Προς το περιεχόμενο

Επιλογη midi keyboard.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οχι, δεν με μπερδεψες καθολου. Απλα ρωτησα αν το γραφουν σε τιποτα χαρακτηριστικα κλπ, ειτε με αυτο τον ορο ειτε με καποιον αλλο που απλα να δειχνει αυτο το πραγμα.

Στο θεμα μας λοιπον. Μπορει ετσι ενα πληκτρο που ειναι βαρυκεντρισμενο να ειναι πιο ''ξερο'' και να μην εχει τοσο ευρος δυναμικης οσο ενα αλλο με απλα πληκτρα. Αρα πρεπει οχι απλα να ακουμπησω το κλαβιε αυτου που θα παω να δοκιμασω αλλα να το ακουσω κιολας. Θα προσπαθησω λοιπον και βλεπουμε.

Πχ για το oxygen βλεπω να λενε στα χαρακτηριστικα:

''4 καμπύλες δυναμικής και 3 προκαθορισμένες ρυθμίσεις ευαισθησίας δυναμικής''

Αυτο δεν εχει να κανει με τα πληκτρα? Δεν μας λεει κατι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 53
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Guru

Απλα ρωτησα αν το γραφουν σε τιποτα χαρακτηριστικα κλπ, ειτε με αυτο τον ορο ειτε με καποιον αλλο που απλα να δειχνει αυτο το πραγμα.

Όχι. Αυτό στο οποίο εγώ αναφέρθηκα είναι κάτι εντελώς κλειστό - εσωτερικό - εργοστασιακό, δεν αφορά τον χρήστη.

Σου εξήγησα ότι αυτός είναι δικός μου όρος και τον χρησιμοποίησα απλά και μόνο για το συγκεκριμένο παράδειγμα.

Τώρα που κατάλαβες το παράδειγμα, ξέχασέ το  ;)

Υπάρχουν άλλοι παράμετροι που κάνουν περίπου το ίδιο πράγμα και εκεί μπορεί να επέμβει ο χρήστης. Αν χρειαστεί αυτό το λέμε αργότερα όταν θα έχεις στα χέρια σου το όποιο keyboard και αν έχει τέτοια δυνατότητα.

Μπορει ετσι ενα πληκτρο που ειναι βαρυκεντρισμενο να ειναι πιο ''ξερο'' και να μην εχει τοσο ευρος δυναμικης οσο ενα αλλο με απλα πληκτρα. Αρα πρεπει οχι απλα να ακουμπησω το κλαβιε αυτου που θα παω να δοκιμασω αλλα να το ακουσω κιολας. Θα προσπαθησω λοιπον και βλεπουμε.

Πολύ σωστά.

Οκ, το βγαζω απο το μυαλο μου προσωρινα.. ;D

Και τετοια δυνατοτητα να μην εχει, δεν μπορω να ρυθμισω απο το daw μου το velocity curve? Με το psr το ειχα κανει σε καποια vst που θελαν περισσοτερο ευαισθησια.

• Guru

Οκ, το βγαζω απο το μυαλο μου προσωρινα.. ;D

Τελείως.

Και τετοια δυνατοτητα να μην εχει, δεν μπορω να ρυθμισω απο το daw μου το velocity curve? Με το psr το ειχα κανει σε καποια vst που θελαν περισσοτερο ευαισθησια.

Άλλο το velocity curve του ήχου (εξωτερικός ή εσωτερικός) κι άλλο το κατ'ιδίαν sensitivity του κλαβιέ. Δεν πρόκειται για απλή παράμετρο.

Πήγαινε δοκίμασε και πάρε αυτό που καλύπτει εσένα.

Nαι, αυτο θα κανω. Και παλι σε ευχαριστω και συγνωμη αν σε κουρασα.

Ανεφερα το παραπανω με το velocity curve του daw μιας και το ειχα κανει και ηθελε μετα πιο δυνατα το πληκτρο ωστε να ακουστει ο ηχος με την τελευταια δυναμικη (αν το λεω σωστα) και αυτο ηταν που ηθελα να πετυχω.

Με βαση τους κανονες του φορουμ, μπορουμε να αναφερουμε καταστηματα? Απλα το ρωταω γιατι εχω βρει keyboard σε 2-3 καταστηματα και θα ηθελα να μαθω ποιο εχει καλη φημη και ποιο οχι.

• Guru

Γενικά, φήμες υπάρχουν διάφορες για ακριβό - φθηνό - φθηνότερο - μεγάλο - μικρό - εγγύηση - υποστήριξη - κλπ κλπ κλπ.

Σημασία έχει όταν χρειαστείς κάτι να κατέχουν το αντικείμενο έτσι ώστε να σου δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα ή απάντηση στο ερώτημά σου και να μην σε παραπέμψουν αλλού.

Από κει και πέρα εσύ αποφασίζεις.

Οκ.

Τελικα πηρα το Novation Impulse 61, που το ειδα και στα δαχτυλα και μαρεσε και δεν με κουρασε. Βεβαια δεν ειχα τη δυνατοτητα να το δω με ηχο αλλα οκ, δεν πειραζει. Σιγουρα πιο ευαισθητο απο το psr που ειχα θα ειναι.

Βεβαια στο μαγαζι που το πηρα μου ειπαν οτι η novation δινει 1 χρονο εγγυηση, αλλα εχω την εντυπωση πως πια, δεν ισχυει τιποτα λιγοτερο απο 2 χρονια. Σωστα?

Να ειστε καλα για ολες τις βοηθειες.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου