Προς το περιεχόμενο

Μετατροπη λουπας laney lc 50ii combo σε σειριακη

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχουν κι active κύκλωμα τελεστικών που χειρίζεται το loop. Εκείνος ο lc50 που είχα πιάσει ακουγόταν χάλι με delay pedal και το mix στο 10(100%) κι έκανε και μπόλικο φύσημα... Καμιά σχέση με ένα απλό (2 jacks) parallel loop που τοποθετήθηκε κατόπιν.

Αν υποθεσουμε οτι εχει το ιδιο κυκλωμα στην λόυπα με τον LC30II (που φανταζομαι πως ετσι θα ειναι) τοτε καταλαβαινω ακρυβως τι εννοεις.

Επειδη με ενδιαφερει και εμενα το θεμα για την μετατροπη, μηπως θα μπορουσε να πεσει μια προταση για το πως μπορω να το κανω ή καποιον που να το αναλαβει αν ειναι πολυπλοκο;

Ευχαριστω!!!

For Those About To Rock We Salute You

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο πιο απλός τρόπος να μετατρεψεις τη παράλληλη λουπ του lc30 σε σειριακη είναι:

Στο παρακάτω σχηματικο εντοπιζεις την αντίσταση r42 των 100Κ και θα απόσυνδέσεις το ένα άκρο της. Κατόπιν θα πρέπει να συνδέσεις μεταξύ του ελεύθερου άκρου της αντίστασης και του σημέιου όπου ηταν συνδεδεμένη , ένα διακόπτη. Αυτός ο διακόπτης  θα μετατρέπει τη στοκ λουπ σε σειριακη κι εναλλάξ. Δεν είναι δύσκολο αλλά θα πρέπει να ξέρεις από ηλεκτρονικά και κόλληση.

http://www.freeinfosociety.com/electronics/schematics/audio/laneylc30.pdf

Στο παρακάτω σχηματικο εντοπιζεις την αντίσταση r42 των 100Κ και θα απόσυνδέσεις το ένα άκρο της. Κατόπιν θα πρέπει να συνδέσεις μεταξύ του ελεύθερου άκρου της αντίστασης και του σημέιου όπου ηταν συνδεδεμένη , ένα διακόπτη. Αυτός ο διακόπτης   θα μετατρέπει τη στοκ λουπ σε σειριακη κι εναλλάξ. Δεν είναι δύσκολο αλλά θα πρέπει να ξέρεις από ηλεκτρονικά και κόλληση.

Ετσι ακριβώς

Σκέφτομαι να απαλαγώ τελείως απο αυτό το λουπ κύκλωμα νομίζω κακό κάνει στον ήχο.

Εξη χορδές και ειναι πολλές

Εχω κανει προπονηση τελευταια με ενα Dr Boogie ;D

Μα καλα και αυτοι αφου ειναι τοσο απλο δεν μπορουσαν να βαλουν ενα διακοπτη ;

Ο πιο συνθετος ετσι πληροφοριακα (γιατι για παραπανω απο τον διακοπτη δεν μπαινω στην διαδικασια για ενα ντιλει) δημαδη ποιος ειναι;

Σχετικα με το προβλημα που εντοπιζεται στον ηχο που λεγαμε πριν πιστευεις πως θα διορθωνεται με τον διακοπτη ή απλα κανω την λουπα μου σειριακη;  ::)

For Those About To Rock We Salute You

Εχω κανει προπονηση τελευταια με ενα Dr Boogie ;D

Μα καλα και αυτοι αφου ειναι τοσο απλο δεν μπορουσαν να βαλουν ενα διακοπτη ;Ο πιο συνθετος ετσι πληροφοριακα (γιατι για παραπανω απο τον διακοπτη δεν μπαινω στην διαδικασια για ενα ντιλει) δημαδη ποιος ειναι;

Σχετικα με το προβλημα που εντοπιζεται στον ηχο που λεγαμε πριν πιστευεις πως θα διορθωνεται με τον διακοπτη ή απλα κανω την λουπα μου σειριακη;  ::)

Το loop του lc30 είναι ουσιαστικά ένας τελεστικός αθροιστής/mixer που μιξάρει το direct/dry σήμα με το εφφέ. Στο τέρμα εφφέ, η στάθμη του εφφέ είναι ίδια με τη στάθμη του dry signal λόγω των ίδιων 100Κ αντιστάσεων(R42, R62).

H λύση με το διακόπτη, αποκόβει το dry signal που "μάχεται" κι αλλοιώνει το σήμα του εφφέ. Είναι μια βελτίωση αλλά δεν λύνει όλο το θέμα του loop.

Η ιδανική λύση είναι να βγάλεις απ τη μέση το κύκλωμα τελεστικών του loop αλλά δυστυχώς αυτό θα επηρεάσει και το reverb. Tο reverb λειτουργεί ως 2ο fx loop (παράλληλα με το send/return) και μοναδικό εφφέ το reverb tank.

Για να φύγουν εντελώς τελεστικοί και reverb/loop απ το σύστημα (για all tube εμπειρία), αποσυνδέεις το ένα πόδι της R43(470K) απ΄την πλευρά του τελεστικού (το δεξί ποδαράκι στο σχηματικό). Κατόπιν αποσυνδέεις το ένα(τ' αριστερό) ποδαράκι της R46(220K). Τα 2 αυτά ποδαράκια που είναι πλέον στον αέρα τα συνδέεις με ένα καλωδιάκι μεταξύ τους.

Αυτό θα κάνει bypass το loop και το reverb αλλά θ αλλάξει τη συμπεριφορά του eq και την ένταση του master. Θα είναι σίγουρα all tube μονοπάτι σήματος αλλά θα έχει άλλη χροιά πλέον.

Με σύστημα διακοπτη αρκετών επαφών μπορεί να λειτουργεί σε στοκ ή all tube μορφή κατ' επιλογήν.

Για series loop με αυτή τη μόντα, τα πράγματα είναι απλά: θέλεις 2 πλαστικά jacks 4 επαφών και μερικά καλώδια. Συνδέεις το send jack in (αριστερό κόκκινο καλώδιο στην παρακάτω εικόνα) με την R43 και το return jack out (δεξί κοκκινο καλωδιο) στην R46.

series_loop.JPG.a1eb11177fdc46af23bdf0a4e476c4ff.JPG

Πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα φιλε σωτο!

Σιγουρα πιο ενδιαφεροντα απο ειρωνικες/γελοιες προτασεις του στυλ βαλε το Mix στο 10 και

η λουπα εγινε σειριακη...

Ευχαριστουμε..

Πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα φιλε σωτο!

Σιγουρα πιο ενδιαφεροντα απο ειρωνικες/γελοιες προτασεις του στυλ βαλε το Mix στο 10 και

η λουπα εγινε σειριακη...

Ευχαριστουμε..

Μπράβο Σώτο ευχαριστούμε που έκανες τον κόπο.΅Εχω μπει και γώ στον πειρασμό να πετάξω έξω τον τελεστικό γιατι βάζει φύσιμα και δεν έχω ανάγκη τη λούπα γιατι παίζω καρφί στον ενισχυτή, να δούμε θα αλλάξει λίγο ο ήχος γιατί με δύο τρια διαφορετικά μεγάφωνα που τον έχω δοκιμάσει  ο ήχος παραμένει λιγο σκληρός με αρκετές υψηλομεσαίες.

Εξη χορδές και ειναι πολλές

Μπράβο Σώτο ευχαριστούμε που έκανες τον κόπο.΅Εχω μπει και γώ στον πειρασμό να πετάξω έξω τον τελεστικό γιατι βάζει φύσιμα και δεν έχω ανάγκη τη λούπα γιατι παίζω καρφί στον ενισχυτή, να δούμε θα αλλάξει λίγο ο ήχος γιατί με δύο τρια διαφορετικά μεγάφωνα που τον έχω δοκιμάσει  ο ήχος παραμένει λιγο σκληρός με αρκετές υψηλομεσαίες.

Ok, μια δοκιμή της μόντας θα είναι πολύ καλή αρκεί να την κάνεις με τρόπο που να είναι αναστρέψιμη και να μπορείς να το γυρίσεις σε στοκ μορφή αν θέλεις.

Επίσης χωράνε κι άλλες mods πάνω στην κατάργηση του loop καθώς μπορείς άνετα να προσθέσεις πυκνωτές-φίλτρα παράλληλα κι εν σειρά με το loop, ακόμη κι ένα belton chip reverb module αν θέλεις...

Φυσικά πρέπει ν αναφέρω ότι οι τάσεις μέσα σε λαμπάτο ενισχυτή Σκοτώνουν! Γι αυτό θέλει τρελή προσοχή κι ασφάλεια για την εκτέλεση της μόντας.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου