Προς το περιεχόμενο

because practise makes perfect

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα στην κοινότητα,

Μόλις έγινα μέλος στο φόρουμ γιατί θα ήθελα να με διαφωτίσουν οι έμπειροι της παρέας.

Λέγομαι Μαριάννα και ασχολούμαι καμιά ντουζίνα χρόνια με κλασσική κιθάρα, βρίσκομαι στην προετοιμασία πτυχίου οπότε rookie δεν με λες :) όμως το θέμα μου το έχω με την ηλεκτρική και όχι με την κλασσική (δύο τελείως διαφορετικά όργανα...). βλέπετε σαν ροκάκι και γω στο λύκειο αγόρασα την πρώτη μου ηλεκτρική. δεν έκανα ποτέ μαθήματα με δάσκαλο εκτός από μια χρονιά που ο δάσκαλος μου στην κλασσική όντας παλαίμαχος ροκάς μου έδειξε κάποια πράγματα. Δυστυχώς όμως η κλασσική και οι σπουδές με έπαιζαν μονότερμα και έτσι η εξέλιξη μου με την ηλεκτρική ήταν μηδαμινή. Λογικό αφού δεν ασχολούμουν με το όργανο τακτικά. Θέλω να βάλω και την ηλεκτρική στην ζωή μου όμως, και γι αυτό θέλω να αρχίσω να μελετάω ξανά αυτή την φορά όμως με πρόγραμμα.

Θέλω να το κάνω μόνη γιατί δεν μπορώ να γραφτώ για μαθήματα αυτό τον καιρό, ίσως στο μέλλον. Να ασχολούμαι καθημερινά είναι δύσκολο καθώς η κλασσική μόνο μου τρώει ένα 5ωρό την ημέρα. αλλά θέλω έστω και τις λίγες ώρες που θα κάθομαι κάθε βδομάδα με την ηλεκτρική να έχουν νόημα. Γιατί τελικά όλο αυτόν τον καιρό έκανα πασαλείμματα.

Οπότε τι θα μου συστήνατε να συμπεριλάβω στο διάβασμα μου? ας πούμε για κάποιον σε intermediate level.

έχετε να μου προτείνετε τεχνικές, βιβλία, κομμάτια που θα με βοηθήσουν? και οτιδήποτε άλλο πιστεύετε.

Σαν να έγραψα πολλά οπότε σταματάω...

Λοιπόν ελπίζω να με βοηθήσετε και ελπίζω να μην σας κούρασα :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 36
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Το λαθος σου ειναι οτι αντιμετωπιζεις την...ηλεκτρικη σαν...ΜΑΘΗΜΑ (δηλ. οπως αντιμετωπιζεις την...κλασσικη)

Κιθαρα ΞΕΡΕΙΣ  (η τεχνικη που ΗΔΗ εχεις λογω των σπουδων σου ειναι ανωτερη απο το...90% των ηλεκτρικων κιθαριστων στον πλανητη.. ;D) αρα το να παιξεις ηλεκτρικη κιθαρα δεν ειναι και τιποτα (ελπιζω να ξερεις το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ που ειναι τα ΑΚΚΟΡΝΤΑ ,δεν σου κανω πλακα εγω πηρα πτυχιο κλασσικου πιανου απο το εθνικο ωδειο και...ακκορντα δεν ηξερα ως τοτε... ;D)

Αν λοιπον ξερεις τα ακκορντα ο ΜΟΝΟΣ τροπος να παιξεις καλη κιθαρα ειναι αυτος που ισχυει με ΟΛΑ τα οργανα δηλαδη να ΑΚΟΥΣ οσο περισσοτερη ΜΟΥΣΙΚΗ μπορεις και να...παιζεις.

Επισης θα πρεπει ,αν θελεις βεβαια,να εξοικιωθεις με τη χρηση της πενας (δεν ειναι βεβαια απαραιτητη μια και πολλοι ηλεκτρικοι κιθαριστες παιζουν χωρις πενα ή με συνδιασμο πενας-δακτυλων που ειναι φυσικα και το καλυτερο) .

Ξεκινα με τις μπαντες και τους κιθαριστες που σου αρεσουν μελετωντας ΡΥΘΜΙΚΗ κιθαρα πρωτα απο ολα σε διαφορα ειδη (το μεγαλυτερο προβλημα που εχουν οι ,σε ελληνικα ωδεια,σπουδαγμενοι κλασσικοι μουσικοι ειναι συνηθως ο ρυθμος οχι τα leads)  .

Και  μια...κουφη συμβουλη....μια και εχεις ηδη την τεχνικη μελετησε μαζι με τα...ροκακια και ΤΖΑΖ κιθαρα ,θα σου φανει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ χρησιμη οτιδηποτε ειδος και αν παιζεις (ειδικα στο θεμα αρμονιας και ακκορντων).

Για ολα τα παραπανω υπαρχει στο internet (youtube,google etc) ενας πακτωλος απο βοηθηματα και "μαθηματα".

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

• Moderator

Αρχικά, καλώς ήρθες.

Το θετικό στην περίπτωση σου είναι ότι παίζεις (κλασική) κιθάρα, οπότε τα δάκτυλα σου είναι «λυμένα». Ξέρεις ακόρντα, αρμονία κλπ...

Τώρα το θέμα έχει ως εξής: Λες ότι ο γερό ροκάς  ;D δάσκαλος σου έδειξε μερικά πράγματα. Μπορείς να δεις πολύ περισσότερα από το youtube, καθώς υπάρχουν εκατοντάδες ή χιλιάδες videos που παρουσιάζουν αναλυτικά τεχνικές, κομμάτια riffs κλπ. Όλα αυτά- σε πρώτη δόση μπορούν να γίνουν ο «online» δάσκαλος σου.

Βέβαια, σκέψου που πας να μπλέξεις  ;D Έννοιες όπως distortion ή overdrive θα μπουν στην ζωή σου  :D. Και μετά μπορεί να γίνεις σαν εμάς- να μιλάς συνέχεια για ενισχυτές, μαγνήτες και ξύλα (κσύλα στην διάλεκτο του Noiz)  ;D  

all this has happened before and will happen again

καταρχήν καλως ήρθες..

Κατα δεύτερον καλή επιτυχία με τις εξετάσεις σου!

Εγώ δεν θα σου πω πως που και πότε να μελετάς ηλεκτρική κιθάρα, γιατί ποτέ μου δεν "μελέτησα" με πρόγραμμα κτλπ. απλά το είχα σαν πάθος, έπαιζα αρκετά κάθε μέρα (γενικότερα κιθάρα όμως και όχι μόνο ηλεκτρική) και έμαθα. Δεν έγινα Steve Vai αλλά για να παίζω αυτά που θέλω είμαι μια χαρά. Εγώ θα σου πω 2 άλλα πράγματα. Νομίζω ότι οι περισσότεροι εδω μέσα (αυτοδίδακτοι) μουσικοί, φυσικά συμπεριλαμβανομένου του υπογραφών, θα σε ζήλευαν (με τη καλή έννοια) για τις σπουδές σου, και την τεχνική σου κατάρτιση. Εγώ αυτό που έχω να σου προτείνω είναι να δώσεις εκεί το βάρος σου, να πάρεις το πτυχίο σου, να μετουσιώσεις τα χρόνια κόπου και αγάπης σε κάτι χειροπιαστό που θα σου χρησιμεύσει ίσως και επαγγελματικά στο μέλλον, και όταν με το καλό ξεμπερδέψεις και έχεις χρόνο, ασχολήσου με την ηλεκτρικη. Νομίζω ότι στο επίπεδό σου (ξέρεις να διαβάζεις ασκήσεις κλίμακες τα πάντα, ξέρεις να τοποθετήσεις τα δάχτυλά σου, έχεις γενικά μια μεγάλη επαφή με τις 6 χορδές) πολύ γρήγορα θα ζητάμε εμείς συμβουλές απο εσένα... Η μόνη συμβουλή που έχω να σου δώσω, γιατί ούτε ξέρω απο βιβλιά και τεχνικές αλλά όπως προείπα ούτε είναι η κατάλληλη στιγμή για σένα κατ εμέ, είναι να παίζεις πολύ ...κιθάρα...γενικότερα. Απλά με πένα για να μπεις σιγά σιγά και σε αυτό, γιατί από όσο ξέρω η κλασσική είναι καθαρά όργανο που παίζεται με τα δάχτυλα. Εγώ και απειροι άλλοι κιθαρίστες γρατζουνάμε κομματάκια-σολάκια-κλίμακες όποτε κάτσουμε στον καναπέ και χαζεύουμε πχ τηλ. με μια ακουστική. Θα σου κάνει ΜΕΓΑΛΟ καλό αυτό. Απο κει και πέρα για βιβλιά και μεθόδους θα σε διαφωτίσουν άλλα παλικάρια που το χουν το θέμα "μελέτη". Όσο για τις ώρες..όσο το γουστάρεις μη σταματάς ..αυτό είναι το μόνο χρονοδιάγραμμα...όταν αρχίσει να γίνει υποχρέωση η μελέτη (έχω ακόμη 20 λεπτά κλιμακες.... :P) άστο, καλύτερα σταμάτα και πήγαινε για καφέ...

φιλικά, Γιάννης!

www.thedamnationproject.com

Επανερχομενος στο θεμα της χρησης πενας και δακτυλων ταυτοχρονα μια και το εχεις το παιξιμο με τα δακτυλα νομιζω οτι θα ηταν πολυ καλο να μελετησεις το ταυτοχρονο παιξιμο.

να ενα ωραιο μαθημα απο τον ισως καλυτερο τεχνικα ηλεκτρικα κιθαριστα που εζησε ποτε.

(δες και τα υπολοιπα βιντεο του )

ψαξε επισης να βρεις αυτο το εκπληκτικο βιντεο του που θα σου μαθει τα παντα για την ρυθμικη κιθαρα σε πολλα ειδη μουσικης.

• Moderator

να ενα ωραιο μαθημα απο τον ισως καλυτερο τεχνικα ηλεκτρικα κιθαριστα που εζησε ποτε.

(δες και τα υπολοιπα βιντεο του )

Ο οποίος, ω του θαύματος έπαιζε (φυσικά) με telecaster  :o ;D ;D ;D

all this has happened before and will happen again

Το καλύτερο θα ήταν να βρεις έναν δάσκαλο ηλεκτρικής έστω για λίγα μαθήματα, προκειμένου να σου δώσει μια καθοδήγηση.

Όσον αφορά τα βιβλία, τα παρακάτω διδάσκονται ευρέως εδώ και χρόνια σε ωδεία και ιδιαίτερα. Από προσωπική εμπειρία τα θεωρώ πολύ καλά. Το επίπεδο είναι κλιμακούμενο και ξεκινάει από πολύ απλά πράγματα και σταδιακά ανεβαίνει ενώ η διδασκαλία επικεντρώνεται σε θέματα τεχνικής με πένα αλλά και σε μοντέρνα αρμονία, κλίμακες κλπ. Τα βρίσκεις άνετα και σε μουσικά καταστήματα στην Αθήνα:

http://www.amazon.com/Modern-Method-Guitar-Volumes-Complete/dp/0634012339

Ενωμοτάρχης

Καλα εννοειται οτι το κοριτσι θα παρει ΑΜΕΣΩΣ μια τελε...μη κανει τζαμπα ολο τον ...κυκλο ψαχνοντας την ιδανικη κιθαρα ,αφου ΟΛΟΙ εδω μεσα ξερουμε οτι ΜΙΑ σοβαρη ηλ.κιθαρα υπαρχει και λεγεται telecaster... ;D

ΕΙΔΙΚΑ για τις ΚΥΡΙΕΣ ειναι η ιδανικη κιθαρα

Το καλύτερο θα ήταν να βρεις έναν δάσκαλο ηλεκτρικής έστω για λίγα μαθήματα, προκειμένου να σου δώσει μια καθοδήγηση.

Όσον αφορά τα βιβλία, τα παρακάτω διδάσκονται ευρέως εδώ και χρόνια σε ωδεία και ιδιαίτερα. Από προσωπική εμπειρία τα θεωρώ πολύ καλά. Το επίπεδο είναι κλιμακούμενο και ξεκινάει από πολύ απλά πράγματα και σταδιακά ανεβαίνει ενώ η διδασκαλία επικεντρώνεται σε θέματα τεχνικής με πένα αλλά και σε μοντέρνα αρμονία, κλίμακες κλπ. Τα βρίσκεις άνετα και σε μουσικά καταστήματα στην Αθήνα:

http://www.amazon.com/Modern-Method-Guitar-Volumes-Complete/dp/0634012339

Συμφωνώ και επαυξάνω για το ζήτημα δασκάλου (ή και μοντέρνου ωδείου), αλλά και για τα βιβλία του Leavitt. Επίσης όντως είναι καλή συμβουλή να μελετήσεις και κιθαρίστες που σου αρέσουν, προσωπικά με βοήθησε ιδιαίτερα αυτό, και σε τεχνική αλλά και σε φρασεολογία.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου