Προς το περιεχόμενο

Ορθογραφια, απλα η γνωμη μου

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μήπως δεν φταίει ΚΑΝ το βιβλίο αλλά η υπερβολή σου? Λέω εγώ τώρα...

Από περιλήψεις και άλλων έργων παρόμοιου ύφους είδα τα ίδια...

Μπορεί να φταίει και υπερβολή μου...

Μιλάμε pm αν είναι αργότερα.

Επαναστάτης χωρίς ΕΤ3 ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 352
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Μπορεί να φταίει και υπερβολή μου...

Μια χαρά είσαι. Δώσε.

@Funky..........Ξυνίλα βλέπω Παρασκευιάτικα.

Σου στράβωσε η ζέστη τα βινύλια και σε χάλασε που βρήκες τέμπο έστω και κατά λάθος;

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Δεν είπε ότι είναι νεκρό αν δεν μιλάει σε κανένα.

Είπε ότι δεν είναι νεκρό αν μιλάει έστω και σε έναν.

Χαα, θες να ακριβολογήσουμε λοιπόν. Σηκώνω το γάντι, του βάζω γκλίτερ (μην ρωτάς γιατί) και στο πετάω πίσω.

"Είπε ότι δεν είναι νεκρό αν μιλάει έστω και σε έναν" δηλαδη:

if (b=y) {

a!=x

}

όπου b="μιλάει", y="έστω σε έναν", a="αυτό" και x="νεκρό".

Από το προηγούμενο σαν μοναδική πληροφορία τι μπορούμε να συμπεράνουμε για όταν ισχύει b!=y, δηλαδή "δεν μιλάει σε κανέναν". Τίποτα, μπορεί να ισχύει a!=x και a=x. Άρα οι δύο προτάσεις δεν είναι συμπληρωματικές.

Επίσης αν κάτι δεν είναι νεκρό γιατί μιλάει σε κάποιον, αυτός ο κάποιος του δίνει ζωή; Μήπως αυτό το κάτι ήταν πάντα ζωντανό και απλά ο κάποιος είναι ο πρώτος που ανακαλύπτει την ενεργή υπαρξή του; Η λήθη φέρνει τον θάνατο;  ???

Το παράδειγμα του δέντρου (νομίζω ότι το χεις ξαναχρησιμοποιήσεις εδώ μέσα) δεν ισχύει στο παρόν.

Το παράδειγμα δεν το χρησιμοποιώ, με χρησιμοποιεί όταν έρχεται η ώρα του.  ;D

ΥΓ2. Α, και η τεμπελιά είναι φυσικός νόμος. Η Εντροπία αυξάνεται => η κινητική ενέργεια μειώνεται, κάθε σύστημα προσπαθεί να ισορροπήσει σε κατάσταση ελάχιστης ενέργειας,

Αφτό. Η τεμπελιά ως έκφραση του δεύτερου νόμου της θερμοδυναμικής. Η απραγία ως έκφραση του θερμικού θανάτου.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

@Funky..........Ξυνίλα βλέπω Παρασκευιάτικα.

Σου στράβωσε η ζέστη τα βινύλια και σε χάλασε που βρήκες τέμπο έστω και κατά λάθος;

Χτύπα ξύλο άνθρωπε μου με τα βινύλια... Δεν παίζουνε με αυτά τα πράματα... Ίσως φταίει το ότι χθες αδειάσαμε το ψυγείο με τις μπύρες και το πρωί ήρθε νταβαντζιλίκι ο ένας φίλος μου να του γράψω κάτι σολάκια... Τρομάρα του... -.-

LA ROJΑ ARMADA

Παρασκεβί χωρίς τον Μαραθόνας

είνε αγάπις άγονος αγόνας

Αν στείλετε το θέμα στη Παιδική Χαρά, θα παίξω...αλλιώς δεν συμμετέχω στα σοβαρά...

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

δεν παυει παντως να ακουγεται σαν ενα ωραιοτατο Χαϊκου....  ;D

Στου Μαραθωνα την πισινα

καθεται μια καρδερινα

;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

ήρθε νταβαντζιλίκι ο ένας φίλος μου να του γράψω κάτι σολάκια.....

Ελπίζω να φώναξες τον άλλο φίλο σου να το τραβήξει βίντεο αυτό.

Πέρα από την τεμπελιά, όλοι έχουμε δικαίωμα στο γέλιο.....  ;D

@δεχταπόδιους............. Ναι, οκ.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Στου Μαραθωνα την πισινα

καθεται μια καρδερινα

Εάν συνεχίσεις...θα βάλω τη φωτογραφία σου ΜΕΣΑ στη πισίνα!!! ;) 8) :P

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Ελπίζω να φώναξες τον άλλο φίλο σου να το τραβήξει βίντεο αυτό.

Πέρα από την τεμπελιά, όλοι έχουμε δικαίωμα στο γέλιο.....  ;D

Ο άλλος ήταν τέζα από τα ξύδια... Μάλλον φταίγανε κάτι βιβλία που διάβασε μικρός και του απέδειξαν πως η τεμπελιά είναι επαναστατική πράξη  :P :P (πλακίτσα καλοπροαίρετη)

LA ROJΑ ARMADA

Και όμως κακώς τον πήρατε με τις πέτρες, ο Funky έχει δίκιο. Με έχουν εντυπωσιάσει οι τοποθετήσεις του γιατί αν και πηγάζουν από προσωπική σκέψη προφανώς, είναι πολύ κοντά στην επιστημονική άποψη για τη γλώσσα.

Καμία γλώσσα ηλικίας 2500 ετών δεν μπορεί να είναι ζωντανή. Ούτε τα λατινικά, ούτε τα κινεζικά ούτε τα καρχηδονιακά. Αντιστοίχως τα αρχαία ημών.

Μία γλώσσα όπως η αρχαία ελληνική με την τότε προφορά, με ένα εξαιρετικά περίπλοκο συντακτικό, με τις πιο εξεζητημένες υποτάξεις προτάσεων, με συντακτική συμπύκνωση αντί για ανάλυση, με απαρέμφατο, με δοτική, με, με, με... Είναι αδύνατον να είναι ζώσα.

Είναι πρόγονος της γλώσσας μας στη σημερινή της φάση, αλλά σαφώς έχει πεθάνει, όπως σαφώς έχει πεθάνει και ο δεκάκις προ-προπάππος μας, παρότι εμείς έχουμε κληρονομήσει τα μάτια, τα πεταχτά αυτιά, το θεληματικό π... ...ιγούνι του και όποια άλλα χαρακτηριστικά του.

Εδώ να πω ότι ζώσα γλώσσα σημαίνει γλώσσα πλήρως κατανοητή, στην ολότητά της, στο πλήρες σύστημά της, με τη γραμματική της, με τη σύνταξή της, με την προφορά της, με τα ούλα της. Γλώσσα που χρησιμοποιείται στην επικοινωνία, στις τέχνες κ.λπ.

Κανένας Νεοέλληνας χωρίς ειδικές φιλολογικές σπουδές δεν θα καταλάβαινε πάνω από πέντε λέξεις εκστομιζόμενες από έναν ομιλούντα πρόγονό μας, εφόσον ο τελευταίος μπορούσε με κάποιο μαγικό τρόπο να ζωντανέψει.

Εδώ να προλάβω μια αντίρρηση: είναι η έννοια της συνέχειας της γλώσσας. Πρόκειται για μια κουβέντα που δεν μπορεί να γίνει στα σοβαρά χωρίς οι συμμετέχοντες να έχουν το ανάλογο επιστημονικό υπόβαθρο. Να συμπυκνώσω λοιπόν την άποψή μου στο ότι η συνέχεια δεν είναι έτσι γραμμική όπως τη φανταζόμαστε αλλά ακολούθησε μια πολύ πιο περίπλοκη και σύνθετη πορεία, που δεν μας επιτρέπει να λέμε σήμερα ότι ένα στάδιο της γλώσσας ηλικίας 25 αιώνων είναι καθ' οιονδήποτε τρόπο ζωντανό.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου