Προς το περιεχόμενο

Chorus Pedal (Liquid Chorus Vs TC electronics Corona)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ολα τα "μεγαλα" πεταλια της VS εχουν το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ low impedance buffer της εταιρειας που ουσιαστικα καθιστα την "ποιοτητα" των καλωδιων που χρησιμοποιεις ως παραγοντα με ΜΗΔΕΝΙΚΟ "κοστος" στον τελικο ηχο σου μια και το σημα της κιθαρας σου "ταξιδευει" χωρις να την λαμβανει "σοβαρα" υποψιν (οπως αλλωστε δεν λαμβανει υποψιν και πεταλια με μετρια buffer & tbp πεταλια) .

Βεβαια λογικα σε ενα effect loop το σημα "μπαφεραρεται" και κατα την εξοδο αλλα και κατα την εισοδο απο op amps (ή λυχνιες),ισως ο ενισχυτης σου να μην εχει και το καλυτερο effect loop (οπως οι περισσοτεροι φτηνοι/μεσαιοι ενισχυτες),οποτε καλο σου κανει το VS και εκει.

Τα...παλια τα χρονια που επαιζα με πεταλια φροντιζα να εχω 2 VS πεταλια στην ΑΡΧΗ και στο τελος της αλυσιδας μου και ετσι ειχα μηδενικες απωλειες σηματος και φυσικα μηδενικο θορυβο..και ας ειχα μερικα..απαραδεκτα πεταλια οσον αφορα την ποιοτητα των buffer τους (Danelectro,Ibanez)

Γενικα και τωρα θα συμβουλευα οποιον εχει μεγαλη αλυσιδα πεταλιων (ειδικα αν ειναι tbp) και θελει μια φτηνη σχετικα λυση στο προβλημα της απωλειας σηματος και του θορυβου που τετοιες μεγαλες αλυσιδες προκαλουν   να εχει 2 πεταλακια VS για buffer (κανοντας "sandwich" τα tbp μεταξυ των buffered πεταλιων,με εξαιρεση φυσικα τα fuzz γερμανιου που δεν θελουν να "βλεπουν" buffered σημα στην εισοδο τους ) εκτος των αλλων κανουν και το σημα λιγο πιο "ζωντανο" ακομα και σε σχεση με αυτο που βγαινει συνδεοντας καρφι-καρφι την κιθαρα στον ενισχυτη δινοντας του ελαχιστα πριμα (ωραια πριμα ομως οχι ξυσιμο) φυσικα αν δεν σου αρεσει αυτο το ζωντανεμα ευκολα μπορεις να το αφαιρεσεις κλεινοντας λιγο το treble του ενισχυτη σου.(αλλα απο οτι ειδα ηδη το λατρευεις... ;D)

7144558473bfbe052718ccb3a5c3b983515a5ca41fddae89cb3b02e9.jpg

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 20
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δηλαδη τα καλωδια της λουπας δεν εχουν σημασια.Ο ενισχυτης ειναι ενας peavey classic 50αρης με 4 10 ιντσα αν βοηθαει αυτο.Απλα βλεπω τρομερη διαφορα οταν τα βαζω στην αλυσιδα και στην λουπα.Στην λουπα βασικα εχω το liquid chorus και ενα μποστερ χειροποιητο tru bypass το οποιο ομως οταν εκανα το τεστ δεν το ειχα στην αλυσιδα της λουπας.ειχα το chorus στο fx loop και ενα route 66 κιθαρα-ενισχυτη.δεν το πιασα πολυ αυτο με τα πριμα αλλα καταλαβες οτι μ αρεσουν με την μια.και το eq μου ειναι μονταρισμενο στα πριμα και το presence ειναι 8/12

Απλα βλεπω τρομερη διαφορα οταν τα βαζω στην αλυσιδα και στην λουπα

τι εννοεις ακριβως?

εννοεις οτι οταν ΔΕΝ τα βαζεις στη λουπα τα πεταλια ακουγονται καλυτερα?

αν ναι πρεπει να γνωριζεις οτι η λουπα του PV CLASSIC ειναι χαλια (τον ειχα πολλα χρονια τον ενισχυτη αυτον) και ισως επειδη πεφτει το ενα buffer πανω στο αλλο ο συνδιασμος να χαλαει τον ηχο...

παντως αν τα καλωδια που λες ειναι ΤΡΑΓΙΚΑ (γιατι μονο τραγικα καλωδια επηρεαζουν τοσο πολυ τον ηχο σε τοσο κοντα μεγεθη),αλλαξε τα.

πολλα πεταλι δεν εχω ειμαι ακομα απλος λιττος και απερριτος  ;D

η σειρα παει ως εξης

Σε σειρα με κιθαρα ενισχυτη ειναι

1)κουρδηστηρι (το οποιο συνδεεται μονο οταν εχω live)

2)Route 66 V2

και λουπα

1)liquid chorus

2)booster (παλι μονο σε live)

Αυτο που εννοω ειναι οτι  το VS επηρεαζει τελειως το σημα μου αναλογα αν ειναι στην λουπα η αν ειναι στην σειρα.Στην σειρα οταν εινια κλειστο ειναι ολα κομπλε και με το παραπανω.Οταν το εβαλα λουπα και το ειχα κλειστο ο ηχος εγινε λιγο πιο "κουφιος".Απλα το πεταλι θα παει ανγκαστικα στην λουπα γιατι χρησιμποιω το drive του ενισχυτη.

τοτε ισχυει αυτο που σου ειπα

ισως επειδη πεφτει το ενα buffer πανω στο αλλο ο συνδιασμος να χαλαει τον ηχο...

εννοω οτι το buffer της λουπας του PV πεφτει πανω στο buffer του VS.

δοκιμασε μηπως καποιο αλλο πεταλι στη λουπα δεν σου χαλαει τοσο πολυ τον ηχο αν θες τοσο πολυ να χρησιμοποιησεις το (μετριο ετσι κι αλλοιως) βρωμικο καναλι του PV (το R66 εχει πολυ καλυτερο ηχο ΙΜΗΟ),αλλοιως βαλε ολα τα πεταλια μπροστα για να εχεις και μαμω τους ηχους (ο PV CLASSIC 50 ειναι εκπληκτικος ενισχυτης με υπεροχο καθαρο καναλι) και ξεχνα τις λουπες και τις μπουρδες...(να πω οτι επαιζες μεταλ και χρειαζοσουν καποιο υπερ-βαρυ amp dist να πηγαινα πασο αλλα το βρωμικο του PV το βγαζεις ανετα και με καποιο αλλο πεταλι...δεν ειναι δα και το holly grail...  )

οκ.μπορει βεβαια να ειναι και θεμα εντασης γιατι ολα αυτα τα τεσταρα σε clean channel 6.5 master volume 2 παρα κατι?

το εχω σκεφτει για distortion καθως το κυριοτερο προβλημα ειναι οτι αν κανω καπου μικρο live η προβα px πρεπει να παρω 30 κιλα μαζι μου.Αλλα μου αρεσει το distortion του (δεν ειναι και μαρσαλ αλλα οκ..) και μετα θα πρεπει να σκασω κανα 200αρι παλι για καλο distortion το οποιο το θελω λαμπατο γιατι στα δικα μου αυτια απο τα distortion που εχω παιξηει ακομα και σε καλους ενισχυτες,απο pv classic,koch studiotone μεχρι και jcm αν βαλεις απλο distortion πανω θα ακουστει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ διαφορα απο την βρωμα της λαμπας.Και απο το 200αρι σε καλο distortion προτιμω να το κρατησω και να παω να παρω το memory boy καθως πιστευω κιθαριστας χωρις delay δεν νοειται

ο ενισχυτης σου δεν εχει distortion,οverdrive εχει.

distortion μονο απο πεταλακι μπορεις να παρεις.

αυτο το λες απο θεμα συχνοτηων η απο θεμα gain?Γιατι gain εχει αρκετο (δεν γαβγιζει κιολας αλλα δεν χρειαζεται πιστευω).Τωρα απο οτιδηποτε αλλο μπορει να το εννοεις (καθως δεν ξερω και παρα πολλα τεχνικα επι του θεματος) η αληθεια εινα οτι παιχτικα με δυσκολευει λιγο δινω αρκετο "πονο" για να  παιξω ρευστα.Δεν εχει καθολου compression

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου