Προς το περιεχόμενο

Περι σύνδεσης της ηλεκτρικής κιθαρας με καρτα ήχου

pamelgio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω μια squier affinity tele δεν εχω di αλλά αυτές τις μέρες θα χρησιμοποιήσω πεταλάκια όπως Boss DD6 digital delay και mxr flanger!

Επειδή δεν έχω DI, αν τα περασω μέσω αυτών των πεταλιών το αποτέλεσμα θα είναι ικανοποιητικό στην ηχογραφηση ή δε θα κάνει τπτ;

Η κάρτα ήχου είναι εξωτερική!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικά θα είναι ΟΚ (αν κάνω λάθος διορθώστε με).

Thanks για την άμεση απάντηση!  :)

Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω, είναι ευπρόσδεκτος!

Η κάρτα ήχου είναι εξωτερική!

Ποιά είναι η κάρτα ήχου? Εχει Hi-Z ? Αν ναι, τότε δε χρειάζεσαι DI, αλλά είθισται στις line ηχογραφησείς να χρησιμοποιούμε και "κάτι" που να δίνει το χαρακτήρα του ενισχυτή (κάτι που προσομοιώνει καμπίνα βασικά (cab simulator)).

Οι σύγχρονες πεταλιέρες διαθέτουν προσομοιώσεις καμπινών, αλλά υπάρχει και ένα πλήθος άλλων "μεμονωμένων" λύσεων (πχ τα πετάλια Character της Tech 21)

Ποιά είναι η κάρτα ήχου? Εχει Hi-Z ? Αν ναι, τότε δε χρειάζεσαι DI, αλλά είθισται στις line ηχογραφησείς να χρησιμοποιούμε και "κάτι" που να δίνει το χαρακτήρα του ενισχυτή (κάτι που προσομοιώνει καμπίνα βασικά (cab simulator)).

Οι σύγχρονες πεταλιέρες διαθέτουν προσομοιώσεις καμπινών, αλλά υπάρχει και ένα πλήθος άλλων "μεμονωμένων" λύσεων (πχ τα πετάλια Character της Tech 21)

Η κάρτα ήχου είναι m-audio fast track pro! Θα σε γελάσω για το αν έχει ή όχι. Νομίζω πως όχι!

Η κάρτα ήχου είναι m-audio fast track pro! Θα σε γελάσω για το αν έχει ή όχι. Νομίζω πως όχι!

έχει, απλά το λένε Instrument Input :).

Θεωρητικά δε χρειάζεσαι DI, αλλά μάλλον θα χρειαστείς μια προσομοίωση ενισχυτή (πραγματική ή εικονική) για να πάρεις "ήχο ηλεκτρικής κιθάρας". Δοκίμασε με τα πετάλια σου και κρίνε.

Δεν έχει κανένα πρόβλημα. Συνήθως (τι συνήθως δλδ, 95% των περιπτώσεων ξέρω γω  ;D) οι καλές κάρτες ήχου έχουν την απαραίτητη προ ενίσχυση για το σήμα σου. Το σήμα που θα παίρνει θα κάνει τέλεια τη δουλειά του. Θα χρειαστείς όμως σίγουρα όπως ειπώθηκε και πριν μία εξομοίωση ενισχυτή.

Το άλλο κολπάκι είναι να περάσεις τον ήχο σου από το output του ενισχυτή στην κάρτα ήχου και να κάνεις τη δουλειά σου σουπερ ντουπερ.

Παρ'όλα αυτά, η δικιά μου πρόταση για ηχογραφήσεις, εάν είναι μόνο για 2 εφε, θα ήταν να μη χρησιμοποιήσεις κάποιο πεταλάκι ή εξωτερικό εφε αλλά να στείλεις καθαρό σήμα και να κάνεις τη δουλειά σου με κάποιο πρόγραμμα όπως guitar rig ή amplitube. Θα μπορείς να "παίξεις" με τον ήχο σου όσο θέλεις, χωρίς προβλήματα όπως "πως θα βγάλω από εδώ το flanger που τελικά δεν το θέλω" και "εδώ ήθελα λιγότερο delay...τώρα τι κάνω??". :)

Καλό βράδυ ^_^

Guitarist in training

έχει, απλά το λένε Instrument Input :).

Hi-Z = υψηλή σύνθετη αντίσταση; Ι got it!

Θεωρητικά δε χρειάζεσαι DI, αλλά μάλλον θα χρειαστείς μια προσομοίωση ενισχυτή (πραγματική ή εικονική) για να πάρεις "ήχο ηλεκτρικής κιθάρας". Δοκίμασε με τα πετάλια σου και κρίνε.

Εικονική εννοείς ενισχυτές απο προγραμματα (παραδειγμα Amplitube) αν κατάλαβα καλά!

Δεν έχει κανένα πρόβλημα. Συνήθως (τι συνήθως δλδ, 95% των περιπτώσεων ξέρω γω  ;D) οι καλές κάρτες ήχου έχουν την απαραίτητη προ ενίσχυση για το σήμα σου. Το σήμα που θα παίρνει θα κάνει τέλεια τη δουλειά του. Θα χρειαστείς όμως σίγουρα όπως ειπώθηκε και πριν μία εξομοίωση ενισχυτή.

Το άλλο κολπάκι είναι να περάσεις τον ήχο σου από το output του ενισχυτή στην κάρτα ήχου και να κάνεις τη δουλειά σου σουπερ ντουπερ.

Παρ'όλα αυτά, η δικιά μου πρόταση για ηχογραφήσεις, εάν είναι μόνο για 2 εφε, θα ήταν να μη χρησιμοποιήσεις κάποιο πεταλάκι ή εξωτερικό εφε αλλά να στείλεις καθαρό σήμα και να κάνεις τη δουλειά σου με κάποιο πρόγραμμα όπως guitar rig ή amplitube. Θα μπορείς να "παίξεις" με τον ήχο σου όσο θέλεις, χωρίς προβλήματα όπως "πως θα βγάλω από εδώ το flanger που τελικά δεν το θέλω" και "εδώ ήθελα λιγότερο delay...τώρα τι κάνω??". :)

Καλό βράδυ ^_^

Τhx για το ποστ ! Κατατοπιστικότατος!  ;D Επίσης!

Ελπίζω να μην εννοείς την έξοδο πρός την καμπίνα/μεγάφωνο γιατί αν εννοείς αυτό τότε τον φίλο μας τον περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου