Moderator Terry RoscoeBeck5 Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2012 Moderator Share Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2012 καθαρα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ παντά ετσι? Καλά... εννοείται και απορώ γιατί το σχολιάζεις ;D ;D ;D Βέβαια όρεξη να έχεις να να διαβάζεις.... αντικειμενικότητες ( εμένα πχ λέει Jazz Bass) ;D ΥΓ: Σίγουρα αυτό που λένε τα παιδιά- μελέτα κιθαρίστες που σου αρέσουν- είναι recommended, γιατί θα καταπιάνεσαι με κάτι που σε ευχαριστεί. Και εδώ ξανά μπαίνει το youtube ;) all this has happened before and will happen again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
degdekis Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2012 Share Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2012 εμένα η "αντικειμενικότητα" μου λέει Gibson Les Paul...αν και έχω και τέλε και την εκτιμώ ιδιαίτερα... www.thedamnationproject.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Marianne Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας :) Στην κλασσική παίζεις ΜΟΝΟ με δάχτυλα οπότε η κύρια τεχνική καταρτιση που έχω αφορά δάχτυλα. Ωστόσο, επειδή παίζω και πολύ ακουστική έχω εξοικειωθεί με την πένα, δηλ. έχω βρει το "πιάσιμο" μου. Superfunk απο ακόρντα γνωρίζω αλλά εντάξει είμαι σίγουρη ότι έχω να μάθω πολλά ακόμα. Όσο για Jazz που λες, απλά λατρεύω αυτό το είδος μουσικής και ζηλεύω φοβερα τους jazz/blues κιθαριστές, δεν εχω παίξει ποτέ αυτό το είδος και το θέλω πολύ. Για το Youtube έχετε δικιο έχει ένα σωρό πράγματα αλλά... είναι τόσα πολλά που πραγματικά χάνω τον μπούσουλα και δεν ξέρω με τι να ξεκινήσω και σε τι να επικεντρωθω. Ένας δάσκαλος σαφώς θα μου έδινε κατεύθυνση αλλά αυτη την στιγμή μου ειναι αδύνατον, δεν το αποκλείω για αργοτερα όμως. Degdekis ευχαριστώ! αυτό που λες είναι σωστό, η κλασσική είναι η προτεραιότητα μου και δεν πρέπει με τίποτα να μπει κάτι άλλο στην μέση. Γι αυτό και δεν θέλω να ξεκινησω με δάσκαλο ακόμα, αλλά επειδη την πιάνω που την πιάνω την ηλεκτρική αντί να γρατσουνάω άσκοπα ας βοηθήσω τον εαυτό μου να εξελιχθεί, έστω και λίγο. Νομίζω πως λίγες ώρες την εβδομάδα δεν θα με αποσυντονίσουν από το πρόγραμμα μου, ίσα ίσα που θα αλλάζω λίγο "παραστάσεις", την ηλεκτρική δηλ. την θέλω περισσότερο για ξεκούραση/χαλάρωση, όχι ως ΜΑΘΗΜΑ όπως ειπε πολύ σωστά ο superfunk. Ας έχω μια αργή εξέλιξη αλλα... ας είναι εξέλιξη. Κάτι αλλό που θέλω να σας ρωτήσω: παίζετε improvisation? αν ναι, πως μελετατε? thanks και πάλι για την ανταπόκριση :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
degdekis Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2012 Share Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2012 Αρχικά για να κλείσουμε το προηγούμενο θέμα, αφού λοιπόν θέλεις να "ξεσκάς" λίγο με την ηλεκτρική και έχεις και το θέμα πένας, πάρε ένα βιβλιαράκι με κλίμακες, λιώστες και μετά άκου κομμάτια που σου αρέσουν και μάθε τα...That's a good start! Τωρα για την επόμενή σου ερώτηση έχω...απορίες..τί εννοείς ακριβώς? Αν παίζουμε αυτοσχεδιαστικά στο practising μας? Αν εννοείς αυτό, εγώ όπως σου προανέρφερα δεν γνωρίζω την έννοια της μελέτης στη μουσική (γιαυτό και όποτε πηγα σε ωδείο-δασκάλους για διαφορα όργανα τα παράτησα γιατι i love my way...). Οπότε, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι είναι το σωστό, εμένα η μελέτη μου είναι 80% αυτοσχεδιασμοί απο τους οποίους σιγά σιγά περνάς στη σύνθεση απο πράγματα που παίζεις και σου αρέσουν, 10% επανάληψη κομματιών ή σημείων που οφείλω να κάνω perform με την μπάντα μου, και 10% καμιά κλιμακούλα έτσι για το καλό και για να βελτιώνω λίιιιιγο την άνεση μου πάνω στη ταστιέρα όποτε παίζω. Αυτό το τελευταίο βέβαια κυμαίνεται απο κάθε μέρα εως...μία φορά το 2μηνο, αναλόγως με τι ασχολούμαι τη κάθε εποχη (απο μια ηχογράφηση, μια μίξη, λίγο πιάνο, έως ...πολυ κηπουρική και πολύ μπάσκετ... ;D). Όπως καταλαβαίνεις είμαι ένας χύμα μουσικός που δεν αποτελεί το ...ιδανικό παράδειγμα προς μίμιση μελέτης, αλλα αυτό είναι ένα άλλο τεράστιο εκτός συζήτησης θέμα.... ;) www.thedamnationproject.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Marianne Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2012 χύμα μουσικός που του αρέσει η κηπουρική και παίζει μπάσκετ, μια χαρά σε βρίσκω ;D ναι βασικά αυτό εννοω, ξέρεις, αυτοσχεδιασμός. Έχω συναντήσει μουσικούς που πάνω σε μια καθορισμένη μελωδία αυτοί αυτοσχεδίαζαν. Δεν το χω δοκιμάσει και πάντα μου έδινε την εντύπωση ότι πρέπει να σκέφτεσαι γρήγορα τις τονικότητες. Κάτι που μου ακούγεται... δύσκολο. Έχω ακούσει και το άλλο "... απλά παίζε μην σκέφτεσαι", δεν μου φαινεται τόσο απλό :-\ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2012 Share Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2012 Εδω θα βρεις ΟΛΑ τα ακκορντα και τις κλιμακες του πλανητη http://www.all-guitar-chords.com/ ξεκινα με την minor pentatonic (το ...μισο ροκ εκει πανω ειναι... ;D) και συνεχισε με την Aeolian & την Dorian....αν θες να παιζεις και τα..πληρη blues του...Αιγαιου... ;D μαθε και την Blues Pentatonic...(αν και η απλη πεντατονικη αρκει,εδω ο ΒΒ KING μονο τις 2 πρωτες θεσεις της ...ξερει να παιζει... ;D και μια χαρα τα εχει καταφερει...) ο αυτοσχεδιασμος δεν ειναι και πυρηνικη επιστημη απλα βρισκεις την κλιμακα που ταιριαζει πανω στα ακκορντα ενος κομματιου και...ΠΑΙΖΕΙΣ... ;) (στο ροκ οι παραπανω κλιμακες παιζουν κατα 90%) http://www.all-guitar-chords.com/chords-to-scale.php www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
chris gti Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2012 Share Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2012 Η λέξη κλειδί είναι το ΠΑΙΖΕ... Παίζε πάνω απο διαφημίσεις στην τηλεόραση και στο ράδιο... Παίζε πάνω απο παιδικά τραγουδάκια που νανουρίζεις το μωρό... Παίζε πάνω απο σκυλοχιπχοπ - έντεχνα σκουπίδια που σερβίρονται κατα κόρον απο την tv στα δελτία ειδήσεων (?)... Παίζε ότι σκ#%#α έχεις εκείνη την ώρα στο κεφάλι σου... Παίζε και ΑΚΟΥ Αν ακούγεται καλό, είναι καλό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jazzjoker Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2012 Share Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2012 Έχω συναντήσει μουσικούς που πάνω σε μια καθορισμένη μελωδία αυτοί αυτοσχεδίαζαν. Δεν το χω δοκιμάσει και πάντα μου έδινε την εντύπωση ότι πρέπει να σκέφτεσαι γρήγορα τις τονικότητες. Κάτι που μου ακούγεται... δύσκολο. Έχω ακούσει και το άλλο "... απλά παίζε μην σκέφτεσαι", δεν μου φαινεται τόσο απλό :-\ Ναι φαντάζει πρωτόγνωρο το θέμα του αυτοσχεδιασμού ειδικά σε ανθρώπους που έχουν μάθει να αναπαράγουν ήδη γραμμένη μουσική και όχι να παράγουν μουσική μόνοι τους. Έχω άπειρο σεβασμό στους κλασικούς μουσικούς για να μην παρεξηγούμαστε. Εάν έχεις γράψει ποτέ δικά σου κομμάτια/τραγούδια, έχεις ήδη αυτοσχεδιάσει. Η μόνη διαφορά είναι ο διαθέσιμος χρόνος ο οποίος στο improvising είναι πολύ περιορισμένος σε σχέση με τη σύνθεση. Επίσης, αν μπορείς να αυτοσχεδιάσεις με τη φωνή σου που είναι το όργανο με το οποίο έχουμε τη μεγαλύτερη εξοικείωση όλοι μας, τότε μπορείς και με την κιθάρα. Καλό θα ήταν να ξεκινήσεις με απλά αρμονικά κομμάτια (το διαδίκτυο βρίθει backing tracks για όλα τα είδη μουσικής) που δεν απαιτούν αλλαγή τονικότητας της μελωδίας και κατόπιν να προχωρήσεις και σε πιο απαιτητικά πράγματα. Όπως σου είπε κι ο Superfunk, μια πασπαρτού κλίμακα με την οποία θα μπορέσεις να αυτοσχεδιάσεις πάνω στο 99,9% της μοντέρνας μουσικής (ποπ, ροκ, μπλουζ, τζαζ κλπ.) είναι η πεντατονική (μινόρε και ματζόρε). Μια καλή αρχή είναι εκεί. Αν έχεις το χρόνο και την όρεξη να ακούς κιθαρίστες που σου αρέσουν και να ξεσηκώνεις μελωδικές τους φράσεις/παιξίματα ακόμη καλύτερα. Τέλος, κατά την ταπεινή μου άποψη, θα σου έκανε πολύ καλό και λίγη μελέτη μοντέρνας αρμονίας καθώς θα σου ανοίξει τους ορίζοντες αλλά και θα σε κάνει να δεις την κλασσική μουσική που ήδη μελετάς και από μια διαφορετική σκοπιά που μπορεί να είναι συναρπαστική. Ενωμοτάρχης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kbasilis Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2012 Share Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2012 Η λέξη κλειδί είναι το ΠΑΙΖΕ... Παίζε πάνω απο διαφημίσεις στην τηλεόραση και στο ράδιο... Παίζε πάνω απο παιδικά τραγουδάκια που νανουρίζεις το μωρό... Παίζε πάνω απο σκυλοχιπχοπ - έντεχνα σκουπίδια που σερβίρονται κατα κόρον απο την tv στα δελτία ειδήσεων (?)... Παίζε ότι σκ#%#α έχεις εκείνη την ώρα στο κεφάλι σου... Παίζε και ΑΚΟΥ Αν ακούγεται καλό, είναι καλό. Σωστός! ;) Flying High Again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alexi Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2012 Share Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2012 Γεια σου Μαριάννα! Βασικά, βιβλιο-wise θα σου πρότεινα κατι λιγο πιο ελαφρύ πιο μοντέρνο απ το "modern method" του leavitt...γιατι μονο μοντερνο δεν είναι...αν γουσταρεις το ροκ και την blues δεν έχει χρονο για χασιμο πιστευω καποιο απο το βιβλια του Stetina πχ Metal Rhythm Guitar ειναι σουπερ.. ...αν και ακουγετε λιγο demonizer-metalo-killer απο τον τιτλο..εχει τα παντα...βασική ρυθμική κιθαρα..βασικες τεχνικες..12-bar-blues..ακορντα εστω και τα πιο απλα..καλυπτει πολλα στυλιστικα ριφφς απο KISS, Alice in Chains, μεχρι Metalica. Το καλο ειναι οτι ολες οι ασκήσεις και τα κομματια του βιβλιου ερχονται μαζι με CD για να παιζεις μαζι και να γουσταρεις! απο κει και περα...το παν σε πρώτη φαση για αυτοσχεδιασμό είναι να φτιάξεις εστο κάποια ελαχιστη τεχνική...που έχεις τεχνική αλλά λογικα το δεξί ειναι λιγο έξω απ τα νερα του...το πιο απλο ειναι να (εξα)σκίσεις τις πεντατονικες και τις blues σε κάμποσες (μην σου πω ολες) τις θέσεις..ενα πολυ καλο βιβλιο που καλύπτει τις πεντατονικες σε ολες τις θέσεις και με πολυ καλες ασκήσεις (ρυθμικες παραλλαγές) για πένα και alternate picking development ειναι το Guitar Hanon του Σπυροπουλου...απλες ασκησουλες που θα βελτιώσουν την πενα σου στον αυτοσχεδιασμό για να μπορείς να παίζεις...πριν αυτοσχεδιάσεις... www.alexisgearstuff.com www.youtube.com/alexisgearstuff Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση