gdevelek Δημοσιευμένο 25 Ιουλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 25 Ιουλίου 2012 υπαρχει μια : λυσιτελής αρα εχεις ΑΔΙΚΟ και εγω ΔΙΚΙΟ.. ;D Δηλαδή για σένα κάθε σχετικά "δύσκολη" λέξη είναι καθαρεύουσα Μάλιστα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
funky_bassman Δημοσιευμένο 25 Ιουλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 25 Ιουλίου 2012 "Ο λαός των Γκρεκών είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευθή. Γι' αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως αναγκασθή να συμμορφωθή. Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας" Δεν θα μιλήσω ποτέ ξανά και για τίποτα αν μου πεις ποια είναι η θρησκεία, ποια τα πνευματικά και ποια τα ιστορικά αποθέματα και ποιος είναι ο λαός των Γκρεκών... Δες τους Γερμανούς που σου λέει γλυκόλογα και είναι σαν να σε βρίζει ;D Φαντάζομαι πως δεν έχουν την ίδια γνώμη οι Γερμανίδες... Το ότι εσένα η ΜΗΤΡΙΚΗ σου γλώσσα σου ακούγεται μουσικά ωραία δεν σημαίνει ότι ακούγεται το ίδιο και στους άλλους... It sounds Greek to them... ;) LA ROJΑ ARMADA Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 25 Ιουλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 25 Ιουλίου 2012 Δηλαδή για σένα κάθε σχετικά "δύσκολη" λέξη είναι καθαρεύουσα Μάλιστα ρε συ πότε θα καταλάβεις πότε κανω πλάκα και πότε ειμαι σοβαρος...? ;D σου στελνω την μεταφραση για να καταλαβεις τη διαφορα και ΙΣΩΣ και τι θελω να πω.... edit: ρωτησα φιλολογο και μου ειπε οτι ΕΙΔΙΚΑ η λεξη "λυσιτελης" ειναι καθαρευουσιανικη (και ας εχει μεταφερθει οπως ΠΟΛΛΕΣ αλλες λεξεις και εκφρασεις στην δημοτικη),στην "καθαρη" δημοτικια η λεξη ωφελιμος μπορει να την αντικαταστησει www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 25 Ιουλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 25 Ιουλίου 2012 Ποιος εξάλλου είπε το παρακάτω; Κανείς. Άλλος ένας αστικός μύθος είναι απ' αυτούς που αέναα και αναίτια θρέφουν το εθνικιστικό "εγώ" μας. Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 25 Ιουλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 25 Ιουλίου 2012 "Ο λαός των Γκρεκών είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευθή. Γι' αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως αναγκασθή να συμμορφωθή. Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας" αυτα ομως ηταν πολυ δυσκολο να τα κανει καποιος οποτε απλα τον ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και πετυχανε το σκοπο τους αβασανιστα... ;D www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 25 Ιουλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 25 Ιουλίου 2012 Έχει παρατηρηθεί ότι οι νεο-Έλληνες πάσχουμε από μία διάθεση αποκλεισμού αντιλήψεων, εις βάρος άλλων αντιλήψεων. Αυτό - ηρέμησε ndnikola - είναι ένα από τα πολλά αποτελέσματα της επίδρασης των ιδεών του διαλεκτικού υλισμού: νομίζουμε ότι υπάρχει ένας αέναος πόλεμος ιδεών / ανθρώπων / συνηθειών, όπου κάποιος ή κάτι θα υπερισχύσει έναντι των υπολοίπων.... ... στην πραγματικότητα βέβαια, όλοι ξέρουμε ότι ο κόσμος γύρω μας λειτουργεί σε καθεστώς συνέργειας και συνέχειας : τα πάντα έχουν τη θέση τους και τη χρήση τους, ακόμη και οι "πεθαμένες" ή "απορριφθείσες" από το "λαό" γλώσσες. Καθένας μας, θα πρέπει να χρησιμοποιεί το κατάλληλο εργαλείο για κάθε εφαρμογή ή προσπάθεια : ακριβώς όπως ένας προγραμματιστής θα χρησιμοποιήσει την κατάλληλη γλώσσα προγραμματισμού σε σχέση με το σύστημα που επιδιώκει να προγραμματίσει. Το πολυτονικό, δεν είναι "εχθρός" του μονοτονικού, απλά - όντας διαφορετικής τάξης εργαλείο επικοινωνίας - απευθύνεται (και μπορεί να εκφράσει) διαφορετικής τάξης ανθρώπινες καταστάσεις ("κατάσταση" ως συνώνυμο της αγγλικής λέξης "state"). Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 25 Ιουλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 25 Ιουλίου 2012 Κανείς. Άλλος ένας αστικός μύθος είναι απ' αυτούς που αέναα και αναίτια θρέφουν το εθνικιστικό "εγώ" μας. "Οι Γερμανοι ειναι φιλοι μας..." οπως ελεγε και ο Δημος Σταρενιος σε μια παλια ταινια. "Το ιδιο και ο Kissinger" θα προσθετα εγω. 8) Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Ριχάρδος Δημοσιευμένο 25 Ιουλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 25 Ιουλίου 2012 Για το Ελένη δεν γνωρίζω αν η ύπαρξη του τόνου άλλαζε το "ε" στην λίγουσα σε "η" Καμμία σχέση. Το "η" στα αρχαία προφερόταν "ε", ανεξαρτήτως τόνων. Και το "υ" προφερόταν "ου" σχεδόν. Οπότε ας το καταλάβουμε: Η σχέση των γραμμάτων με τους φθόγγους (προφορά) ΔΕΝ είναι σχέση 1 προς 1. Επείσης οι Τρεις τόνοι δίνουν τον τρόπο με τον οποίο προφέρεις την κάθε λέξη, άσχετα που εμείς δεν γνωρίζουμε πως λειτουργούν! (εγώ προσωπικά). Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τα καταργήσουμε; Δίνουν μία ομορφιά ρε παιδιά! Νιώθω ότι είναι σαν να ζωγραφίζουμε με λέξεις. Και μην μου πείτε ότι είναι τυχαίο πως όλοι οι μεγάλοι διανοούμενοι γνώριζαν σε βάθος τις γλώσσες τους... Λάθος. Το έδειχναν στα Αρχαία. Είναι λογικό μέσα σε 3000 χρόνια η προφορά να αλλάζει. Πλέον ΔΕΝ προφέρουμε με άχνα τη λέξη "Ελλάδα" και ΔΕΝ ανεβοκατεβάζουμε τονικά τη φωνή μας στη λέξη "δώρο" που στα αρχαία έπαιρνε περισπωμένη! Πως να το κάνουμε! Εγώ πάντως ακούω τους μεγαλύτερους ανθρώπους που μιλάνε την καθαρεύουσα (ναι υπάρχουν!) και παρατηρώ ότι μιλάνε πιο όμορφα από τους νέους. Και τη ζωή τη χαιρόμαστε λόγω της ομορφιάς τριγύρω μας. Δες τους Γερμανούς που σου λέει γλυκόλογα και είναι σαν να σε βρίζει ;D Αυτά είναι θέματα αισθητικής, κάτι που είναι υποκειμενικό, και όπως καταλαβαίνεις δε στέκεται ως επιχείρημα. Η ορθογραφία ήταν το σύνολο των τόνων, των γραμμάτων και των πνευμάτων. Πετάξαμε τα μισά απέξω και εγώ βλέπω ότι από τις εκατομμύρια λέξεις που έχουμε χρησιμοποιούμε 100. Επίσης δεν ισχύει. Ο μέσος άνθρωπος χρησιμοποιεί αρκετές χιλιάδες λέξεις. Αυτή η καραμέλα με τη "λεξιπενία" είναι αστεία. https://www.facebook.com/EODofficial Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ndnikola Δημοσιευμένο 25 Ιουλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 25 Ιουλίου 2012 - ηρέμησε ndnikola - ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΗΡΕΜΟΣ ΕΙΜΑΙ ...κατά τα άλλα, το τι ξέρουμε όλοι (εν προκειμένω για το καθεστώς συνέργειας και συνέχειας) είναι κάτι που σηκώνει πολλή συζήτηση , αλλά ας μην εκτροχιάσουμε την συζήτηση περισσότερο από όσο χρειάζεται :) :δεν διαφωνώ απαραίτητα σε αυτό που λες, αλλά μάλλον έχουμε διαφορετική αφετηρία σκέψης. http://www.lustinger.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 25 Ιουλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 25 Ιουλίου 2012 ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΗΡΕΜΟΣ ΕΙΜΑΙ Το υποπτεύομαι, απλώς διευκρίνησα εκ' προοιμίου ότι δεν προτίθεμαι να πολιτικοποιήσω τη συζήτηση, παρά την αναφορά στον διαλεκτικό υλισμό. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση