει..

Επειδη γραφω απο κινητο θα απαντησω εκτενεστερα πιο μετα σχετικα με τι διαφορες εχω εντοπισει.

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το παρακάτω άρθρο αν και είναι λίγο παλιό εμένα προσωπικά μου είχε φανεί αρκετά χρήσιμο πριν από κανά 2 χρόνια....

 

http://www2.gibson.com/News-Lifestyle/Features/en-us/counterfeitgibsons.aspx

 

Δεν ξέρω αν έχουν βελτιωθεί οι πιο καινούριες ρέπλικες αλλά αυτό που έχω δει σε 2 κινεζικές (η μια κιόλας πληρούσε όλα τα κριτήρια του άρθρου  :P) και είναι εύκολο να προσέξει κανείς είναι οι 3 βίδες στο truss rod cover αντί για 2 που έχουν οι αυθεντικές. Και γενικά είναι διαφορετικό σχήμα από αυτό το χαρακτηριστικό "καμπανιζέ" της Gibson....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτά βέβαια ισχύουν σήμερα καθώς οι κινέζοι φίλοι μας γίνονται όλο και πιό προσεκτικοί όσο περνάει ο χρόνος, αλλά ελπίζουμε πως λόγω αντικειμενικού κόστους δεν θα προσπαθήσουν να πουλήσουμ αντίγραφα τόσο καλά όσο τα αυθεντικά.

 

Καταρχήν,πολύ ωραίο thread που θα βοηθήσει πολύ τους αρχάριους.

 

Και τώρα κάτι που οι περισσότεροι σίγουρα δεν γνωρίζουν:H Κίνα -σαν βιομηχανική υπερδύναμη- έχει 17 "επίπεδα ποιοτήτων" (quality levels/grades).Το ανώτερο/καλύτερο είναι το 17ο.Αυτά ισχύουν και μπορούν να εφαρμοστούν για κάθε προ'ι'όν που παράγεται στην Κίνα.(Από ένα..προφυλακτικό μέχρι πυρηνική κεφαλή) Στην Ελλάδα -αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα- "βλέπουμε" προιόντα το πολύ μέχρι 4ου-5ου επιπέδου, τα οποία είναι γνωστά τοις πάσι ως..."κινέζικα".(κούνια που μας κούναγε...) Είναι πολιτική επιλογή της υπερδύναμης που λέγεται Κίνα,να εξάγονται -ως επί τω πλείστω- χαμηλής ποιότητας προιόντα (με τρομακτικά μεγαλύτερο profit margin)  αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση που δεν είναι του παρόντος.Μόνο ένα σας λέω:Θα σας έφευγε το...τσερβέλο αν βλέπατε -και πιάνατε με τα χέρια σας- κινέζικο προιόν όχι 17ης ποιότητας,αλλά 9ης-10ης ποιότητας.Καλύτερο και από Γερμανικό. (!) Έχω πιάσει με τα... χεράκια μου και ξέρω τι λέω.(παρεμπιπτόντως,όταν βρέθηκα για πρώτη φορά στην Κίνα σε βιομηχανική μονάδα,νόμιζα ότι είχα προσγειωθεί σε...άλλον πλανήτη  :o)

 

Εν ολίγοις,μπορείτε να φανταστείτε πόσο γελοιωδώς πανεύκολο και αστείο είναι για τους Κινέζους να φτιάξουν...ένα κομμάτι ξύλο με κάτι "μεταλλικά μακριά κορδόνια" περασμένα πάνω του,που κάνει...γκραν-γκρουν ( ;D) και δεν θα μπορούσαν ούτε και οι πιο έμπειροι συλλέκτες να ξεχωρίσουν από το original...Επίσης έχω δει και έχω πιάσει στην Αμερική σοβαρή..."μα'ι'μού Gibson" ( ;D) και ήταν τρομακτικό το πόσο αληθοφανής φαινόταν.Απλά -επαναλαμβάνω- αλλάζει το profit margin... ;)

 

Και ένα τελευταίο:Σε λίγα χρόνια οι καλύτερες κιθάρες του κόσμου θα εξάγονται στην...Κίνα(!) ,ή οποία με τη σειρά της θα εξάγει τις "σαβούρες" στον υπόλοιπο κόσμο όπως πάντα.(τι ειρωνεία...) Εδώ και πολλά χρόνια οι Αμερικάνοι παραπονιούνται πως οι καλύτερες κιθάρες τους βρίσκονται ήδη και συνεχίζουν να εξάγονται στην Ιαπωνία,όπου εκεί πληρώνουν όσο-όσο κυρίως για τις "high-end" Fender και Gibson.Ε,σε λίγα χρόνια απλά θα αλλάξει ο τελικός προορισμός.  

"And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας τα παρουμε με την σειρα, πλεον οι ρεπλικες εχουν

1. δυο βιδες στο truss rod

2. Το λογοτυπο, το σημα της custom, τα inlays ειναι ιριδιζουσα

3. Βαμενη μαυρη ταστιερα

4. καλο Binding γυρω γυρω

5. Σωστο headstock

 

Αυτο συμβαινει γιατι ολα αυτα δεν ειναι ακριβα να γινουν σε ενα εργοστασιο, λιγη προσοχη θελει και τα φτιαχνουν.

 

Αυτο που δεν γινεται ειναι τα ακαλυπτα ταστα γιατι εχει μεγαλο κοστος και ειναι χρονοβορα λεπτοδουλεια.

 

Οπως εγραψα και παραπανω μπορει να γινει αλλαγη ταστων χωρις να χαλασει το binding οριστε και το λινκ

http://www.enigmagt.gr/html/refret.html

 

οποτε εκ πρωτης οψεος μονο καποια ατελεια στο headstock και τα ακαλυπτα ταστα σας δινουν μια ιδεα τι παιζει.

 

Ενα αλλο δειγμα ειναι η γεφυρα. παρατηρηστε την φωτογραφια εδω

http://www.ebay.com/itm/NEW-Strukture-Gold-Bridge-Gibson-Tune-o-Matic-Les-Paul-SG-ABR-1-Style-Guitar-/200722303811?_trksid=p4340.m1850&_trkparms=aid%3D222002%26algo%3DSIC.FIT%26ao%3D1%26asc%3D11%26meid%3D2477775172306455613%26pid%3D100011%26prg%3D1005%26rk%3D2%26sd%3D380477893764%26

και μετα συγκρινετε την με αυτην εδω

http://www.backalleymusic.co.uk/contents/media/gtm%20g.jpg

 

εντοπισατε την διαφορα? σας διαβεβαιω οτι αν δεν σας το ελεγα δεν θα το βλεπατε ποτε σε μια ρεπλικα.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ

το κριτηριο της γεφυρας ειναι ενδεικτικο για πολυ απλα καποιος μπορει να αλλαξει την γεφυρα οποτε μην το παρετε σαν κανονα.

 

Τρεις τελευταιες προσωπικες παρατηρησεις:

1. Γενικα οι ρεπλικες ερχονται σε solid χρωματα. γιατι ειναι πιο φτηνα και πιο γρηγορα στην κατασκευη. Υπαρχουν και transparent χρωματα πλεον. Σε χαμηλης ποιοτητας ρεπλικες τα "νερα" του ξυλου εχουν εκτυπωθει, οποτε κοιταζουμε την κιθαρα υπο γωνια στο φως και αν ειναι 3D τοτε εχουμε μια ενδειξη οτι ειναι οριτζιναλ. Ακομα μια φορα ομως δεν ειναι κανονας το χρωμα. Ειναι ακομα μια οδηγια γιατι οι ρεπλικες βελτιωνονται

2. Ενα ακομα στοιχειο ειναι το εξης, γενικα οι οριτζιναλ gibson μυριζουν νιτρο. Εχουν αυτη τη χαρακτηριστικη μυρωδια που κραταει μερικα λεπτα οταν την βγαζεις απτην θηκη. Ειναι αστειο κριτηριο αλλα παρατηρηστε το καθε φορα που βγαζετε την les paul σας απτην θηκη!

3. οι οριτζιναλ συνηθως εχουν/μπορουν να εχουν πολυ χαμηλο action, στις ρεπλικες επειδη το fret dress κοστιζει δεν ειναι παντα το καλυτερο. Το χαμηλο action αποτελει μια ενδειξη.

 

Προσωπικα δεν θα εκρινα απτον ηλεκτρικο ηχο αν μια ειναι original ή οχι. Στις δικες μου φοραω seymour duncan (ρεπλικα) και bare knuckle (οριτζιναλ) και σας διαβεβαιω οτι δεν μπορειτε να ακουσετε καποια ΧΑΩΔΗ διαφορα στα δυο οργανα. (Διαφορα υπαρχει ομως).

Ισως απτον ακουστικο ηχο να μπορει να βγαλει καποιος καλυτερα συμπερασματα (δεν γνωριζω δεν το εχω ψαξει δεν εχω να προτεινω κατι! :) )

 

 

Ελπιζω να βοηθησα!

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα χαρτια...μεγαλη κουβεντα!

Υπαρχει το εντυπο ελεγχου το οποιο δεν ειναι κατι σπουδαιο, εννοω παραποιειται..ε και δεν μπορεις να ξερεις αν ειναι κανονικη η υπογραφη (φωτοτυπια δεν ειναι)

 

Αλλα! υπαρχει ενα αλλο βιβλιαρακι που το εχω δει σε μια studio που περιγραφει οδηγιες σερβις και συντηρησης (πως να κανεις σερβις, οχι σαν των αυτοκινητων!!).

 

Αυτο λοιπον το ειχε η παλια μου studio που πηρα μεταχειρισμενη αλλα δεν το ειχε η μεταχειρισμενη standard που πηρα.

Γενικα αν υπαρχουν και τα δυο τοτε ειναι +1, αλλα και παλι ειναι ενδεικτικο για πχ παιρνω το quality check τις standard (το παραποιω πανευκολα), αγοραζω μια θηκη  Gibson βαζω την ρεπλικα μεσα και την πουλαω. Ειδικα αν ειχα και το βιβλιαρακι απτην studio το εχωνα και αυτο μεσα και την εκανα να φαινεται πιο "οριτζιναλ". (ειδικα οταν απευθυνομαι σε μη εμπειρο αγοραστη..)

 

 

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου