Προς το περιεχόμενο

To LimeWire στο στόχαστρο της δισκογραφικής βιομηχανίας

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πάντως χαίρομαι που τα λες αυτά διότι αποτελούν την μεγαλύτερη απόδειξη για το ότι έχω δίκιο: είναι σαφές τι ακριβώς σκοτώνει η πειρατεία' date=' δεν σκοτώνει τη μουσική, αλλά τον ακροατή... :cry:

[/quote']

8O 8O 8O

δε βαριέσαι' date=' είμαι σίγουρος ότι όταν βγάλετε τον πρώτο σας (ή τον επόμενό σας) δίσκο, θα μας στείλετε και ένα link να πάμε να τον κατεβάσουμε τζάμπα..., α ρε βρεγμένη σανίδα που θέλουμε όλοι μας..!![/quote']

Τον δικό μου πάντως από download θα τον ακούσετε. :wink:

ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 119
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Φίλε arpegios' date=' δεν θα ΞΕΡΕΙΣ αν θέλεις να έχεις κενά ή όχι, διότι δεν θα ΞΕΡΕΙΣ ότι δεν υπάρχουν κενά στην πρωτότυπη έκδοση. Αυτό λέω, τι δεν καταλαβαίνεις;[/quote']

τι να σου πω, εγώ το ήξερα πάντως...

Για τον ήχο που είναι μία λακαμία και μισή σε σχέση με το βινύλιο ή το cd δε λέμε τίποτε βλέπω' date=' ενώ εσύ θεωρείς ότι είναι το ίδιο να έχεις τα εξώφυλλα και το ίδιο να βλέπεις thumbnails των εξωφύλλων. Μα τι κόπανοι που πρέπει να ήταν αυτοί οι Floyd που καθόντουσαν και ασχολιόντουσαν με αυτά τα πράγματα.. εδώ έχουμε βρει τις λύσεις (wikipedia)...[/quote']

Έλεος, δηλαδή εσύ πάνω απο τα 224kbps καταλαβαίνεις διαφορά σε σχεση με το cd?? ή έχεις μείνει στα 128 που ρίπαρε ο κόσμος κάποτε?Το cd ήδη thumbnail είναι... και εγώ είπα 10 κι εσύ τα έκανες 10000, άμα γουστάρεις τη μπάντα και το αρτγουορκ τόσο πολύ αγοράζεις το σιντι, και αγοράζεις και μποξ σετ, και αγοράζεις και ντιβιντι και ότι βρεις.... Πες μου εσύ άλλο τρόπο να γνωρίσω μεγάλους κινέζους τραγουδιστές πχ έξω απο τη wikipedia... πες μου παως θα έβρισκα την Yanzi πχ...

Πάντως χαίρομαι που τα λες αυτά διότι αποτελούν την μεγαλύτερη απόδειξη για το ότι έχω δίκιο: είναι σαφές τι ακριβώς σκοτώνει η πειρατεία, δεν σκοτώνει τη μουσική, αλλά τον ακροατή... :cry:

Πραγματι, χωρις τη μουσική απο το ιντερνετ, θα είχα πολύ περισσότερες επιλογες επαφή και ερεθίσματα, έχεις δίκιο.... Τέλος δεν καταλαβαίνω τι είναι πειρατεία.... Πειρατεία είναι να αγοράσεις μπ3?Πειρατεία είναι να ακους κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν πουλιέται εδώ και δεν μπορείς να το αγοράσεις?

Επίσης για το ότι είναι παράνομο, για το ότι ΠΟΤΕ δεν έχετε ακούσει δημιουργό/καλλιτέχνη/συνθέτη/τραγουδιστή να την υποστηρίζει, πάλι δε λέτε τίποτε...

Πάλι μας κούφανες.... ΠΟΤΕ ε? καλά περίμενε να σου ετοιμάσω καμμιά λίστα. Πάντως θυμάμαι οι offspring ήταν σίγουρα υπερ, βέβαια εσυ θα αρχίσεις να μου μιλάς για τους offspring τώρα, ενω εγώ απανταω στο προηγούμενο σου επιχείρημα. Επίσης πως σκατα ζημιώνω τον τάδε λατινοαμερικάνο/ιαπωνέζο/κινέζο whatever τραγουδιστή που αλλιώς ούτε θα τον ήξερα, ούτε θα υπήρχε μία στο εκατομύριο πιθανότητα να αγοράσω ένα αλμπουμ του?Τέλος, σου έχω ξαναπει οτι πιστεύω οτι οι πληθυντικός(δημιουργό/καλλιτέχνη/συνθέτη/τραγουδιστή) έπρεπε να παιρνουν μισθό και όχι ποσοστά επι των πωλήσεων.

leep is a symptom of caffeine deprivation.

Το ήξερες (αν το ήξερες) επειδή κάποιος (σαν εμένα) είχε πάρει το πρωτότυπο cd.

Ναι καταλαβαίνω διαφορά (επί τη ευκαιρία, τα δικά μου mp3 είναι ριπαρισμένα με lame insane settings). ¶σε που καταλαβαίνουν και όλοι οι υπόλοιποι. Εσύ όταν αγόρασες κάρτα ήχου φρόντισες επί τούτου να μην φτάνει τα 48ΚΗz η δειγματοληψία της, ή ζάλισες τα ούμπαλα του πωλητή για τα χαρακτηριστικά της; Ή εκείνη την ημέρα άκουγες, αλλά τώρα δεν ακούς;

Πειρατεία είναι να απολαμβάνεις το προϊόν της εργασίας κάποιου χωρίς αυτός ο κάποιος να αμοίβεται. Το λένε επίσης κλοπή - ειδικά όταν το κάνουν μεγαλοβιομήχανοι το λένε και "εκμετάλευση ανθρώπου από άνθρωπο". Το να αγοράζεις mp3 δεν είναι πειρατεία στο 99,8 % των περιπτώσεων.

Οι Offspring ωραία τα λένε μέσα από την MTV ασφάλειά τους. Για να τη δούμε αυτή τη λίστα που λες.

Mea Culpa

Το άφησα τελευταίο αυτό γιατί έχει πολύ πλάκα:

Τέλος' date=' σου έχω ξαναπει οτι πιστεύω οτι οι πληθυντικός(δημιουργό/καλλιτέχνη/συνθέτη/τραγουδιστή) έπρεπε να παιρνουν μισθό και όχι ποσοστά επι των πωλήσεων.[/quote']

Το βασικό; :) :) :) :)

Mea Culpa

Το ήξερες (αν το ήξερες) επειδή κάποιος (σαν εμένα) είχε πάρει το πρωτότυπο cd.

Το έχω κι εγώ πρωτότυπο μεγάλε' date=' γι αυτό το ήξερα... γι αυτό σου λέω λεω 10 και λες 100... αλλά τελικά πάντα στο πισι το ακούω

Ναι καταλαβαίνω διαφορά (επί τη ευκαιρία, τα δικά μου mp3 είναι ριπαρισμένα με lame insane settings). ¶σε που καταλαβαίνουν και όλοι οι υπόλοιποι. Εσύ όταν αγόρασες κάρτα ήχου φρόντισες επί τούτου να μην φτάνει τα 48ΚΗz η δειγματοληψία της, ή ζάλισες τα ούμπαλα του πωλητή για τα χαρακτηριστικά της; Ή εκείνη την ημέρα άκουγες, αλλά τώρα δεν ακούς;

δεν καταλαβαίνω ακριβως τι λες βασικά, αλλά ναι, εγώ είμαι ΚΟΥΦΟΣ και δεν καταλαβαίνω τη διαφορά ανάμεσα στο cd και σε ένα mp3 με real stereo 256kbps συμπίεση. Πολύ αμφιβάλω οτι στο πισι μου θα την καταλάβαινες κι εσύ.

Πειρατεία είναι να απολαμβάνεις το προϊόν της εργασίας κάποιου χωρίς αυτός ο κάποιος να αμοίβεται. Το λένε επίσης κλοπή - ειδικά όταν το κάνουν μεγαλοβιομήχανοι το λένε και "εκμετάλευση ανθρώπου από άνθρωπο". Το να αγοράζεις mp3 δεν είναι πειρατεία στο 99,8 % των περιπτώσεων.

Το λένε κλοπή?Είναι ακριβως το ίδιο δηλαδή?Αν πάω σε ένα δικηγόρο θα μου πει οτι είναι ισοδύναμο με κλοπή?Για την ουσία δεν μου απάντησες όμως...

Οι Offspring ωραία τα λένε μέσα από την MTV ασφάλειά τους. Για να τη δούμε αυτή τη λίστα που λες.

A επίσης και οι Motley Crue τότε με το Ναπστερ.

Επίσης "The Smashing Pumpkins, Hole, The Offspring, Cypress Hill and Limp Bizkit are just a few bands supporting Napster's services" τότε που ήταν τζάμπα.

κοιτά και παρακάτω και μπορώ να σου βρώ κι άλλα ανάλογα. Ψάξε κι εσύ

http://www.techdirt.com/articles/20060605/1759213.shtml

Όσο για το μισθό, ακριβώς όπως και οι αθλητές, ένα μισθό βάση του συμβολαίου που κάνουν με την εταιρεία. Πολύ πιο δίκαιο βασικά. Σκέψου λίγο γιατί.

και να ξανά η ουσία γραμένη πιο όμορφα:

http://hbswk.hbs.edu/item/4206.html

Internet music piracy not only doesn't hurt legitimate CD sales, it may even boost sales of some types of music.

Those were the counterintuitive findings released in March by Harvard Business School professor Felix Oberholzer-Gee and his co-author Koleman Strumpf, of the University of North Carolina at Chapel Hill. Their paper, "The Effect of File Sharing on Record Sales," caused a ruckus in the music industry not seen since the British invasion of the Beatles.

Many recording executives were not singing "Yeah, yeah, yeah," however. Convinced that illegal downloading and file sharing has robbed them of billions of dollars after four consecutive years of falling music sales, they criticized the team's methodology, which consisted of monitoring 1.75 million downloads over 17 weeks in 2002, scouring through server logs from OpenNap (an open source Napster server), and comparing the sales of almost 700 albums as reported by Nielsen SoundScan. Oberholzer and Strumpf concluded that there was almost no relationship between the two.

How could this be? The researchers believe that most downloading is done over peer-to-peer networks by teens and college kids, groups that are "money-poor but time-rich," meaning they wouldn't have bought the songs they downloaded. In that sense, the music industry can't claim those downloads as lost record sales. In fact, illegal downloading may help the industry slightly with another major segment, which Oberholzer and Strumpf call "samplers"—an older crowd who downloads a song or two and then, if they like what they hear, go out and buy the music.

Interestingly, the first half of this year saw the release of numbers seemingly supporting this theory: The number of illegal music downloads continued to increase—but so did music sales.

If in fact the research is correct, the strategic implications for the music industry are profound. Instead of conducting a high-profile campaign against pirates, should the industry instead target "samplers" to encourage them to buy more music? Should the industry consider peer-to-peer services as marketing tools rather than the enemy? Should online pricing be different from in-store pricing? What happens when broadband makes it as easy to illegally download an entire CD as an individual track or two? HBS professor Feliz Oberholzer-Gee recently spoke to Working Knowledge about these issues.

......... ........... ........

στο λινκ για τα υπόλοιπα, για να μην "ξεχειλώνουμε" τη σελίδα...

Είτε μας αρέσει είτε όχι, η αλήθεια είναι μία.

Κάθε Τραγούδι και κάθε Λογισμικό που έχουμε στο Pc μας και δεν έχουμε πληρώσει τον δημιουργό του, είναι παράνομο και κλοπιμαίο.

Τα Cds είναι προϊόντα προς πώληση, όπως όλα τα υπόλοιπα, όπως πχ οι ελιές. Όπως δοκιμάζουμε 1-2 ελιές πριν καταλήξουμε σε αυτές που θέλουμε, το ίδιο ακριβώς πρέπει να γίνεται και με τα Cds. Να δίνεται ένα δείγμα πχ 45 δευτερολέπτων του κάθε κοματιού του Cd είτε στο real κατάστημα είτε στο internet και κατόπιν ο ακροατής-αγοραστής να αποφασίσει αν θα το αγοράσει.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους γνωστούς, αλλά και για τους άγνωστους και μη προωθούντες από τα μέσα καλλιτέχνες. Θα μπορούσαμε να ακούμε ένα δείγμα μερικών δευτερολέπτων του Cd τους και αν μας αρέσει να το αγοράζουμε. Όπως όταν πάμε να αγοράσουμε ελιές δεν δοκιμάζουμε όλο το δοχείο, αλλά 1-2 ελιές, το ίδιο ακριβώς πρέπει να γίνει και με τη μουσική, 1-2 ακροάσεις ενός μικρού δείγματος λίγων δευτερολέπτων. Επίσης, το ίδιο ακριβώς να ισχύει και για το Μουσικό Λογισμικό.

Και για όσους λένε ότι "αν δεν υπήρχε το internet και αν δεν υπήρχε το τάδε πρόγραμμα ή η τάδε υπηρεσία ούτως ή άλλως, δεν θα αγόραζα Cd, γιατί δεν έχω λεφτά", τους πληροφορώ ότι όχι απλά θα αγόραζαν, αλλά θα έδιναν και πολλά λεφτά μάλιστα. Θα έκαναν οικονομία από αλλού και θα έδιναν τα χρήματα στη μουσική. Ενώ τώρα, κάθονται και λένε "αφού μπορώ να τα κλέψω, γιατί να πάω να τα αγοράσω; Κρατώ τα λεφτά που θα έδινα για τη μουσική και τα τρώω αλλού τα λεφτά"!!!

Τέλος, όντως πρέπει να μπει μια τάξη. Και η Aστυνόμευση είναι η μόνη λύση και φυσικά μονόδρομος. Πρέπει η Αστυνομία να αρχίσει να εισβάλει σε καταστήματα και σπίτια κατόπιν εισαγγελικής εντολής και να κάνει έλεγχο για τυχόν χρήση σπασμένων μουσικών προγραμμάτων ή παράνομων Cds και οι κλέφτες να συλλαμβάνονται επι τόπου και να οδηγούνται στο αυτόφωρο. Ούτως ή άλλως κάτι τέτοιο θα γίνει μελλοντικά, όταν η κατάσταση θα έχει φτάσει στο απροχώρητο, μακάρι να γίνει πολύ σύντομα και εντελώς απροειδοποίητα...

άλλο το κλεμένο software, και άλλο το μπ3 και άλλο οι ελλιές συγγνώμη... υπάρχουν πολλά ΠΑΡΑ πολλά σιντι που απλως δεν μπορείς να τα αγοράσεις απο κάπου. μόνο αυτό σκέψου. ¶λλο να κατεβάσει κάποιος Μαντόνα που λέει ο eye, και άλλο ένα τοπικό δίσκο μιας μπάντας στο μεξικό που ο μόνος τρόπος να αγοράσεις το σιντι είναι να το ζητήσεις απο την μπάντα/την εταιρεία ταχυδρομικά, και φυσικά για να το ξέρεις πρέπει να το έχεις ακούσει κατεβάζοντας το.... εγώ έτσι έχω αγοράσει boa πχ (όχι τις ταιβανέζες, τους άγγλους) πες μου εσύ οτι ζημιωθήκανε...

... το ίδιο ακριβώς πρέπει να γίνει και με τη μουσική' date=' 1-2 ακροάσεις ενός μικρού δείγματος λίγων δευτερολέπτων... [/quote']

Τις ελιές τις μασάς για "λίγα δευτερόλεπτα μόνο" ή ολόκληρες;

:wink:

Τί πάει να πει άλλο είναι το κλεμένο Software, άλλο είναι το Mp3 και άλλο είναι οι ελιές;;; Όλα είναι προϊόντα. Αν έχεις κάτι από αυτά στην κατοχή σου, είτε είναι Software, είτε είναι Mp3, είτε είναι ελιές και δεν έχεις,πληρώσει γι αυτά, πρέπει να σε πιάσουν και να σε κλείσουν μέσα. Τελεία και παύλα.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου