Προς το περιεχόμενο

Περι σύνδεσης της ηλεκτρικής κιθαρας με καρτα ήχου

pamelgio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας! Πραγματικά μου λύνεται απορίες που προηγουμένος με σπαζοκεφάλιασε!

Μια αλλη ερώτηση σημαντική που με απασχολεί είναι για το αν γίνεται να κάνω ηχογράφηση κιθαρας και μπασου ΧΩΡΙΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ από τη καρτα ήχου! Μπαίνω στο youtube και όλα λένε μέσω μικροφώνων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια αλλη ερώτηση σημαντική που με απασχολεί είναι για το αν γίνεται να κάνω ηχογράφηση κιθαρας και μπασου ΧΩΡΙΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ από τη καρτα ήχου! Μπαίνω στο youtube και όλα λένε μέσω μικροφώνων!

Το κομμάτι που έχω ανεβάσει λίγο πιο κάτω (Red Zone) είναι ηχογραφημένο καρφί στη κάρτα. Έτσι γράφω πάντα...

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Το κομμάτι που έχω ανεβάσει λίγο πιο κάτω (Red Zone) είναι ηχογραφημένο καρφί στη κάρτα. Έτσι γράφω πάντα...

Προσπαθώ να χρησιμοποιησω το audacity και προσπαθω να γραψω χωρις μικρόφωνο χωρίς αποτέλεσμα!

Επίσης,εχω πάει Πινακα Ελεγχου-->Ήχος-->Εγγραφή στα windows

όλα αυτά είναι στις ρυθμίσεις του εκάστοτε προγράμματος. Από τη στιγμή που έχεις μια εξωτερική κάρτα ήχου, μπορείς να κάνεις ό,τι ηχογράφηση θέλεις, αρκεί να υπάρχει το κατάλληλο πρόγραμμα (η ηχογράφηση των windows πώς να το κάνουμε, δεν ενδείκνυται για αυτή τη δουλειά  ;D).

Το audacity είναι ένα εύχρηστο και γρήγορο πρόγραμμα...το μόνο που έχεις να κάνεις είναι με συνδεδεμένη την κάρτα σου, να ανοίξεις το audacity,να πας Επεξεργασία->Προτιμήσεις (ή hot keys ctrl+P) και να επιλέξεις την κάρτα ήχου σου σαν ηχογράφηση και έξοδο ήχου. Και έτοιμος ο Φόντας.

Δεν γνωρίζω όμως εάν μπορείς να βάλεις επάνω τα απαραίτητα plug-ins όπως το guitar rig και το amplitube. Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις τα πετάλια σου εδώ πολύ χαλαρά και εύκολα (αν και όπως είπα και σε προηγούμενο Post, αν αποφασίσεις να βγάλεις τα εφέ ή να αλλάξεις ρυθμίσεις πάμε πάλι ξαναμανα ηχογράφηση...)

Γενικά η συμβουλή μου είναι να μην τρελαίνεσαι με το "μπορώ να κάνω αυτό κι εκείνο και το άλλο" αλλά δοκίμασε πράγματα! Να κάψεις τίποτα ή να καταστρέψεις κάτι άλλο δεν παίζει, άντε λίγο χώρο να πιάσουν μερικές "κακές" ηχογραφήσεις πάνω στις δοκιμές σου.

Όλοι σιγά σιγά μαθαίνουμε  ;)

Bottom line:Δεν έχεις κανένα πρόβλημα να γράψεις καρφί στην κάρτα. Και για αρχή άσε ενισχυτή και μικρόφωνα κλπ. Αυτά θα τα μάθεις όταν φτάσεις lvl 8 που παίρνεις skill points στο microphone positioning ^_^

Guitarist in training

Το audacity είναι ένα εύχρηστο και γρήγορο πρόγραμμα...το μόνο που έχεις να κάνεις είναι με συνδεδεμένη την κάρτα σου, να ανοίξεις το audacity,να πας Επεξεργασία->Προτιμήσεις (ή hot keys ctrl+P) και να επιλέξεις την κάρτα ήχου σου σαν ηχογράφηση και έξοδο ήχου. Και έτοιμος ο Φόντας.

Εδώ είμαστε!

Ευχαριστώ και για τα άλλα που έγραψες αλλά εδώ υπάρχει θέμα!

Εχω παει επεξεργασια-> Προτιμησεις και επίσης εχω κάνει και αλλες αλχημίες να δω αν βγάζει κανα σημα στην οθόνη αφού τον  ακούω τον ήχο στα μονιτορς! Το προβλημα είναι το input μου αφού έχω ψαξει διάφορα όπως Πίνακα Ελεγχου(Control panel)-->Ήχος(από κλασσικη μορφή) και πειραξα στο παραθυρο  Εγγραφή να δω κι απο κει (ενεργοποιηση-απενεργοποιηση) και το μόνο που μπορεί να κάνει ειναι να ηχογραφήσει μέσω του μικροφώνου της webcam. Έχω κάνει κάτι περίεργο;

Αυριο θα σας γράψω ακόμα πιο συγκεκριμένα γιατί τα μάζεψα τώρα!

Ακόμα δεν έχεις βρει τις ρυθμίσεις της κάρτας ήχου σου (μάλλον, κι ευχόμαστε να είναι αυτό γιατί δεν ξέρω αν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω XD)

Η όλη δουλειά γίνεται πίνακας ελέγχου->ήχοι κλπ κλπ-> Ήχος (3η καρτελίτσα) και δες τι χρησιμοποιεί για εγγραφή ήχων και αναπαραγωγή ήχων. Μπορεί ξέρω γω να έχει στην αναπαραγωγή ήχων την κάρτα σου και σαν ηχογράφηση ήχων το μικρόφωνο της κάμερας ενώ εσύ θέλεις πάλι την κάρτα σου:)

Γενικά αν έχεις πάλι πρόβλημα,βγάλε κανα screenshot με τις ρυθμίσεις σου για να δούμε τι πάει στραβά...

Guitarist in training

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου