Προς το περιεχόμενο

Ποιά pots για Squier VM Jaguar bass?

Saitek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά παίδες, θέλω να αλλάξω pots στο συγκεκριμένο μπασάκι http://www.fender.com/en-GR/products/vintage-modified-jaguar-bass/

γιατί κυρίως δεν μου αρέσει που ειναι με θέσεις το pot για το tone, αλλα και επειδή κάνει θόρυβο (χρατς χρατς)

εχει concentric-stacked pots αλλα δεν μπορώ να βρω ποσα ohm είναι γιατί πανω εχει πέσει κόλληση και δεν φένεται, διέκρινα μονο ενα "*50" στο τέλος στο κάτω ποτ. Οπότε λογικά μιλάμε για 250/500;

Με αυτά θα είμαι οκ; και εάν ναι που μπορώ να τα βρώ εντός ελλάδας/ευρώπης;

http://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-Fender-250k-500k-Control-Concentric-Stacked-Pot-62-Jazz-Bass-/130769256854?_trksid=p5197.m1992&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D14%26meid%3D2409263218555602163%26pid%3D100015%26prg%3D1017%26rk%3D1%26sd%3D130769256854%26

Ευχαριστώ! ΥΓ ψάχνω για κανα καλό μαστόρι να μου κάνει fret level και ενα καλό σετάρισμα. (Θεσσαλονίκη/Σέρρες)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν είναι μόνο ο θόρυβος κοίτα με ένα contact cleaner σπραιυ αν μπορείς να το λύσεις.

Το άλλο πρόβλημα δεν το κατάλαβα.

Τα ποτενσιόμετρα που έδειξες (για Jazz bass 62) είναι οκ αλλά χρησιμοποιούν το tone (κάτω) στα 250 και volume (πάνω) στα 500. Εγώ θα πρότεινα 250Κ.

Υπάρχουν και ποτενσιόμετρα με την ίδια τιμή πάνω και κάτω.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Θα σου εξηγήσω, το κάτω pot το οποίο αντιστοιχεί στο tone, ειναι με 9 προκαθορισμένες θέσεις (κάτι σαν switch αλλα σε knob). Ενώ το πάνω pot (volume) ειναι ενα κανονικό knob όπως ολα.

Εγώ θέλω και το κάτω knob να ειναι κανονικό και οχι με θέσεις. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εβαλαν τετοια χαζά pots... :-\

Σχετικά με τα ohm διάβασα οτι τα 250αρια εχουν λιγότερα high απο τα 500αρια. ισχύει;

Θα σου εξηγήσω, το κάτω pot το οποίο αντιστοιχεί στο tone, ειναι με 9 προκαθορισμένες θέσεις (κάτι σαν switch αλλα σε knob). Ενώ το πάνω pot (volume) ειναι ενα κανονικό knob όπως ολα.

Εγώ θέλω και το κάτω knob να ειναι κανονικό και οχι με θέσεις. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εβαλαν τετοια χαζά pots... :-\

Δεν ξέρω τα συγκεκριμένα pots (και μου φαίνεται λίγο περίεργο) αλλά όταν υπάρχουν προκαθορισμένες θέσεις σε pots πιθανότατα συμβαίνουν δύο πράγματα. Ή το pot είναι stepped attenuator με διακριτά βήματα ή είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί εν είδει varitone.

Για ένα budget όργανο, χωρίς να θέλω να προσβάλλω, μου φαίνονται μάλλον απίθανες και οι δύο περιπτώσεις (ειδικά η δεύτερη) καθότι πιο ακριβές από ότι ένα απλό pot. Anyway, εγώ πάντως δεν το βρίσκω τόσο ενοχλητκό ένα pot με διακριτές θέσεις.

Μπορείς βέβαια πάντα να βάλεις της αρεσκείας σου.

Σχετικά με τα ohm διάβασα οτι τα 250αρια εχουν λιγότερα high απο τα 500αρια. ισχύει;

Τα 250Κ όντως αφήνουν λιγότερα πρίμα να περάσουν άρα είναι και πιο μπάσα.

Τώρα που το δικό σου είναι PJ, θα μπορούσες, ειδικά αν ο P σου είναι hot, να πειραματιστείς με 500Κ στον neck και 250Κ στον bridge. Μπορείς και στα δύο 250Κ.

Δεν ξέρω όμως αν θα βαζα 500Κ και στα δύο.

Όρεξη και χρόνο να χεις  ;D

εγώ πάντως δεν το βρίσκω τόσο ενοχλητκό ένα pot με διακριτές θέσεις.

Εγω αντιθέτως ναι !!! για αυτό  έβγαλα την ροδέλα με την εγκοπή που δεvει στον άξονα του knob  και ''δουλεύει'' με την βάση του κάτω – μεγαλου  pot , για να κάνει την (stacked) ''βηματικη κινηση'' ;)

Οπότε  βγάζεις τις ροδέλες και λύνεις το πρόβλημα σου  8)

Όσο  για τις τιμές μια χαρά  είναι τα 500Κ  για volume  για αυτό το κύκλωμα !

rust never sleeps

Για να το λέει ο 62άρης, κάτι θα ξέρει.  ;)

Εγω αντιθέτως ναι !!! για αυτό  έβγαλα την ροδέλα με την εγκοπή που δεvει στον άξονα του knob  και ''δουλεύει'' με την βάση του κάτω – μεγαλου  pot , για να κάνει την (stacked) ''βηματικη κινηση'' ;)

Οπότε  βγάζεις τις ροδέλες και λύνεις το πρόβλημα σου  8)

Να'σαι καλα, με γλύτωσες απο έξοδα, δεν ειχα προσέξει οτι εχει ροδέλα. Την εβγαλα και ολα οκ τώρα  :) Thanks everybody

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου