Προς το περιεχόμενο

Πεταλιέρα ή ενισχυτής; Υπάρχει δίλημμα;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οποτε η αλλη επιλογη ειναι να βρω μια πεταλιερα ή κατι τετοιο που να κουβαλιεται ευκολα και να καταφερει να πλησιασει το feel του ενισχυτη μου.

και γιατι δεν παιρνεις εναν ΜΙΚΡΟ και ΕΛΑΦΡΥ ενισχυτη? ???

και η πιτα ολοκληρη ,και ο σκυλος χορτατος...

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 111
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Administrator

Και πάλι να πω πως το αρθράκι είναι πολύ καλογραμμένο, informal αλλά όχι χύμα, και με μεγάλη πείρα του γράφοντος αλλά πλουραλιστικό και όχι ισοπεδωτικό ή δογματικό. Μπράβο!  :)

.................

Κι ένα μικρό λαθάκι!  ;D (και δη στο σαλόνι)

Ευχαριστώ πολύ. ;)

Live and let Live.

και γιατι δεν παιρνεις εναν ΜΙΚΡΟ και ΕΛΑΦΡΥ ενισχυτη? ???

και η πιτα ολοκληρη ,και ο σκυλος χορτατος...

Μακαρι να ηταν ετσι αλλα δυστυχως δεν πρεπει με τιποτα να σηκωσω πανω απο 6-7 κιλα(οποτε επανερχομαστε στην περιπτωση φιλου εθελοντη ή επι πληρωμη που θα κουβαλαει),και επισης την εχω καταβρει με τον peavey jsx μου κατο πως συμπεριφερεται σε ολες τις εντασεις,οποτε ψαχνω κατι να ακουγεται-"νιωθεται" ετσι.

Ήδη υπάρχει σχετικά μεγάλη γκάμα σε lunchbox-sized λαμπάτες κεφαλές....και η λίστα θα μεγαλώνει συνεχώς στο άμμεσο μέλλον...οπότε υπομονή-ψάξιμο-δοκιμές...α, και ένα φιλαράκι να κουβαλάει την καμπίνα  ;D Σιγά τα ωά, θα κεράσεις τις μπύρες του και όλα Ok  :)

και ΠΟY ειναι το προβλημα σε αυτο?

ακομα και στο Ολυμπιακο Σταδιο να επαιζες στο...3 θα τον εβαζες..

η συν. φωτο ειναι απο τον ενισχυτη του P.Buck των REM στο...Παναθηναϊκο σταδιο (απο οτι βλεπεις..ουτε καν στο....3 δεν ειναι...και μια χαρα παιζει... ;D)

2425416613_908f3e8844.jpg

Η ποιοτητα του ηχου πρεπει να σε απασχολει οχι η ενταση του... ;) 

Καμια αντιρηση.Δεν ειπα οτι ειναι προβλημα απλως λεω οτι την ενταση αυτη μπορει κανεις να την παρει και απο καποιον μικροτερο σε watt και μεγεθος (και συνηθως φτηνοτερο)ενισχυτη,αρα δεν χρειαζεται τις δυνατοτητες του συγκεκριμενου εκτος αν τον εδιαφερει (και μπορει να το ακουσει ) το μεγαλυτερο headroom μιας 2/12 καμπινας.

Παιδια να μπει στην συζητηση και λιγο το axe fx ?

Υποτιθεται οτι αυτο κερδιζει εκει που χανουνε οι υπολοιπες πεταλιερες... Δηλαδη μπορει να παιξει direct σε κονσολα και να σου δωσει πολυ καλη αισθηση ( Αν τυχει και βρεις λαμπατο στο club ακομα καλυτερα ) . Τα μπατζακια θα στα φυσαει το μονιτορ αν δεν υπαρχει λαμπατος .

Οποτε βασει των οσων λεγονται και εχουν γραφτει και εδω στο noiz , αν ισχυει αυτο που εγραψα παραπανω τοτε ο ενισχυτης αρχιζει να μην χρειαζεται και τοσο... Σωστα ? Με το σκεπτικο οτι καποιος δεν θελει και δεν μπορει να κουβαλαει !!!

Επιπλεον με την νεα εκδοαση του axefx 2 , εχει γινει και η καποτε απλησιαστη τιμη του std καπως πιο προσιτη... Δλδ με 1000-1200 μπορεις να εξυπηρετηθεις , αν τελικα ειναι το απολυτο κοματι ενος live κιθαριστα που θελει ηχαρα , θελει πληθος επιλογων και θελει και να μην κουβαλαει... ( τον εαυτο μου περιγραφω  ;D )

To Αxe FX έχει ακριβώς το ίδιο concept με πολλά άλλα, τα οποία έχουν κι εκείνα πολύ καλή αίσθηση, ειδικά για αυτά που παίζεις. Πολυσυζητημένο σε παλαιότερα θρεντς. Και πιστεύω πως καλύτερα είναι να αξιοποιήσεις αυτά που ήδη έχεις αντί να είσαι συνεχώς με το χέρι στο πορτοφόλι, τον κέρσορα στις αγγελίες και τα δάχτυλα στο πληκτρολόγιο για να ρωτάς τι κάνουν τα καινούργια σου αποκτήματα. Χώρια που οι ανάγκες σου είναι το 0.1% από αυτά που προσφέρει το πανάκριβο Axe, και που για να φτάσεις σε τέτοιο masterclass επίπεδο πρέπει να περάσεις από τα πιο απλά (που συγγνώμη αλλά ακόμη παλεύεις να καταλάβεις - και πολύ καλά κάνεις αλλά δυστυχώς χωρίς υπομονή). Και πάλι συγγνώμη που στα λέω χύμα - δεν θέλω να σε στενοχωρήσω αλλά έτσι τα βλέπω τα πράγματα. Πάρε ένα όχι ακριβό πολυεφφέ (αν δεν απατώμαι δεν είχες μια Digitech? τι την έκανες?!??!?) και άλλαξέ του τα πετρέλαια - με ΥΠΟΜΟΝΗ. Παίζει μια χαρά direct... άλλωστε φτιάχτηκε και για αυτό το σκοπό.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Κάθε άνθρωπος έχει την δική του ιδιοσυγκρασία, επομένως δύσκολα θα βγει κάποιο ''καθολικό'' συμπέρασμα όσον αφορά τις περιπτώσεις 1-4...

Εγώ για παράδειγμα ως ''χομπίστας'' (αν και έχω δουλέψει μια σεζόν ''επαγγελματικά'' σε live μαγαζί) θα έπρεπε στις περιπτώσεις ''πρόβα-μελέτη'' και ''μικρό live'' να χρησιμοποιώ τη λύση της πεταλιέρας...

Όμως για μένα δεν είναι καθόλου έτσι. Το live, και καμμιά φορά μια καλή πρόβα ή ακόμα και το παίξιμο στο σπίτι, είναι μια διέξοδος από τη πραγματικότητα. Θα ήθελα λοιπόν αυτή την ωραία στιγμή να έχω τον ήχο που επιθυμώ εγώ και όχι κάποιον συμβιβασμό...δεν το ευχαριστιέμαι έτσι...θα μου πεις εντάξει ρε φίλε ποιός είσαι, ο Clapton? Άλλα όλοι για μια τρέλα ζούμε..  :)

Για μενα - εφοσον με βασταει ακόμα η μέση μου - προτιμώ να κουβαλάω τα πράγματα μου  αλλά να απολαύσω στο μέγιστο τις επόμενες 2-3 ωρίτσες...κάθε άνθρωπος δρα διαφορετικά βέβαια...έχω δοκιμάσει και την εύκολη λύση σε μια συναυλία-αγγαρεία και μου φάνηκε όντως αγγαρεία...σε άλλες συναυλίες-αγγαρείες όπου είχα τον ενισχυτή μου τουλάχιστον το διασκέδασα περισσότερο...

Eιμαι λατρης του ''καρφι'' σ εναν καλο λαμπατο ενισχυτη με ενα πεταλι(αν δεν εχει drive),ενα wah αν το γουσταρς,και...ποτενσιομετρο εντασης της κιθαρας...αλλα οχι και αφοριστικος.Εχω παιξει με πεταλιερα σε μονιτορ και ηταν μια χαρα με το συνολο της περιστασης αλλα ο ηχος δεν ηταν αληθινος οπως και να το κανουμε.. :-\

Απλα εξυπηρετουσε και δε μ ενοχλουσε... ;)

Νομιζω οτι εχει να κανει με το ΤΙ παιζει η μπαντα και ΤΙ ηχοχρωμα

θελει-επιδιωκει να αποδωσει ΣΥΝΟΛΙΚΑ.

Smooth,επιθετικο,sophisticated,τσαμπουκαλεμενο,πειραματικο,νευρικο,hi-fi,συνοδεια για ερωτικα απεριτιφ... :D

Προσωπικα,ποτε δε θα σκεφτομουν τον ηχο μου και μονο,παντα το βλεπω συναρτησει και αλλων πραγματων.

Αλλο ειναι να παιζεις Hendrix με εναν ντραμερ κι ενα μπασιστα που οργωνουν και πρεπει η κιθαρα να κοβει στη μιξη της μπαντας και αλλο να παιζεις ρυθμικα για soul,disco ή διακριτικα περασματα..πχ.

Οι πεταλιερες παντως εχουν ανεβασει πολυ την ποιοτητα και πειστικοτητα τους(αλλα και το κοστος τους ειναι χαμηλο) αρα για καποιον που θελει ευελιξια,εναλλακτικες στα λαιβ αλλα και στην ηχογραφηση,ειναι must have...

Προτεινω λοιπον εναν ΚΑΛΟ λαμπατο ΚΑΙ μια πεταλιερα με χρηση αναλογα την περισταση του ενος,του αλλου ή και των δυο...

Να πω πληροφοριακα και μονο,οτι κανενας διασημος κιθαριστας απο οσους εχω γνωρισει απο κοντα(ειχα αυτη την τυχη λογω φιλου)δεν επαιζε με πεταλιερα. :-\  

Και επαιζαν και με καθαρο και με βρωμικο ηχο.

Ολοι ηθελαν λαμπατο ενισχυτη και ειχαν πεταλια.Αλλοι λιγα,αλλοι αρκετα,αλλοι ενα booster... :)

ΥΓ.Το καλογραμμενο παντως αρθρο του yameth με εκανε να συνειδητοποιησω οτι ο καθενας μας εχει πολλες παραμετρους να σκεφτει αρα..δεν υπαρχει απαντηση που να μας καλυπτει ολους..

Ασε που χω κανει 5 τροποποιησεις ξαναδιαβαζοντας το... ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου