Προς το περιεχόμενο

Ας αγοράζουμε από Ελλάδα πλέον!

stamkosk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα μεταφέρω τον προβληματισμό μέλους από διπλανό forum για αγορά μιας Les Paul Jack&Danny..

Από εδώ;

http://www.musicstore.de/en_EN/EUR/Jack-and-Danny-LC300-BK-Black/art-GIT0015698-000?recId=e70f49db-27de-4629-834f-66afd7d4a349&campaign=EPOQ

ή από εδώ;

http://www.artmusic.gr/product_info.php?products_id=522

Μου αρέσει που το ελληνικό έχει και 30% ;D έκπτωση

Η αρχική στα 450,συγκριτικά με τα 199 (179+20 μεταφορικά) είναι υπερδιπλάσια,

αλλά μην δίνεται σημασία,σιγά την διαφορά,τσιγγούνηδες σπαγγοραμμένοι

ανθέλληνες που γκρινιάζεται συνέχεια χωρίς λόγο :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 307
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

μη μείνει η εντύπωση πως υπερασπιζόμαστε τα ελληνικά μαγαζιά χωρίς λόγο....

κάποια αξίζουν...άλλα όχι....

αλλά φίλε "αγοραστά" μη τα περιμένεις ολα στο πιάτο....

απόκτησε κριτήριο, πέρνα όλα τα καταστήματα και διάλεξε αυτά που σου κάνουν, αυτά που θα σου φερθούν σωστά και αυτά που θα έχουν όσο πιο "σωστές' τιμές γίνεται.....

Κανιμώθριε (Νoiz spell checker: ΚΑΝΙΜΟΘΡΙΟΣ, κεφαλαία και με όμικρον), έχουμε πει άπειρες φορές (πχ. σε ένα από τα προηγούμενα παρόμοια σήριαλ: http://www.noiz.gr/index.php?topic=10226.0) πως το νόμισμα έχει δυο όψεις, και η άλλη είναι πως ένα μικρό μαγαζάκι καλείται να ανταγωνιστεί ένα μεγαθήριο που πχ. είτε είναι εισαγωγέας το ίδιο, είτε παραγγέλνει δεκαπλάσιες ποσότητες για το στοκ του. Και στις δυο περιπτώσεις μπορεί να ρίξει τις τιμές στην άβυσσο αφού τα κέρδη του μεγιστοποιούνται, κάτι που δεν μπορεί να κάνει το μαγαζάκι της γειτονιάς. Δεν λέω φυσικά να πληρώνουμε 30% επάνω μόνο και μόνο για τα ωραία μάτια του φίλε-ό,τι-αγγίζεις-αγοράζεις, αλλά να συζητούμε τις διαφορές τιμής, και όπου υπάρχει καλό customer support και φιλική συμπεριφορά να ιεραρχούμε τις προτεραιότητές μας.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Κανιμώθριε (Νoiz spell checker: ΚΑΝΙΜΟΘΡΙΟΣ, κεφαλαία και με όμικρον), έχουμε πει άπειρες φορές (πχ. σε ένα από τα προηγούμενα παρόμοια σήριαλ: http://www.noiz.gr/index.php?topic=10226.0) πως το νόμισμα έχει δυο όψεις, και η άλλη είναι πως ένα μικρό μαγαζάκι καλείται να ανταγωνιστεί ένα μεγαθήριο που πχ. είτε είναι εισαγωγέας το ίδιο, είτε παραγγέλνει δεκαπλάσιες ποσότητες για το στοκ του. Και στις δυο περιπτώσεις μπορεί να ρίξει τις τιμές στην άβυσσο αφού τα κέρδη του μεγιστοποιούνται, κάτι που δεν μπορεί να κάνει το μαγαζάκι της γειτονιάς. Δεν λέω φυσικά να πληρώνουμε 30% επάνω μόνο και μόνο για τα ωραία μάτια του φίλε-ό,τι-αγγίζεις-αγοράζεις, αλλά να συζητούμε τις διαφορές τιμής, και όπου υπάρχει καλό customer support και φιλική συμπεριφορά να ιεραρχούμε τις προτεραιότητές μας.

Το έχω ξαναγράψει..

Δεν αποκλείω κανένα ελληνικό μαγαζί,προτού μου δωσει λόγο να το αποκλείσω.

Ψωνίζω και από ελληνικά μουσικομάγαζα με τα οποία έχω προσωπική σχέση και των οποίων οι υπηρεσίες και τα προϊόντα τεκμηριώνονται τιμολογιακά στο υποκειμενικό μου κριτήριο.

Στην κατηγορία τιμής <400  ευρώ,κανένα ΤΕΒΕ,ενοίκιο,ένσημο,κ.λ.π. δεν τεκμηριώνει

ΔΙΠΛΑΣΙΑ τιμή.

Δεν θα σου πω ότι το μαγαζί που ανέφερα παίρνει την Jack&Danny χονδρικη κάτω από 179 ευρώ.

Ας πάρουμε το αφελές σενάριο ότι την παίρνει από το musicstore 179 ευρώ.

Μέχρι τα 450 ευρώ αρχική τιμή ή 315 με την έκπτωση, είναι μια απόσταση που δεν τεκμηριώνεται πια στην συνείδηση του καταναλωτή και φυσικά στην άδειο του πορτοφόλι..

Υ.Γ.Δε θέλω να γράψω τις π@π@ριές που μου έλεγαν μικρό για κουρδισμένα εξωτικά ξύλα,χειροποίητες κιθάρες,διαλεγμένες μία προς μία, άνθρωποι που απλά

έκαναν παραγγελία χονδρική  από το εξωτερικό και με καπέλωναν όσο τους κάπνιζε λες και πουλούσαν πατάτες στην λαχαναγορά..

Μπορεί να υπάρχουν χίλιοι δυό λόγοι γιατί το ίδιο προϊόν είναι στο ένα μαγαζί φθηνό και στο άλλο ακριβό και μπορούμε να τους συζητάμε. Στο τέλος της ημέρας όμως ο καταναλωτής θα ψωνίσει απ' το φθηνότερο και κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει γι' αυτό.

Και ναι, δεν είναι και τόσο κομψό τα τοπικά καταστήματα να έχουν υποβιβαστεί σε δοκιμαστήρια, αλλά αν θες να δοκιμάσεις ένα μουσικό όργανο το οποίο ξέρεις ότι θα το παραγγείλεις απ' έξω, τι ακριβώς μπορείς να κάνεις;

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Και ναι, δεν είναι και τόσο κομψό τα τοπικά καταστήματα να έχουν υποβιβαστεί σε δοκιμαστήρια, αλλά αν θες να δοκιμάσεις ένα μουσικό όργανο το οποίο ξέρεις ότι θα το παραγγείλεις απ' έξω, τι ακριβώς μπορείς να κάνεις;

όχι αυτό πάντως....το ότι δεν έχεις να κάνεις κάτι άλλο δεν το κάνει σωστό ;)

βρες ένα φίλο που την έχει....ζήτα εδώ στο φόρουμ, αν κάποιος που έχει το προιόν που ψάχνεις θέλει,να σε αφήσει να το δοκιμάσεις....

άλλο ένα συν του κοντινού σου καταστήματος...πως μπορείς να πας εκεί...να δοκιμάσεις το όργανο...να δημιουργήσεις σχέσεις...να συζητήσεις....και το άλλο κατάστημα είναι αλλά είναι στη Γερμανία!

άλλο ένα συν του κοντινού σου καταστήματος...πως μπορείς να πας εκεί...να δοκιμάσεις το όργανο...να δημιουργήσεις σχέσεις...να συζητήσεις....και το άλλο κατάστημα είναι αλλά είναι στη Γερμανία!

Σόρυ, αλλά όταν πάω σε ένα κατάστημα, πάω προτίστως ως καταναλωτής με σκοπό την αγορά και φαντάζομαι ο καταστηματάρχης με βλέπει προτίστως ως πελάτη και τον ενδιαφέρει, δικαίως, πιο πολύ το πορτοφόλι μου παρά ...... οι απόψεις μου. Η σχέση είναι καθαρά οικονομική κι ακόμα κι αν υπάρχουν άλλα εμβόλιμα χαρακτηριστικά, στο τέλος τα χρήματα θα ορίσουν τις κινήσεις του καταναλωτή.

όχι αυτό πάντως....το ότι δεν έχεις να κάνεις κάτι άλλο δεν το κάνει σωστό ;)

βρες ένα φίλο που την έχει....ζήτα εδώ στο φόρουμ, αν κάποιος που έχει το προιόν που ψάχνεις θέλει,να σε αφήσει να το δοκιμάσεις....

Σίγουρα. Και αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι απ' αυτά;

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Θα μεταφέρω τον προβληματισμό μέλους από διπλανό forum για αγορά μιας Les Paul Jack&Danny..

Από εδώ;

http://www.musicstore.de/en_EN/EUR/Jack-and-Danny-LC300-BK-Black/art-GIT0015698-000?recId=e70f49db-27de-4629-834f-66afd7d4a349&campaign=EPOQ

ή από εδώ;

http://www.artmusic.gr/product_info.php?products_id=522

Μου αρέσει που το ελληνικό έχει και 30% ;D έκπτωση

Η αρχική στα 415,συγκριτικά με τα 199 (179+20 μεταφορικά) είναι υπερδιπλάσια,

αλλά μην δίνεται σημασία,σιγά την διαφορά,τσιγγούνηδες σπαγγοραμμένοι

ανθέλληνες που γκρινιάζεται συνέχεια χωρίς λόγο :P

αν ο ιδιωτης μπορει να πετυχει απο 450.00€ (-30% λολ) που το εχει το μαγαζακι,, 179€ κατευθειαν απο τον χοντρεμπορο, σημαινει οτι το μαγαζακι αγοραζει ακομα φθηνοτερα, γιατι θα εχει καποια υποτυπωδη συμφωνια με τον χοντρεμπορο, αλλιως δεν ειναι καν μαγαζακι. αυτα τα ποσοστα κερδους για μεσαζοντα ειναι αισχροκερδεια, απλο, ας κλεισει το μαγαζακι    

kavagio for strings

Εννοείται ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό και ειδικά όταν πρόκειται να διαθέσουμε αρκετά χρήματα επιβάλλεται να δοκιμάσουμε την κιθάρα που θα αγοράσουμε..

Σε αυτό έχω το αντεπιχείρημα του δικαιώματος της επιστροφής που δίνουν οι έξω,αλλά και πάλι στην κιθάρα που θα καταλήξεις δεν θα την έχεις δοκιμάσει αρχικά.

Γουρούνι στο σακί..

Για ακουστικό όργανο που το 2006 μου κόστισε 1500 ευρώ,πήγα στην Κολωνία στο musicstore για ένα 3ήμερο,έπιασα ότι κιθάρα βρήκα μπροστά μου,διασκέδασα,πέρασα καταπληκτικά και η ιστορία κιθάρα+ταξίδι μου βγήκε πιο φθηνά από την τιμή που είχα δει εδώ..

Υ.Γ.Για την ιστορία, η τιμή εδώ ήταν 2200..

Σίγουρα. Και αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι απ' αυτά;

όσες περιπτώσεις κι αν μου αποκλείσεις δεν πρόκειται να το κάνει σωστό :)

τις προτάσεις τις πρόσθεσα μετά, θα σου γραφα μόνο την πρώτη γραμμή...

τα μαγαζιά ΔΕΝ είναι εκεί για δοκιμαστήρια...το ότι ο thomann αποτελεί μια πολύ καλή περίπτωση ισχύει....αλλά έχει κάποια μείον....αν προτιμάς να χρησιμοποιήσεις τους εδώ καταστηματάρχες για να αντισταθμίσεις αυτά τα μείον κάν'το ελεύθερα...είναι νόμιμο...

αλλά, κατά τη γνώμη μου, όχι σωστό....

Σόρυ, αλλά όταν πάω σε ένα κατάστημα, πάω προτίστως ως καταναλωτής με σκοπό την αγορά και φαντάζομαι ο καταστηματάρχης με βλέπει προτίστως ως πελάτη και τον ενδιαφέρει, δικαίως, πιο πολύ το πορτοφόλι μου παρά ...... οι απόψεις μου. Η σχέση είναι καθαρά οικονομική κι ακόμα κι αν υπάρχουν άλλα εμβόλιμα χαρακτηριστικά, στο τέλος τα χρήματα θα ορίσουν τις κινήσεις του καταναλωτή.

αυτά που σου προτείνω είναι εντελώς υποκειμενικά...πάλι νόμιμος είσαι να μπεις εκεί απλά με το πορτοφόλι σου και με αυτό να σκεφτείς....

θα πω απλά πως ίσως έχεις περισσότερα να κερδίσεις αν το δεις αλλιώς

Για ακουστικό όργανο που το 2006 μου κόστισε 1500 ευρώ,πήγα στην Κολωνία στο musicstore για ένα 3ήμερο,έπιασα ότι κιθάρα βρήκα μπροστά μου,διασκέδασα,πέρασα καταπληκτικά και η ιστορία κιθάρα+ταξίδι μου βγήκε πιο φθηνά από την τιμή που είχα δει εδώ..

έχω σκεφτεί να το κάνω κι εγώ κάποτε αυτό.... :(

ταξίδι+όργανο από musicstore σου βγήκε φτηνότερα από τιμή Ελλάδας??  :o

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου