Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για volume σε distortion pedal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είναι tbp και έχω και ένα boss eq αλλα δεν ξέρω αν τα συνδέσω μεταξύ τους αν θα αλλάξει κάτι . Γιατί τωρα να δώσω κι αλλα χρήματα για a/b box δεν πολυ ψηνομαι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 55
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Διακρίνω μια σύγχυση... buffer δεν συνεπάγεται και volume boost. Αυτός λειτουργεί σε unity gain και δεν επεμβαίνει εκεί, ούτε είναι αυτή η δουλειά του. Από κει και πέρα, αυτό το πεταλάκι λειτουργεί σαν preamp μόνο για τα βρώμικα, και όχι και για καθαρά. Από τη στιγμή που απενεργοποιείται (ανεξαρτήτως buffer ή όχι), ο ενισχυτής στο return του περιμένει ένα σήμα σε line level αλλά τελικά παραλαμβάνει ένα... ψόφιο instrument level κατευθείαν από την κιθάρα. Φυσικό είναι και να υπάρχει διαφορά στο volume (μιας και δεν είναι προενισχυμένο), και να ακούγεται χάλια. Το θέμα έχει ξανασυζητηθεί: http://www.noiz.gr/index.php?topic=192574.msg653339#msg653339

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Διακρίνω μια σύγχυση... buffer δεν συνεπάγεται και volume boost. Αυτός λειτουργεί σε unity gain και δεν επεμβαίνει εκεί, ούτε είναι αυτή η δουλειά του. Από κει και πέρα, αυτό το πεταλάκι λειτουργεί σαν preamp μόνο για τα βρώμικα, και όχι και για καθαρά. Από τη στιγμή που απενεργοποιείται (ανεξαρτήτως buffer ή όχι), ο ενισχυτής στο return του περιμένει ένα σήμα σε line level αλλά τελικά παραλαμβάνει ένα... ψόφιο instrument level κατευθείαν από την κιθάρα. Φυσικό είναι και να υπάρχει διαφορά στο volume (μιας και δεν είναι προενισχυμένο), και να ακούγεται χάλια. Το θέμα έχει ξανασυζητηθεί: http://www.noiz.gr/index.php?topic=192574.msg653339#msg653339

Εδώ ο φίλος όμως δεν έχει ψόφιο σήμα αλλά το αντίθετο όταν το γυρνάει στο καθαρό η ένταση μεγαλώνει και κατα πολύ απ'ότι κατάλαβα.

Είναι tbp και έχω και ένα boss eq αλλα δεν ξέρω αν τα συνδέσω μεταξύ τους αν θα αλλάξει κάτι . Γιατί τωρα να δώσω κι αλλα χρήματα για a/b box δεν πολυ ψηνομαι

Το boss αν το συνδέσεις με το drive μαζί μπορεί να σου δώσει ένταση ώστε να φτάσει εκείνη που έχει στα καθαρά και αλλαγή αν πειράξεις και πως θα πειράξεις τις συχνότητες.

Η χροιά από το καθαρό θα είναι η ίδια δηλαδή θα έχεις λύσει το θέμα της έντασης.

Εκτός βέβαια και απο τον ενισχυτή ρεγουλάρεις τα καθαρά σου εκεί που σου αρέσουν λύσεις και την ένταση προσθέτοντας από το EQ όση χρειάζεται στο drive σου.

Αν Α/Β box το EQ μπορείς να το βάλεις στο Β το drive στο Α και δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

Το EQ από μόνο του θα σου ισοροπίσει την ένταση μέσω του volume του πεταλιού και να το ρυθμίσεις έτσι ώστε να σου αρέσουν τα καθαρά.

Οπότε με ένα πάτημα από drive πάει στα καθαρά ενισχυτή με EQ.

Αν είναι λόγο χρημάτων το Α/Β που δεν ψήνεσαι μπορεί κάποιος μεσω του forum να στο φτιάξει και να επηβαρινθείς μόνο τα υλικά

Flying High Again

Αει σηχτηρι θα παω να πάρω μια hd 300 να κάνω την δουλειά μου. Καλά τα έλεγε ο ιγνατίος τόσο καιρό...

Βασικα την συνδεσμολογία με το αβ μποξ δεν την εχω καταλάβει. Αν υποθέσουμε ότι βάζω στο ινπουτ του μποξ ιν κιθάρα και βάλω στην έξοδο α το πεταλακι για γκάζια και στην έξοδο β το eq τελικά προκύπτουν 2 αλυσίδες τις οποίες που θα τις βάλω ; ξέρω βέβαια τώρα τι πασ έρχεται στο μυαλό . Αλλά ας πούμε στο κονσόλιέρη στο λάιβ τι θα δώσω ; 2 καλλωδια ; η στον ενισχυτη στο ριτερν ; 

Αει σηχτηρι θα παω να πάρω μια hd 300 να κάνω την δουλειά μου. Καλά τα έλεγε ο ιγνατίος τόσο καιρό...

Κοίτα τα εργαλεία drive,EQ τα έχεις τσεκάρισε απλά άμα σου κάθονται καλά.

Δηλαδή από θέμα drive νομίζω είσαι καλυμένος αν κατάλαβα καλά.

Σου μένει το καθαρό να δουλέψεις.

1)Η ένταση του καθαρού να έρθει στα ίδια με του drive.

2)Να σου γίνει πιο καθαρός ή κρυστάλινος άμα θες πες το.

Οπότε μπορείς να βγάλεις το drive και να βάλεις το EQ στη θέση του για να δοκιμάσεις την ένταση απο το volume οτυ EQ να την φέρεις στην ίδια που έχει όταν έχεις το drive.

Σίγουρα θα σου έρθει ίδια με εκείνη του drive οπότε το έλυσες το θέμα έντασης.

2)Παίξε με τις συχνότητες και θα σου δώσει πιο καλό ήχο από αυτό που θες το είχα το EQ της  boss και εξυπηρετεί πολύ πιστεύω κατα 95% θα βρεις κάτι καλό.

Το μόνο που σου μένει είναι όλα αυτά να είναι εύχριστα και η λύση είναι το Α/Β box

http://s1175.photobucket.com/albums/r621/kbasilis/?action=view&current=switch.jpg

Eίναι αυτό το πραματάκι(δεν το  σχεδίασα και τέλεια)

Καμία σxέση τα έξοδα μιας πεταλιέρας με αυτό που σου λέω ΑΝ θες ΜΟΝΟ αυτό το πράμα και όχι κάτι παραπάνω από εφέ.

Flying High Again

Άρη, από τη στιγμή που θες καθαρά πρέπει να έχεις έναν προενισχυτή για αυτά. Η συνδεσμολογία που περιγράφεται στο άλλο θρεντ αφορά ένα A/B looper που στη μια λούπα έχει την προενίσχυση του λαμπάτου, και στην άλλη το AMT. Στο λάιβ όμως αυτό είναι δώρον-άδωρον γιατί έχεις ήδη κουβαλήσει την κεφαλάρα σου και την καμπινάρα σου, επομένως τι να το κάνεις το AMT? Ένα πολυεφφέ-πεταλιέρα όντως θα κάνει πολύ πιο ολοκληρωμένη δουλειά στέλνοντάς το direct στο PA.

Σχετικά με τις εντάσεις, κατάλαβα λάθος... συγγνώμη. Παίξε λίγο με αυτές και εξισορρόπησέ τις, ή ακολούθησε τα του άλλου θρεντ.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

bloody sunday βασικα το πεταλί το πήρα για να αποφύγω να κουβαλάω την κεφαλάρα και την καμπίναρα . Να εχω 4 πεταλία και να κάνω την δουλειά μου στην κονσόλα

Βασικα την συνδεσμολογία με το αβ μποξ δεν την εχω καταλάβει. Αν υποθέσουμε ότι βάζω στο ινπουτ του μποξ ιν κιθάρα και βάλω στην έξοδο α το πεταλακι για γκάζια και στην έξοδο β το eq τελικά προκύπτουν 2 αλυσίδες τις οποίες που θα τις βάλω ; ξέρω βέβαια τώρα τι πασ έρχεται στο μυαλό . Αλλά ας πούμε στο κονσόλιέρη στο λάιβ τι θα δώσω ; 2 καλλωδια ; η στον ενισχυτη στο ριτερν ; 

Την συνδεσμολογία μεταξύ πεταλιών και ΒΟΧ και το τι παίζεται μέσα στο ΒΟΧ τα είδες αναλυτικά πριν.

Τώρα δεις την συνδεσμολογία κιθάρας και ΒΟΧ με τον ενισχυτή

http://s1175.photobucket.com/albums/r621/kbasilis/?action=view&current=aa.jpg

Του ΒΟΧ τα inpout outpout sendt-return Τα γράφω στο προηγούμενο.

Καλά τα ηχεία στην καμπίνα είναι σαν κρόκοι από αυγά  ;D  ;D  ;D βιαζόμουν να το σχεδιάσω τι να κάνω  ;D  ;D  ;D

Flying High Again

βασικά απο ότι κατάλαβα το a/b box έχει εφαρμογή σε ενίσχυτη . Σε κονσόλα πως θα μπορούσε να γίνει ; Στο σχήμα που έχεις παραπάνω αν κατάλαβα την μια έξοδο του μποξ την στέλνεις στην λουπα και την άλλη στο input ; Την άνοιξα την φωτό με κινητό και δεν μπορώ να την ζω καλα .

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου