respecttheo7 Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2012 Επειδή έχω μπερδευτεί με αυτά που έχω διαβάσει σχετικά με τον καθαρισμό της κιθάρας θα ήθελα να ρωτήσω μερικά πράγματα.Αρχικά,για τον καθαρισμό ζιπέλαιο οδοντόβουρτσα lemon oil και ενα βαμβακόπανο(t-shirt πχ.) αρκούν ή χρειάζεται κάτι παραπάνω???(αντι για t-shirt ας πουμε κάποιο ειδικό πανί απο κάποια εταιρεία)Έχετε να μου προτείνετε κάποιο προιόν lemon oil???(η ταστιέρα είναι rosewood,esp ltd ec-1000).Επίσης με ποια σειρά καθαρίζω την κιθάρα?Δηλαδή βγάζω τις χορδές τι κάνω?πρώτα ζιπελαιο κτλπ?Τέλος όσον αφορά για το πίσω μέρος από το μπράτσο της κιθάρας και το σώμα της κιθάρας με τι το καθαρίζω?Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά είναι κρίμα να πηγαίνω για καθαρισμό της κιθάρας όταν την παω για σεταρισμα ενώ δε χρειάζεται και να δίνω άσκοπα λεφτά ένω φαίνεται απλό και οικονομικό. Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Miltos23 Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2012 θα σου πω με τι σειρα τα κανω εδω και χρονια 1. βγαζω τις χορδες 2. περναω lemon oil (λιγο) αλλα και πολυ να πεσει δεν πειραζει 3. καθαριζω την μπιχλα κοντα στα ταστα (εγω τριβω την ταστιερα με το βαμβακερο πανι) 4. αφου καθαριστει ξαναπερναω ενα χερι lemon oil και το σκουπιζω με το πανι (σε καποιο καθαρο σημειο) 5. βαζω τις χορδες* 6. σετ απ αν ειναι απαραιτητο 7. περναω γυαλιστικο http://www.thomann.de/gr/dunlop_formula_65.htm http://www.thomann.de/gr/gibson_politur_gigg910.htm (τα οποια τα βρισκεις σε οποιοδηποτε καταστημα με μουσικα ειδη) το σωμα, το πισω μερος της ταστιερας και τα μεταλικα μερη (εχεις σταθερη γεφυρα υποθετω) *καθαριζω τους μαγνητες αν εχουν μεταλικα καπακια πρωτα 8. ειναι ετοιμη να παίξεις Μετάλλικα!! ;D ;D ;D κατι fast fret, string cleaner κλπ δεν τα εχω χρησιμοποιησει ποτε, δεν εχω αποψη...(μου φαινονται ψιλοαχρηστα) All the money of the world can't buy me Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Neurotic Δημοσιευμένο 12 Ιουλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 12 Ιουλίου 2012 Αυτή τη σειρά ακολουθώ κι εγώ μόνο που χρησιμοποιώ το σετάκι της Dunlop το Formula 65 Fretboard Kit(και επίσης δεν βγάζω πότε όλες τις χορδές μαζί, αλλά δυο-δυο)!Μόνο προσοχή με αυτά τα γυαλιστικά γιατί δεν κάνουν για όλα τα ξύλα(το συγκεκριμένο ας πουμε λέει πάνω ότι δεν κάνει για maple ταστιέρες) ενώ κάποια για το σώμα δεν σε αφήνουν για χρήση πανω σε nitro finish! Στο σώμα δεν βάζω κάτι!Με ένα απλό πανί το περνάω για σκόνες κλπ και με ένα πινελάκι τους μαγνήτες αν έχουν μαζέψει τίποτα γύρω γύρω! Ούτε μαγικά πανάκια, ούτε κάποιο εξωτικό λάδι! :D Για τα fast fret και τα string cleaners θεωρώ ότι είναι περισσότερο εμπορικά κολπάκια παρά βοηθητικά για την συντήρηση των χορδών!Αν έχεις τις χορδές καιρό και παίζεις και αρκετά δεν τις σώζουν και πολλά!Ένα φιλαράκι που το χρησιμοποίησε αυτό το fast fret κάποια στιγμή πριν από live, κόλλαγαν τα χέρια του! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
chris gti Δημοσιευμένο 12 Ιουλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 12 Ιουλίου 2012 To fast fret δεν κάνει για πρίν το παίξιμο, ούτε δίνει μαγικές ιδιότητες ώστε να παίζεις πιο γρήγορα...Είναι για καπάκι μετά το παίξιμο (και με καλό σκούπισμα) για να φεύγει η μπίχλα/ιδρώτας/δέρμα απο τις χορδές και να παραταθεί (λίγο) η ζωή τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Stoner Jackass Δημοσιευμένο 12 Ιουλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 12 Ιουλίου 2012 Σπρέι ηλεκτρονικών για χορδές.Βάζεις και μια εφημερίδα από κάτω τους για να μην βρέχεται η ταστιέρα και είσαι τζιτζί.Εξατμίζεται πολύ γρήγορα ενω φτύνει την βρώμα την εφημερίδα. Περφέκτο 8) Επαναστάτης χωρίς ΕΤ3 .. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kbasilis Δημοσιευμένο 12 Ιουλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 12 Ιουλίου 2012 Το καθαριστικό καλό είναι να σκουπίζεται μετά το πέρασμα και το καθάρισμα. Το λέω αυτό γιατί παλιά το περνούσα και δεν το σκούπιζα και κολούσε. :P Flying High Again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
respecttheo7 Δημοσιευμένο 12 Ιουλίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 12 Ιουλίου 2012 θα σου πω με τι σειρα τα κανω εδω και χρονια 1. βγαζω τις χορδες 2. περναω lemon oil (λιγο) αλλα και πολυ να πεσει δεν πειραζει 3. καθαριζω την μπιχλα κοντα στα ταστα (εγω τριβω την ταστιερα με το βαμβακερο πανι) 4. αφου καθαριστει ξαναπερναω ενα χερι lemon oil και το σκουπιζω με το πανι (σε καποιο καθαρο σημειο) 5. βαζω τις χορδες* 6. σετ απ αν ειναι απαραιτητο 7. περναω γυαλιστικο http://www.thomann.de/gr/dunlop_formula_65.htm http://www.thomann.de/gr/gibson_politur_gigg910.htm (τα οποια τα βρισκεις σε οποιοδηποτε καταστημα με μουσικα ειδη) το σωμα, το πισω μερος της ταστιερας και τα μεταλικα μερη (εχεις σταθερη γεφυρα υποθετω) *καθαριζω τους μαγνητες αν εχουν μεταλικα καπακια πρωτα 8. ειναι ετοιμη να παίξεις Μετάλλικα!! ;D ;D ;D κατι fast fret, string cleaner κλπ δεν τα εχω χρησιμοποιησει ποτε, δεν εχω αποψη...(μου φαινονται ψιλοαχρηστα) το lemon oil το περνάω και την πρώτη και τη δεύτερη φορά σε κάθε τάστο ξεχωριστά και μετά καθαρίζω όλο το μανίκι?περιμένω να εξατμιστεί για να αρχίσω να τρίβω με την οδοντόβουρτσα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
samy paraga Δημοσιευμένο 12 Ιουλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 12 Ιουλίου 2012 Είχα πάνω από 20 χρόνια να τη καθαρίσω και τελευταία λόγω ζέστης και παρά τον ιδρώτα ,κόλλαγε το χέρι μου πάνω στη μπίχλα του σώματος ,όταν λέμε κόλλαγε ,ούτε η λόγκο δεν κολλάει έτσι ;D ;D ;D Λίγο Όβερλάι με ένα πανάκι και όλα γίνονται όπως παλιά ;) Στα τάστα βάζω και οδοντικό νήμα και μετά τους κάνω και μια πλύση με οδοντικό διάλυμα ,καθότι πιάνουν πλην μπίχλας και τερρηδόνα ;D Διαφοερτικά να βάζουμε και ξύδι ,μαζί με το λεμόνι ,καθότι είναι απολυμαντικός παράγων και μάλιστα οικολογικός-εγώ με τέτοιο ξεπλένω τα λαχανικά και τα φρούτα ;D Το βαμβακερό πανί ........τα περισσότερα αφήνουν χνούδι ,αλλά με το οδοντικό νήμα φεύγει ;D Έχει ζέστη και παραλογίζομαι ,ελπίζω να μην παρεξηγηθεί κανείς απ τα λεγώμενά μου ;) No one wants an alien Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
BlackForest Δημοσιευμένο 12 Ιουλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 12 Ιουλίου 2012 Για σωμα ακουστικης και κλασσικης κιθαρας τι καθαριστικο να χρησιμοποιω? Αυτο κανει? http://www.armaosmusic.gr/assets/39010585.jpg My spirit sighs in peace - Opeth Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
samy paraga Δημοσιευμένο 12 Ιουλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 12 Ιουλίου 2012 Οβερλάι με ένα πανάκι που δεν αφήνει χνούδια ...........μετά λεμόνια ,ξύδια,οδοντικό νήμα και διάλυμα ;D No one wants an alien Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση