Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με το ύψος στη γέφυρα της Gibson

Nimrod7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σας,

Έχω ένα πρόβλημα με την Gibson Les Paul στη γέφυρα. Η είναι πολύ ψηλά και οι χορδές υπερυψωμένες στη ταστιέρα με αποτέλεσμα ο ήχος να είναι πολύ μπάσος και να μην μπορώ να παίξω καλά (λόγω ύψους!). Στη γέφυρα έχει δύο βίδες που μπορείς να την ανυψώσεις και να την κατεβάσεις. Αν τις κατεβάσω σε σημείο που να φαίνεται ότι είναι εντάξει το ύψος στη ταστιέρα η χοντρή ΜΙ ακουμπάει πάνω στο μαγνήτη της γέφυρας και τρίζει, αλλά οι υπόλοιπες χορδές είναι εντάξει. Αν σηκώσω τη γέφυρα απο τη πάνω μεριά ώστε να μην ακουμπάει στο μαγνήτη η χορδή, τότε είναι πάλι υπερυψωμένες οι περισσότερες όπως στην αρχή!

Ο μαγνήτης της γέφυρας μου φαίνεται ότι και αυτός είναι υπερυψωμένος σε σχέση με το μαγνήτη κοντά στο μπράτσο και έχει μια μικρή κλίση προς το μπράτσο. Ο μαγνήτης αλλάζει ύψος;

Δεν θυμάμαι πως στο καλό ήταν πρίν και ήταν όλα εντάξει και στον ήχο και στο ύψος των χορδών...

Όλα αυτά μετά που έβγαλα τις χορδές και τη γέφυρα για να καθαρίσω τη κιθάρα. :x

Παρακαλώ τα φώτα σας....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.noiz.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=307&mode=&order=0&thold=0

Ο μαγνήτης της γέφυρας μου φαίνεται ότι και αυτός είναι υπερυψωμένος σε σχέση με το μαγνήτη κοντά στο μπράτσο και έχει μια μικρή κλίση προς το μπράτσο. Ο μαγνήτης αλλάζει ύψος;

παντα ο μαγνητης της γεφυρας πρεπει να ειναι υψηλοτερα απο αυτον του neck για να ισσοροπει μια και στη πανω θεση ο μαγνητης "καταλαβαινει" εντονοτερα τη χορδη.

Σε ολες τις Gibson που τα μπρατσα ειναι υπο γωνια οι μαγνητες εχουν αυτην την κλιση.

Διαβασε το παραπανω αρθρο για να μαθεις να σεταρεις την κιθαρα σου σωστα.

Το πιθανοτερο ειναι οτι τα ροδελακια που ανεβοκατεβαζουν τη γεφυρα "γυρισαν" οταν την εβγαλες και τωρα εχει αλλαξει το υψος της.

Πανευκολο να την ξαναρυθμισεις.

Την επομενη φορα που θα καθαρισεις την κιθαρα σου βαλε λιγο masking tape πανω στη γεφυρα για να μη μετακινηθει,επισης παντα να αλλαζεις χορδες με τη λογικη "μια βγαζω-μια βαζω" ποτε μην αφαιρεις ολες τις χορδες.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

hello Nimrod7,

(δε ξέρω αν λύθηκε το πρόβλημα μετά το post του SF)

πρόβλημα με το ύψος γέφυρας σε les paul ε? συνήθως είναι αρκετά χαμηλά

πάντως εάν όντως είναι πολύ ψηλά σε σχέση με τη ταστιέρα αλλά όχι σε σχέση με τους μαγνήτες τότε αυτό σημαίνει ότι οι μαγνήτες είναι σηκωμένοι παραπάνω απότι πρέπει? αλλά είπες ότι πριν ήταν ok και λογικά δεν πείραξες τους μαγνήτες οπότε μένει ρύθμιση της γέφυρας

σε κάθε περίπτωση ανέβασε μερικές διευκρινιστικές εικόνες αν είναι δυνατόν - αν κι εγώ θα λείπω - αλλά πιστεύω πολλοί θα μπορούν να σε βοηθήσουν αλλά και πολλοί θα θέλουν να δουν τι ακριβώς παίζει

μπορεί κι απλά να μην νιώθεις σίγουρος ότι θα μπει "τέλεια" δλδ να είναι η ιδέα σου

όσο για αυτό

"Ο μαγνήτης της γέφυρας μου φαίνεται ότι και αυτός είναι υπερυψωμένος σε σχέση με το μαγνήτη κοντά στο μπράτσο και έχει μια μικρή κλίση προς το μπράτσο. Ο μαγνήτης αλλάζει ύψος;"

αλλάζει ύψος ενώ είναι φυσιολογικό να είναι πιο ψηλά αφού σε όλες τις κιθάρες - λέμε τώρα - οι μαγνήτες στη μέση και στη γέφυρα είναι σταδιακά πιο ψηλά από τους neck μαγνήτες πόσο μάλλον στις les paul που το μπράτσο έχει κλίση

μπορείς να καταλάβεις ότι είναι φυσιολογικό στις les paul κι απτο ring (το πλαστικό δλδ δαχτυλίδι του μαγνήτη) που είναι πιο παχύ στη γέφυρα και φυσικά είναι σταθερό δλδ δε ρυθμίζεται :D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου