Προς το περιεχόμενο

Πεταλιέρα ή ενισχυτής; Υπάρχει δίλημμα;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προσωπικα για εμενα που εψαχνα ενα ''καλο'' συνολο, ευελικτο χωρις πολλα προβληματα η πεταλιερα ήταν και είναι μονόδρομος...

Οσες φορές ένιωσα οτι οι αλλαγες που έψαχνα δεν μπορούσαν να ερθουν απο την πεταλιερα μου έριχνα και λιγο νερο στο κρασί μου και αποδεχόμουν το ''σχεδόν τέλειο'' για τα γούστα μου!!!

Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα πρέπει να κάνουμε ή να αποδεχόμαστε τους συμβιβασμούς στον εξοπλισμό μας, τουλάχιστον εμείς οι ερασιτέχνες σε εποχές κρίσεις...

Οι επαγγελματίες μουσικοί που δεν τους επιτρέπουν οι συνθήκες να κάνουν ή να χάνουν απο τις επιδόσεις του εξοπλισμού τους, αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσουν και πετάλια!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 111
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Στα τελευταία ποστ βλέπω ότι γίνεται αναφορά στην εκτεταμένη χρήση της πέταλιερας . Εννοείται όμως μαζί με την χρήση του λαμπατου η κατευθείαν για κονσόλα pa

Κτλ ;

Υπάρχει ο John McLaughlin και ο Zappa... από όσους θυμάμαι γρήγορα-γρήγορα...αλλά ίσως δεν μετράνε γιατί ο ένας είναι υπέργηρος και ο άλλος παιδί του μπαμπά του  ;D :D

Ναι, αλλά ο zappa που εσχάτως παίζει με axe fx  κουβαλάει μαζί του (όχι ο ίδιος βέβαια..)  σε κάθε εμφάνιση και 2 τέτοια...

bc_wedge.jpg

...τα οποία ζυγίζουν 21 κιλά το καθένα και έχουν φτιαχτεί ειδικά για κιθάρα.

Έχουν μάλιστα και λάμπες... "has a 50W power section with one 12AX7 and two EL-6L6GC vacuum tubes"  ;)

Δεν νομίζω ότι είχε κάτι τέτοιο ο Γιάννης στο μυαλό του όταν άνοιγε το θέμα...

Endorsements.

Βλέπε Zappa και axe fx!  :D ;D

Για να 'μαι ειλικρινής, δεν έχω πεισθεί πλήρως ότι ένας κιθαρίστας όντως αντιλαμβάνεται την διαφορά μεταξύ πεταλιέρας connect και λαμπάτου...

και ούτε πρόκειται ποτέ να πειστείς για το τι αντιλαμβάνεται ένας κιθαρίστας γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει ένας κιθαρίστας αλλά άπειροι...

Για το μόνο που θα μπορούσαμε να πειστούμε πλήρως είναι για το τι αντιλαμβάνεται ο κάθε ένας απο εμάς ξεχωριστά.

Εγω αν πρόσεξες στο ποστ μου, μιλάω για τον εαυτό μου, αλλοίμονο αν αρχίσω να υποθέτω τι ακούνε και τι αισθάνονται οι άλλοι.  :) ;)

Βλέπε Zappa και axe fx!  :D ;D

Άρα, αν θες να φτιάξεις ήχο, φτιάχνεις με ότι θες πλέον.

Για το μόνο που θα μπορούσαμε να πειστούμε πλήρως είναι για το τι αντιλαμβάνεται ο κάθε ένας απο εμάς ξεχωριστά.

Μα γι' αυτό μιλάω στην ουσία, το κατα πόσο μπορεί κάποιος να πειστεί αληθινα για την "αίσθηση" του Χ μηχανήματος όταν ο ίδιος είναι και κριτής και κρινόμενος. Είναι μάλλον γνωστό οτι όσον αφορά την μουσική τεχνολογία δεν ακούμε μόνο με τα αυτιά, άσε που μερικές φορές έχουμε ήδη "ακούσει" χωρίς να έχουμε ακούσει. Και όλα αυτά ειδικά σε καταστάσεις live.

Εγω αν πρόσεξες στο ποστ μου, μιλάω για τον εαυτό μου, αλλοίμονο αν αρχίσω να υποθέτω τι ακούνε και τι αισθάνονται οι άλλοι.  :) ;)

Μια χαρά μπορείς να υποθέσεις, γι' αυτό λέγονται και υποθέσεις.  :)

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Παντως τεινω να καταληξω οτι στη δικη μου περιπτωση (δηλαδη λιγα live και σταθερο στουντιο με στημενο τον ενισχυτη μονιμα),μαλλον αξιζει να αγγαρεψω καποιον να βοηθαει στο (σπανιο) κουβαλημα.

Αν ομως ηταν τακτικα τα live (ονειρα θερινης νυκτος  ;D ) θα εψαχνα κατι ελαφρυ-μικρο που να προσομοιωσει οσο το δυνατον καλυτερα αυτο που εχω απο τον ενισχυτη-καμπινα-πεταλια,και ως προς τον ηχο και ως προς την αισθηση.

Επισης αν επαιζα πολλα διαφορετικα ειδη και αναζητουσα ποικιλια και στους ηχους,παλι θα ψαχνομουν με καποιο "πολυμηχανημα" που μπορει να τα κανει ολα μαζι χωρις να πειραζεις 752 κουμπακια την ωρα του live,γιατι ειναι κατι που απεχθανομαι,μου αρεσει οτι εκανα στην προβα και στο souncheck να το αφηνω ετσι και να ασχολουμαι μονο με οτι εχει πανω η κιθαρα και το on-off απο τα πεταλια.

Αρα μαλλον για τις δικες μου αναγκες προτιμω ενισχυτη.

Όχι, δεν μπορώ να υποθέσω πως ακούει ο άλλος.

Και αυτό ακριβώς είναι που θα με γλυτώσει απο το να αρχίσω να εκφράζω γενικότητες τέτοιου τύπου...

Είναι μάλλον γνωστό οτι όσον αφορά την μουσική τεχνολογία δεν ακούμε μόνο με τα αυτιά..

Γιατί πάντα η συζήτηση πρέπει να καταλήγει εκεί?

Πάντα θα υπάρχει κάποιος να μας πεί πως και τι ακούμε?

Βαρέθηκα... ::)

Ευχαριστώ αλλά όχι...

Θέλετε να ακούσετε την άποψη ενός μπασίστα και το πως τα ακούω εγώ από τα monitor? Αρχικά παίζω σε διασκευομπάντα που ξεκίνησε από rock και κατέληξε σε pop... Μεγάλο φάσμα μουσικής λοιπόν... Ο κιθαρίστας τρελαμένος με τα "ηχάκια" του... Έχουν περάσει από τα πόδια του/κατοχή του άπειρα πράγματα! Όταν λέμε άπειρα εννοώ 3 πεταλιέρες, 2-3 ενισχυτές, rack, πετάλια character, cab sim, τελικοί, pre, υπολογιστές, guitar rig, amplitube της παναγιάς τα μάτια... Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι ΑΝ θες να φτιάξεις ΚΑΛΟ ήχο, θα φτιάξεις... Είτε με ενισχυτή, είτε με πετάλια, με πεταλιέρες, με laptop με δεν ξέρω γω τι... Εγώ από τα monitor τα ίδια πράγματα άκουγα σχεδόν... Ελάχιστες διαφορές οι οποίες είναι θέμα γούστου και εταιρίας... Οπότε αυτά περί λάμπας κλπ τα ακούω placebo... Και με έναν mg μια χαρά ήχο θα βγάλεις στο κοινό σε ένα live... Από εκεί και πέρα είναι το θέμα του τι θέλει να ακούει ο καθένας πράγμα σεβαστό...

LA ROJΑ ARMADA

Και αυτό ακριβώς είναι που θα με γλυτώσει απο το να αρχίσω να εκφράζω γενικότητες τέτοιου τύπου...Γιατί πάντα η συζήτηση πρέπει να καταλήγει εκεί?

Ευχαριστώ αλλά όχι...

Ότι πείς αδερφέ...Αφού δεν σου αρέσει η κατάληξη, θα φροντίσω να την αλλάξω και να σου κρατάω το ενδιαφέρον...Ειδικά αν νομίζεις ότι κάποιος σου υποδεικνύει κάτι....

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Και αυτό ακριβώς είναι που θα με γλυτώσει απο το να αρχίσω να εκφράζω γενικότητες τέτοιου τύπου...Γιατί πάντα η συζήτηση πρέπει να καταλήγει εκεί?

Ευχαριστώ αλλά όχι...

Ότι πείς αδερφέ...Αφού δεν σου αρέσει η κατάληξη, θα φροντίσω να την αλλάξω και να σου κρατάω το ενδιαφέρον...Ειδικά αν νομίζεις ότι κάποιος σου υποδεικνύει κάτι....

danceshotsm1.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Ηρεμηστε... Ανεβαζω ενα κλιπ για του τι μπορει να κανει ενα φθηνι πλυν τιμιο gsp κατευθειαν σε pa !!!!!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου