neeq Δημοσιευμένο 27 Ιουνίου 2012 Share Δημοσιευμένο 27 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα :) Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει γιατι έχω πελαγώσει. Αναφέρομαι στο Finale 2012 Συγκεκριμένα, θέλω στο ίδιο μέτρο, να υπάρχει η ρυθμική ένδειξη του κομμενου χρόνου (a la breve), και κατευθειαν μετά η ένδειξη 3/2 Προσπαθησα να φτιάξω 2 μέτρα, αφαιρώντας τη διαστολή αναμεσα τους, αλλά στο πρώτο μέτρο μένει μπαστακας η πάυση του ολοκληρου. Ενω εγώ δε θέλω να υπαρχει τίποτα ανάμεσα στις 2 ενδείξεις :( Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει, πως θα μπορούσα να το κάνω? Το ψάχνω εδώ και 2 ώρες... Ευχαριστώ πολύ :-[ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Nikolas Δημοσιευμένο 27 Ιουνίου 2012 Guru Share Δημοσιευμένο 27 Ιουνίου 2012 χμμμ... δύο τρόπους μπορώ να σκεφτώ αν κατάλαβα καλά! 1. Αν πας στο speedy entry και ΒΑΛΕΙΣ ένα ολόκληρο, και μετά το κάνεις παύση, μπορείς και να το κρύψεις (με το "Ο" νομίζω (δεν έχω το finale μπροστά μου...). Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα, σβήνεις και τις διαστολές και μπίνγκο! 2. Μπορείς να πας στο document settings (νομίζω, και πάλι, θα πρέπει να το δω το πρωί) και να δεις τι γραμματοσειρά είναι το time signature. Μετά πήγαινε στο mf tool και φτιάξε το 3/2 όπως είναι κανονικά, (ή και στο text tool) και βάλε τα στο κατάλληλο σημείο. Ή αν υπάρχει χαρακτήρας για το a la breve βάλει αυτόν και έχε time signature το 3/2. Βοηθάει; Home - Editions Musica Ferrum Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
neeq Δημοσιευμένο 27 Ιουνίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 27 Ιουνίου 2012 μαλλον πρέπει να φτιάξω το 3/2, γιατί πρέπει να μπει πρώτο το a la breve. Θα δοκιμάσω και τα 2 και θα σου πω. Αλλωστε με αυτο θα παιδευομαι μεχρι μεθαυριο το πρωι ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση