Προς το περιεχόμενο

To LimeWire στο στόχαστρο της δισκογραφικής βιομηχανίας

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αλλά ποτέ δεν ανακάλυψα καινούργια μουσική μέσω p2p προγράμματος' date=' και δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να γίνει αυτό? Μόνο αν στο προοθεί το ίδιο το πρόγραμμα οπότε πάλι στο ταϊζουν! :roll:[/quote']

ΑΚΡΙΒΩΣ !!!

Mea Culpa

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 119
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Να συνεχίσω και λίγο τη σκέψη μου.

Πιστεύω ότι οι εταιρείες θα έπρεπε να εκσυγρονίσουν λίγο το marketing τους.

Θεωρώντας δεδομένο ότι το p2p downloading δεν πρόκειται να εξαλειφθεί στον αιώνα τον άπαντα πλέον' date=' ίσως θα πρεπε οι εταιρείες να αναθεωρήσουν το χαρακτήρα του προϊόντος που πουλάνε, και να δώσουν βάρος σε άλλα χαρακτηριστικά και bonus του cd, τα οποία θα προσφέρονται παράπλευρα, και τα οποία θα αξίζει να αγοράσεις, και όχι σε αυτή καθαυτή τη μουσική, τη διάθεση της οποίας δε μπορούν πλέον να ελέγξουν.

Αλλά αυτό θέλει στελέχη που να βλέπουν μπροστά, και φαίνεται ότι δεν υπάρχουν τέτοια...[/quote']

Μα, αυτό κάνουν φιλε μου. Και μάλιστα όχι τώρα, αλλά εδώ και είκοσι χρόνια. Πάρε ένα απλό παράδειγμα - το Wall των Pink Floyd (λέω τους Floyd επειδή τους γουστάρουμε όλοι).

Το Wall είχε πρωτοκυκλοφορήσει σαν ένα διπλό βινύλιο, μέσα σε ένα εξώφυλο που γ@μ@γ3 όσον αφορά την εικαστική του επιμέλεια, με στίχους, με εσώφυλλα κλπ. Τα κομάτια στο The Wall, λειτουργούν (δηλαδή αφηγούνται την ιστορία) όταν τα ακούς με μία συγκεκριμένη σειρά (τη σειρά που είναι στο δίσκο). Επίσης, δεν υπάρχουν κενά (ούτε ενός δευτερολέπτου) στα κομάτια (στο βινύλιο βέβαια, έπρεπε να σταματήσεις για να αλλάξεις πλευρά, αλλά στο CD καταργήθηκαν). Πάνω στο εξώφυλλο υπάρχουν σημειώσεις και σύμβολα που είναι κλειδιά για να κατανοήσεις τι γίνεται στο δίσκο.

Πάμε τώρα: τι απομένει από όλα αυτά όταν τα κάνεις mp3; Ένα τίποτε με μπόλικο καθόλου... Μόνο ένα μάτσο τίτλοι στο σκληρό δίσκο, όπου κάποιος θα έχει κάνει και ένα-δύο λαθάκια στους τίτλους, όπου υποχρεωτικά θα ακούς κενά (ή ανύπαρκτα fade-out/fade-in, ανάλογα με τον player), όπου ο ήχος θα έχει πάει για βρούβες κλπ.

Συγκρίνονται οι δύο καταστάσεις; Εγώ λέω πως δεν συγκρίνονται, τώρα αν σε κάποιον φτάνει...

Mea Culpa

Βασικά συμφωνούμε στις διαπιστώσεις. (¶λλο αν δε μας προκύπτουν τα συμπεράσματα :lol: )

Ειδικά πάντως το Wall το έχω νόμιμο σε βινύλιο, cd, και την ταινία dvd, Δε θα διανοούμουν ποτέ να το ακούσω σε mp3...

Empty Rooms

Χρησιμοποιείστε την νέα έκδοση, αναβαθμιστε σε Limewire PRO

ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ? ΑΡΓΟΤΕΡΑ

:lol:

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Αδυνατώ να πιστέψω αυτή τη δήλωση - συνεπώς δεν συμφωνώ με κανένα από τα επόμενά της συμπεράσματα. Έχοντας παρατηρήσει πολύ προσεκτικά τους διάφορους δικτυακούς τόπους μέσω των οποίων διακινούνται παράνομα mp3' date=' είμαι υποχρεωμένος να τονίσω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημά τους είναι ακριβώς το ότι στερούνται ποικιλλίας. Δηλαδή, πάντοντε βρίσκεις το τελευταίο cd της Madonna ή των U2, αλλά δεν πρόκειται να βρεις μουσικές που δεν έχουν εμπορικό αντίκρυσμα ή είναι σπάνιες.

[/quote']

8O 8O 8O 8O

έχω βρει ΕΝΑ ΚΑΡΟ καλλιτέχνες και μουσική που όχι απλώς υπάρχει πειρατικά, αλλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ, μόνο απο κάτι ξεκάρφωτα ιντερνετομάγαζα εισαγωγη αν την κάνεις και άμα.... Απο κινέζικες μπαλάντες, σε γιαπωνέζικο ροκαμπίλυ και electronica, ινδική τζαζοροκ, ακόμη και Αμερικανούς καλλιτέχνες που εδώ είναι τελείως άγνωστοι!! Για να μην μιλήσω για ισπανο-λατίνους... άκου εκει δεν ανακαλύπτεις μουσικη.... Απίστευτο!!!ΌΛΟΙ όσοι κατεβάζουν απο limewire,soulseek etc μόνο απο κει ανακαλύπτουν μουσική, απο που αλλού θα ανακαλύψουν, απο την τηλεόραση και το ραδιόφωνο που τη βγάζουν με 50 και πολλά λεω αλμπουμ το χρόνο??

επίσης υπάρχουν και τα last.fm, pandora, και φυσικά η wikipedia που σε οδηγούν απο το ένα στο άλλο, αλλά ακόμα και χωρίς αυτά, σε κάθε keyword ή tag με το οποίο ψάχνεις, το πιο δημοφιλές αλμπουμ που βγαίνει πάντα σχεδόν έχει κάτι να δώσει... Και μετά σου λέω εγώ αν θα τρέξεις ή δε θα τρέξεις να αγοράσεις το cd που περίμενες να υπάρχει εδω για 1 και 2 χρόνια...

leep is a symptom of caffeine deprivation.

Το Wall είχε πρωτοκυκλοφορήσει σαν ένα διπλό βινύλιο' date=' μέσα σε ένα εξώφυλο που γ@μ@γ3 όσον αφορά την εικαστική του επιμέλεια, με στίχους, με εσώφυλλα κλπ. Τα κομάτια στο The Wall, λειτουργούν (δηλαδή αφηγούνται την ιστορία) όταν τα ακούς με μία συγκεκριμένη σειρά (τη σειρά που είναι στο δίσκο). Επίσης, δεν υπάρχουν κενά (ούτε ενός δευτερολέπτου) στα κομάτια (στο βινύλιο βέβαια, έπρεπε να σταματήσεις για να αλλάξεις πλευρά, αλλά στο CD καταργήθηκαν). Πάνω στο εξώφυλλο υπάρχουν σημειώσεις και σύμβολα που είναι κλειδιά για να κατανοήσεις τι γίνεται στο δίσκο.

Πάμε τώρα: τι απομένει από όλα αυτά όταν τα κάνεις mp3; Ένα τίποτε με μπόλικο καθόλου... Μόνο ένα μάτσο τίτλοι στο σκληρό δίσκο, όπου κάποιος θα έχει κάνει και ένα-δύο λαθάκια στους τίτλους, όπου υποχρεωτικά θα ακούς κενά (ή ανύπαρκτα fade-out/fade-in, ανάλογα με τον player), όπου ο ήχος θα έχει πάει για βρούβες κλπ.

Συγκρίνονται οι δύο καταστάσεις; Εγώ λέω πως δεν συγκρίνονται, τώρα αν σε κάποιον φτάνει...[/quote']

τα κενά άμα θες τα έχεις και άμα όχι... είναι θέμα του ριπινγκ και ρύθμισης στον πλειερ. Απο κει και πέρα, πετάγονται δίπλα οι στίχοι και τα εξώφυλλα σε όποιον χρησιμοποιεί έναν σοβαρό πλειερ ή κάνενα σχετικό πλαγκιν για το γουιναμπ πχ και πάντα υπαρχει και αυτό http://en.wikipedia.org/wiki/The_wall . Με αυτόν τον τρόπο γενικότερα πιο κοντά είσαι στα κομμάτια βασικά, γιατι ψάχνεις και άλλα στοιχεία και για το αλμπουμ και τον καλλιτέχνη που συμπληρώνουν την εικόνα. Γι αυτό είναι πιο πρακτικό πια να αγοράζεις mp3 αλμπουμ παρα cd σε ότι αφορά τη χρήση, το πρόβλημα είναι οι περιορισμένες σου επιλογές μετά....

Δεν μας λες και μερικά ονόματα' date=' να δούμε τι σημαίνει για εσένα το "εντελώς άγνωστοι";[/quote']

ναι, για ΜΕΝΑ εντελώς άγνωστοι, δεν θα κάνω διαγωνισμό "ψαξίματος".... το οτι δεν τους ξέρω σημαίνει οτι δεν κατάφερα να τους ακούσω στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Απο κει και πέρα τα ονόματα είναι πάρα πολλά, τα πιο "ψαγμένα" δεν τα θυμάμαι καν θα σου πω μερικούς που μου έρχονται τωρα που έμαθα απο το ιντερνετ:

Plaid, Dir En Gray, FIR, Foxtrot, Quruli, Insane Clown Posse, Richard Cheese, Shonen Knife, Star Star, Adriana Calcanhoto, Amaral, Maria Rita, breed77

αυτά μου έρχονται έτσι πρόχειρα τώρα στο μυαλό. Απο κει και πέρα είμαι σιγουρος οτι έχω ξεχάσει σημαντικότερα και καλύτερα. Πες μου τώρα οτι αυτοί οι καλλιτέχνες έχουν μεγάλη κάλυψη απο τα μέσα να τρελαθώ....

Γιατί αδυνατείς να την πιστέψεις Wow!;

Εγώ έχω διαβάσει αρκετά ονόματα μουσικών στο Noiz

και για να δώ το τι είναι, τα κατέβασα από το emule.

Αφού άκουσα λίγο από το κάθε κομμάτι (Μπλιάχ), τα έκανα όλα delete.

Έπρεπε δηλαδή πρώτα να χάσω μία μέρα από την εργασία μου (για να κατέβαινα Αθήνα, - που δεν θα κατέβαινα)

και να δώσω 100 € για να τα αγοράσω ( πού δεν θα τα έδινα, αυτό μας έλειπε)

ώστε να μπορέσω τα ακούσω ( που τελικά δεν θα τα άκουγα) για να καταλάβω περί τίνος επρόκειτο….. και να κάνω «μπλιάχ αφoύ θα είχα δώσει 100€.

Το βλέπεις σωστό;

Παλαιότερα όμως κατέβασα από P2P μουσική της J. Pook

και αμέσως πήγα και αγόρασα 2 CD.

Όταν ο καλλιτέχνης σου αρέσει, και η μουσική του έχει ποιότητα

και δεν είναι μια βαβούρα ή ένα σκυλάδικο του κερατά,

τότε το μπ3 δεν μπορείς να το ακούσεις για να το απολαύσεις.

Ακούγεται κούφιο και ενοχλητικό. Είναι Ψυχοφθόρο.

Τώρα αν κάποιος ακούει μπ3 από φτώχεια ή τσιγκουνιά,

νομίζεις πως αν δεν υπήρχε το download, θα τα αγόραζε σε Cd?

Παλιά πηγαίναμε στο δισκάδικο του χωριού, και αγοράζαμε κασέτες με 500 δρχ.

γραμμένες με τις επιτυχίες της εποχής,

τις οποίες μετά αντιγράφαμε μεταξύ μας οι πιτσιρικάδες.

Και οι DJs στα κλάμπς ηχογραφούσαν και πωλούσαν το πρόγραμμα που έκαναν.

Στις περιπτώσεις αυτές μάλιστα, υπήρχε κέρδος από την διακίνηση, ενώ τώρα όχι.

Τέλος κάποια στιγμή θα γίνει το εξής.

Οι εταιρείες μουσικής και σόφτγουεαρ θα αγριέψουν

και τότε θα υπάρξει αστυνόμευση.

Δηλ θα μπαίνει το Σώμα Διώξεως Ηλεκτρονικού εγκλήματος στα καταστήματα

και σπίτια και θα ψάχνει τα PC.

Αλλά και τότε οι πωλήσεις των εταιρειών δεν θα αυξηθούν….

και οι εταιρείες με τα σόφτγουέαρ θα το μετανιώσουν…..

Αφήστε τα σάπια ρε παιδιά. Δε χρειάζεται όλη αυτή η καθαγίαση του απλού φαινομένου της κλοπής. Ας κλέβουμε τουλάχιστον με καμάρι' date=' αν είναι να κλέβουμε.[/quote']

Και εγώ σου λέω πως το download ΔΕΝ είναι κλοπή.

Το μόνον που κάνει είναι να εξαπλώνει την φήμη όσων το αξίζουν,

και ελεεί και τους πτωχούς πιτσιρικάδες ….

Τώρα δεν προλαβαίνω… Μετά θα θέσω ένα θέμα με τίτλο:

«αν δεν υπήρχαν τα σπασμένα», και θα θέσω προς συζήτηση τις απόψεις μου

οι οποίες τείνουν στο συμπέρασμα πως τα σπασμένα ωφέλησαν

και ωφελούν ακόμα όλες τις εταιρείες, σόφτγουεαρ και χάρντγουεαρ.

Ναι, σωστά διάβασες.

ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

Φίλε arpegios, δεν θα ΞΕΡΕΙΣ αν θέλεις να έχεις κενά ή όχι, διότι δεν θα ΞΕΡΕΙΣ ότι δεν υπάρχουν κενά στην πρωτότυπη έκδοση. Αυτό λέω, τι δεν καταλαβαίνεις;

Για τον ήχο που είναι μία λακαμία και μισή σε σχέση με το βινύλιο ή το cd δε λέμε τίποτε βλέπω, ενώ εσύ θεωρείς ότι είναι το ίδιο να έχεις τα εξώφυλλα και το ίδιο να βλέπεις thumbnails των εξωφύλλων. Μα τι κόπανοι που πρέπει να ήταν αυτοί οι Floyd που καθόντουσαν και ασχολιόντουσαν με αυτά τα πράγματα.. εδώ έχουμε βρει τις λύσεις (wikipedia)...

Πάντως χαίρομαι που τα λες αυτά διότι αποτελούν την μεγαλύτερη απόδειξη για το ότι έχω δίκιο: είναι σαφές τι ακριβώς σκοτώνει η πειρατεία, δεν σκοτώνει τη μουσική, αλλά τον ακροατή... :cry:

Επίσης για το ότι είναι παράνομο, για το ότι ΠΟΤΕ δεν έχετε ακούσει δημιουργό/καλλιτέχνη/συνθέτη/τραγουδιστή να την υποστηρίζει, πάλι δε λέτε τίποτε... δε βαριέσαι, είμαι σίγουρος ότι όταν βγάλετε τον πρώτο σας (ή τον επόμενό σας) δίσκο, θα μας στείλετε και ένα link να πάμε να τον κατεβάσουμε τζάμπα..., α ρε βρεγμένη σανίδα που θέλουμε όλοι μας..!!

Mea Culpa

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου