kbasilis Δημοσιευμένο 19 Ιουλίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 19 Ιουλίου 2012 Με μπέρδεψες λίγο με το καλώδιο αλλά θα βρούμε άκρη. Καταρχάς, μια χαρά κάνει το καλώδιο για κιθάρα αρκεί να χωρά μέσα στα cavities της. Οι αγωγοί του καλωδίου σου (των 0,34mm) πρέπει να συνδέονται στα "hot", δηλ στο σήμα σου και όχι στη γείωση. Το εξωτερικό γυμνό μεταλλικό πλέγμα/μπλεντάζ το συνδέεις στη γείωση της κιθάρας( ground). Κόβεις μικρά κομματάκια απ το καλώδιο liycy και τα συνδέεις έτσι ώστε να φτιάξεις το wiring της κιθαρας σου. Π.χ. αν είναι να βάλεις καλώδιο μεταξύ επιλογέα και jack: συνδέεις το/τους αγωγούς του καλωδίου liycy στην επαφή εξόδου του επιλογέα και στο (+) hot lug του jack. Το μεταλλικό γυμνό πλέγμα, το συνδέεις στο ground lug(- ποδαράκι) του jack και στην μεταλλική πλάτη του volume pot που είναι συνήθως η κεντρική γείωση της κιθάρας. 'Ετσι προστατεύεις το σήμα από εξωτερικές Η/Μ παρεμβολές. Ψάξε το λίγο και σε forums/videos και θα δεις πως γίνεται wiring με shielded cable (με μπλεντάζ γειωσης). Ευχαριστώ και πάλι. Την συνδεσμολογία την ξέρω,είναι ίδια με το καλώδιο που βάζουμε κιθάρα και ενιχυτή με τα βύζματα κτλ όσο αφορά hot-σήμα μπλένταζ-γείωση. Και οι γειώσεις όλες πάνε στην πλάτη του ΡΟΤ και μετά στο jack. Απλά σε ρώτισα αν το καλωδιάκι της γείωσης που υπάρχει τώρα να μην το ξύλονα και να σύνδεα φυσικά και το μπλεντάζ μαζί σαν εξτρά γείωση.Μάλλον εδώ σε μπέρδεψα. Αφού ο χαλκός κάνει για το σήμα όλα τα άλλα γίνονται. Το 0,34 είναι καλή διάμετρος ή μήπως είναι μικρή και πρέπει να χρησιμοποιήσω και τα δύο να μου το κάνει 2*0,34? Flying High Again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Sottos Δημοσιευμένο 19 Ιουλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 19 Ιουλίου 2012 Καλυτερα βγαλε τις παλιες γειωσεις για να μην εχεις ground loops . Με τα 2 x 0.34 καλωδια για σημα θα εχεις καλυτερη αγωγιμοτητα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kbasilis Δημοσιευμένο 19 Ιουλίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 19 Ιουλίου 2012 Καλυτερα βγαλε τις παλιες γειωσεις για να μην εχεις ground loops . Οκ! :) Με τα 2 x 0.34 καλωδια για σημα θα εχεις καλυτερη αγωγιμοτητα Τα βάζω και τα δύο μαζί οπότε. Σε ρωτάω γιατί πιό παλιά σε κανονικό καλώδιο(όχι liycy) που πάει για ενισχυτή τα έχει δώσει και τα δύο μαζί και είχε κάποιο θόρυβο,μόλις έβγαλα το ένα σταμάτισε. Αλλά και γιατί αυτό τώρα (0,34)είναι πιο ψιλούτσικο και αν το βάλω μονό δεν μου φτάνει. Δηλαδή θα μου δώσει καλύτερη αγωγημότητα χωρίς να έχω το ίδιο πρόβλημα όπως σου περιέγραψα με το άλλο(όχι liycy) Flying High Again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση