CarpeOmnious Δημοσιευμένο 10 Αυγούστου 2012 Share Δημοσιευμένο 10 Αυγούστου 2012 Καταρχάς respect στον Superfunk για το πτυχίο στο κλασικό πιάνο, γι'αυτό τον εμπιστεύομαι, γιατί είναι συνάδελφος. Τώρα, Μαριάννα, αφου μελετάς 5ωρα με την κλασική ρε, σου προτείνουν να διαβάσεις και κλίμακες στην ηλεκτρική; Δηλαδή έλεος το κορίτσι, θα μπουχτίσει και θα τα παρατήσει. Εγώ θα σου πρότεινα ειλικρινά να ασχοληθείς με τη μουσική που σου αρέσει. Πάρε tabs απο το ιντερνετ, βάλε το κομμάτι που γουστάρεις τρελά και μάθε να παίζεις την κυρίως κιθάρα του. Θα γουστάρεις από το πρώτο λεπτό γιατί απλά κάνεις κάτι που σου αρέσει και νοιώθεις όμορφα που παίζεις την κομματάρα που πάντα σάρεζε. Μαθαίνεις το όργανο έτσι μέσα από τη συνθετική ματιά του κιθαρίστα. Άσε τη τζαζ για μετά όταν θα έχεις χρόνο. Δεν μας είπες και τί μουσικές γουστάρεις! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gdevelek Δημοσιευμένο 10 Αυγούστου 2012 Share Δημοσιευμένο 10 Αυγούστου 2012 Πάρε tabs απο το ιντερνετ, :o :o :o Μόλις 5 χρόνια κλασσική έχω κάνει στα νιάτα μου και δεν θέλω να ακούω για tabs... Πόσο μάλλον άνθρωπος που είναι στο πτυχίο... Κάτι σαν να προτείνεις σε κλασσικό φιλόλογο να διαβάσει νουβέλα γραμμένη σε greeklish... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Kanimothrios Δημοσιευμένο 10 Αυγούστου 2012 Share Δημοσιευμένο 10 Αυγούστου 2012 ;D ;D ;D Spam mode on Καλά έχουν τα μούτρα να πηγαίνουν και Namm τα νούμερα.. Καταραμένο marketing. Κρίμα που δεν έχουν έρθει Ελλάδα πάντως,θα τους έμενε αξέχαστη η εμπειρία. ;D Spam mode off Aν και παραδίδω μαθήματα κυρίως κλασσικής κιθάρας,έχω να πω ότι ένας ενήλικος με τις γνώσεις και την εμπειρία σου, μπορεί να βασιστεί εξ'ολοκλήρου σε βιβλία ή στο internet για εκμάθηση ηλεκτρικής κιθάρας. Απλά υπάρχει μεγάλος όγκος δεδομένων και πρέπει να κάνεις ένα ξεσκαρτάρισμα για να καταλήξεις σε μια ύλη μελέτης,μιας και από "δασκάλους" στο internet και "κιθαρίστες-συγγραφείς βιβλίων" γέμισε ο τόπος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
omnio Δημοσιευμένο 10 Αυγούστου 2012 Share Δημοσιευμένο 10 Αυγούστου 2012 Να σου πω κι εγω την αποψη μου γιατι ειχα τις ιδιες ανυσυχιες καμια 15αρια χρονια πισω (και λιιιιγο παραπανω). Κι εγω ειμαι κλασικος κιθαριστας, πηρα το διπλωμα μου το 1998 και λιγα χρονια πιο πριν ειχα παρει την πρωτη μου (σοβαρη) ηλεκτρικη. Απο την αρχη ειχα 2 μεγαλα προβληματα. Το πιασιμο στο αριστερο χερι και την κινηση της πενας. Ειδικα αν εχεις μεγαλα δαχτυλα (οπως εγω) θα ταλαιπωρηθεις αρκετα για να βρεις την σωστη θεση. Το μπρατσο της κλασικης ειναι διπλασιο απο τις ηλεκτρικης σε ολες τις διαστασεις (υψος, πλατος, παχος...). Επισης ξεχνα πλεον "τον αντιχειρα στο μεσο της ταστιερας και απεναντι απο τα δαχτυλα". Στην ηλεκτρικη 9/10 φορες ο αντιχειρας αγκαλιαζει την ταστιερα και βγαινει απο πανω. Επισης δεν ισχυει η καθετη θεση του αγκωνα καθως και της παλαμης ως προς την ταστιερα. Θα πρεπει ουσιαστικα τα δαχτυλα σου να "κοιτανε" εσενα και οχι το ταβανι. Τωρα για το δεξι χερι... Μεγαλη κουβεντα.... Και τι να πει κανεις οταν τεραστιοι κιθαριστες παιζουν με δαχτυλΟ, με δαχτυλΑ, με πενα, με κινηση καρπου, με κινηση δαχτυλων, με κινηση αγκωνα, με το ενα ποδι κουτσο, με τους πλανητες ευθυγραμισμενους κτλ κτλ κτλ. Εγω παντως εμαθα λαθος και παιζω με πενα και να κινω-σπαω τα 2 δαχτυλα που κραταω την πενα, αντιχειρα-δεικτη. ΟΚ, καποιοι θα πουν δεν υπαρχει λαθος και σωστο. Και συμφωνω, αλλα καλυτερα να δεις μερικα βιντεακια ωστε να μαθεις τον ενδεδειγμενο τροπο (sic....χιχι). Τοτε δεν υπηρχε το ιντερνετ στο Ελλαντα και κατεβαιναμε στο κεντρο και χαζευαμε μουσικους που διαλεγαν κιθαρες στα διαφορα μαγαζια..... Rock'n Roll doesn't create psychos. It helps psychos to be more creative... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Kanimothrios Δημοσιευμένο 10 Αυγούστου 2012 Share Δημοσιευμένο 10 Αυγούστου 2012 Το μπρατσο της κλασικης ειναι διπλασιο απο τις ηλεκτρικης σε ολες τις διαστασεις (υψος, πλατος, παχος...). Μπορεί να αγοράσει ηλεκτρική που το μπράτσο της να είναι κοντά στην κλασσική. Δεν χρειάζεται να πάρει κιθάρα με nut width 42 mm και τελείως slim προφίλ. Η Αgile έχει Les Paulοειδές με nut width 45,5 mm και μπράτσο 50's. Ακόμη υπάρχει η Prs se Natural με ταστιέρα που βολεύει τους κλασσικούς. Και οι δύο σε 3ψήφια προσιτή τιμή. Εγω παντως εμαθα λαθος και παιζω με πενα και να κινω-σπαω τα 2 δαχτυλα που κραταω την πενα, αντιχειρα-δεικτη. ΟΚ, καποιοι θα πουν δεν υπαρχει λαθος και σωστο. Ναι,ίσως εκ του αποτελέσματος δεν υπάρχει λάθος και σωστό μιας και υπάρχουν τεράστιοι παίκτες που παίζουν "ανορθόδοξα". Όμως ξέρω και πολλά άτομα που εξαιτίας λάθος στάσης-λαβής, απέκτησαν κουσούρια σε χέρια και σώμα. Οπότε θέλει προσοχή.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kbasilis Δημοσιευμένο 10 Αυγούστου 2012 Share Δημοσιευμένο 10 Αυγούστου 2012 Μπορεί να αγοράσει ηλεκτρική που το μπράτσο της να είναι κοντά στην κλασσική. Υπάρχει και η http://homepage.ntlworld.com/john.blackman4/hm.htm που είναι κοντά σε κλασσική αν θυμάμαι δεν έχει radius είναι flat η ταστιέρα όπως οι κλασσικές και το μπράτσο φαρδύ. Flying High Again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
omnio Δημοσιευμένο 10 Αυγούστου 2012 Share Δημοσιευμένο 10 Αυγούστου 2012 Απο κουσουρια δεν λες τιποτα. Η τενοντιτιδα παραμονευει στην γωνια..... Οσο για το μπρατσο που λες, εγω εχω ενα warmoth baseball και παλι ομως δεν φτανει το μεγεθος της κλασικης. To nut της κλασικης συνηθως ειναι 5,1εκ και το φαρδος στο 12ο ξεπερνα σε πολλες κιθαρες τα 6εκ. Αυτα τα νουμερα ειναι τεραστια για ηλεκτρικη και το κακο ειναι οτι μετα απο 12-13 χρονια πλεον τα χερια κινουνται μονα τους πανω στην μεγαλη αυτη ταστιερα. Τα παντα φυσικα ειναι θεμα συνηθειας. Απλα το αναφερω ως ενα δυσκολο πρωτο βημα για την ηλεκτρικη. Τα παντα οπως καταλαβαινεις ειναι θεμα μελετης. Δεν υπαρχει σε τιποτα λαθος και σωστο. Σκεψου πολλους ισπανους κλασικους πως παιζουν αλλα και τι παιζουν........ Καποιοι πχ κλασικοι "βυθιζουν" την κιθαρα παααρα πολυ αναμεσα στα ποδια τους χωρις ομως αυτος να ειναι ο "σωστος" η ο "συνηθισμενος" τροπος παιξιματος. Αντιστοιχα στην ηλεκτρικη δες πχ τον beck η τον knopfler που παιζουν παπαδες, αρχιεπισκοπους, μητροπολιτες με τα δαχτυλα!!! Αντε βρες μου εναν που θα τους πει οτι κοιτα να δεις φιλαρακο, δεν παιζεις σωστα... να πας να κανεις κανα μαθημα, αντε λεβεντη μου!!! btw, μονο μια παρατηρηση. Πριν καταληξεις σε κιθαρα, διαβασε λιγο τα υπερ και τα κατα των μαγνητων, του μπρατσου, των ξυλων κτλ κτλ κτλ. Και το καλυτερο ειναι να πας με καποιον φιλο-η να δοκιμασεις μερικες κιθαρες για να δεις την διαφορα. Παιξε καθαρα αλλα και βρωμικα για να δεις διαφορες. Πχ. να ακουσεις τους διπλους μαγνητες και τους μονους σε βρωμικα κτλ (οπως φυσικα εχουν προαναφερει οι συναδελφοι παραπανω). Και μετα αφου δοκιμασεις αρκετες, να αγορασεις μια ωραιοτατη stratocaster!!!! χιχιχιχιχιχιχι Rock'n Roll doesn't create psychos. It helps psychos to be more creative... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση