Προς το περιεχόμενο

Biasing σε fender twin reverb με 5781 λυχνιες. Αποριες.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι ηδη παιζω με μια bassman 100 4x12... ;D

Φαντάζομαι μαζί με τα μεγάφωνα του Twin!?  :D

Οι τασεις αυτες ηταν και πριν με τις 6L6 δεν αλλαξαν με το που εβαλα τις 7581.

Είναι πολύ χαμηλά τα 385V, 30V κάτω από ότι πρέπει, ίσως φταίνε και τα 115V του step-down. Μιας και σκέφτεσαι να αλλάξεις τον τροφοδοσίας θα έλεγα να το κάνεις σύντομα. Αν ανέβει η τάση ανόδου στα 420V ή ακόμη καλύτερα στα 450V, σίγουρα θα ενθουσιαστείς περισσότερο!  ;D

Δοκίμασε, όμως να χαμηλώσεις το bias να δεις αν αλλάζει η τάση σου και τσέκαρε οπωσδήποτε τον τροφοδοσίας αν ανεβάζει θερμοκρασίες κοντά στα 42mA.

Τα διοδακια ειναι τα stock να βαλω ΒΥ 127?

Αν τα έχεις ήδη, ναι. Αν βάλεις 3 όπως είναι στον Twin μπορείς να βάλεις και τα κλασικά 1Ν4007.

Πυκνωτές έχεις αλλάξει στον ενισχυτή σου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 35
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Φαντάζομαι μαζί με τα μεγάφωνα του Twin!?  :D

Είναι πολύ χαμηλά τα 385V, 30V κάτω από ότι πρέπει, ίσως φταίνε και τα 115V του step-down. Μιας και σκέφτεσαι να αλλάξεις τον τροφοδοσίας θα έλεγα να το κάνεις σύντομα. Αν ανέβει η τάση ανόδου στα 420V ή ακόμη καλύτερα στα 450V, σίγουρα θα ενθουσιαστείς περισσότερο!  ;D

Δοκίμασε, όμως να χαμηλώσεις το bias να δεις αν αλλάζει η τάση σου και τσέκαρε οπωσδήποτε τον τροφοδοσίας αν ανεβάζει θερμοκρασίες κοντά στα 42mA.

Αν τα έχεις ήδη, ναι. Αν βάλεις 3 όπως είναι στον Twin μπορείς να βάλεις και τα κλασικά 1Ν4007.

Πυκνωτές έχεις αλλάξει στον ενισχυτή σου?

Οχι γτ ενω ειναι ιδια σε αντισταση, οταν τα συνδεω του twin ακουγονται πιο πολυ...

Ναι τα εχω τα by127 θα τα αλλαξω κ αυτα. Αν εννοεις τους ηλεκτρολυτικους ναι τους εχω αλλαξει ολους απο TAD.

Θα μετρησω τις διαφορες με χαμηλοτερο bias αλλα εχω την εντυπωση οτι ο Μ/Σ ζεσταινοταν παντα μετα απο ωρα οχι σε επιπεδο να μη μπορεις να τον ακουμπησεις αλλα και οχι αυτο που λεμε χλιαρος.

Play loud 'till neighboors start cryin'

Θα μετρησω τις διαφορες με χαμηλοτερο bias αλλα εχω την εντυπωση οτι ο Μ/Σ ζεσταινοταν παντα μετα απο ωρα οχι σε επιπεδο να μη μπορεις να τον ακουμπησεις αλλα και οχι αυτο που λεμε χλιαρος.

Καλό είναι να δεις τι γίνεται με χαμηλότερο bias ώστε να είσαι σίγουρος αν έχει σχέση με την πτώση της τάσης.

Το να είναι ζεστός, τόσο όσο να μπορείς να τον ακουμπάς είναι εντάξει. Το πρόβλημα ξεκινάει από εκεί και μετά. Να έχεις το νου σου, γι'αυτό και εξ αρχής σου είπα να μην ξεπεράσεις πολύ τα 42mA με τις 7581.

Καλό είναι να δεις τι γίνεται με χαμηλότερο bias ώστε να είσαι σίγουρος αν έχει σχέση με την πτώση της τάσης.

Το να είναι ζεστός, τόσο όσο να μπορείς να τον ακουμπάς είναι εντάξει. Το πρόβλημα ξεκινάει από εκεί και μετά. Να έχεις το νου σου, γι'αυτό και εξ αρχής σου είπα να μην ξεπεράσεις πολύ τα 42mA με τις 7581.

Λοιπον μετρησα στα 30mA bias και ειχε διαφορα 6V δλδ απο 377 πηγε στα 385. Οχι και τοσο μεγαλη διαφορα...

εδω εισαι...

http://www.classictone.net/40-18042.html

Πολυ ωραιο link ευχαριστω... :)

Οπως διαβασα στα πολυ ωραια thread σου περι overhauling πηρα τις kiwame 1Κ5Ω 2W και τις 470Ω 5W αντιστασεις για να τις περασω στον δικο μου και ηθελα να σε ρωτησω αν θα υπαρξει αισθητη διαφορα?

Λοιπον μετρησα στα 30mA bias και ειχε διαφορα 6V δλδ απο 377 πηγε στα 385. Οχι και τοσο μεγαλη διαφορα...

Τώρα θυμήθηκα που είχες αναφέρει ότι με ανοιχτό stand by έχεις 415V άρα το πρόβλημα πάει πιο πίσω. Αν είχες ένα variac δεν θα ήταν άσχημα!

Πολυ ωραιο link ευχαριστω... :)

Οπως διαβασα στα πολυ ωραια thread σου περι overhauling πηρα τις kiwame 1Κ5Ω 2W και τις 470Ω 5W αντιστασεις για να τις περασω στον δικο μου και ηθελα να σε ρωτησω αν θα υπαρξει αισθητη διαφορα?

+1 για Classictone αν και τροφοδοσίας θα μπορούσες να πάρεις και από Ευρώπη  Hammond.

2W για stoppers? Δεν είναι υπερβολή?

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου