Προς το περιεχόμενο

Keeps on Raining

Jazzjoker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν πρέπει να πω 1-2 πράγματα θα ήταν τα εξής:

1) Στη φωνή τεχνικά δεν λείπει κάτι κατ' εμέ. Αλλά δεν έχεις πιάσει τη μέγιστη εκφραστικότητα που μπορείς να πετύχεις (σε αυτό το τραγούδι τουλάχιστον). Νομίζω ότι αυτό είναι και λίγο θέμα orientation. Αφιέρωσε μια (λίγο μεγαλύτερη) γωνιά του χρόνου και του μυαλού σου στο θέμα φωνή-ερμηνεία και κάποια στιγμή θα σε ανταμείψει, γιατί φωνή έχεις, και το songwriting σου δείχνει ότι έχεις και ευαισθησία. (Και μη φοβάσαι να ακουστείς εύθραυστος ή "σκοτεινός")

2) Στο πρώτο ακουστικό μέρος θα τραγουδούσα πιο κοντά στο μικρόφωνο με λίγο proximity effect. Έχεις καλά χαμηλά και θα σε αβαντάρει. Ας πούμε, φωνητικά τύπου Brothers in Arms ή και Leonard Cohen (δεν ξέρω πόσο σε εκφράζουν τέτοιες επιλογές, απλώς μια γνώμη λέω).

Δεν θα μπορούσα να τα έχω πει καλύτερα (γι' αυτό και δεν τα είπα εξάλλου!).

Πάντως, η βελτίωση σε σχέση με την πρώτη βερσιόν είναι σαφέστατη.

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 37
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Moderator

Το Paris- Texas re revisited  ;)

Το λοιπόν, η «κεντρική ιδέα» του κομματιού μου άρεσε.

Ενστάσεις τώρα...

Θα ήθελα μια άλλη, «βραχνοκόκορη» φωνή... Κάτι σε στυλ Tom Waits (που λέει ο λόγος)  ;D Κακιά, μπαρουτό τσιγαρό καπνισμένη, να σούρνεται και να βγάζει την ουισκίλα από τα ηχεία  ;D ;D ;D

Κάτι που να με πάει σε μοναχικό καταγώγιο στα σύνορα Texas- Mexico, με τρεις μηχανές αραγμένες απ' έξω και έναν μονόφθαλμο μπάρμαν με patch στο μάτι  ;D ;D ;D

Στα της παραγωγής... Λίγο πιο clean απ' ότι θα ήθελα να την ακούσω- δεν μου βγάζει την... παρακμή  ;D

Πάντως η southοtexaνίλα του με άρεζε.      8)

all this has happened before and will happen again

Mπράβο!

Το γκρουβαριστό σόλο όλα τα λεφτά.    8)

Καμιά ένσταση.  :D

Ακολουθεί ουδέτερο comment:Η φωνή σε κάποια φάση μου θύμησε J.Morrison...άκυρο;

Επαναστάτης χωρίς ΕΤ3 ..

Μηπως Σπυρο-λεμε τωρα-να εκανες και μια ακουστικη βερσ του κομματιου με το slide σολο του στη μεση?

full acoustic version που προτείνει παραπάνω ο gvour και είναι ωραία ιδέα.

Το έθεσε και ο blue το θέμα. Μπορεί να το προσπαθήσω και αν υπάρξει αξιόλογο αποτέλεσμα, να το ανεβάσω. Γιώργο περί σλάιντ δε γίνεται. Η ακουστική μου έχει αρκετά χαμηλό action, αν βάλω και κάπο για να παίζω με "ανοιχτές" δε θα ακούγεται τίποτα. Η μόνη περίπτωση είναι αν πάει όλο το κομμάτι σε άλλο τόνο (δοκίμασα κι ένα σι μινόρε κούρδισμα και το αποτέλεσμα ήταν κακό).

εκτός από outer space παίχτουρας που είσαι 

Λευτέρη σε ευχαριστώ πολύ αλλά εδώ υπερβάλεις. Απλώς προσπαθώ αυτά που μπορώ να παίξω να τα παίζω καλά.

Επίσης έχεις δίκο σε όλα τα περί φωνής. Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και συνεχίζω αλλά είναι σχετικά καινούριο "όργανο" για μένα.

Θα ήθελα μια άλλη, «βραχνοκόκορη» φωνή... Κάτι σε στυλ Tom Waits (που λέει ο λόγος)  ;D Κακιά, μπαρουτό τσιγαρό καπνισμένη, να σούρνεται και να βγάζει την ουισκίλα από τα ηχεία  ;D ;D ;D

Κάτι που να με πάει σε μοναχικό καταγώγιο στα σύνορα Texas- Mexico, με τρεις μηχανές αραγμένες απ' έξω και έναν μονόφθαλμο μπάρμαν με patch στο μάτι  ;D ;D ;D

Στα της παραγωγής... Λίγο πιο clean απ' ότι θα ήθελα να την ακούσω- δεν μου βγάζει την... παρακμή  ;D

Τέρυ, πολύ θα τα ήθελα κι εγώ όλα αυτά που αναφέρεις. Το θέμα είναι πώς τα πετυχαίνουμε.

Όσον αφορά τη φωνή πάντως (μπαρουτο-τσιγαρο-ουισκίλα), το δουλεύω το θέμα. Πιστεύω σε 20 χρονάκια θα είμαι έτοιμος.  ;D

Mπράβο!

Το γκρουβαριστό σόλο όλα τα λεφτά.    8)

Καμιά ένσταση.  :D

Ακολουθεί ουδέτερο comment:Η φωνή σε κάποια φάση μου θύμησε J.Morrison...άκυρο;

Σε ευχαριστώ αγαπητέ SJ. Για Morisson πάντως δε θα το έλεγα.

Ενωμοτάρχης

Γιώργο περί σλάιντ δε γίνεται. Η ακουστική μου έχει αρκετά χαμηλό action, αν βάλω και κάπο για να παίζω με "ανοιχτές" δε θα ακούγεται τίποτα. Η μόνη περίπτωση είναι αν πάει όλο το κομμάτι σε άλλο τόνο (δοκίμασα κι ένα σι μινόρε κούρδισμα και το αποτέλεσμα ήταν κακό).

Σπυρο εννοω σλαιντ απο πανω με την ηλεκτρικη-η ακουστικη ως εχει ακουγεται ωραια.

Κατι σαν αυτη που βαζεις στα γεμισματα.

Όσον αφορά τη φωνή πάντως (μπαρουτο-τσιγαρο-ουισκίλα), το δουλεύω το θέμα. Πιστεύω σε 20 χρονάκια θα είμαι έτοιμος.  ;D

Είναι πολύ απλό: Σκοτώνεις το σερίφη (αλλά όχι το βοηθό του), αφήνεις το Κολτ επάνω στο τραπέζι, ακόμα ζεστό, καπνίζεις 5-6 στριφτά χωρίς φίλτρο σε συνδυασμό με μερικά μπέρμπον, πατάς rec και τραγουδάς. ;)

Σοβαρά τώρα, πιστεύω ότι το "ζήτημα" της φωνής σου είναι κυρίως θέμα attitude και ξεκολλήματος από την ανασφάλεια, παρά φωνητικών ικανοτήτων. 

Something Wicked This Way Comes

• Moderator

Σοβαρά τώρα, πιστεύω ότι το "ζήτημα" της φωνής σου είναι κυρίως θέμα attitude και ξεκολλήματος από την ανασφάλεια, παρά φωνητικών ικανοτήτων.  

Νομίζω πως έχεις δίκιο.

Πάντως προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν θα ασκούσα ποτέ «κριτική» στον Σπύρο σαν τραγουδιστή, καθώς τον θεωρώ (εξαίρετο) κιθαρίστα.  8)

Απλά έθεσα το πως θα ήθελα να ακούσω το τραγούδι- κάτι που σημαίνει ότι ο JJ θα μπορούσε να το παρουσιάσει με έναν άλλο- βραχνοκόκορα- τραγουδιστή  ;D  

Τι σουρεαλ πρωϊνό είναι αυτό ρε παιδιά... κοιμάμαι ανάποδες ώρες και έιναι απο τις λίγες φορές που είμαι ξύπνιος τόσο πρωϊ, έχει ΗΛΙΟ στη Γερμανία να κάτσεις στο μπαλκόνι με κοντομάνικο (άλλες χρονιές ήταν κοντά να χιονίσει..) μισοήπια καφέ, είδα τα βίντεο με τη Nina Hagen να τα χώνει στην παρέα της Μέρκελ, και τώρα ακούσα τα μπαρουτοκαπνιασμένα του JJ.. Με κάλυψαν οι προηγούμενοι, το μόνο που θα μπορούσα να προσθέσω αν σκέφτεσαι να κάνεις άλλο ενα version θα ήταν να προσθέσεις ένα break κάπου, πχ μια μικρή γέφυρα για να σπάσει λίγο το μονότονο (πλην εξαιρετικό) theme. Αυτά. Εισαι παιχτούμπα, να μην τα ξαναλέμε :)

Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι

Πάντως προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν θα ασκούσα ποτέ «κριτική» στον Σπύρο σαν τραγουδιστή, καθώς τον θεωρώ σπάνιου επιπέδου vocalist με απίστευτες φωνητικές ικανότητες.

Τέρυ, ευχαριστώ πολύ. Χαίρομαι που θέτεις το πράγμα στη σωστή του διάσταση.

Τι σουρεαλ πρωϊνό είναι αυτό ρε παιδιά... κοιμάμαι ανάποδες ώρες και έιναι απο τις λίγες φορές που είμαι ξύπνιος τόσο πρωϊ, έχει ΗΛΙΟ στη Γερμανία να κάτσεις στο μπαλκόνι με κοντομάνικο (άλλες χρονιές ήταν κοντά να χιονίσει..) μισοήπια καφέ, είδα τα βίντεο με τη Nina Hagen να τα χώνει στην παρέα της Μέρκελ, και τώρα ακούσα τα μπαρουτοκαπνιασμένα του JJ.. Με κάλυψαν οι προηγούμενοι, το μόνο που θα μπορούσα να προσθέσω αν σκέφτεσαι να κάνεις άλλο ενα version θα ήταν να προσθέσεις ένα break κάπου, πχ μια μικρή γέφυρα για να σπάσει λίγο το μονότονο (πλην εξαιρετικό) theme. Αυτά. Εισαι παιχτούμπα, να μην τα ξαναλέμε :)

Εισακούστηκαν τα σχόλια αγαπητέ. Σας ευχαριστώ ιδιαιτέρως και χαίρομαι πολύ που συνέβαλα σ' ένα σουρεάλ πρωινό (το παίρνω ως κομπλιμέντο πραγματικά) στα ξένα.

Ενωμοτάρχης

• Moderator

Τέρυ, ευχαριστώ πολύ. Χαίρομαι που θέτεις το πράγμα στη σωστή του διάσταση.

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου