teolab Δημοσιευμένο 11 Αυγούστου 2012 Share Δημοσιευμένο 11 Αυγούστου 2012 Θεωρώ ότι στα πλαίσια της απρόσωπης εποχής που ζούμε, χάσαμε όχι μόνο την επικοινωνιακή μας ικανότητα, αλλά και την ταυτότητά μας, ως άνθρωποι, αλλά και μουσικοί. Αναζητάμε την λεπτομέρεια της λεπτομέρειας στον ήχο μας, αλλά μουσική, ουσιαστικά, δεν παράγουμε. Στην εποχή της αφθονίας και της προσιτότητας, "απαιτούμε το φεγγάρι". Μας ενοχλεί ο Συνέλληνας που δεν έχει τη μάρκα λάμπες που του ζητάμε, (..καπνίζω μόνο Marlboro..), και περιφρονούμε την προοπτική μιας μακρόχρονης εμπορικής σχέσης μαζί του, εφόσον αναγνωρίσουμε την διάθεση του να μας υποστηρίξει στις πολυπρόσωπες μουσικές μας ανάγκες. Πιστεύω ότι με έκδηλη την αγάπη, και το ενδιαφέρον μας, προς την Ελληνική μουσική επιχείρηση, οι πιο ωφελημένοι θα είμαστε, μακροπρόθεσμα, σίγουρα, εμείς. Όλοι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Kanimothrios Δημοσιευμένο 12 Αυγούστου 2012 Share Δημοσιευμένο 12 Αυγούστου 2012 Στην εποχή της αφθονίας και της προσιτότητας, "απαιτούμε το φεγγάρι". Mπα...Να μην μας παρέχουν τριτοκοσμικές υπηρεσίες απαιτούσαμε τόσα χρόνια,αλλά μάλλον δεν.. Πιστεύω ότι με έκδηλη την αγάπη, και το ενδιαφέρον μας, προς την Ελληνική μουσική επιχείρηση, οι πιο ωφελημένοι θα είμαστε, μακροπρόθεσμα, σίγουρα, εμείς. Όλοι! Ανήκω στην γενιά των σημερινών 30 άρηδων που έκανε τα πρώτα της βήματα με την ατάκα"Μην ακουμπάς θα κάνεις δαχτυλιές",έχοντας χρυσοπληρώσει άνθρακες για θησαυρούς.. Έχω να σου πω ότι μόνο ωφελιμένοι δεν βγήκαμε.. Μέχρι να γίνω φοιτητής,ζούσα σε μεγάλη επαρχιακή πόλη με 2 μουσικομάγαζα.. Όσο ήμουν φοιτητής δούλεψα σε μουσικομάγαζα των Εξαρχείων. Αν αρχίσω να γράφω θα ξημερώσουμε... Η αμορφωσιά,η κουτοπονηριά και οι τριτοκοσμικές υπηρεσίες σε ελληνικές επιχειρήσεις κάθε είδους,δεν θα μπορούσαν να μην περιλαμβάνουν και τα μουσικομάγαζα,πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που τις τιμάμε στο μέτρο του δυνατού. Y.Γ.Επίσης αν κάποιος ιδιοκτήτης ή εργαζόμενος απορεί ακόμη για την αποστροφή μας,ας ρίξει μια ματιά παρακάτω μπας και καταλάβει γιατί τα τελευταία χρόνια σκοτώνει μύγες... http://www.noiz.gr/index.php?topic=5683.0 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-cyclops Δημοσιευμένο 12 Αυγούστου 2012 Share Δημοσιευμένο 12 Αυγούστου 2012 Ως ενθουσιώδης «επαρχιώτης» πιτσιρικάς, κάποιες φορές κατέβαινα Αθήνα να επισκεφτώ τα μουσικομάγαζα των Εξαρχείων αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Δε θα ξεχάσω την πικρή εμπειρία μου όταν είχαν βγει τα S-series samplers της AKAI (S3000/3200, CD3000 κλπ), στην τότε αντιπροσωπεία. Τα είχε σε ειδικό δωμάτιο/studio, σε ειδικά φτιαγμένο χώρο με τα μηχανήματα για τους «επαγγελματίες». Θυμάμαι την αντίδραση του μαγαζάτορα όταν του ζήτησα να ανοίξουμε ένα και να ακούσω ήχους. Σημειωτέον ότι μιλούσαμε για rack samplers, δεν υπήρχε θέμα φθοράς πλήκτρων κλπ. «Θα αγοράσεις εσύ τόσο ακριβό μηχάνημα; Τι να το κάνεις;». Να μην τα πολυλογώ, κατέληξα να ακούω τον τύπο να μου παίζει και να προσπαθεί να μου πουλήσει ένα GEM WS2 (δημοφιλές arranger της εποχής). Φυσικά δεν ξαναπάτησα το πόδι μου, και το πρώτο sampler που δοκίμασα ήταν ένα πληκτροφόρο Emu E4K, στο Nakas Musicland, το οποίο με μεγάλη ευγένεια μου έδειξε και μου εμπιστεύτηκε ο εκεί υπάλληλος. Και είναι ένα μόνο παράδειγμα της συμπεριφοράς που ήδη περιγράφηκε. Δηλαδή ο τύπος στο πρώτο μαγαζί με είδε σαν κινητό μάτσο από δεκαχίλιαρα (εποχή προ Ευρώ), και προσπαθούσε να μου πουλήσει αυτό που ήξερε ότι έφτανε η τσέπη μου. Με αυτή τη λογική και αυτή τη νοοτροπία, που επιμένω είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα, τα ελληνικά μαγαζιά δεν έχουν δικαίωμα να παραπονιούνται γιατί επιλέγει τόσος κόσμος το «Θωμά» και τόσα αλλά ηλεκτρονικά καταστήματα. ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
teolab Δημοσιευμένο 12 Αυγούστου 2012 Share Δημοσιευμένο 12 Αυγούστου 2012 Δεν είναι έτσι, παιδιά! Ας μάθουμε να συμπεριφερόμαστε κι εμείς σωστά στους σωστούς επαγγελματίες (υπάρχουν, ξέρετε...), και να τους αφήνουμε να μας δώσουν και λίγη τεχνογνωσία (την χρειαζόμαστε, ξέρετε...), και να "μην ζητάμε τους παπάδες πριν διαλέξουμε ενορία". Άντε, γίναμε όλοι Jeff Beck... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 12 Αυγούστου 2012 Share Δημοσιευμένο 12 Αυγούστου 2012 Y.Γ.Επίσης αν κάποιος ιδιοκτήτης ή εργαζόμενος απορεί ακόμη για την αποστροφή μας,ας ρίξει μια ματιά παρακάτω μπας και καταλάβει γιατί τα τελευταία χρόνια σκοτώνει μύγες... http://www.noiz.gr/index.php?topic=5683.0 τοτε φιλε ηταν αλλοιως.....η Ελλαδα ηταν...ισχυρη (μεταφραση: οι βλακες οι Ευρωπεη ;D μας εδιναν ακομα δανεικα και αγυριστα.. ;D) & το χρημα κυλουσε ελευθερα στην...οικονομια.... ::) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gdevelek Δημοσιευμένο 12 Αυγούστου 2012 Share Δημοσιευμένο 12 Αυγούστου 2012 Πιστεύω ότι με έκδηλη την αγάπη, και το ενδιαφέρον μας, προς την Ελληνική μουσική επιχείρηση, οι πιο ωφελημένοι θα είμαστε, μακροπρόθεσμα, σίγουρα, εμείς. Όλοι! ...κι ένα καλάθι γεμάτο λευκά τριαντάφυλλα... Δεν είναι έτσι, παιδιά! Ας μάθουμε να συμπεριφερόμαστε κι εμείς σωστά στους σωστούς επαγγελματίες (υπάρχουν, ξέρετε...), και να τους αφήνουμε να μας δώσουν και λίγη τεχνογνωσία (την χρειαζόμαστε, ξέρετε...), και να "μην ζητάμε τους παπάδες πριν διαλέξουμε ενορία". Άντε, γίναμε όλοι Jeff Beck... Καλά μιλάμε, μας έβαλες στη θέση μας!!!!!!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D Φίλε θα σου κάνω μια ευθεία ερώτηση και θα ήθελα μια εξίσου ευθεία απάντηση: Τι σχέση έχεις, επαγγελματικά, με το χώρο των καταστημάτων πώλησης μουσικού εξοπλισμού; Εγώ ανήκω στους καταναλωτές, αν τυχόν σε ενδιαφέρει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
jks4050 Δημοσιευμένο 12 Αυγούστου 2012 Share Δημοσιευμένο 12 Αυγούστου 2012 Μια εμπειρια δικη μου, μπαινω καταϊδρωμένος σε μαγαζί στο κεντρο μιας και ημουν στο επιμελητηριο και περιμενα και περιμενα και.... για να ρωτησω τιμη για ενα πεταλι. Για να το παρω απο εκει ή απο ebay. Tο πωλητης για ενα πεταλι - με εβαλε να κατσω να παιξω με gibson & marshall για να το δοκιμασω ενω του ειπα χαριτολογώντας οτι δεν εχει νοημα μιας και ουτε τετοια κιθαρα εχω ουτε τετοιων ενισχυτη. Η απαντηση του ηταν εεεεε, και δεν θες να δοκιμασεις... Εδωσα τα 10€ τα παραπανω απο οτι το ειχα βρει και το ευχαριστήθηκα. Και αν χρειαστω κατι απο εκεινο το μαγαζι ξεκιναω την αναζητηση μου. Επαγγελματίες υπαρχουν απλα πρεπει να κουνήσουμε το κολο μας να τους βρουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
jks4050 Δημοσιευμένο 12 Αυγούστου 2012 Share Δημοσιευμένο 12 Αυγούστου 2012 Y.Γ.Επίσης αν κάποιος ιδιοκτήτης ή εργαζόμενος απορεί ακόμη για την αποστροφή μας,ας ρίξει μια ματιά παρακάτω μπας και καταλάβει γιατί τα τελευταία χρόνια σκοτώνει μύγες... http://www.noiz.gr/index.php?topic=5683.0 Να πω βεβαια οτι ΜΟΝΟ 2 μαγαζια στα τοσα στο κεντρο εχω πετυχει αριστης μεταχειρησης ως πελατης. Βεβαια οι τιμες δεν ειναι θωμα αλλα τα μιλαμε για ''μικρες'' διαφορες τιμης αλλα με δοκιμη και την παραπανω εξυπηρέτηση ειναι ΟΚ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Kanimothrios Δημοσιευμένο 12 Αυγούστου 2012 Share Δημοσιευμένο 12 Αυγούστου 2012 Δεν είναι έτσι, παιδιά! Στο noiz υπάρχουν άνθρωποι πάσης ιδιότητας και γεωγραφικής προέλευσης, που έχουν μια κοινή,επίσης πάσης φύσεως,ενασχόληση με την μουσική. Όταν λοιπόν,η πλειοψηφία των μελών έχει δυσάρεστες εντυπώσεις από την εγχώρια αγορά το:"Δεν είναι έτσι, παιδιά!" που έγραψες δεν μπορεί να δικαιωθεί.. Ας μάθουμε να συμπεριφερόμαστε κι εμείς σωστά στους σωστούς επαγγελματίες (υπάρχουν, ξέρετε...), Πόσο λάθος λες να ήταν η συμπεριφορά μου στα 11,12, μου χρόνια... Επίσης αν κρίνω από μέλη που έχω γνωρίσει εδώ μέσα,το τελευταίο που θα θέλαμε σε ένα μουσικομάγαζο είναι να πλακωθούμε με τον πωλητή. και να τους αφήνουμε να μας δώσουν και λίγη τεχνογνωσία (την χρειαζόμαστε, ξέρετε...) Τεχνογνωσία and green horses.. Τα προηγούμενα χρόνια,όσοι(λίγοι),είχαν τεχνογνωσία,ΔΕΝ έλεγαν τίποτα,ΔΕΝ έδειχναν τίποτα και ξέρω και άνθρωπο που επίτηδες παραπληροφορούσε... Και μιλάμε για πληροφορίες που τώρα τις βρίσκουμε εύκολα στο internet,όχι για την σύσταση του βερνικιού των Stradivarius... Επίσης αν πας επαρχία και βρεις να κρατάει το μαγαζί ο ανηψιός-μπατζανάκης-γιός-κόρη του μαγαζάτορα,εκεί να δεις πως το long tenon γίνεται long tenor.. τοτε φιλε ηταν αλλοιως.....η Ελλαδα ηταν...ισχυρη (μεταφραση: οι βλακες οι Ευρωπεη ;D μας εδιναν ακομα δανεικα και αγυριστα.. ;D) & το χρημα κυλουσε ελευθερα στην...οικονομια.... ::) Aν έχω μετανιώσει κάτι,είναι πως στην περίοδο της ψευδοαφθονίας δεν ήμουν τόσο αυστηρός στις πάσhς φύσεως υπηρεσίες και προϊόντα,μαζί και τα μουσικά.. Υ.Γ.Ξαναγράφω ότι υπήρχαν-υπάρχουν και εξαιρέσεις στον κανόνα που τους εκτιμάμε και τους προτείνουμε ως αξιόπιστους και καλούς επαγγελματίες.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator Terry RoscoeBeck5 Δημοσιευμένο 12 Αυγούστου 2012 Moderator Share Δημοσιευμένο 12 Αυγούστου 2012 Δεν παρακολούθησα το thread από την αρχή- απλά έριξα μια ματιά... Η θέση μου είναι η εξής: Πέρα των «πατριωτικών» ανησυχιών, υπάρχει (κυρίως) και η πρακτική παράμετρος. Για 10 ή 20 ή 50 πχ ευρώ διαφορά υπέρ ξένου καταστήματος, είναι βλακώδες να πάρει κάποιος από εκεί όργανο γιατί είναι γουρούνι στο σακί. Ότι πιάσει το χέρι του Χ, ασχέτως πως παίζει και έρχεται η κιθάρα έκπληξη. Δεν αγοράζουμε όργανα με το μάτι, αλλά με το αυτί και το χέρι. Οπότε πας παίζεις, ακούς το ένα το άλλο, το παραδίπλα και λες, αυτό μου κάνει. Και αυτό γίνεται αν πας στο μαγαζί και δοκιμάσεις όργανα. Επιπρόσθετα θα έλεγα ότι πλέον υπάρχουν καταστήματα στην χώρα μας με τιμές Γερμανίας (και μου έχει τύχει να δω και κατά τι καλύτερες), οπότε γιατί όχι αγορές από εδώ... Αν τώρα, οι διαφορές τιμής είναι τεράστιες, τότε πάσο, Αλλά για μικρό ποσά, από εδώ για να ακούς τι παίρνεις και κυρίως να το έχεις επιλέξει εσύ- και όχι ότι φέρει ο ταχυδρόμος. all this has happened before and will happen again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση