taq Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2006 Share Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2006 Αν και πέρασε μία ολόκληρη εβδομάδα από τότε που το υποσχέθηκα στον superfunk και στην υπόλειπη παρέα μας, ήρθε η εκπλήρωση της υποσχεσής μου :wink: (και φυσικά να αλλάξει το κλίμα μετά από αυτά που διάβαζα τελευταία και με έκαναν να φρικάρω :twisted: :twisted: ) Λοιπόν έχουμε μία fender stratocaster που πιό 70s δεν γίνεται! Κατ΄αρχήν από άποψη κατασκευής - ποιότητας - φινιρίσματος - επιλογή μαγνητών τι να πεις ... οι τύποι εκεί στο Αμέρικα έβαλαν τα δυνατά τους να την φτιάξουν πραγματικά πολύ πολύ καλή! Λοιπόν ξύλα έχει Ash body, maple with rosewood fretboard. Radius 7&1/2, vintage frets, keys with the classic big "F" vintage Pickups 3x single coils vintage alnico 5 Χορδές 9αρες, switch 3way και στην "συσκευασία" περιλαμβάνονταν και δερμάτινη ζώνη, καλώδιο vintage :lol: έχοντας ήδη στην κατοχή μου άλλες 5 strat (οι περισσότερες "πειραγμένες") μπορώ να πώ ότι η συγκεκριμμένη έχει το πιό "classic fender tone" και υπαίτιοι για αυτό είναι οι μαγνήτες που φέρει στο σκάφος, σε συνδιασμό με όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. Χρησιμοποιώντας τον Peavy classic 30 μου εν αρχή και χρησιμοποιώντας "flat" τις ρυθμίσεις για πιό χρήσιμα συμπεράσματα, τα καθαρά (αν και δεν τα πολυχρησιμοποιώ) μου έκαναν αίσθηση πόσο bright ακούγονταν σε συνδιασμό με το "σκάσιμο" που είχε η κιθάρα. Όλες οι θέσεις ήταν ισορροπημένες και δεν υπήρχε "διακύμανση" έντασης από θέση σε θέση πράγμα που σημαίνει ότι ήταν καλά τοποθετημένοι οι μαγνήτες στο sound check του εργοστασίου και φυσικά πρόσθεταν έναν ακόμη πόντο στην όλη εικόνα. Τα ακκόρντα επίσης γλυκά είχαν όλο τον "τόνο" κάποιας άλλης εποχής. προσθέτοντας το SD1 overdrive και "γκαζόνοντας" παραπάνω με τον ενισχυτή εντύπωση μου έκανε ότι ΔΕΝ είναι αυτό που έχω συνηθήσει, πράγμα λογικό όταν οι 4 στις 5 fender μου είχαν humbucker (πλέον και η 5η, τον έβαλα μόνος μου την προηγούμενη εβδομάδα :lol: :lol: ). Εννοώ ότι οι μαγνήτες είναι σαφώς πιό weak & thin συνεχίζοντας όμως να παίζω ύστερα από λίγο αντιλήφθηκα ότι ναι μεν απουσίαζε το "γκάζι" (έστω και αν είναι μονοί coils, έχουν μέτριο γκάζι) αλλά το "χρώμα" ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ! ¶λλωστε δεν παίρνει κανείς τέτοιο όργανο για να γκαζώσει :lol: , απλά θέλω να τονίσω πόσο εντύπωση μου έκανε η παντελής απουσία "καφρίλας" σε σχετικά "δυνατό" για hard rock gain από τις ρυθμίσεις πεταλιών ενισχυτή. Συνεχίζοντας και προσθέτοντας και το wah στο rig, εκεί ήταν που "πέρναγες" σε άλλη "διάσταση" το μπράτσο βοηθά πολύ, μιάς και είναι απίστευτα βολικό και σχετικά πολύ παχύ (ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ MEXICO 70's που είχα άλλοτε και ήταν πιό thin και από βέργα :lol:. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΧΥ ΚΑΙ "ΓΕΜΑΤΟ" μπράτσο) και τα τάστα αν και vintage μπορώ να πώ ότι ΔΕΝ με δυσκόλεψαν τόσο όσο φαντάζόμουν στα bendings μιά και αυτά ήταν πλέον απολαυστικότατα. Η κιθάρα με τα bends ΔΕΝ "έσβυνε" πουθενά (βέβαια μιλάμε μέχρι το 12ο διάστημα bends 1 kai 1&1/2 τόνου το πολύ και κάτω από το 12ο διάστημα για bends ένα τόνο. ¶λλωστε strat είναι και μάλιστα vintage οπότε οι υπερβολές λοίπουν :wink: . Πάντως σε γενικές γραμμές τα τάστα έχουν υπερΑΡΙΣΤΗ τοποθέτηση όπως και το nut το οποίο αν και όχι ειδικός φαίνεται όμως από το σεταπ να έχει το απόλυτα σωστό κόψιμο! Παίζοντας περισσότερο και "συνιθίζοντας" την κιθάρα άρχισαν να μου ξετιλύγονται φράσεις σε κλίμακες που κανονικά "βολεύουν" σε άλλο radius πιό συγχρονο, παρ' όλα αυτά βγήκαν "καθαρές" και μάλιστα με το ιδιαίτερο τόνο της κιθάρας που περιέγραψα πιό πάνω. Σε γενικές γραμμές και ξεχνόντας την μανία μου και το κόλλημα με την Fender stratocaster γενικότερα :lol: :lol: , συνοψίζοντας μπορώ να πώ ότι οι εντυπώσεις είναι άριστες, πολύ καλή δουλειά από το εργοστάσιο σε επίπεδο τάστων , nut, ρύθμισης ισάξιο αν όχι καλύτερο από fender strat deluxe, με συνολικό "ύφος" ειδικά από τους μαγνήτες (τους οποίους μπορώ να πω ότι τους είδα με απίστευτη καχυποψία από την αρχή, η οποία ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ μετά τα πρώτα 30 λεπτά) όντως άλλης εποχής γεμάτο από εκπλήξεις όσο συνεχίζεις να παίζεις. :wink: μερικές φωτό που έβγαλα χτες με την ψηφιακή μου μηχανή, ας με συγχωρήσουν οι modulators για την υψηλή ανάλυση. In Fender Strat we trust! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2006 Share Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2006 Καταρχην welcome to the wonderful world of single coils! (δεν υπαρχει επιστροφη πλεον για εσενα! :lol: ) Οντως η σειρα US Vintage ειναι απιστευτα προσεγμενη (και η jaguar που αγορασα προσφατα & η tele 62 custom που πηρε ενας φιλος μου απισης προσφατα με αφησαν αφωνο απο αποψη κατασκευης & ηχου,αρα με τη δικη σου τριτωνει το ...καλο :lol: ) Τα vintage ταστα μη σε απασχολουν μια και παιζεις με 9αρες ,απο 10αρες & πανω ειναι λιιγο σπαστικα :? , ενω απο 11αρες & πανω αρχιζει το σοβαρο προβλημα. Ανακαλυψες και εσυ οτι μια σωστα σεταρισμενη κιθαρα παιζει & ακουγεται καταπληκτικα οτι specs & να εχει (φτανει βεβαια να εχει καλους μαγνητες). Αυτο που ακουσες στους ΜΑΓΝΗΤΕΣ ειναι τελικα αυτο που "υποπτευομαι" εδω και καιρο οτι δηλ αν θες FENDER ηχο 100% ΠPΕΠΕΙ η κιθαρα να φοραει FENDER μαγνητες (ολοι οι αλλοι μαγνητες boutique-ξε-boutique FENDER δεν ειναι...... & ας ειναι "καλυτεροι" :wink: ) Καλοπαιχτη..... Α btw ΔΕΝ ειναι τυπικη 70s strat μια και με εξαιρεση τα 3 πρωτα χρονια της δεκαετιας αυτης στα υπολοιπα η ποιοτητα κατασκευης τους (των αυθεντικων) ηταν για τα ..πανηγυρια :lol: www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
taq Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2006 OP Share Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2006 Πραγματικά Νίκο αν και έχοντας ακουμπήσει μιά 70'ς ορίντζιναλ με SN : S78XXX η οποία έμοιαζε μόνο στο μπράτσο με την δική μου, ήταν ΘΕΟΒΑΡΗ και ΔΕΝ παιζόταν με τίποτε! Για τους μαγνήτες θα συμφωνήσω κατηγορηματικά! αν θες πραγματικά original Fender tone keep your original coils or buy other Fender coils όπως custom 57-62, texas special, custom '69, fat fifties κ.α! In Fender Strat we trust! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Abraxas Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2006 Share Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2006 Για τους μαγνήτες θα συμφωνήσω κατηγορηματικά! αν θες πραγματικά original Fender tone keep your original coils or buy other Fender coils όπως custom 57-62' date=' texas special, custom '69, fat fifties κ.α![/quote'] Καλά καλά, χαλαρώστε και οι δύο σας... :lol: :lol: :lol: :lol: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2006 Share Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2006 ΤΙ ΘΕΣ ΡΕ!!ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ???!! :evil: :evil: :evil: :evil: :lol: :lol: :lol: :lol: www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
antouan_z Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2006 Share Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2006 ΤΙ ΘΕΣ ΡΕ!!ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ???!! :evil: :evil: :evil: :evil: :lol: :lol: :lol: :lol: Ετσι μπραβο αγορια μου......και πολυ...ηρεμησαμε μια μερα...παμεεε!!! :D :D :D :D :D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
taq Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2006 OP Share Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2006 Και για να μάθεις κακέ Βασίλη :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: τα κλασσικότερα ακούσματα των 70ς με τέτοιους μαγνήτες έγραφαν! τρισαπαίσιους μουντούς και αδύνατους! Με Fendercoils! άσε που είχαν και τυχαίο τύλιγμα χαχχαχαχαα αλλά εκεί ήταν όλη η φάση! και ο duncan που έτρωγε ψωμί? στο Custom shop της Fender! Επειδή δηλαδή μετά άνοιξε μαγαζάκι και έκανε το κάτι τοις παραπάνω? έτσι έτσι να ανεβάζουμε στροφές γιατί κάνει πολύ ζέστη! In Fender Strat we trust! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2006 Share Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2006 Παντως χωρις πλακα εβαλα στη Jaguar μου (σαν ηλιθιος :oops: που ειμαι & δεν μπορω να κατσω ησυχος με τα στοκ) πανακριβους Seymour Duncan Antiquities και ο ηχος σε σχεση με τους original ηταν .....un-fender,οχι ασχημος αλλα δεν βρωμαγε twang & φεντεριλα :lol: Το ιδιο & στη strat εβγαλα τους φτηνους 57/62 & εβαλα Lindy Fralin & παλι το ιδιο συμπερασμα.... :? χαθηκε η Fenderila!! :lol: ( αν και οι μονοι μαγνητες της Fender που το επιτυγχανουν αυτο ειναι αυτοι της σειρας US VINTAGE RI & οι 69 strat,οι αλλοι ειναι για τα μπαζα..) και ο duncan που έτρωγε ψωμί? στο Custom shop της Fender! Επειδή δηλαδή μετά άνοιξε μαγαζάκι και έκανε το κάτι τοις παραπάνω? καλα για να ειμαστε και δικαιοι οταν φτιαχτηκε το custom shop ο SD ειχε ηδη γερασει.. :lol: www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Abraxas Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2006 Share Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2006 Ρε άχρηστοι Φεντεράκηδες!!! :lol: :lol: :lol: Θα με τρελάνετε ρε... :P Υπάρχουν ένα σωρό μικροί κατασκευαστές που φτιάχνουν μαγνήτες με τον ίδιο 'τυχαίο' και 'μπακαλίστικο' τρόπο που έφτιαχνε τότε η Φέντερ... Και με τα ίδια υλικά... Βλέπε ο David στη Γερμανία (ξέρεις εσύ Νίκο). Δε μιλάω σώνει και καλά για Fralin, Lollar, Van Zandt, Suhr και άλλους τέτοιους γνωστούς. Όσο για σένα Παναγιωτάκο μου, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά... ανέμενε από Σεπτέμβρη, να δεις τι θα σου φέρω εγώ.... και ναι, θα γράφει Φέντερ στο headstock. :wink: :wink: :D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2006 Share Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2006 Ναι ρε Βασιλη το ξερω απλα δεν ακουγονται το ιδιο με αυτη την σειρα της Fender (US vintage RI) κατι εχουν κανει αυτοι.. :lol: Δε λεω οτι ειναι "καλυτεροι" η "χειροτεροι" απλα οτι οι μαγνητες που φοραει στα us vintage ri μοντελα η Fender ειναι καταπληκτικοι & εχουν τρομερο χαρακτηρα (SUPER TWANG) :wink: Εχω δοκιμασει π.χ. ολα τα μοντελλα του Fralin για στρατ & κανενα δεν εχει αυτον τον "ηχο" των 57/62 Στις tele τα καταφερνει καλυτερα ομως :lol: (αν και μαγνητη σαν αυτον στη γεφυρα της 72αρας μου δεν εχω ξανα-ματα-κουσει!! :lol: ) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση