Προς το περιεχόμενο

Πεταλιέρα ή ενισχυτής; Υπάρχει δίλημμα;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το live, και καμμιά φορά μια καλή πρόβα ή ακόμα και το παίξιμο στο σπίτι, είναι μια διέξοδος από τη πραγματικότητα. Θα ήθελα λοιπόν αυτή την ωραία στιγμή να έχω τον ήχο που επιθυμώ εγώ και όχι κάποιον συμβιβασμό...δεν το ευχαριστιέμαι έτσι...θα μου πεις εντάξει ρε φίλε ποιός είσαι, ο Clapton? Άλλα όλοι για μια τρέλα ζούμε..  :)

Κάπου εκεί είμαι κι εγώ.

Μία πεταλιέρα έχω αγοράσει όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι (έχω παίξει με περισσότερες βέβαια...) και έχω κάνει με αυτήν 4-5 lives (όλα την προηγούμενη χιλιετία) και 2-3 ζωντανά σε τηλεοπτικά πλατώ (εκεί που τίθεται θέμα ελάχιστου χρόνου προετοιμασίας αποδείχτηκε όντως πολύ χρήσιμη..)

Αλλά για ένα live με την μπάντα σου, απο τη στιγμή που υπάρχουν τόσοι 1χ12 combo για να διαλέξεις αυτές τις μέρες, (δεν είναι όλοι οι λαμπάτοι τέρατα απο άποψη όγκου και έντασης) δεν βλέπω το πως θα μπορούσα να πειστώ να χρησιμοποιήσω πεταλιέρα..(απο τη στιγμή που καταλαβαίνω την διαφορά σε ήχο και "αίσθηση")

Επίσης ισχύει αυτό που αναφέρει ο Σταύρος.

Δεν έχω δει κανέναν "φτασμένο" κιθαρίστα να παίζει connect, διάολε, κάποιος λόγος θα υπάρχει.  ;D

Θα μου πεις "εσύ είσαι κανένας φτασμένος?"...

Όχι, αλλά ισχύει αυτό που λέει ο lord goumis παραπάνω...

Μουσική παίζουμε για να γουστάρουμε.

If something takes away some of your fun, you don't use it.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 111
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

To Αxe FX έχει ακριβώς το ίδιο concept με πολλά άλλα, τα οποία έχουν κι εκείνα πολύ καλή αίσθηση, ειδικά για αυτά που παίζεις. Πολυσυζητημένο σε παλαιότερα θρεντς. Και πιστεύω πως καλύτερα είναι να αξιοποιήσεις αυτά που ήδη έχεις αντί να είσαι συνεχώς με το χέρι στο πορτοφόλι, τον κέρσορα στις αγγελίες και τα δάχτυλα στο πληκτρολόγιο για να ρωτάς τι κάνουν τα καινούργια σου αποκτήματα. Χώρια που οι ανάγκες σου είναι το 0.1% από αυτά που προσφέρει το πανάκριβο Axe, και που για να φτάσεις σε τέτοιο masterclass επίπεδο πρέπει να περάσεις από τα πιο απλά (που συγγνώμη αλλά ακόμη παλεύεις να καταλάβεις - και πολύ καλά κάνεις αλλά δυστυχώς χωρίς υπομονή). Και πάλι συγγνώμη που στα λέω χύμα - δεν θέλω να σε στενοχωρήσω αλλά έτσι τα βλέπω τα πράγματα. Πάρε ένα όχι ακριβό πολυεφφέ (αν δεν απατώμαι δεν είχες μια Digitech? τι την έκανες?!??!?) και άλλαξέ του τα πετρέλαια - με ΥΠΟΜΟΝΗ. Παίζει μια χαρά direct... άλλωστε φτιάχτηκε και για αυτό το σκοπό.

Πολυ σωστά τα λες . Απλά το έθεσα σαν ζήτημα γιατί το axe υποτίθεται πως προσφέρει τις ευκολίες μοντελινκ και την ποιότητα κοντά σε λαμπατο .Απο όσα έχω διαβάσει βέβαια . Και σου δίνει την επιλογή πάλι απο όσο έχω διαβάσει να ακουστεις καλα σε σύνδεση με κονσόλα που εκει είναι που χάνουν οι άλλες πέταλιερες . Η άποψη αυτή δεν είναι δική μου . Απλά το θέτω το ζήτημα προς συζήτηση .

• Administrator

Οταν μιλάμε υποθετικά δεν βγαίνει αποτέλεσμα. Το όλο θέμα ξεκίνησε απο πραγματικές ανάγκες και συνθήκες. Ολοι οι κατασκευαστές διατείνονται πως έχουν τον καλύτερο ήχο. Ας γράφουμε για προσωπικές εμπειρίες.

Live and let Live.

Ok βασικά δεν ξέρω αν κάτι δεν λέω σωστά . Αλλα αυτο είναι το ερώτημα . Ισχύει ότι το axe fx παρέχει τις ευκολίες που σου προσφέρουν οι πέταλιερες και ακούγεται και πολυ καλα σε direct σύνδεση με κονσόλα ;

Η ερώτηση δεν πηγάζει απο προσωπικό ενδιαφέρον 100% . Απλά θεωρω ότι εφόσον η συζήτηση έχει να κάνει με modeling vs amps , πρέπει να αναφερθεί και το καλύτερο modeling έναντι του ενίσχυτη .

Γιατι ορισμένα θέματα που αφορούν αμιγώς τις πέταλιερες , για το axe fx ισχύει κάτι άλλο .

• Administrator

Μα δεν ρώτησε κανείς ποιά είναι η καλύτερη πεταλιέρα. Ούτε θα ήθελα να αναλωθεί το θέμα μου σε αυτού του είδους συζήτηση. Για να θέτω το ερώτημα ενισχυτής ή πεταλιέρα σημαίνει πως θεωρώ πως υπάρχει ήδη πεταλιέρα που τον αντικαθιστά. Ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια ανάλογα με τις εμπειρίες του.

Live and let Live.

Δεν έχω δει κανέναν "φτασμένο" κιθαρίστα να παίζει connect, διάολε, κάποιος λόγος θα υπάρχει.  ;D

Υπάρχει ο John McLaughlin και ο Zappa... από όσους θυμάμαι γρήγορα-γρήγορα...αλλά ίσως δεν μετράνε γιατί ο ένας είναι υπέργηρος και ο άλλος παιδί του μπαμπά του  ;D :D

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

• Administrator

Ασε δε που οι γνωστοί "φτασμένοι" παίζουν με διαφορετικά μεροκάματα και συνθήκες. Είτε με roadies είτε με rentals.

Προσωπικά γνώρισα πάρα πολλούς διεθνείς επαγγελματίες που παίζουν καθημερινά σχεδόν, σε διαφορετικά venues και επιλέγουν την πεταλιέρα ή έστω την ίδια rack spaced.

Για να έχουν σταθερό ήχο και να μπορούν να μετακινούνται στο σχεδόν πενιχρό τους budget.

Η λογική βέβαια υπαγορεύει πως όλο και κάποιο ενισχυτικό μηχάνημα θα βρίσκεται στους χώρους. Είτε φτηνός ενισχυτής είτε P.A.

Live and let Live.

Δεν έχω δει κανέναν "φτασμένο" κιθαρίστα να παίζει connect, διάολε, κάποιος λόγος θα υπάρχει.  ;D

Endorsements. Άσε που ο φτασμένος κιθαρίστας έχει προ πολλού ξεπεράσει τα down on earth προβλήματα τα οποία έδωσαν την αφορμή για το άρθρο του yameth.

Για να 'μαι ειλικρινής, δεν έχω πεισθεί πλήρως ότι ένας κιθαρίστας όντως αντιλαμβάνεται την διαφορά μεταξύ πεταλιέρας connect και λαμπάτου, στην βαβούρα και την αναμπουμπούλα του live και σε κάθε περίπτωση (για τον ακροατή ακόμα πιο δύσκολο). Μήπως κάποιες φορές είναι απλά placebo; Θα μου πείς placebo, ξε-placebo αν δεν γουστάρεις αυτό που ακούς ή/και "νιώθεις" ότι και να σου λένε οι άλλοι δεν θα αλλάξει κάτι.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Μήπως είσαι υπερβολικά αυστηρός στο τι μπορεί να καταλάβει ο επαγγελματίας κιθαρίστας;

Πάντως και δίκιο να έχεις, σίγουρα μπορεί να καταλάβει τη διαφορά στο στούντιο και στην πρόβα, οπότε ό,τι του αρέσει εκεί, αυτό θα επιλέξει - εύλογα - και στη σκηνή.

Οταν επαιζα live ο ήχος μου ήταν ενας Tiny Terror...κιθαρα...και μια πεταλιερα ή 2-3 πεταλια μπροστα...δεν είχα κανένα συμβιβασμό πουθενα...γιατι σπιτι μελετουσα με μια καμπινουλα που ειχα...ΑΣΕ ΠΟΥ πολλες φορες βαριόμουνα και μελετουσα χωρις ενισχυτή και μια χαρα εβγαινε η δουλεια...

στις προβες..επερνα το βαλιτσάκι μου με την τοστιερα μου και ειχα εναν ηχο που πραγματικα ευχαριστιόμουν ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΝΟΤΑ...βασικα δεν σκευτομουν τον ηχο..

στα live παλι τα ιδια...τις περισσοτερες φορες ξεραμε τι θα εχει το μαγαζι απο εξοπλισμο..που παντα ειχε ενα μικρο κομπο ή καμια MG 412...οποτε παλι ακουγα αυτο που ήθελα χωρις να κουφάνω κανεναν και οι συμπαικετες μου ακουγαν αυτο που ακουγαν στις προβες οποτε δεν υπηρχε καμια αλλαγη στον ηχο...

www.alexisgearstuff.com

www.youtube.com/alexisgearstuff

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου