funky_bassman Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2012 Προς OP: Man από ότι έχω καταλάβει γενικά το ιδεολογικό σου υπόβαθρο είναι παραπλήσιο με το δικό μου... ΑΛΛΑ πρώτα να ξέρεις ότι οι μορφωμένοι και σκεπτόμενοι άνθρωποι είναι αυτοί που μπορούν να αντιληφθούν πρώτοι τις "αλλαγές" που χρειάζεται ένα σύστημα (είτε πολιτικό, είτε κοινωνικό, είτε γλωσσικό, είτε εκπαιδευτικό κλπ). Φρόντισε πρώτα λοιπόν να μορφωθείς όσο μπορείς και τότε θα καταλάβεις ότι το γλωσσικό-ορθογραφικό είναι ίσως το μοναδικό που ΔΕΝ χρειάζεται αλλαγή... Η γλώσσα που μιλάμε μεταβάλλεται συνεχώς καθώς είναι ζωντανός οργανισμός... Δεν είναι τα "αρχαία ελληνικά" (που κατά τη γνώμη μου είναι νεκρή γλώσσα καθώς έθρεψε και οδήγησε στα νέα ελληνικά και δεν μιλιέται αυτούσια)... Είναι κάτι που κάθε μέρα χτίζεται και συνεχίζει να υπάρχει... Και μάλιστα είναι από τις πιο όμορφες γλώσσες που θα ακούσεις ποτέ καθώς είναι η μητρική σου... Ας παραμείνουμε στο θέμα παιδιά μη χάνουμε τη μπάλα γιατί την κάτσαμε :P LA ROJΑ ARMADA Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2012 ... Η γλώσσα που μιλάμε μεταβάλλεται συνεχώς καθώς είναι ζωντανός οργανισμός... Δεν είναι τα "αρχαία ελληνικά" (που κατά τη γνώμη μου είναι νεκρή γλώσσα καθώς έθρεψε και οδήγησε στα νέα ελληνικά και δεν μιλιέται αυτούσια)... Είναι κάτι που κάθε μέρα χτίζεται και συνεχίζει να υπάρχει... Αυτό είναι ένα μάλλον αυθαίρετο και σίγουρα αμφισβητήσιμο συμπέρασμα. Ακόμα και αν παραβλέψουμε τον συλλήβδην χαρακτηρισμό "Αρχαία Ελληνικά", από όσο γνωρίζω, έχοντας διαβάσει σχετικά, μόνο τα Ελληνικά και τα Κινέζικα παρουσιάζουν σε μεγάλο βαθμό συνέχεια και συνέπεια με τις προ 3000 ετών γλωσσικές τους ρίζες. Δεν είναι νεκρή επειδή δεν μιλιέται αυτούσια. Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
freerock1974 Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2012 Το μπλουζ ειναι νεκρο? Απορω με την ευκολια που απαξιωνουμε τη γλωσσα αλλα οταν ειναι για τη μουσικη...Γραφουμε διθυραμβους για τα του παρελθοντος... Απο σημερα,ΟΛΟΙ μονο fusion.. :D Λατρευω τα αρχαια ελληνικα... :) GROOVEYARD RECORDS - SUPER VINTAGE - WELCOME TO MOJO LAND Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
funky_bassman Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2012 Αυτό είναι ένα μάλλον αυθαίρετο και σίγουρα αμφισβητήσιμο συμπέρασμα. Καλά αυτό σίγουρα... Είναι απολύτως δικό μου συμπέρασμα που δεν είμαι και κάνας γλωσσολόγος άρα ο λόγος μου δεν αποτελεί πανάκια... Απλά ΝΟΜΙΖΩ ότι τα "αρχαία ελληνικά" είναι ο πρόδρομος των νέων ελληνικών (όπως και των κυπριακών και των ποντιακών) όπως τα λατινικά των ιταλικών (γαλλικών, ισπανικών κλπ)... (αν κάνω λάθος διορθώστε με)... Άρα ή θα τα θεωρήσουμε και τα 2 νεκρές γλώσσες ή όχι... Εκεί βασίζεται η άποψη μου η οποία και σαφώς είναι αμφισβητήσιμη... EDIT: Το μπλουζ ειναι νεκρο? Απορω με την ευκολια που απαξιωνουμε τη γλωσσα αλλα οταν ειναι για τη μουσικη...Γραφουμε διθυραμβους για τα του παρελθοντος... Απο σημερα,ΟΛΟΙ μονο fusion.. :D Λατρευω τα αρχαια ελληνικα... :) Δεν ακούω μπλουζ... Και ναι το μπλουζ πέθανε για εμένα... Το ότι κάποιοι αναπαράγουν τις φόρμες δεν σημαίνει ότι πλέον αυτή η μουσική εκφράζει την πλειοψηφία των μουσικών σήμερα... Αντίστοιχα και τα αρχαία ελληνικά αν κάποιος θέλει μπορεί να τα αναπαράγει... Αλλά δεν θα εκφράσει τον τρόπο επικοινωνίας της πλειοψηφία των Ελλήνων σήμερα... Έτσι τα έχω εγώ μέσα στο κεφάλι μου βέβαια... Οποιαδήποτε κουβέντα και συζήτηση δεκτή... ;) LA ROJΑ ARMADA Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
freerock1974 Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2012 Οποιαδήποτε κουβέντα και συζήτηση δεκτή... ;) O παραλληρισμος μου ηταν τραβηγμενος αλλα ηθελα να πω πως η εξελιξη δεν καθιστα κατι,νεκρο. Το οτι δεν ακους μπλουζ(ουτε εγω πια)δε σημαινει οτι καποιοι δεν επικοινωνουν με μεγαλη συναισθηματικη επιτυχια μ αυτο. ;) GROOVEYARD RECORDS - SUPER VINTAGE - WELCOME TO MOJO LAND Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
funky_bassman Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2012 Το οτι δεν ακους μπλουζ(ουτε εγω πια)δε σημαινει οτι καποιοι δεν επικοινωνουν με μεγαλη συναισθηματικη επιτυχια μ αυτο. ;) Ναι και κάποιοι άνθρωποι ακόμα διαβάζουν τα πρωτότυπα κείμενα στα λατινικά και τα βρίσκουν πολύ συναισθηματικά φορτισμένη... Επίσης τα λατινικά είναι η επίσημη γλώσσα κράτους ενώ τα αρχαία ελληνικά όχι... ;) LA ROJΑ ARMADA Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
freerock1974 Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2012 Επίσης τα λατινικά είναι η επίσημη γλώσσα κράτους ενώ τα αρχαία ελληνικά όχι... ;) Σε βλεπω πολυ πειθηνιο στα επισημα του κρατους.. Νομιζα ησουν επαναστατης... :) GROOVEYARD RECORDS - SUPER VINTAGE - WELCOME TO MOJO LAND Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2012 Το οτι δεν ακους μπλουζ (ουτε εγω πια) ...... Ναι, οκ, με έπεισες. Ούτε Zep, Hendrix, AC/DC, Purple, Doors, Purple, Skynyrd ούτε τίποτα. Ειδικά με την προσωπική σου δουλειά φαίνεται ότι δεν ακούς καθόλου. :P Το ότι δεν παίζεις ακριβώς Blind Lemon Jefferson αλλά την συνέχειά του δεν σημάινει ότι το blues είναι νεκρό. Κάπως έτσι και στη γλώσσα του Ομήρου με τη γλώσσα του σημερινού κακομοίρου. Στον Μανωλάκη που συμπαθώ, δεν θα επεκταθώ για τα πανάκια και τους προδρόμους. Ο ειρμός του είναι ανάλογος των συνθέσεών του. :-* Τουλάχιστον η καρδιά του βρίσκεται στη σωστή θέση. Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
funky_bassman Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2012 Στον Μανωλάκη που συμπαθώ, δεν επεκταθώ για τα πανάκια και τους προδρόμους. Ο ειρμός του είναι ανάλογος των συνθέσεών του. :-* Τουλάχιστον η καρδιά του βρίσκεται στη σωστή θέση. χαχαχαχαχαχα! Point taken! Αλλά μ'αρέσουν και ο ειρμός μου και οι συνθέσεις μου!!! :P ;D ;D Σε βλεπω πολυ πειθηνιο στα επισημα του κρατους.. Νομιζα ησουν επαναστατης... :) Αστισμό έχουμε, με αστικά επιχειρήματα θα μιλήσω... :P Πέραν της πλάκας, δεν μπορώ επειδή έχω μία άποψη να την επιβάλω στους άλλους οπότε χρησιμοποιώ ό,τι επιχείρημα μπορώ να βρω εντός κι εκτός συστήματος ;) LA ROJΑ ARMADA Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
freerock1974 Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2012 Ναι, οκ, με έπεισες. Ούτε Zep ούτε Skynyrd ούτε τίποτα. Ειδικά με την προσωπική σου δουλειά φαίνεται ότι δεν ακούς καθόλου. :P Το ότι δεν παίζεις ακριβώς Blind Lemon Jefferson αλλά την συνέχειά του δεν σημάινει ότι το blues είναι νεκρό. Ακουω,σημαινει ακουω πολυ.Οχι...ενα κοματ τη βδομαδα.. Σκιναρντ ακουω σχεδον καθε μερα... :) Τιποτα δεν ειναι νεκρο οταν ''μιλαει'' εστω και σ εναν ανθρωπο. GROOVEYARD RECORDS - SUPER VINTAGE - WELCOME TO MOJO LAND Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση