Προς το περιεχόμενο

Gibson LP Studio 50 Tribute

Προτεινόμενες αναρτήσεις

οταν λες να αναβαθμίσεις την κιθάρα τι άλλο μπορείς να αλλάξεις εκτός απο μαγνήτες σε μια gibson?

Εν προκειμενω, θα μπορουσες να μεινεις εκει (μονο μαγνητες).

Θα μπορουσες βεβαια και να μην αλλαξεις τιποτα...

Οπως προειπα, ειχα ετοιμη προικα και βαλε το' να - βαλε τ' αλλο της αλλαξα τα φωτα.

Αφησα μονο τα ξυλα και τα κλειδια stock...

Η κιθαρα μου ομως ηταν αψογη απο το κουτι.

Αν δεν ειχα τιποτα, θα της αλλαζα μονο το Nut (οπως και εκανα_με unbleached bone).

Μετα θα σκεφτομουν κατι πιο vintage για μαγνητες.

Μετα τα ηλεκτρικα (γιατι εχει 300αρια Volume και 500αρια Tone).

...και αργοτερα θα αλλαζα τα σιδερικα (bridge + tailpiece).  :P

wood matters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 93
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Να σας πω την αληθεια κόλλημα με gibson δεν έχω

όλες μου οι κιθάρες ήταν jackson & ibanez.

Απλά ρωτάω για να πάρω γνώμες,

απαντήσεις τύπου

"μην ζητησεις παλι να σου πουμε γιατι οι edwards ειναι καλυτερες"

δεν τις δέχομαι προσωπικά (χωρις παρεξήγηση προς τον Αρη).

Αν ήταν έτσι δεν θα άνοιγα το thread και θα αγόραζα την gibson

χωρίς δεύτερη σκέψη.

Παντα φιλικά.

Καλα ρε συ ηρεμησε... Τοση ωρα σου εγραψα τοσα προσπαθωντας να βοηθησω και αντι για ευχαριστω παρεξηγησε... Απλα θεωρω οτι δεν εχει νοημα εφοσον γουσταρεις γκιμπσον να καθεσαι να εξεταζεις πια ειναι καλυτερη. Γιατι η γκιμπσον δεν ειναι καλυτερη απο καμια απο τις οποιοες εχεις θεσει... Σαν κιθαρα τουλαχιστον. Τωρα τα μεταπωλητικα κτλ ειναι αλλη ιστορια. Καμια σχεση με αυτο που ρωτας παντως...

΄΄ποια ειναι καλυτερη`` ρωτας.... εεε δεν ειναι καλυτερη... Ειναι γκιμπσον και αυτο ειναι το συν της. Κι εγω αυτην θα επαιρνα για αυτο το λογο... Καλυτερη ομως δεν ειναι... Στο λενε και τα παιδια... Ειναι γκιμπσον ομως οχι καλυτερη απο τις υπολοιπες... Αν φτιαχνεσαι με το τιτλο , τοτε θα σε ικανοποιησει . Οποτε γιατι σκας και δεν προχωρας στην αγορα της... Ειναι γκιμπσον τελος... Πρεστιζ που λεει και ο φιλος ο alderbody.... Οχι ποιοτικοτερη ομως !!!!!!!.....

Μην παρεξηγησαι... εδω μιλαμε ανετα... Δεν εχω κατι εναντιον σου...

...τι κανει ενα οργανο "καλυτερο" απο το αλλο?

Ξερουμε οτι το "καλυτερο" του ενος μπορει να διαφερει παρα πολυ απο το "καλυτερο" του αλλου.

Δεδομενου οτι ο OP παει για "τυφλη" αγορα (χωρις δυνατοτητα δοκιμης), λογικοτερο φανταζει να παει στα σιγουρα, δηλαδη στην εξασφαλισμενη ποιοτητα και αξια.

Οπως ειπα και πιο πανω, με αντιστοιχα λεφτα, με την Edwards πιθανον να παρει πιο πολλη κιθαρα for the buck, αλλα μεταπωλητικα... τζιφος!

btw, η Ed που ειχα παιξει ηταν καλη, αλλα παντα ειχα την αισθηση οτι ειναι λιγο ...θολή ηχητικα. Της ελλειπε χαρακτηριστικα το (σχετικα γρηγορο) attack, πραγμα το οποιο η εν λογω Gibson το εχει (ισως ελαφρως περισσοτερο απο οσο επιβαλλει το "ειδος").

wood matters

...τι κανει ενα οργανο "καλυτερο" απο το αλλο?

Ξερουμε οτι το "καλυτερο" του ενος μπορει να διαφερει παρα πολυ απο το "καλυτερο" του αλλου.

Έχεις δίκιο σε αυτό που λες γιατί οι ανάγκες και τα γούστα του καθενός είναι διαφορετικά...αλλά όταν κατά κόρον από άτομα που έχουν παίξει και τις 2 (έχει σημασία αυτό γιατί λίγα άτομα τις έχουν παίξει, σε σχέση με αυτούς που έχουν παίξει Gibson) βλέπεις πως θα προτιμούσαν την Edwards κάτι λέει αυτό. Είναι μια κοινή συνισταμένη :)

Δεδομενου οτι ο OP παει για "τυφλη" αγορα (χωρις δυνατοτητα δοκιμης), λογικοτερο φανταζει να παει στα σιγουρα, δηλαδη στην εξασφαλισμενη ποιοτητα και αξια.

Για πιο ακριβές Gibson να το δεχτώ αλλά για αυτές των 600 ευρώ έχω τις αμφιβολίες μου προσωπικά!

Οπως ειπα και πιο πανω, με αντιστοιχα λεφτα, με την Edwards πιθανον να παρει πιο πολλη κιθαρα for the buck, αλλα μεταπωλητικα... τζιφος!

Aν πουλήσεις την Gibson θα πάρεις ένα 500ρι, αν πουλήσω την Edwards (ΠΟΤΕ) πιστεύεις πως με ένα 700ρι δεν θα φύγει άνετα;

btw, η Ed που ειχα παιξει ηταν καλη, αλλα παντα ειχα την αισθηση οτι ειναι λιγο ...θολή ηχητικα. Της ελλειπε χαρακτηριστικα το (σχετικα γρηγορο) attack, πραγμα το οποιο η εν λογω Gibson το εχει (ισως ελαφρως περισσοτερο απο οσο επιβαλλει το "ειδος").

Θυμάσαι πιο ακριβώς μοντέλο Edwards LP είχες παίξει ή μπα;

Και κάτι που είπες πριν και μου έκανε εντύπωση

Πρωτον γιατι ειχα ετοιμη "προικα" για να την αναβαθμισω, οπως και εκανα.

Και δεδομενου οτι αλλο πραμα μια αναβαθμισμενη Gibson και αλλο μια αναβαθμισμενη κοπια, ειπα να παρω το μονοπατι που βγαζει προς Αμερικη μερια...

Για ποιό λόγο να αναβαθμίσεις μια κιθάρα σαν την Edwards LP εφόσον έχει από μόνη της επάνω τόσο ποιοτικό hardware;

γιατί να πάρω (λέω εγω τωρα ) αυτή

http://www.richtonemusic.co.uk/products/esp_edwards_e-lp-92cd_electric_guitar_black_finish.asp

ενώ με 100 ευρώ παίρνω αυτή

http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_ec_1000vb_duncan.htm

ουσιαστικά είναι ίδιες απο οτι βλέπω.

Kαθόλου ίδιες δεν είναι κι ας έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Eclipse σχήμα με κλασσικό LP σχήμα έχει μεγάλη ηχητική διαφορά.

και όπως προείπα τείνω προς την gibson.

όχι μόνο λόγο brand και μούρης αλλα λογω αξιοπιστίας.

Συγνώμη αλλά δε μπορω να δεχτώ πως η Gibson των 600 ευρώ είναι πιο αξιόπιστη από μια Εdwards LP. Kαι μόνο ότι έφτασε η Gibson να πουλάει LP με 600 ευρώ εμένα θα με φόβιζε πολύ.

Για πιο ακριβές Gibson να το δεχτώ αλλά για αυτές των 600 ευρώ έχω τις αμφιβολίες μου προσωπικά!

δεκτον. Εγω παντως στη δικη μου Gibby δεν βρηκα κανενα κατασκευαστικο "φαουλ".

Καμια "στραβη" συναρμογη, κανενα προβλημα στο φινιρισμα, κανενα λαθος γενικως.

Aν πουλήσεις την Gibson θα πάρεις ένα 500ρι, αν πουλήσω την Edwards (ΠΟΤΕ) πιστεύεις πως με ένα 700ρι δεν θα φύγει άνετα;

λιγο αοριστο αυτο...

Θυμάσαι πιο ακριβώς μοντέλο Edwards LP είχες παίξει ή μπα;

ηταν μια Goldtop με humbuckers...  αυτο θυμαμαι μονο.

Ωραια εμφανισιακα, σχετικα βαρια, πολυ sustain, αλλα ...blunt attack.

Για ποιό λόγο να αναβαθμίσεις μια κιθάρα σαν την Edwards LP εφόσον έχει από μόνη της επάνω τόσο ποιοτικό hardware;

Αν εχεις WCR μαγνητες, Callaham γεφυρα και CTS / switchcraft ηλεκτρικα...

Ε, οπως και να το κανουμε...

Συγνώμη αλλά δε μπορω να δεχτώ πως η Gibson των 600 ευρώ είναι πιο αξιόπιστη από μια Εdwards LP. Kαι μόνο ότι έφτασε η Gibson να πουλάει LP με 600 ευρώ εμένα θα με φόβιζε πολύ.

...seeing is believing  ;D

μετα απο περιπου ενα χρονο η κιθαρα δεν εχει κανενα προβλημα.

Δηλαδη, αν ηταν μαπα π.χ τα ξυλα στο μανικι θα πρεπει να ειχε "αρπαξει" με τοση υγρασια και εναλλαγες συνθηκων. Θα μπορουσε να ξεκολλησει το headstock veneer, να σκασει το χρωμα, να ξεκολλησει το fretboard... τιποτα ομως

:)

wood matters

Καλημέρα και πάλι,

χαιρομαι που η συζητηση έχει ανοίξει μεγάλη κουβέντα,

ψάχνωντας ανεβάζοντας λιγο το budget βρήκα αυτές,

http://www.thomann.de/gr/gibson_les_paul_studio_deluxe_60_vsb.htm

http://www.thomann.de/gr/gibson_les_paul_studio_deluxe_60_hcs.htm

διαβάζοντας όλα όσα έχετε γράψει σκέφτηκα οτι αν δώσω 300 ευρώ

παραπάνω θα αποφύγω τυχον αστοχίες απο μια low cost gibson.

Τι λέτε?

Συγνώμμη αν γίνομαι κουραστικός.

παραπάνω θα αποφύγω τυχον αστοχίες απο μια low cost gibson.

καταρχην ζουμε πλεον στον...21ο αιωνα οποτε ειναι σχεδον...αδυνατον να πετυχεις....αστοχιες σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ κιθαρα (ακομα και αυτες πουν κανουν 90 ευρω) τα cnc routers να'ναι καλα... ;D

αν παρολα αυτα εισαι απο αυτους που (αδικαιολογητα,αλλα δεν θα το κουβεντιασουμε εδω αυτο) πιστευει οτι φθηνοτερη κιθαρα=χειροτερη κιθαρα (ειδικα αν δεν ψαξει ΓΙΑΤΙ μια κιθαρα ειναι φθηνοτερη)...σκεψου οτι οσο πιο ΑΠΛΑ φτιαγμενη ειναι μια κιθαρα τοσο οι πιθανοτητες...αστοχιας (αχ,θεε μου τι λεω.. ;D) ειναι ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ...

Οι Tribute ειναι τοσο...φθηνες ακριβως επειδη ειναι ΑΠΛΕΣ κιθαρες (χωρις το χρονοβορο και κοστοβορο binding & full nitro finish των...κανονικων LP)....αρα οι πιθανοτητες...αστοχιας ειναι ελαχιστες (μια και που να...αστοχησεις οταν απλα πρεπει να ενωσεις ενα σωμα και ενα μπρατσο κομμενο απο ...ρομποτ και να τα βαψεις με ενα χερι χρωμα....?)

Αντιθετα η κοινη λογικη λεει οτι αν η κιθαρα εχει περισσοτερες λεπτομερειες και..δουλεια...(φινιρισμα,binding κτλ) οι πιθανοτητες ,αν ειναι φθηνη,να εχει..αστοχιες ειναι μεγαλυτερες μια και οι δουλειες αυτες πρεπει να γινουν ΓΡΗΓΟΡΑ και να καταναλωσουν το ελαχιστο δυνατο εργατικο κοστος ...  

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Με 1200 παίρνεις στάνταρντ η ακόμα καλύτερα τσαντίριοναλ μτχ σε άριστη κατάσταση. Θες λονκ τενον παίρνεις στάνταρντ. Θες αντσαμπερτ παίρνεις τραντισιοναλ. Αλλιώς από τα 900 αν πας σε 1200 , στούντιο έπαιρνες , στούντιο πέρνεις και πάλι. Το θέμα είναι να ξεφύγεις από την κατηγορί στούντιο εφόσον μπορείς να διαθέσεις κάποια χρήματα παραπάνω. Επίσης ένα πραγματικά καλό μοντέλο γκίμπσον που αξίζει τα λεφτά του στο έπακρο είναι η traditional pro. Τσεκαρε την στον τομάν. Είναι πολύ ποιοτικό μοντέλο. Και αυτην αν αποφασίσεις να την σπρώξεισ κάποια στιγμή θα την δώσεις πολύ καλά γιατί δεν κυκλοφορεί και τόσο στην ελλάδα...

τσαντίριοναλ

tsantiri.jpg

Βρε Άρη...πολύ θα μας υποχρεώσεις:

Ξεκίνα να γράφεις τις ξένες λέξεις με λατινικούς χαρακτήρες σε παρακαλώ. :)

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου