Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 22 Ιουνίου 2012 Administrator Share Δημοσιευμένο 22 Ιουνίου 2012 Είναι απλά αστεία η βάση πάνω στην οποία μοιράζεται η λάσπη και αποπροσανατολίζεται ο κόσμος. Πες μας γιατί Voyager; Ποια σχολή έβγαλες εσύ; Σε ποιά δίδαξες; Ποιές έχεις επισκεφτεί για να δεις τις εγκαταστάσεις τους ή με ποιά κριτήρια αξιολογείς τους δασκάλους και το Curiculum; Voyager άλλη μια φορά το έχω κάνει αυτό στο παρελθόν και αισθάνομαι πως πρέπει να το κάνω ξανά: απαιτώ να δημοσιεύσεις ή έστω να μου στείλεις το βιογραφικό σου καθώς και references απο ανθρώπους της εγχώριας ή έστω... παγκόσμιας μουσικής αγοράς, που να δίνουν ένα στίγμα του ποιός είσαι και πόσο αξίζει η γνώμη σου. Να ξέρουμε όλοι επιτέλους και να σε σεβόμαστε αφού μιλάς αφοριστικά επι παντός επιστητού, είτε για σχολές, είτε κιθάρες, είτε ηχογραφικές παραγωγές, είτε συνθεσάιζερ είναι αυτό, από το πρώτο σου κιόλας ποστ! Τουλάχιστον να ξέρουμε πως έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο γνώστη αλλά με ιδιαίτερη άποψη. Περιμένω. Οσον αφορά τις σχολές, έχουμε γράψει αρκετοί είτε απο την πλευρά του δασκάλου είτε του μαθητή σε αρκετά σχετικά θέματα για να κρίνει κανείς. Μια μικρή αναζήτηση βοηθάει. Αλλα σχετικά θέματα θα βρεις εδώ: http://www.noiz.gr/index.php?topic=160643.0 http://www.noiz.gr/index.php?topic=170504.0 http://www.noiz.gr/index.php?topic=176603.0 http://www.noiz.gr/index.php?topic=183985.0 Το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει πλέον και έμειναν μόνο όσες σχολές έχουν λόγο ύπαρξης. Παλαιότερα με τη φούσκα της αγοράς, ξεφύτρωναν σαν μανιτάρια και διαφήμιζαν "ελα να μάθεις ένα επάγγελμα για να δουλέψεις στο ραδιόφωνο" π.χ. και οι περισσότεροι ήταν παρακλάδια εκδοτικών οίκων ή εργαζομένων σε αυτούς. Σήμερα δεν υπάρχει δουλειά ούτε για τους ίδιους! Πολλά παιδιά σπούδασαν όπως - όπως και δεν βρήκαν δουλειά στους σταθμούς και βγήκαν στην ανεργία γιατί δεν είχαν άλλα μουσικά ενδιαφέροντα. Πάει όμως αυτό... τελείωσε. Οσες σχολές έμειναν υπάρχουν γιατί δεν κοροϊδεύουν τον κόσμο. Κάποιες για τις πλούσιες εγκαταστάσεις, άλλες για το "αναγνωρισμένο" πτυχίο και κάποιες γιατι είναι προσιτές οικονομικά. Δάσκαλους σοβαρούς έχω συναντήσει σε όλες.Πολλοί σπουδαγμένοι σε ξένα πανεπιστήμια και άλλοι επαγγελματίες του χώρου. Αν και εγώ είμαι 54 (όχι το πιό φρέσκο παράδειγμα) να σου πω πως έχω σπουδάσει στην Αγγλία το 1985. Τότε οι σχολές εδώ ήταν... μία ενώ πολλοι δάσκαλοι εμπειρικοί. Ναι με βοήθησε πολύ που πήγα στο εξωτερικό όπου απέκτησα σοβαρές βάσεις αλλά εγώ ήμουν τόσο συνειδητοποιημένος που ήμουν στη σχολή μέρα-νύχτα. Εν ολίγοις θέλω να πω πως αν ο ενδιαφερόμενος θέλει να μαθει και δεν παει για την αναβολή του στρατού, υπάρχουν πλέον σχολές με εγκαταστάσεις και υποδομή για να τον βοηθήσουν. Είναι καθαρά θέμα θέλησης, στόχων αλλά και κόστους. Εδώ σου προσφέρονται σχολές που πρέπει να ζυγίσεις τα πλεονεκτήματα τους σαν συνειδητοποιημένος αυριανός επαγγελματίας. Πτυχίο αναγνωρισμένο απο το κράτος (μπας και πάω στην ΕΡΤ ::) πχ) ή σχολή με παγκόσμια εμβέλεια; Δεν λέω πως είναι απλό. Πρέπει να σε πείσουν πρώτα, να δεις και να μιλήσεις ώστε ν' αποκτήσεις αυτό που θα πληρώσεις! Φυσικά υπάρχουν πλεονεκτήματα για να πάει κάποιος στο εξωτερικό αλλά πιστεύω πως έχουν να κάνουν κυρίως με το γεγονός πως αποκτά πλέον μια πιο κοσμοπολίτικη οπτική γωνία στα πράγματα. Κάτι που κάνει καλό ανεξάρτητα απο το τι σπουδάζεις. Βλέπεις άλλες κουλτούρες, άλλη τοποθέτηση απέναντι στη δουλειά και τις σχέσεις ενώ τοποθετείσαι στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Πολύ σημαντικά στοιχεία. Live and let Live. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
MimisK Δημοσιευμένο 22 Ιουνίου 2012 Share Δημοσιευμένο 22 Ιουνίου 2012 Κάπου είδα να αναφέρονται τα coffee boy. Τι πρόβλημα υπάρχει με τα coffe boy? Μαθαίνει πολλά ένα coffe boy. Έτσι πήγα στο Magnanimous. 2 χρόνια στο "Sound Lab" (Πάρα πολύ καλή σχολή με ηχολήπτες Α κατηγορίας όλοι.) και παράλληλα coffee και ότι άλλο θες boy στο magnanimous. Δεν το βρίσκω κακό κάποιος να ξεκινήσει έτσι. Και στην τελική ποιος θα πάρει κάποιον που μόλις βγήκε από μια σχολή με κανονικό μισθό, όταν υπάρχουν άπειροι ΙΚΑΝΌΤΑΤΟΙ συνάδελφοί μας εκεί έξω χωρίς δουλειά. Δεν υποτιμώ καμία σχολή και κανέναν γενικά. Ηχοληψία έμαθα στην πράξη στο studio. Μετά από πολλές ώρες παρατήρησης, στο πως δούλευαν άλλοι τεχνικοί, σκαλίζοντας μόνος στις FREE ώρες του studio και διαβάζοντας. Νικόδημε συγνώμη δεν διάβασα ολόκληρο το post σου. Με το που είδα την αναφορά στα coffe boy ήθελα να υπερασπιστώ την θέση απ την οποία ξεκίνησα. Με εκτίμηση προς όλους! ;D Mimis K. Edit: Έχουν υπάρξει φορές, πάνω σε δουλειά με ανθρώπους "φιντάνια" που έλεγα: Καλύτερα coffe boy! :P Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru nikodemos Δημοσιευμένο 22 Ιουνίου 2012 Guru Share Δημοσιευμένο 22 Ιουνίου 2012 Μίμη για αυτό πρέπει να τα διαβάζουμε ολόκληρα τα ποστ man ;) και εγώ από coffee boy ξεκίνησα σε συνδυασμό με χαμαλαιζερ εκτός.....ανεκτίμητη εμπειρία πι.εσ πέρνα για κάνα καφέ καμιά μέρα να τα πούμε ;) check my websitehttps://www.mixingnik.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
MimisK Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2012 Share Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2012 Μίμη για αυτό πρέπει να τα διαβάζουμε ολόκληρα τα ποστ man ;) και εγώ από coffee boy ξεκίνησα σε συνδυασμό με χαμαλαιζερ εκτός.....ανεκτίμητη εμπειρία πι.εσ πέρνα για κάνα καφέ καμιά μέρα να τα πούμε ;) Πολύ ευχαρίστως. Θέλω να ακούσω το πιάνο σου! Όταν θα έχεις ελεύθερο χρόνο, στείλε μνμ στο FB να περάσω! ^^ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2012 Share Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2012 ο χώρος αυτός από πάντα με γοήτευε και θα ήθελα να αφιερωθώ σε αυτό και να το κάνω επάγγελμα. θα ηθελα να μας ξεκαθαρισεις ΤΙ ακριβως εννοεις με την εννοια ‘χωρος‘ . εννοεις το επαγγελμα του dj και το hip hop hiphop ejay ? η επιθυμεις να κανεις σπουδες ΗΧΟΛΗΨΙΑΣ που θα οδηγησουν σε μια καριερα ηχοληπτη σε μια πληθωρα μουσικων ειδων? Εσάς ποια η γνώμη σας? Εγω το μονο που μπορω να σε συμβουλευσω ειναι να κανεις μια ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ και να δεις αν ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ απο αυτο το επαγγελμα στην ΕΛΛΑΔΑ. Κατι που αλλωστε προτεινω για ΟΛΑ τα επαγγελματα ,δηλ. και δικηγορος να ηθελες να γινεις παλι το ιδιο θα σε συμβουλευα. Τσεκαρε λοιπον την ΑΓΟΡΑ εργασιας στην Ελλαδα,στην οποια απο οτι καταλαβαινω θελεις να μεινεις,και αποφασισε με ΡΕΑΛΙΣΜΟ αν ΟΝΤΩΣ η επιβιωση σου μελλοντικα θα ειναι δυνατη κανοντας αυτο το επαγγελμα. disclaimer: θεωρω οτι θες να κανεις αυτο το επαγγελμα για να ΖΕΙΣ απο αυτο και οχι απλα μονο επειδη σου αρεσει. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimitrisanagnostou Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2012 Σας ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες γνώμες/προτάσεις σας! @Superfunk: θα ηθελα να μας ξεκαθαρισεις ΤΙ ακριβως εννοεις με την εννοια ‘χωρος‘ . εννοεις το επαγγελμα του dj και το hip hop hiphop ejay ? η επιθυμεις να κανεις σπουδες ΗΧΟΛΗΨΙΑΣ που θα οδηγησουν σε μια καριερα ηχοληπτη σε μια πληθωρα μουσικων ειδων? Ίσως όντως να μην έγινα σαφής, εξηγούμαι λοιπόν! Με την έννοια χώρος εννοώ τον χώρο της ηχοληψίας γενικότερα, δηλαδή όχι εξειδικευμένα σε κάποιο έιδος, ή κάποιο στάδιο της διαδικασίας. Αρχικά τουλάχιστον, τώρα τι θα προκύψει στην πορεία who knows :) Εγω το μονο που μπορω να σε συμβουλευσω ειναι να κανεις μια ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ και να δεις αν ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ απο αυτο το επαγγελμα στην ΕΛΛΑΔΑ. Κατι που αλλωστε προτεινω για ΟΛΑ τα επαγγελματα ,δηλ. και δικηγορος να ηθελες να γινεις παλι το ιδιο θα σε συμβουλευα. Τσεκαρε λοιπον την ΑΓΟΡΑ εργασιας στην Ελλαδα,στην οποια απο οτι καταλαβαινω θελεις να μεινεις,και αποφασισε με ΡΕΑΛΙΣΜΟ αν ΟΝΤΩΣ η επιβιωση σου μελλοντικα θα ειναι δυνατη κανοντας αυτο το επαγγελμα. disclaimer: θεωρω οτι θες να κανεις αυτο το επαγγελμα για να ΖΕΙΣ απο αυτο και οχι απλα μονο επειδη σου αρεσει. Ακριβώς αυτό κάνω αυτήν την στιγμή, έρευνα αγοράς :) Αρχικά θέλω να βρω την καλύτερη επιλογή, σύμφωνα με την τσέπη μου, ώστε να σπουδάσω/μάθω το αντικείμενο. Αυτός είναι καθαρά και μόνο ο λόγος που αποκλείω το εξωτερικό, μιας και τα ποσά που ζητούνται είναι απαγορευτικά για μένα. Αν προκύψει κάποια επιλογή στο εξωτερικό, στην οποία μπορώ να ανταπεξέλθω οικονομικά, θα την προτιμήσω απ'το να μείνω Ελλάδα. ps. τo hiphop ejay, ήταν ένα απλοικότατο 'sequencer' (ο θεός να το κανει) με έτοιμα loops, της εποχής που ήμουν γυμνάσιο, το οποίο έτυχε να είναι η πρώτη μου επαφή με την παραγωγή :) Αναμένω οποιαδήποτε άλλη πληροφορία/πρόταση με ανυπομονυσία, ειλικρινά ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2012 Share Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2012 Ακριβώς αυτό κάνω αυτήν την στιγμή, έρευνα αγοράς ισως δεν καταλαβες τι εννοουσα,εννοουσα να μαθεις για το αν μπορεις να ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ ως ηχοληπτης στην Ελλαδα ,ειδικα κατω απο τις σημερινες συνθηκες αλλα και τις μελλοντικες ,που θα ειναι ακομα δυσκολοτερες... ψαξτο λοιπον... ;) την ιδια συμβουλη θα εδινα φυσικα και για οποιοδηποτε επαγγελμα και να με ρωτουσες μια και η χωρα μας εχει ...παραδοση στην ΠΛΗΡΗ απουσια συνδεσης σπουδων και αγορας εργασιας ,κατι που μοιραια οδηγει στην ανεργια.....(σκεψου ας πουμε οτι αυτη τη στιγμη χιλιαδες ελληνοπουλα σπουδαζουν....χρηματοοικονομικα σε μια χωρα που σε 2 μηνες δεν θα εχει...τραπεζες.... :'( ) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimitrisanagnostou Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2012 Κατάλαβα πως εννοούσες και αυτό, αλλά δεν αναφέρθηκα στο κομμάτι εύρεσης εργασίας γιατί πολύ απλά θεωρώ πλέον, εν έτη 2012 άκυρη την λογική αυτή. Το να επιλέγεις δηλαδή επάγγελμα, σύμφωνα με τις προοπτικές που υπάρχουν στην αγορά εργασίας η οποία μεταβάλλεται από μέρα σε μέρα. Όχι ότι συμφωνούσα και ποτέ, αλλά τουλάχιστον τα προηγούμενα χρόνια τα πράγματα δεν ήταν τόσο μετέωρα, οπότε κατανοώ κάποιος να σκεφτόταν έτσι. Πλέον όμως, με την αστάθεια που υπάρχει πραγματικά δεν βρίσκω καμία λογική βάση στο να πορευθεί κάποιος με αυτό το σκεπτικό. Απεναντίας πιστεύω ακράδαντα πως ασχέτως των καταστάσεων, ένας ικανός επαγγελματίας (έννοια πολύπλευρη που αν θες αναλύουμε σε άλλο topic) αργά η γρήγορα αναδεικνύεται. Θεωρώ πως τα 'αστέρια' του κάθε επαγγέλματος, όσο υπάρχει αυτό, δεν γίνεται να μην έχουν δουλειά, γιατί αξιωματικά η ίδια η ύπαρξη και μόνο του επαγγέλματος, τους καθιστά απευθείας αναγκαίους στην αγορά. Και κάπως έτσι ερχόμαστε στο δικό μου θέμα! Αν πραγματικά αγαπώ και έχω μεράκι για κάτι, τότε αυτό δεν είναι άλλο από την μουσική. Η όλη μου πορεία ως τώρα δείχνει αυτό ξεκάθαρα. Εδώ και χρόνια ασχολούμαι ημι-επαγγελματικά με την παραγωγή και πραγματικά αγαπώ αυτό που κάνω και δεν έχω δείξει αντίστοιχο ζήλο για οτιδήποτε άλλο. Δεν βρίσκω λοιπόν λόγο όταν για κάτι είσαι διατεθιμένος να χάνεις (κατ'επανάληψη!) τον ύπνο σου, να μην ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
neeq Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2012 Share Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου 2012 Δημήτρη, δε γνωρίζω να σου απαντήσω για σχολές, ούτε γενικά για τον τομέα της ηχοληψίας...ποσο μαλλον για την αγορά εργασίας γενικά ;D...γι'αυτό ίσως η προταση μου ξεφευγει από αυτό που ψάχνεις. Νομίζω λοιπον, πως κατι παρεμφερές, διδάσκει ο Δημήτρης Αδαμ στο Νέο Ωδείο Θεσ/νίκης. Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να κάνεις μια κουβεντα μαζί του, για το αν σε καλύπτει το αντικείμενο του. Νομίζω εχει να κανει περισσότερο με παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικης. Είναι από τους μεγαλυτερους γνώστες μουσικής τεχνολογίας στην Ελλάδα, και εξαιρετικός ανθρωπος. Τον είχα καθηγητή στο πανεπιστήμιο. Είμαι απολύτως σίγουρος, πως δε θα χάσεις καθόλου το χρόνο σου. Επαναλαμβανω όμως, πως ίσως είναι αλλό από αυτό που θες, το αντικείμενο του τμήματος του. Οπως και να'χει, καλή επιτυχία...κι αν το μελλον είναι δυσοιωνο, αυτό θα είναι μια ωραια ευκαιρία να το φτιάξουμε...αν ήταν καλό, θα περιμέναμε κάτι χειρότερο :D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Alter Δημοσιευμένο 24 Ιουνίου 2012 Guru Share Δημοσιευμένο 24 Ιουνίου 2012 επισης, κατι που μπορεις να ψαξεις ειναι ενας συνδυασμος του ελλαδα και εξωτερικο. αν δεν μπορεις να φυγεις τωρα, ξεκινα οτι καλυτερο μπορεις να βρεις εδω, σιγουρα θα μαθεις πολλα. και αργοτερα, με περισσοτερες γνωσεις, καλους βαθμους, γνωριμιες στο χωρο και πανω απ ολα γνωριζοντας εκ των εσω πια αν ο χωρος σου ταιριαζει η οχι, συνεχιζεις εξω. αρχιζοντας σπουδες παντως, βεβαιωσου οτι το πτυχιο θα ειναι αναγνωρισμενο (οπως ανεφερε και καποιος πιο πανω), θα δινει δυνατοτητα συνεχισης σπουδων κτλ. οι σπουδες εκτος απο γνωση πρεπει να σου δινουν και ευελιξια, δηλ. τη δυνατοτητα αν τα πραγματα δεν σου βγουν ακριβως οπως τα υπολογιζες να εχεις επιλογες. YouTube | Instagram Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση