Προς το περιεχόμενο

Fall

Jazzjoker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Guru

Εξαιρετικό και μπράβο σου για μιά φορά ακόμη.

Ήχος κι αισθητική σε υψηλά επίπεδα.

Ιδέα: αντί να ψάχνεις γέφυρες ή τονικές αλλαγές προκειμένου να "πλουτίσει" λίγο το κομμάτι -αν φυσικά έχεις όρεξη για πειράματα- άστο ως έχει κι απλά πρόσθεσε μιά δεύτερη "βρώμικη" κιθάρα να παίξει 3-4 χαρακτηριστικές φράσεις (κυρίως με bendings) ανάμεσα στο 2:11 και 3:05 κάνοντας "κομπλιμέντινγκ" στη βασική και δίνοντας μία "δραματική" κορύφωση προτού οδηγηθεί στο fade out...λέω τώρα... ;D

The music you listen to, becomes the soundtrack of your life

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 44
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

AΦΤΑ ΙΝΕ!!! ;D

Με πετυχαίνεις σε μια φάση όπου αυτό ακριβώς είναι το αγαπημένο μου ύφος...

Χίλια μπράβο για το παίξιμο, τον ήχο, τη σύνθεση και τη γενικότερη ευαισθησία που αποπνέει/εμπνέει το track σου...

Την ταμπλατούρα τί ώρα είπες ότι θα την ανεβάσεις??? ;) 8)

ευγε κι απο μενα!

Ωραιο φθινοπωρινο mood, αν και σε καποιες φασεις μοιαζει λιγο "αδειο" και ισως οι προσθηκες που προτεινει ο e-λιας (ή κατι άλλο) να το "γεμισουν" λιγο.

Παιξιμο και ηχος, εξαιρετικα!

Μου αρεσε πολυ ο ηχος neck-mid, αλλα οχι τοσο ο σκετος neck.

τι ...πηνια φοράει το εργαλειο?  ;D

wood matters

ευγε κι απο μενα!

Ωραιο φθινοπωρινο mood, αν και σε καποιες φασεις μοιαζει λιγο "αδειο" και ισως οι προσθηκες που προτεινει ο e-λιας (ή κατι άλλο) να το "γεμισουν" λιγο.

Παιξιμο και ηχος, εξαιρετικα!

+32"

Δεν μου άρεσε το "μπάσιμο" των ντράμς και ο ήχος του μπάσου.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Μπράβο ρε Σπύρο.

Γουστάρω που εκεί που μας έχεις συνηθίσει σε μετατροπίες, modes, κλπ ξαφνου μας πετάς ένα vamp με 2 ακόρντα και μας τρελαινεις! ;D

Και το φθινόπωρο είναι η αγαπημένη μου θεματολογία.

Τα περι ήχου τα έχουν πει και άλλοι πολλές φορές. Με ψήνεις ομως να κοιτάξω τον Laney.

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

Εξαιρετικό και μπράβο σου για μιά φορά ακόμη.

Ήχος κι αισθητική σε υψηλά επίπεδα.

Ιδέα: αντί να ψάχνεις γέφυρες ή τονικές αλλαγές προκειμένου να "πλουτίσει" λίγο το κομμάτι -αν φυσικά έχεις όρεξη για πειράματα- άστο ως έχει κι απλά πρόσθεσε μιά δεύτερη "βρώμικη" κιθάρα να παίξει 3-4 χαρακτηριστικές φράσεις (κυρίως με bendings) ανάμεσα στο 2:11 και 3:05 κάνοντας "κομπλιμέντινγκ" στη βασική και δίνοντας μία "δραματική" κορύφωση προτού οδηγηθεί στο fade out...λέω τώρα... ;D

Ηλία σε ευχαριστώ πολύ. Η ιδέα μου αρέσει και θα δοκιμαστεί.

Την ταμπλατούρα τί ώρα είπες ότι θα την ανεβάσεις??? ;) 8)

Δεν ξέρω να φτιάχνω ταμπλατούρες (τι να φτιάχνω, εδώ δεν μπορώ να τις διαβάσω  ;D). Πάντως αν έχεις μεγάλη υπομονή,5-6 μήνες μου φτάνουν νομίζω για να κάνω ένα transcription και να στο δώσω σε πεντάγραμμο.  ;D

τι ...πηνια φοράει το εργαλειο?  ;D

Σε καταλαβαίνω αγαπητέ alder. Το εργαλείο φοράει Lindy Fralin Blues Specials οι οποίοι είναι αρκετά hot και μάλλον δεν ενδείκνυνται για τέτοια καθαρά παιξίματα ειδικά αν τους συγκρίνω με κλασσικούς low output, vintage τύπου μαγνήτες. Αν βάλουμε και τον Laney στην εξίσωση, ο οποίος έχει έντονο sparkle που "αρπάζει" αμέσως, αν χτυπήσεις τη χορδή λίγο πιο δυνατά, μιλάμε για μη ιδανικό ηχητικό συνδυασμό. Είχα όμως καιρό να γράψω με αυτή την κιθάρα και μου είχε λείψει.

Δεν μου άρεσε το "μπάσιμο" των ντράμς και ο ήχος του μπάσου.

Σιγά μη σου άρεσε ο ήχος του μπάσου.  ;D

Έχεις δίκιο Κώστα αλλά με τα μπλιμπλίκια έχω σχέση αναγκαστικής εξάρτησης. Δεν τα αγαπώ αλλά τα χρειάζομαι. Κάποια στιγμή (το λέω εδώ και δύο χρόνια πλέον) θα πάρω ένα μπάσο και θα τελειώνει αυτή η πονεμένη ιστορία.

Γουστάρω που εκεί που μας έχεις συνηθίσει σε μετατροπίες, modes, κλπ ξαφνου μας πετάς ένα vamp με 2 ακόρντα και μας τρελαινεις! ;D

Ε όχι και δύο ακόρντα. Τέσσερα είναι.  ;D Άλλο που τα μισά από αυτά υπονοούνται.

Και πάλι σας ευχαριστώ όλους.

Ενωμοτάρχης

Πολύ ωραίος ήχος στις κιθάρες και ωραία σύνθεση... Εμένα μου θύμισε λίγο τα σόλο άλμπουμ του frusciante  :-X Προς το πιο κλασσικό βέβαια...

Με χάλασαν λιγουλάκι τα ντραμς και το μπάσο

LA ROJΑ ARMADA

μπραβο Σπυρο!

ειναι πολυ καλο να υπαρχουν στο forum ατομα με την δικια σου αισθητικη οσο αφορα στο παιξιμο αλλα και στην συνθεση!  :)

+2112 και να συμπληρωσω να δοκιμαστει και με slide!  ;)

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Πολύ ωραίος ήχος στις κιθάρες και ωραία σύνθεση... Εμένα μου θύμισε λίγο τα σόλο άλμπουμ του frusciante  :-X Προς το πιο κλασσικό βέβαια...

Με χάλασαν λιγουλάκι τα ντραμς και το μπάσο

Ευχαριστώ Μανώλη. Περί τυμπάνων και μπάσου, τα γνωστά που γράφω και παραπάνω. Frusciante δεν έχω πολυακούσει αλλά γνωρίζω ότι το παίξιμό του χεντριξοφέρνει αρκετά οπότε είναι λογικό υποθέτω να σου θυμίζει.

μπραβο Σπυρο!

ειναι πολυ καλο να υπαρχουν στο forum ατομα με την δικια σου αισθητικη οσο αφορα στο παιξιμο αλλα και στην συνθεση!  :)

Να 'σαι καλά αγαπητέ Σάκη.

Ενωμοτάρχης

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου