Προς το περιεχόμενο

Πως να παχύνω τον λαιμό της κιθάρας μου?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Mην κάνεις τίποτα από όλα αυτά...εάν η κιθάρα σου έχει κάποια αξία, (που θεωρητικά δεν έχει καμμία χειροποίητη ελληνική κιθάρα...), με τις παρεμβάσεις σου θα τη χάσει.

Εάν επιμένεις σε αυτή τη κιθάρα, επικοινώνησε με το μάστορα που την έφτιαξε για να σου φτιάξει ένα μπράτσο, έτσι όπως το θέλεις...Όταν θα το έχεις, θα σου πώ και τι να κάνεις.

Καλή η ιδέα να επικοινωνίσεις με κάποιον μαστορα! ;)

Πες του τι σε προβληματίζει,τις ιδέες που έχεις και τι λύση μπορεί να υπάρξει.

Αν θες πάρε δυο τρεις γνώμες από μάστορες. :D

Flying High Again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 61
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

να μην ξεκινάς συζητήσεις που δεν μπορείς να τελειώσεις... ;)

Δεν είναι θέμα ανικανότητας, είναι θέμα βαρεμάρας από τα ίδια και τα ίδια που λες

Λες

Mην κάνεις τίποτα από όλα αυτά...εάν η κιθάρα σου έχει κάποια αξία, (που θεωρητικά δεν έχει καμμία χειροποίητη ελληνική κιθάρα...)

Τι σημαίνει αυτό;

Δηλαδή αν τη σκάλισε/μοντάρισε ο Γιάννης, την έβαψε ο Κώστας, και έφτιαξε τα ηλεκτρικά της ο Γιώργης (καταλαβαινόμαστε νομίζω) σαφώς δεν έχει την ίδια αξία αν τα φτιαχνε βιομηχανικά ο John και η Petulla από το Wisconsin αφού λείπει το κατάλληλο λογότυπο αλλά θεωρητικά και πρακτικά έχει την αξία του (μεγάλη ή μικρή αλλά σίγουρα όχι ανύπαρκτη) είτε σε αυτόν που την χαίρεται είτε στους ελάχιστους που μπορούν να αντιληφθούν και προτίθενται να αγοράσουν την συγκεκριμένη μαστοροδουλειά.

Τα υπόλοιπα ανήκουν στις κασσέτες σου....

Αμα θες συνέχεια, πάρε τις γνωστές σοφιστείες σου και έλα στο Le Roi.

Άλλο ρωτάει εδώ το παιδί.

Γειά.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Την τενοντίτιδα φοβάμαι...

Και δε θέλω να πουλήσω-ανταλλάξω,θα ψαχτώ πρώτα μήπως βρω λύση.

Δύσκολα να ξαναπέσει στα χέρια μου τέτοια κιθάρα.

Η τενοντίτιδα θα έρθει αν κάνεις εξάσκηση χωρίς διαλείμματα, και αν επιμένεις να παίζεις ενώ πονάς.

Προσπάθησε να εντοπίσεις τι είναι αυτό που σε χαλάει στο μπράτσο. Αφού παίζεις με αντίχειρα από πίσω, δοκίμασε μια ελαφριά αλλαγή της γωνίας που τον στηρίζεις.

Παίξε με διάφορες τεχνικές (σολο, ακκορντα, αρπεζ, μπαρέ), και δες σε ποιες από αυτές έχεις πρόβλημα και σε ποιες είσαι ΟΚ.

Τέλος αν δεις ότι δεν την παλεύεις, οι αγγελίες είναι δίπλα  ;D  ;D  ;D 

Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει απλά...ότι ΔΕΝ υπάρχει έλληνας κατασκευαστής ηλεκτρικής κιθάρας που να είναι επώνυμος. 2-3 έχει κάνει ο Οινονομάκης κλπ... Στα μπάσα έχουμε κανα2 ονόματα...τόσο απλά.

Στο Leroi δεν θα έρθω γιατί βαριέμαι τις δικές σου γνωστές σοφιστείες...άσε να μάθουν οι νέοι.

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Η τενοντίτιδα θα έρθει αν κάνεις εξάσκηση χωρίς διαλείμματα, και αν επιμένεις να παίζεις ενώ πονάς.

Προσπάθησε να εντοπίσεις τι είναι αυτό που σε χαλάει στο μπράτσο. Αφού παίζεις με αντίχειρα από πίσω, δοκίμασε μια ελαφριά αλλαγή της γωνίας που τον στηρίζεις.

Παίξε με διάφορες τεχνικές (σολο, ακκορντα, αρπεζ, μπαρέ), και δες σε ποιες από αυτές έχεις πρόβλημα και σε ποιες είσαι ΟΚ.

Τέλος αν δεις ότι δεν την παλεύεις, οι αγγελίες είναι δίπλα  ;D  ;D  ;D 

Μάνο δουλεύω σε Μουσικό Σχολείο και είμαι όλη μέρα με αντίχειρα πίσω χρόνια τώρα...

Δύσκολα να αλλάξω,άσε που δεν το θέλω.

Ξέρω από ηλεκτροενισχυμένο συνάδελφο ότι βρήκε την ησυχία του όταν πήγε σε παχύ μανίκι και σε forum το έχω διαβάσει ότι βοηθάει.

Εμένα σκέψου ότι με τράβηξε περιοχή του χεριού που δεν με είχε απασχολήσει ποτέ.

Όσο για τις αγγελίες,ούτε να το σκέφτομαι.

Θα την σκοτώσω και είναι κρίμα.

Οι επιλογές είναι τρεις: Ή τη συνηθίζεις, ή τη "σκοτώνεις" ( με ανταλλαγή ή χωρίς), ή τη βάζεις στη ντουλάπα.

Προσωπικά όταν μου έκατσε μια παρόμοια φάση, έβαλα λίγο νερό στο κρασί μου και τη συνήθισα. Δεν είναι εύκολο, αλλά τελικά εξαρτάται από το αν αξίζει τον κόπο.

Φίλε μου θα γίνω λίγω κουραστικός. :-\

Αλλά θα σου ξαναπώ να ρωτίσεις τηλεφωνικά μιας και είσαι από επαρχία και φαντάζομαι πως βολεύει καλυτερα.

Λόγια από μάστορα είναι ότι:Το ξύλο στο μανίκι παίζει μεγάλο ρόλο στον ήχο αν κάνεις αυτό που λες δεν ξέρω αν θα το κάνεις ζημιά ή όχι και για τον ήχο αλλά και στην κατασκευή του ώστε να σε βολεύει στο παίξιμο ή ότιδοίποτε άλλο.

Την απάντιση θα μας την δώσει ένας μάστορας ή μάλλον δυο με τρεις γνώμες θα ήταν καλύτερα.

Ακόμα μπορεί να σου δώσει λύση που δεν πάει το δικό μας το μυαλό.

Flying High Again

Λοιπόν...

-Πάχος με πολυεστέρα θα κέρδιζα και ήταν μια καλή λύση,αλλά δεν ξέρω να τον δουλεύω

και φοβήθηκα μήπως δεν μπορούσα να δώσω το shape που θέλω στο μανίκι.

-Και με στόκο πιστολιού->αστάρι->βαφή->βερνίκι θα κέρδιζα αλλά δεν..

Αν λοιπόν απλά ψέκαζα χρώμα και βερνίκι για να πάωπ.χ.από 2 εκατοστά πάχος στο 10ο τάστο, στα 2,5 που επιθυμω,θα έπρεπε να ψεκάζω 50 ml κάθε τρίτο πρωινό επί 3 μήνες...

Μετά από μελέτη όλων των diy επιλογών μου κατέληξα στην παρακάτω..

Πήρα ένα ακρυλικό χρώμα μαύρο που το έχω δουλέψει αλλά δεν μπαίνει σε πιστόλι και δέχεται από επάνω τα πάντα.

Κάθε 50ml μαύρου μου δίνει 1 χιλιοστό+ και μετά το γυαλοχαρτάρισμα ακριβώς ένα.

Θα κάνω 3 χέρια από αυτό.

Μετά αφού λειάνω και δώσω shape θα ψεκάσω το ακρυλικό μαύρο που θα δώσει περισσότερη ομοιομορφία και τέλος θα περάσω αρκετα χέρια βερνίκι.

Πιστεύω σε περίπου 3 βδομάδες μπορώ να φτάσω το 2,4 με 2,5 εκατοστά που επιθυμώ..

Αυτά..

Λοιπόν...

-Πάχος με πολυεστέρα θα κέρδιζα και ήταν μια καλή λύση,αλλά δεν ξέρω να τον δουλεύω

και φοβήθηκα μήπως δεν μπορούσα να δώσω το shape που θέλω στο μανίκι.

-Και με στόκο πιστολιού->αστάρι->βαφή->βερνίκι θα κέρδιζα αλλά δεν..

Αν λοιπόν απλά ψέκαζα χρώμα και βερνίκι για να πάωπ.χ.από 2 εκατοστά πάχος στο 10ο τάστο, στα 2,5 που επιθυμω,θα έπρεπε να ψεκάζω 50 ml κάθε τρίτο πρωινό επί 3 μήνες...

Μετά από μελέτη όλων των diy επιλογών μου κατέληξα στην παρακάτω..

Πήρα ένα ακρυλικό χρώμα μαύρο που το έχω δουλέψει αλλά δεν μπαίνει σε πιστόλι και δέχεται από επάνω τα πάντα.

Κάθε 50ml μαύρου μου δίνει 1 χιλιοστό+ και μετά το γυαλοχαρτάρισμα ακριβώς ένα.

Θα κάνω 3 χέρια από αυτό.

Μετά αφού λειάνω και δώσω shape θα ψεκάσω το ακρυλικό μαύρο που θα δώσει περισσότερη ομοιομορφία και τέλος θα περάσω αρκετα χέρια βερνίκι.

Πιστεύω σε περίπου 3 βδομάδες μπορώ να φτάσω το 2,4 με 2,5 εκατοστά που επιθυμώ..

Αυτά..

Toν πολυεστέρα αν δεν τον κατέχεις ούτε που να σου περάσει στο μέλλον από το μυαλό θα γίνει ΜΕΓΑΛΟ φάουλ στο εγγυούμαι.

Δεν στο λέω για να παίξω τον έξυπνο πάνω στη δικιά σου πλάτη,αλλά έχω ασχολιθεί με πολυεστέρα όχι σε κιθάρα εννοείται.

Σε μάστορα μήλισες για αυτό που έχεις σκεφτεί να κάνεις?

Αν είσαι τόσο αποφασισμένος καλή ευκολια και ειλικρινά από μένα καλή σου ευκολία! ;)

8)

Flying High Again

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου