nik7119 Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2012 Share Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2012 παιδια καλησπερα σας,εχω μια αποροια και αν θα μπορουσατε να μου δινατε την γνωση σας πανω σε αυτη.εχει να κανει σχετικα με το phantom power της κονσολας,,ενεργοποιοντας το phantom power , αυτοματως το στελνει η κονσολα σε οτι καρφωθει στις εισοδους xlr.η, αν το μηχανημα πχ-ενα di box οταν χρειαζεται phantom power τοτε θα το τραβηξει απ την κονσολα?,,ρωταω, επειδη εχω ενα παθητικο di box και ισως να εχω προβλημα αν το phantom power περασει μεσω του καλωδιου μεσα στο di box.σας ευχαριστω πολυ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2012 Guru Share Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2012 ενεργοποιοντας το φαντομ, αυτοματως το στελνει η κονσολα σε οτι καρφωθει στις εισοδους xlrΝαι. Θα πρέπει όμως να προσέξεις ότι άλλο είναι συνδεδεμένο στα XLR της κονσόλας, έτσι ώστε να μην στείλεις κατά λάθος Phantom Power σε μηχάνημα που δεν θέλει, π.χ. κάποιο αρμόνιο και το κάψεις. Σχετικές πληροφορίες υπάρχουν τόσο στο manual της κονσόλας όσο και των μηχανημάτων που θες να συνδέσεις στην κονσόλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nik7119 Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2012 Ναι. Θα πρέπει όμως να προσέξεις ότι άλλο είναι συνδεδεμένο στα XLR της κονσόλας, έτσι ώστε να μην στείλεις κατά λάθος Phantom Power σε μηχάνημα που δεν θέλει, π.χ. κάποιο αρμόνιο και το κάψεις. Σχετικές πληροφορίες υπάρχουν τόσο στο manual της κονσόλας όσο και των μηχανημάτων που θες να συνδέσεις στην κονσόλα. εχω ενα διαχωριστη σηματος που ειναι και di box,εχει εξοδο 1/4 TRS ,που,ο κατασκευαστης λεει, οτι, οταν συνδεσεις ενα καλωδιο σε αυτην καρφι 1/4 trs stereo, τοτε γινετε ενα παθητικο di box.το δοκιμασα και οντως ετσι ηταν, και μαλιστα ηταν πολυ ισοροπημενος ο ηχος,,το δοκιμασα με ενα ενησχητη κιθαρας AER COMPACT 60,,το θεμα,ειναι, οταν θα παω να καρφωσω στην κονσολα το καλωδιο μου που ειναι καρφι στερεο και καταληγει σε αρσενικο xlr,τοτε σιγουρα δεν θα περασει phantom power μεσα στο di? τι μπορω να κανω σε αυτη την περιπτωση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nik7119 Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2012 εχω ενα διαχωριστη σηματος που ειναι και di box,εχει εξοδο 1/4 TRS ,που,ο κατασκευαστης λεει, οτι, οταν συνδεσεις ενα καλωδιο σε αυτην καρφι 1/4 trs stereo, τοτε γινετε ενα παθητικο di box.το δοκιμασα και οντως ετσι ηταν, και μαλιστα ηταν πολυ ισοροπημενος ο ηχος,,το δοκιμασα με ενα ενησχητη κιθαρας AER COMPACT 60,,το θεμα,ειναι, οταν θα παω να καρφωσω στην κονσολα το καλωδιο μου που ειναι καρφι στερεο και καταληγει σε αρσενικο xlr,τοτε σιγουρα δεν θα περασει phantom power μεσα στο di? τι μπορω να κανω σε αυτη την περιπτωση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2012 Guru Share Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2012 εχω ενα διαχωριστη σηματος που ειναι και di box,εχει εξοδο 1/4 TRS ,που,ο κατασκευαστης λεει, οτι, οταν συνδεσεις ενα καλωδιο σε αυτην καρφι 1/4 trs stereo, τοτε γινετε ενα παθητικο di box.ότι λέει ο κατασκευαστής. ...το θεμα,ειναι, οταν θα παω να καρφωσω στην κονσολα το καλωδιο μου που ειναι καρφι στερεο και καταληγει σε αρσενικο xlr,τοτε σιγουρα δεν θα περασει phantom power μεσα στο di? τι μπορω να κανω σε αυτη την περιπτωση? αυτό δεν το ξέρω. Εξαρτάται από την κονσόλα. Σίγουρα το manual της κονσόλας πρέπει να το αναφέρει αυτό. Διάβασε το manual της κονσόλας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nik7119 Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2012 σε ευχαριστω μανο χναρακη,,κανεις αλλος καμια γνωμη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nik7119 Δημοσιευμένο 26 Αυγούστου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 26 Αυγούστου 2012 πειραματιστηκα λιγο,,ανοιξα ενα καλωδιο μικροφωνου, και, ελενχοντας τις 3 ακρες του με ενα πολυμετρο τασης, τσεκαρα απο που περναει το phandom power μεσα στο καλωδιο, διαπιστωσα οτι περναει μεσω της συρματινης ακρης του καλωδιου pins 1,, οι ακρες ειναι τρεις. pins-1=η συρματινη ακρη-pins 2 και pins 3 ,,κοβω λοιπον με ενα κοφτακι την pins-1 συρματινη ακρη, και, αμεσως σταματησε να περναει το phandom μεσα στο καλωδιο,ενω το σημα στελνεται κανονονικα,,υπαρχει προβλημα τωρα μετα την τροποποιηση αυτη που εκανα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση