Προς το περιεχόμενο

Ποιο οργανο/synth εχει καλο πιανο?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Guru

Αν θελεις να μου εξηγησεις λιγο καλιτερα αυτο Μανωλη ? Εννοεις μηπως

οτι η συνοδεια του pa δεν θα ειναι ανταξια του πιανου που θ ακουγεται ?

Αυτό αρχικά.

Όχι ότι φταίει το Pa800 αλλά είναι κατασκευασμένο όπως και τα περισσότερα arrangers να λειτουργούν κάπως "αυτόνομα" από ηχητικής πλευράς με τους δικούς τους ήχους. Μην ξεχνάς ότι οι συνοδείες χρησιμοποιούν κατά βάση τους εσωτερικούς - εργοστασιακούς ήχους, όποιοι κι αν είναι αυτοί.

Για αργότερα.

Εάν αρχίσεις να χρησιμοποιείς και άλλους ήχους από κάποιο Χ σοβαρό rack εκεί τα πράγματα θα είναι ακόμα πιό δύσκολα αφού θα είναι άμεσα συγκρίσιμα μεταξύ τους.

Με άλλα λόγια δεν θα υπάρχει, ας μου επιτραπεί η έκφραση, ομοιομορφία στους ήχους.

Τώρα αυτό μπορεί να είναι και κάτι που να σου αρέσει. Εξαρτάται τι παίζεις και πως παίζεις. Γούστα είναι αυτά.

Η τιποτε ακομη χειροτερο ?  ???

Ανάλογα τι άλλο ή/καί τι άλλο θα χρησιμοποιήσεις από το Χ rack. Υπόψη ότι κάποια rack στο θέμα της δυναμικής περιοχής (του ήχου) δεν αστειεύονται. Αντιπροσωπεύουν αυτό που είναι και σέβονται το όνομά τους. Όταν τα βάλεις δίπλα-δίπλα θα καταλάβεις - ακούσεις την διαφορά. Δεν είναι αρμόνια με την γενικότερη έννοια.

Αλλά, όπως σου είπα και πιό πάνω, η απόκλιση από τα 500 στα 2500 για έναν ήχο καλού πιάνου που ζητάς είναι μεγάλη, πολύ μεγάλη. Για παράδειγμα, με αυτά τα χρήματα (~2500) παίρνεις Pa3X που και πάλι μπορεί να μην σ'αρέσει το πιάνο του, λέω τώρα. Εξαρτάται από το τι θέλεις, από το τι ζητάς όταν λες καλό πιάνο. Μήπως σε ενοχλεί η έκταση του Pa800 ή μήπως σε ενοχλεί η ανταπόκριση του κλαβιέ που δεν είναι βαρυκεντρισμένο και κάτι δεν σου πάει καλά;

Σορρυ αν σε ζαλιζω  :)

Δεν είσαι ο μόνος, που να δεις τον marathon  ;D

Υ.Γ.

Σου έστειλα pm.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 47
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ναι. Το όργανό σου θα λειτουργεί με τις δικές του (audio) εξόδους και το rack με τις δικές του (audio) εξόδους. Το κοινό σημείο τους θα είναι το Midi.

Τώρα, αν θες να μιξάρεις τους ήχους και των δύο μαζί, υπάρχουν ορισμένα μηχανήματα που μπορούν να το κάνουν και αυτό, όχι όμως όλα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα είναι πιο απλά, καθώς το PA800 διαθέτει εισόδους line-in, με έλεγχο gain, τις οποίες μιξάρει με το δικό του σήμα, ώστε να βγαίνει ένας ενιαίος ήχος από την κύρια έξοδο ήχου του οργάνου.

• Guru

Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα είναι πιο απλά, καθώς το PA800 διαθέτει εισόδους line-in, με έλεγχο gain, τις οποίες μιξάρει με το δικό του σήμα, ώστε να βγαίνει ένας ενιαίος ήχος από την κύρια έξοδο ήχου του οργάνου.

+1

• Guru

@ dupakos

Μία σημαντική παρατήρηση.

1α) Θα γνωρίζεις βέβαια ότι το Pa800 σου παρέχει την δυνατότητα να επεξεργαστείς τους εσωτερικούς του ήχους. Με άλλα λόγια, μπορείς να κατασκευάσεις τον δικό σου - προσωπικό ήχο, χρησιμοποιώντας τα εσωτερικά - εργοστασιακά δείγματα (samples).

1β) Επίσης, το Pa800 έχει τη δυνατότητα φορτώματος εξωτερικών δειγμάτων (samples), όπου μπορείς με αυτό τον τρόπο να κατασκευάσεις τον ήχο της αρεσκείας σου. Αυτό, σε περίπτωση που δεν σε ικανοποιούν τα εργοστασιακά δείγματα.

Ακριβως αυτο Μανωλη ,δεν μου αρεσουν τα εργοστασιακα πιανα.

Να φανταστεις απο ενα Technics που εχω εδω και 20 χρονια

μ αρεσουν καλλιτερα τα πιανα

Τωρα για να φτιαξω δικους μου ηχους ?!Νομιζω χρειαζονται γνωσεις

αλλιως θα μπλεξω και δεν θα κανω και τιποτα (πιστευω).

Τωρα cyclops ...

Συνδεω δηλ την εξοδο του rack στην line in του pa ετσι ?

(Αν ναι ...απλως μην απαντας cycpops  :))

Εάν δεν σε ικανοποιούν τα πιάνα του pa800 πάρε ένα δεύτερο όργανο και βάλτο από πάνω ή από κάτω και ησυχάζεις.

Τώρα ποιο όργανο έχει καλύτερα πιάνα αυτό είναι σχετικό, κάτσε και άκου διάφορα όργανα από Roland, Kurzweil, Nord και δες τι σου ταιριάζει καλύτερα στο αυτί.

Απλώς θα κουβαλάς 2 όργανα αντί για ένα, και εγώ με 2 πάντα παίζω.

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

• Guru

Ακριβως αυτο Μανωλη ,δεν μου αρεσουν τα εργοστασιακα πιανα.

Το κατάλαβα.

Να φανταστεις απο ενα Technics που εχω εδω και 20 χρονια

μ αρεσουν καλλιτερα τα πιανα

Το ξέρω.

Τωρα για να φτιαξω δικους μου ηχους ?!Νομιζω χρειαζονται γνωσεις

αλλιως θα μπλεξω και δεν θα κανω και τιποτα (πιστευω).

Ότι είναι λιγάκι μπελάς δεν σου το κρύβω ότι είναι.

Τωρα cyclops ...Συνδεω δηλ την εξοδο του rack στην line in του pa ετσι ?

Ακριβώς.

(Αν ναι ...απλως μην απαντας cycpops  :))

cyclops όχι cycpops  ;D

Σσσσσςςς... πήγε να δοκιμάσει κάτι ήχους (πιάνα) στο Fantom-G  ;D

Εάν δεν σε ικανοποιούν τα πιάνα του pa800 πάρε ένα δεύτερο όργανο και βάλτο από πάνω ή από κάτω και ησυχάζεις.

Απλώς θα κουβαλάς 2 όργανα αντί για ένα, και εγώ με 2 πάντα παίζω.

Ακριβως αυτο σκεφτομουν Σταυρο,,,απλως ειπα μηπως με καποιο τροπο γινοταν

να γλυτωσω το δευτερο οργανο.Τη στιγμη μαλιστα που εβαλα ενα πιανο (απο pa80

στο pa 800) και ακουγεται πολυ καλιτερα απο τα μανισια του.Και απ οτι μου ειπε

ο "δοτης" ,δεν ειναι καν sample.(Τωρα τι ειναι μη με ρωτας).

Τωρα που το σκεφτομαι ,,,εχεις κανεις κανενα καλο ηχο πιανου για το pa 800 ?

Nα τον αγοραζα εννοειται :),Αλλα ,,να ειναι μαματος ετσι ?!

Να ακους πιανο με ουρα  :)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου