Προς το περιεχόμενο

Κιθαρες και θερμοκρασια καλοκαιριου

Προτεινόμενες αναρτήσεις

τo floyd rose ειναι εφευρεση του διαολου..δεν ειναι για κανονικους ανθρωπους... ;D

+1000  ;D

Προσωπικά έχω ταλαιπωρηθεί πολύ από δαύτα.Ειδικά από αυτά των low budget κιθάρων.Φέτος στα τέλη της εφηβείας μου σταμάτησα την χρήση floyd..και πήρα και jazzmaster με single coil.  8)

Αν ξέρεις να δουλεύεις truss rod λύθηκε το πρόβλημα...ο ιδρώτας στα δάχτυλα πιστεύω είναι ο χειρότερος εφιάλτης του θερινού οργανοπαίχτη + η γενικότερη εφίδρωση.  

Επαναστάτης χωρίς ΕΤ3 ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μη σας πιάνει πανικός παιδιά. Όπως τα λέει ο Τέρυ και ο Superfunk είναι. Και λίγο να πάρουν από την υγρασία τα όργανα δεν έγινε τίποτα, διορθώνεται.

Προσωπικά, εδώ και αρκετά χρόνια, έχω όλες μου τις κιθάρες πάνω σε stand, σε ένα δωμάτιο που το καλοκαίρι είναι χαμάμ. Εκτός αυτού, το a/c ανοιγοκλείνει διάφορες ώρες της ημέρας. Ουδέποτε τα όργανα έπαθαν κάτι άξιο λόγου.

Ενωμοτάρχης

Αν δεν υπάρχει κάποιο stand και δεν παιχτεί μια κιθάρα για όλο το καλοκαίρι, γνωρίζω πως καλό είναι να μη μείνει στη σκληρή θήκη, βάζοντας την σε ένα κρεββάτι ανάποδα θα είναι κομπλέ;

Αν δεν υπάρχει κάποιο stand και δεν παιχτεί μια κιθάρα για όλο το καλοκαίρι, γνωρίζω πως καλό είναι να μη μείνει στη σκληρή θήκη, βάζοντας την σε ένα κρεββάτι ανάποδα θα είναι κομπλέ;

Ας κρατήσουμε το thread κόσμιο......

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Πιστεύω ότι κάθε κιθάρα που εκτιμούμε αλλά για λόγους διαφορετικούς παραμελήσαμε να παίξουμε για ένα μεγάλο διάστημα, θα πρέπει να την στείλουμε για μερικά session Κιθαροψυχολογίας και Ξύλινης Ανάτασης με Σύσφιξη των Χορδιακών Σχέσεων. Εφόσον γυρίσει και μας πει ότι είναι έτοιμη να ξανασκεφτεί να παίξει, τότε πέφτουμε στα γόνατα και την πλένουμε, σκουπίζουμε, κουρεύουμε, μανικιούρ-πεντικιούρ, ταίζουμε και την αφήνουμε στον καναπέ που θα επιλέξει για να ξεκουραστεί όσο χρειάζεται. Μετά από διάλογο (και προς Θεού χωρίς πίεση) θα προσπαθήσουμε να την πείσουμε να ξαναπαίξει σε δωμάτιο το οποίο θα διατηρούνται με δύο inverter κλιματιστικά (το ένα για backup) οι ιδανικές συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας.

Να σημειώσω ότι είναι εύκολο να συντηρήσεις κιθάρα με swamp ash και brazilian rosewood στις συνθήκες που αναπτύχθησαν τα ξύλα, ενώ αντιθέτως είναι πολύ δύσκολο να ικανοποιήσεις κιθάρες που έχουν Canadian Hard Rock Maple μαζί με Wenge ας πούμε.

Απαραίτητο όμως είναι πάντα το αντηλιακό και το καπέλο αν τη βλέπει ήλιος.

Πάτε καλά ωρέ;;;;;;;

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

ε ρε Bloomfield που σας χρειαζεται... ;D

http://blogcritics.org/music/article/mike-bloomfield-the-best-white-guitarist/

The story of the contribution of Al Kooper and Bloomfield on Highway 61 is well known. In his fantastic book Backstage Passes and Backstabbing Bastards, (Highly recommended and available at Amazon) Kooper describes the scene when Bloomfield arrives in the studio: “Suddenly Dylan exploded through the doorway, and in towwas this bizarre-looking guy carrying a Fender Telecaster without a case. Which was weird, because it was the dead of winter and the guitar was

all wet from the rain and snow. But he just shuffled over into the corner, wiped it off, plugged in and commenced to play some of the most incredible guitar I ever heard.”

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

τo floyd rose ειναι εφευρεση του διαολου..δεν ειναι για κανονικους ανθρωπους... ;D

Πολύ μπελάς το ρυμάδι  >:(

Αν και στη μια μου κιθάρα έχω ;D

Είχα φάει πολύ ταλαιπωρία τον πρώτο καιρό(τότε) για να εκλιματιστώ με την νοοτροπία του. >:(

Τώρα αν τα ελατήρια επαναφέρουν σωστά και τα lock κλειδώνουν σωστά δεν υπάρχει πρόβλημα,φτάνει να μάθει κανείς την νοοτροπία του στο κούρδισμα.

Αλλά και πάλι παραδέχομαι ότι είναι μπελάς >:(

Flying High Again

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου