Προς το περιεχόμενο

Korg Trinity lovers vs Triton lovers


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγαπητοί πληχτράδες ανα την Ελλάδα ... γειά σας!

 

Ένα απλό Θέμα θα αναπτύξω προς συζήτηση!

Πρόσφατα αγόρασα ένα Korg Trinity μεταχειρισμένο (φυσικά) και αφού κατα διαστήματα το είχα δουλέψει αρκετά ώστε να ξέρω τί παίρνω! Πριν το αγοράσω λοιπόν έκανα ενα γύρο στην Ζαϊμη (στο γνωστό Bon Studio) και μίλησα με τους πωλητές! Η άποψη τους όλως παραδόξως ήταν οτι το Sound Engine του Trinity ήταν πιο καλό ... πιο ολκληρωμένο να το πω απο του Le61 που ήθελα να τσιμπήσω παράλληλα! Σε κριτικές που βλέπω όμως ... νομίζω οτι το Le ... είναι πιο μπροστά - Τεχνολογικά πάντα -! Απο ήχους δεν μπορώ να πώ ... δεν υπάρχει ήχος που να μην τον πλησιάσω έστω με το Trinity ... αλλά το κλαβιέ του Le ρε παιδιά ... τσίχλα βάλανε για ελατήριο !?

Στην μουσική την οποία γράφω με το Group μου ... μεταλοκαταστάσεις ... με βοηθάνε εξίσου και τα 2 (έχει κάτι κόλπα για Ledakia η Korg ... Super)

... μήπως τελικά έπρεπε να προτιμηθεί ένα Le.

 

Εκτός του οτι προσπαθώ να κρίνω και εγώ αν έκανα σωστό βήμα ... ελπίζω να βοηθήσω και WannaBe αγοραστές με την ίδια απορία!

αντασία στην εξουσία ... γιούυυυυυυρια λέμεεεεεεεεεε ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα ήταν άτοπο να συγκρίνουμε δύο όργανα που χρησιμοποιούν την ίδια ηχητική μηχανή και να πούμε οτι η διαφορά είναι τρομερά αισθητή. Η διαφοροποίηση του le από το trinity μπορεί να επισημανθει στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα , και μάλλον υπέρ του trinity , στον αριθμό 1 ή ίσως περισσοτέρων effect που χρησιμοποιεί ταυτόχρονα και ίσως στην ποσότητα της rom που μάλλον στο le είναι περισσότερη, Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει η να το διαψευσει ο Alchemist που γνωρίζει το trinity καλά, δεν είμαι σίγουρος

 

Σίγουρα δεν διεκδικεί δαφνες η ποιότητα των πλήκτρων του le. to psr 550 που έχω έχει καλύτερο κλαβιε, φαντάσου, αλλά η αίσθηση στο velocity και το aftertouch είναι υποδειγματική, αλλά και η λειτουργικότητα , πράγμα που ΄δείχνει οτι η επιλογή των πλήκτρων είναι καθαρά θέμα μείωσης βάρους . Η σχέση βάρους - τιμής - απόδοσης του le είναι σημείο αναφοράς και δείχνει οτι σχεδιάστηκε με την προοπτική να είναι ένα triton classic που το κουβαλάς εύκολα.

 

το triton le είναι για έναν ελεϊνό μουσικό σαν εμένα που θέλει να έχει ενα workstation που να είναι και ενα controller για το software του (knobs - κουμπακια - joystick assignable), να το παίρνει μαζί του στην παραλία ή και στο βουνό στις διακοπές του, στο γραφείο , και να έχει και sampler με την κάρτα , που κυριολεκτικά το μεταμοφώνει δίνοντάς του απίστευτες δυνατότητες στο sequencer και στο combonation , το κάνει σχεδόν triton classic χωρις το ribbon και τα 4 εξτρα effect

 

Ειναι επίσης για καλούς μουσικούς που έχουν παρόμοιες ανάγκες :lol:

 

Tώρα. Προσωπικά αν είχα το trinity δεν νομίζω να το άλλαζα με το triton le και θα συμπλήρωνα αυτά που θα ήθελα να είχε το trinity με software και μία από τις γνωστες πλατφορμες όπως cu base, sonar , κλπ.. Νομίζω οτι θα έκανα τα ίδια.

 

Είναι καλό μηχάνημα to trinity. Μάθε το καλά, φχαριστήσου το και εγώ δικαιώνω την επιλογή σου παρόλο που έχω πάθει οξεία le- ίτιδα :lol: :P :P

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι γεγονός οτι είναι τερατάκι το Trinity φιλε Cos. και αν βρω και την καρτούλα PBS για sampling θα πεταει στα ύψη το οργανάκι!!!!

 

Όσων αφορά τα effects τώρα να σου κάνω μια ακόμα κεστιόν???

Το Triniity δίνει την δυνατότητα για 5 εφέ στην σειρά (insert) νομίζω. Το Le?

 

Και κάποια πράγματα που θα μπορούσα να επισημάνω ίσως, είναι οτι με την κατάλληλη κάρτα το Trinity γίνεται και Hard Disk Recorder και δεν ξεχνάει τα samples του αφου το κλείσεις κάτι που νομίζω δεν γίνεται με το Le!

Σημαντικό επίσης (για Triton ... όχι Le) είναι οτι το Ribbon του Trinity έχει και το Z Point ... την πίεση του προς τα κάτω δηλ. που λείπει στο Triton και τελικά το touch Screen είναι λίγο πιο φωτεινό και ευαίσθητο στην αφή!

 

Όσοι πιστοί προσέλθετε παιδιά ... ότι βγει καλό είναι!

αντασία στην εξουσία ... γιούυυυυυυρια λέμεεεεεεεεεε ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το le έχει μόνο ένα IFX ( Θα έπρεπε να έχει αλλο ένα τουλάχιστο . Αυτό θα το έκανε η korg για να μην γίνει επικίνδυνος αντίπαλος του triton classic)

 

Το le αποθηκεύει τα samples και τα δεδομένα του σε smart media, σε εξωτερικό scsi hard drive ή στον σκληρό του pc αν έχεις scsi κάρτα (me προυπόθεση να έχεις εγκαταστήσει την exb smpl που δίνει την scsi θύρα)

 

H touch screen είναι σίγουρα χρήσιμη .

 

Παρεπιπτόντως εγω θα ξαναεπενδύσω πάλι σε μηχάνημα της Korg αν βγάλει ένα workstation που θα έχει τις δυνατότητες του extreme σε συνδυασμό με τις δυνατότητες του karma. Ολα σε ένα hardware μηχανημα.

 

Έχω βάσιμες υποψιες και υπάρχει και ράδιο αρβύλα οτι εκει θα πάει το πράγμα σε κανα 3αρι χρονάκια, ή και ας ελπίζουμε νωρίτερα , γιατι η Korg θα δεχθει ανελέητη επίθεση απο το στρατόπεδο της roland και της yamaha (που τις πρεσσάρει στενά) και η Kurzwail που και αυτή δεν επαναπαύεται. Το software ακολουθεί επικίνδυνα . Θα γίνει χαμός πάλί.

 

Εγώ αυτό το μηχάνημα ονειρεύομαι το Karma- Extreme Workstation Sampler . The quickening.................................. Θα το κάνουν , να με θυμηθείτε ........... :lol: :lol: Μπουα χαχ χα :idea:

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην το γελάτε καθόλου ... και έτσι πρέπει να γίνει!

Να σε ask όμως again ρε Cos ???

Μου μπήκε εμένα το διαόλι μέσα μου ... στο Trinity οταν φτιάχνεις έναν ήχο απο samples και τον αποθηκεύσεις κρατάει όλες τις ρυθμίσεις ακόμα και μετά το Restart (!) ... στο Le ισχύει αυτός ο κανόνας!?

αντασία στην εξουσία ... γιούυυυυυυρια λέμεεεεεεεεεε ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν .

 

Οταν κάνεις ένα multisample convert to programm το τοποθετείς σε οποιαδήποτε θέση των 5 διαθέσιμων banks του programm mode.

 

Τώρα, οι ρυθμίσεις που κάνεις σε κάθε θέση προγράμματος για όλες τις λειτουργίες (px fx lfo, oschillators , midi settings κλπ ) παραμένουν και μετά το κλείσιμο.

 

αν το ξανανοίξεις όμως , δεν θα υπάρχει το ίδιο το sample, με αποτέλεσμα στην θέση αυτή να μήν ακούγεται τίποτα. Αρα πρέπει να ξαναφορτώσεις τα samples και σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να έχεις σώσει το pcg file , συνοδευόμενο από τα Ksf , Ksc fiiles για να μπορείς να τα φορτώσεις μετά και να έχεις το μηχάνημα στην κατάσταση πρίν το σβήσεις. Δεν διαφωνώ με αυτήν την τακτική γιατι μπορείς να φτιάξεις έτσι άπειρα set up που να περιλαμβάνουν τις ρυθμίσεις σου στο sequencer , στο programm combi και sampling mode , και όποτε τα έχεις σώσει ως save all αυτομάτως τα ανακαλείς όλα και δεν παιδεύεσαι.

 

Αν και ούκ ολίγες φορές στην αρχή που το είχα την έχω πατήσει σβήνοντας το μηχάνημα μετά από ξενύχτι ωρών και να ξεχνάω να κάνω save . Πίκρα

 

Ένα άλλο μεγάλο μειονέκτημα για τέτοιο μηχάνημα είναι η απουσία κάποιων undo για ότι κάνεις, πράγμα που με αναγκάζει κατά την διάρκεια της εργασίας μου να κάνω πολλά save που παίρνουν χρόνο, και να δουλεύω μετά φόβο θεού εγώ, και φαντάζομαι πολλοί άλλοι korg users .

 

Μεγάαααααλο πρόβλημα για μηχάνημα που χαρακτηρίζεtai workstation και δεν συγκινήθηκαν να το λύσουν νομίζω ούτε στο extreme

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Θα ήταν άτοπο να συγκρίνουμε δύο όργανα που χρησιμοποιούν την ίδια ηχητική μηχανή

 

 

.........εδώ χρειάζεται κάποια διόρθωση........

το Trinity έχει για γεννήτρια την 24 Mb Altered Integrated synthesis

ενώ το Triton Le δουλεύει με Hyper Integrated synthesis 32 Mb.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωχ vrakts!!, άγγιξες το σημείο G του cos_dr!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

 

¶μα δει και φώτο, θα έχει απανωτούς οργασμούς!

 

Αυτό για σένα!!!

 

karma.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 χρόνια αργότερα...

ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ TRINITY LOVER TOY SITE KAI ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ!!! :(

ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΟ KAI ΧΡΗΣΙΜΟ SITE ΓΙΑ ΚΟRG (TRINITY PLUS)

I T R O S I S

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου