Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για volume σε distortion pedal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

βασικά απο ότι κατάλαβα το a/b box έχει εφαρμογή σε ενίσχυτη . Σε κονσόλα πως θα μπορούσε να γίνει ; Στο σχήμα που έχεις παραπάνω αν κατάλαβα την μια έξοδο του μποξ την στέλνεις στην λουπα και την άλλη στο input ; Την άνοιξα την φωτό με κινητό και δεν μπορώ να την ζω καλα .

Στο inpout παει η κιθάρα η λούπα έχει sent και return τα οποία γράφω σε κάθε καλώδιο του ΒΟΧ  προς τον ενισχυτή τί είναι.

Από τον ενισχυτή στην κονσόλα ή πας κονσόλα χωρίς ενισχυτή.

Αν ναι την κιθάρα στο input του ΒΟΧ και από το outpou του ΒΟΧ στην κονσόλα.

Flying High Again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 55
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

βασικά απο ότι κατάλαβα το a/b box έχει εφαρμογή σε ενίσχυτη . Σε κονσόλα πως θα μπορούσε να γίνει ; Στο σχήμα που έχεις παραπάνω αν κατάλαβα την μια έξοδο του μποξ την στέλνεις στην λουπα και την άλλη στο input ; Την άνοιξα την φωτό με κινητό και δεν μπορώ να την ζω καλα .

http://s1175.photobucket.com/albums/r621/kbasilis/?action=view&current=d88f9bbd.jpg

Πολύ ζωγραφική έχει πέσει σήμερα  ;D  ;D  ;D

Της κονσόλας τα ποτενσιόμετρα είναι σκορποχώρι  ;D  ;D  ;D

Flying High Again

Ok το κατάλαβα . Εγω νΟμιΑ ότι λες για ένα απλό μποξ με μια είσοδο και 2 εξόδους . Απο ότι είδα εσυ έχεις στο σχήμα μποξ με 2 λουπες σωστά ; Αυτο θα μου στοιχίσει σίγουρα ένα 60αρι . Είναι μια καλή λύση όμως. Βασικά σκέφτηκα κάτι . Αν βάλω το πέταλο γκαζο και μέτα το eq μήπως γίνει δουλειά ;

Δηλαδή μόλις τα συνδέσω έτσι , κάνω αμέσως by pass το γκαζο πέταλο και ρύθμιση το καθαρό όπως νομίζω καλύτερα . Μόλις φτιάξω ήχο καθαρό το αφήνω αναμενο το eq και φτιάξω ένα καλο ήχο γκαζατο . Οπότε το eq το οποίο θα είναι δεύτερο στην αλυσίδα θα έχει μια τιμη kill στο volume που δεν θα αφήνει ούτε τον καθαρο ούτε τον βρωμικο να ξεφύγει .μετα θα φτιάξω και ένα ideal η ήχο Βρωμικο και κουμπωνω κονσόλα . Αν είναι για ενιαχυτη κουμπωνω στο return και ρύθμιση την ένταση απο το eq που θα είναι δεύτερο στην αλυσίδα .

Πως το βλέπετε , αύριο θ μπορέσω να το δοκιμάσω κΙ θα σας πω τα αποτελέσματα . Ο θεός βοηθός γιατί δεν έχω αλλα λεφτά για ξόδεψε .

Βέβαια υπάρχει και η λύση να πάρω ένα πέταλι για καθαρό μόνο και όταν θέλω να παίξω καθαρ απλά να απενεργοποιω το γκαζο πέταλο κΙ να ενεργοποιώντας το καθαροπεταλο

Βέβαια υπάρχει και η λύση να πάρω ένα πέταλι για καθαρό μόνο και όταν θέλω να παίξω καθαρ απλά να απενεργοποιω το γκαζο πέταλο κΙ να ενεργοποιώντας το καθαροπεταλο

Αν έχεις του EQ μόνιμα ανοιχτό στον ήχο που θέλεις ανοίγοντας το drive η χροιά της παραμόρφωσης θα επιρεαστεί από το EQ ΑΝ ΟΜΩΣ σου αρέσει ο ήχος από το γκάζι όπως θα διαμορφωθεί από το EQ ή το κοντρολάρεις και λίγο το γκάζι από το tone του και σε βολέψει,τότε δεν υπάρχει λόγος για το Α/Β ΒΟΧ.

Το Α/Β ΒΟΧ θα σε χρεισημεύσει αν βρεις καθαρό μέσο EQ αλλά το γκάζι σου να σου αρέσει χωρίς EQ.

Δηλαδή είναι σαν να ανοίγεις το ένα και να κλείνεις το άλλο ταυτόχρονα.

Όταν παίρνει σήμα από το ένα ρίχνει πότρα στο άλλο.

Αυτο θα μου στοιχίσει σίγουρα ένα 60αρι .

ΟΧΙ!!!  :o με τίποτα 60!

Το Α/Β ΒΟΧ αποτελείται από 6 jacks τα οποία είναι από 30 λεπτά έχει και με 83 της neutric.

http://www.banzaimusic.com/banzaisearch.php?q=jack&btnG=Search&site=banzai_music&client=banzai_music&proxystylesheet=banzai_music&output=xml_no_dtd&getfields=productimage&filter=0&start=0

Έχει διάφορες τιμές σου βάζω μέσο όρο 50 λεπτά το ένα επί 6 που θες 3 ευρό τα jacks.

Bάλε και ένα 3PTD switch ένα τάλιρο

http://www.banzaimusic.com/Taiwan-Blue-3PDT-switch.html

Για κουτί μπορεί και μόνος σου να φτιάξεις αλλά υπάρχει και αυτό

http://www.banzaimusic.com/Teko-Box-PCB-4020.html

Δεν είμαι σίγουρος είναι και πολύ καλό αλλά πάνω-κάτω για την τιμή του που είναι 3,50 άντε βάλε 5 αν βρεις κάτι ποιο καλό που δεν νομίζω τόσο πολύ.

Οπότε 5 το swtch 5 το κουτί και 3 τα jacks 13 ευρό.

Βάλε και 8 βύσματα αν δεν έχεις  από 8 το ένα

http://www.banzaimusic.com/Plug-Mono-Straight-Metal.html

=4 ευρό τα βύσματα(για τα καλωδιάκια των πεταλιών)

Kαι από ένα ευρό το ένα μέτρο που θες καλώδιο ΑΝ δεν έχεις.

Πάμε σύνολο Α/Β ΒΟΧ 13 ευρό + (αν δεν τα έχεις) 8 βύσματα από 4 ευρό όλα και1 ευρό το καλώδιο.Μασ δείνει σύνολο 18 ευρό ΟΛΑ τα παρελκόμενα ή αλλιώς 13 αν έχεις τα υπόλοιπα.

Και ένα σχεδιάκι αν έχεις άλλα και εφέ

http://s1175.photobucket.com/albums/r621/kbasilis/?action=view&current=nnnnnn.jpg

Θα το γνωρίζεις αλλά το έχει η μέρα σήμερα  ;D  ;D  ;D

Flying High Again

bloody sunday βασικα το πεταλί το πήρα για να αποφύγω να κουβαλάω την κεφαλάρα και την καμπίναρα . Να εχω 4 πεταλία και να κάνω την δουλειά μου στην κονσόλα

Aπαράδεκτος να έχεις τον 5150 III mini και να μην τον παίρνεις σε live...στην τελική μην παίρνεις την καμπίνα σου, χρησιμοποίησε την καμπίνα του μαγαζιού :)

Aπαράδεκτος να έχεις τον 5150 III mini και να μην τον παίρνεις σε live...στην τελική μην παίρνεις την καμπίνα σου, χρησιμοποίησε την καμπίνα του μαγαζιού :)

Ναι όντως ντρέπομαι λίγο .  ;D βασικά ξέρεις τι ; Είδα τελευταία φίλους μου σε λαιβ όπου ο εξοπλισμός τους υπέστη μικρό ζημιές σε λαιβ , όπως γδαρσιματα και ακισιμασα στο τολεξ και προσωπικά θα στεναχωρηθω πολυ αν συμβεί κάτι τετοιο . Ειδικά σε ανοιχτούς χώρους και πλατείες αλλα και σε μαγαζιά της κακιάς ώρας . Οπότε ήθελα μια λύση μπακαλε .

Kbasili είσαι Αθήνα ; Αν ναι μου το κατασκευαζεις εσύ ;

Επίσης μια ακόμη ερώτηση . Αν βάλω το eq στην λουπα ενίσχυτη όπου το eq δεν είναι και pregain αλλα ένα απλό εφέ ,δεν κινδυνεύει να υποστεί ζημιά ο ενίσχυτης ; Η δεν παίζει ;

Ναι όντως ντρέπομαι λίγο .  ;D βασικά ξέρεις τι ; Είδα τελευταία φίλους μου σε λαιβ όπου ο εξοπλισμός τους υπέστη μικρό ζημιές σε λαιβ , όπως γδαρσιματα και ακισιμασα στο τολεξ και προσωπικά θα στεναχωρηθω πολυ αν συμβεί κάτι τετοιο . Ειδικά σε ανοιχτούς χώρους και πλατείες αλλα και σε μαγαζιά της κακιάς ώρας . Οπότε ήθελα μια λύση μπακαλε.

Θα του πάρεις μια ωραία θηκούλα, και θα τον βγάζεις να τον βάλεις (τον ενισχυτή ε; ;D) στην καμπίνα μόνο όταν είναι να παίξεις, πάνω στην καμπίνα δεν θα έχει θέμα. Οι μικροζημιές γίνονται κατά τη μεταφορά και κατά την προσωρινή αποθήκευση στο χώρο του live, οπότε τις συγκεκριμένες φάσεις θα τον έχεις με τη θήκη του. Εγώ κουβάλησα τον B-52 (όταν τον είχα) σε 2-3 συναυλίες και σε 5-6 πρόβες και δεν έπαθε το παραμικρό, απλά πρέπει να τον προσέχεις και να μην τον αφήνεις από τα μάτια σου και όπου να 'ναι :)

Πετάλι για καθαρα????

Αν παίζεις σε ενισχυτή κράτα το πετάλι, βάλτο μπροστά και ρύθμισε τη μουντάδα με το eq του πεταλιού. Ταυτόχρονα εξισορρόπησε εντάσεις ενισχυτή και πεταλιού. Βρωμίζεις ήχο με το gain, αυξομειώνεις ένταση με το volume.

Αν το προορίζεις για κονσόλα (δεν ξέρω το πετάλι) αλλά πάρε πεταλιέρα ή κανένα ehx magnum 44 και καθάρισες.

Άν κατάλαβα καλά φυσικά...

Kbasili είσαι Αθήνα ; Αν ναι μου το κατασκευαζεις εσύ ;

Ψάξου πρώτα ΑΝ σου χρειαστεί το Α/Β ΒΟΧ.

Σου είπα μπορεί ο ήχος του drive να σου κάτσει καλά και με ανοιχτό το EQ οπότε δεν υπάρχει λόγος να κλείνεις το EQ παρά μόνο το drive οπότα το ΒΟΧ σου είναι περιτό.

Πειραματίσου λίγο πρώτα.

Αν π.χ. δωσεις πρίμα από το EQ για τα καθαρά και εφαιρέσεις λίγο tone από το drive να φτιάξουν και τα καθαρά σου και στο drive να μην σε ξυρίζουν τα πρίμα του EQ λόγο του ότι αφαίρεσες tone από το drive.

Αν μετά από καλούς πειραματισμούς καταλίξεις στο ΒΟΧ θα σε στεναχωρίσω αλλά δεν είμαι από Αθήνα αλλά από Θεσσαλονίκη.

Αν ήμουν με μεγάλη μου χαρά θα το έκανα για να σου βγει και τζάμπα η εργασία.

Είναι εύκολη η κατασκευή του.

Αν θελίσεις να το φτιάξεις μόνος ή με κάποιον φίλο μπορώ μέσο skype να βοηθήσω αν χρειαστεί.

Επίσης μια ακόμη ερώτηση . Αν βάλω το eq στην λουπα ενίσχυτη όπου το eq δεν είναι και pregain αλλα ένα απλό εφέ ,δεν κινδυνεύει να υποστεί ζημιά ο ενίσχυτης ; Η δεν παίζει ;

Όχι δεν νομίζω,απίθανο ακούγεται.Αν θες ρώτα και αλλού έτσι για το  γ :-X :-Xτο

Flying High Again

Κι εμένα απίθανο μου φενεται αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Είναι σαν να βάζεις την κιθάρα σκέτη στο ριτερν. Κανονικά χρειάζεται μια προενισχυση όμως... Έτσι δεν είναι ; και το boss δεν είναι προενισχυση οπότε ; μήπως θα χρειαστώ τελικά και ένα πεταλί pregain για καθαρά ; βγάζει η amt και τέτοιο.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου