Προς το περιεχόμενο

because practise makes perfect

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλα εννοειται οτι το κοριτσι θα παρει ΑΜΕΣΩΣ μια τελε...μη κανει τζαμπα ολο τον ...κυκλο ψαχνοντας την ιδανικη κιθαρα ,αφου ΟΛΟΙ εδω μεσα ξερουμε οτι ΜΙΑ σοβαρη ηλ.κιθαρα υπαρχει και λεγεται telecaster... ;D

ΕΙΔΙΚΑ για τις ΚΥΡΙΕΣ ειναι η ιδανικη κιθαρα

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω

;D ;D ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 36
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω

;D ;D ;D

εννοουσα για κυριες που παιζουν ΚΑΝΟΝΙΚΗ μουσικη και οχι μεταλα αρχηγε μου... ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

χύμα μουσικός που του αρέσει η κηπουρική και παίζει μπάσκετ, μια χαρά σε βρίσκω ;D

ναι βασικά αυτό εννοω, ξέρεις, αυτοσχεδιασμός. Έχω συναντήσει μουσικούς που πάνω σε μια καθορισμένη μελωδία αυτοί αυτοσχεδίαζαν. Δεν το χω δοκιμάσει και πάντα μου έδινε την εντύπωση ότι πρέπει να σκέφτεσαι γρήγορα τις τονικότητες. Κάτι που μου ακούγεται... δύσκολο.

Έχω ακούσει και το άλλο "... απλά παίζε μην σκέφτεσαι", δεν μου φαινεται τόσο απλό :-\

Καλημέρα! Ας πουμε χθες όχι δεν έπιασα κιθαρα στα χέρια μου γιατί έπρεπε να φυτέψω μπροκολα λαχανα, κουνουπίδια και λοιπά χειμερινά λαχανικά, και...να δω τους 4 προημιτελικους της ολυμπιάδας (και στο στίβο στα ενδιάμεσα...) ;D

Τώρα στο θέμα μας....Όλοι οι μουσικοί οφείλουμε να αυτοσχεδιάζουμε. Αυτοσχεδιασμός είναι ένα σόλο, ένα τζαμ στο στούντιο με την μπάντα μας, και κάπως έτσι συμβαίνει και η σύνθεση! Ναι, πρέπει να σκέφτεσαι γρήγορα τις τονικότητες, αλλά δεν είναι δύσκολο. Απλά...διαφορετικό απο αυτό που έχεις συνιθίσει να κάνεις εως σήμερα (να διαβάζεις και να παίζεις). Νομίζω ότι εχεις κάνει πολύ δυσκολότερα πράγματα έως σήμερα στη μουσική απο αυτό, πίστεψέ με... Πολλοί σπουδαγμένοι μουσικοί δεν κατάφεραν ποτέ να τζαμάρουν και έχω συναντήσει πολλούς τέτοιους μουσικαράδες που ήθελα να συνεργαστώ μαζί τους και παρόλα τα πτυχία τους δεν καταφέρνανε εκτός 5γράμμου να παίξουν ούτε νότα...Τραγικό και για μένα εντελώς λάθος αντιμετώπιση απο τη μέρα που προτοαγγίξανε όργανο και μεγάλη ευθύνη στους δασκάλους τους (τα έλεγε ο Χατζηδάκης αλλά ποιός τον άκουγε?) Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι είναι έτσι. (αν και δυστυχώς οι περισσότεροι που συνάντησα εγώ ήταν :-\) Αν καταφέρεις να ξεφύγεις απο το 5γραμμο και να συνδιάσεις τις σπουδές και την κατάρτιση που σου δίνουν 10-15 χρόνια μαθήματα με την όρεξη και τη φαντασία που αποτελούν τη βάση της μουσικής, και να μπορεί να τζαμάρεις, να αυτοσχεδιάζεις, να συνθέτεις, δηλαδή πολύ απλά να....παίζεις τότε έχεις το τέλειο! Ισως για αυτό κάποιοι σου είπαν "μην σκέφτεσαι, απλά παίζε". Γιατί όλα αυτά που παραπάνω περιγράφω είναι το...παιχνίδι...το να παίζεις, γιατί η μουσική είναι διασκέδαση. Τώρα το να μου παίζεις 8 σονάτες την ώρα όπως θα την ακούσω και στο cd της Ντόιτσε Γκράμοφον (ως εδώ καλά) και μετά να σου λέω "βάλε μου ένα σολάκι εδώ σε λα μινόρε" και να με κοιτάς σαν να σου ζήτησα να στείλεις πύραυλο στην Αφροδίτη, εεεε...πάει πολύ! ;D

www.thedamnationproject.com

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την βοήθεια, μου δώσατε υλικό για να ξεκινήσω από κάπου. it's up to me τώρα.

ξέχασα να πω ότι έχω ένα βιβλίο του stetina, το speed mechanics for lead guitar. Οι πρώτες σελίδες ήταν πολύ εύκολες οπότε είπα να το πιάσω από τις παρακάτω. Reviews κανείς για το συγκεκριμένο?

by the way, εγώ έχω μία jackson dinky. Γενικά είμαι team Les Paul αλλά αν περιπλανηθώ κι άλλο στο φόρουμ με βλέπω να επηρεάζομαι.  :)

Γενικά είμαι team Les Paul αλλά αν περιπλανηθώ κι άλλο στο φόρουμ με βλέπω να επηρεάζομαι...  :)

...και ν' αγοράζω Stratocaster. ;)

InfluenSir!

...και ν' αγοράζω Stratocaster. ;)

Επιτελους και καποιος που μιλαει αντικειμενικα.. :P ;D

1.Πρεπει να εξοικειωθεις με το διδυμο ηλεκ κιθ-ενισχυτη.Ο ηχος ειναι διαφορετικος,και για σενα που εισαι του unplugged θα ειναι πιο δυσκολο στην αρχη να μην εχεις ανεπιθυμητους ηχους ακουμπωντας τα μερη της ηλεχτικιας κιθαρας.Μην απογοητευτεις,ετσι ειναι το...ροκ. :D

2.Ασε τις αρμονιες και τις θεωριες και μαθε την μινορε πεντατονικη παιζοντας ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΗΧΟ πανω απο BLUES τραγουδια.Βαζε σιντι και παιζε απο πανω.

Αυτο θα σε βοηθησει να ανιχνευεις τον τονο ενος τραγουδιου και  να παιζεις την αναλογη κλιμακα.ΛΑ το τραγουδι?ΛΑ κι εσυ...ΣΙ το τραγουδι?ΣΙ κι εσι.. :D

Το βασικοτερο ειναι να ασκησεις τα αυτια σου και οχι τα δαχτυλα σου. ;)

Στην αρχη με οτι χρονους σου βγαινουν κι ας ειναι σα ρομποτ φτανει να ειναι σωστοι στο τεμπο,

και στη συνεχεια προσπαθησε ΠΡΩΤΑ να παραγεις χρονους-παντατονικες μελωδιες  με το μυαλο και ΜΕΤΑ να τους μεταφερεις στην τοστιερα..Εστω 3-4 νοτες.

3.Ανοιγεις καινουριο θεμα και μας ρωτας για τη σημασια των ξυλων στον ηχο μιας κιθαρας. :D

Καλη επιτυχια,καλα κουραγια! :)

Γενικά είμαι team Les Paul

H κυρία, έχει άποψη και γούστο και δεν θα μπλεχτεί με τη μπλέμπα... ;) ;D

3.Ανοιγεις καινουριο θεμα και μας ρωτας για τη σημασια των ξυλων στον ηχο μιας κιθαρας. :D

Δεν θα χρειαστεί...μαόνι for ever ;D

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

H κυρία, έχει άποψη και γούστο και δεν θα μπλεχτεί με τη μπλέμπα... ;) ;D

Δεν θα χρειαστεί...μαόνι for ever ;D

H αληθεια ειναι οτι ειναι ομορφες... :D

Και που σαι..Μαριαννα,με την κιθαρα μπορεις να βγαζεις και ηχο μπαλαλάικας αν βαρεθεις.

Η τεχνολογια και οι συγχρονες εναλλακτικες σχολες ανοιγουν νεους οριζοντες τα τελευταια χρονια... :P ;D

• Moderator

H κυρία, έχει άποψη και γούστο και δεν θα μπλεχτεί με τη μπλέμπα... ;) ;DΔεν θα χρειαστεί...μαόνι for ever ;D

Ναι που είναι και... ελαφρύ  ;D- μια les paul είναι η recommended girly κιθάρα (με δώρο έναν... γερανό).  ;)

all this has happened before and will happen again

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου