Προς το περιεχόμενο

Τρίξιμο... απο το 7-12 της πρώτης χορδής

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα :) τον Ιανουάριο είχα πάει για σετάρισμα την κιθάρα μου που είχε αρκετά προβληματάκια και όλα λύθηκαν κ η κιθάρα είχε καλο intonation και δεν έτριζε πουθενά. τις τελευταίες όμως εβδομάδες έχω παρατηρήσει τριξίματα απο το 7-12 της πρώτης χορδής. έχει αρχίσει να "φθείρεται" το σετάρισμα που έκανα ή μήπως φταίει που δεν έχω αλλάξει χορδές από τότε??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 20
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

ή μήπως φταίει που δεν έχω αλλάξει χορδές από τότε??

Αυτό λογίζεται ως απόπειρα δολοφονίας του SF δια της πρόκλησης οξέως εμφράγματος μυοκαρδίου.

• Moderator

Ας μην ξεχνάμε ότι άλλαξε και ο καιρός, έπιασαν ζέστες (κούτσα- κούτσα) και τα «κσύλα» παίρνουν  ;) ;D  Ήρθε η ώρα για τα «θερινά set up»  :D

all this has happened before and will happen again

Ας μην ξεχνάμε ότι άλλαξε και ο καιρός, έπιασαν ζέστες (κούτσα- κούτσα) και τα «κσύλα» παίρνουν  ;) ;D  Ήρθε η ώρα για τα «θερινά set up»  :D

+1

...Αν είναι της προκοπής και όχι "τσιμεντόξυλα"...  ;)  ;D

"And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie"

Οι τρεις χορδες σολ σι μι οταν παλιωσουν τριζουν αυτο θα στο πουνε και μαστορες που εχουν καθαρα εργαστηρι δηλαδη που δεν θα εχουν κερδος λογο εμποριας χορδων.

Μπορεις αμα θες να παρεις μονο αυτες για να τσεκαρεις αν δεν θες να τις αλλαξεις ολες.

Τα ξυλα παιρνουν λογο υγρασιας υπαρχει το Lemon oil της dunlop νουμερο 2 που ειναι μονο για να διατιρει την υγρασια της ταστιερας αν 2 με 3 μηνες ενα απλωμα στην ταστιερα και το αποροφαει μονη της.

Σιγουρα παρατιρισες η ταστιερα γινεται "μουσκεμα" απο τον ιδρωτα σου οτι μετα ειναι καπως πιο μαλακη.Το ξυλο με την υγρασια που δεχτηκε ισιωσε αν θες πες το λιγο παρα πανω δηλαδη εκανε την κινηση που κανει οταν σφιγγει το Truss Rod δεν συμβαινει σε ολα τα ξυλα ομως αυτο αλλα ξυλα διατηρουν την υγρασια απο μονα τους αλλα οχι.

Το συμπερασμα ειναι οτι μπορει να εχει κανει μια ελαφρια καμπουρα προς το μανικι και αυτο φαινεται συνιθως σε αυτα τα ταστα που λες στη μεση δηλαδη.

Αν η καπουρα ειναι προς τις χορδες τοτε τασταρουν τα πρωτα ταστα.

Στο διαταυτα τωρα αν θελεις κανεις ενα τσεκαρισμα με τις τρεις χορδες και με το υγρο  θα δωσεις 5 euro για το υγρο και αλλα τρια περιπου για τις χορδες  ασε που θα σου μεινει και το υγρο.

'Η μπορει να την πας σε μαστορα και να μην ειναι τιποτα το σπουδαιο και να μην σου ζητησει και λεφτα.

Flying High Again

ή μήπως φταίει που δεν έχω αλλάξει χορδές από τότε??

λες μωρε ? μπααα δε νομιζω ? συνηθως μετα τα 10 χρονια εχουν προβλημα οι χορδες οποτε εχεις............ουυυουου  ;) (πλακα κανω φυσικα)

θελει παλι σεταρισμα - και ειδικα αν την φυλαγες και σε μερος με υγρασια

μην αγχωνεσαι παντως δεν ειναι τιποτα  ;)

Είμαι πολύ περίεργος να δω πως θα είναι το intonation σε αυτήν την κιθάρα...

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Και εγω επισης  :D

Τα ξυλα παιρνουν λογο υγρασιας υπαρχει το Lemon oil της dunlop νουμερο 2 που ειναι μονο για να διατιρει την υγρασια της ταστιερας αν 2 με 3 μηνες ενα απλωμα στην ταστιερα και το αποροφαει μονη της.

ε και ? λες αυτο να φτιαξει το προβλημα ?

think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band

Terry rules the bass

ουυφφφ πολλές απαντήσεις ρε παιδιά. Οσον αφορά την κιθάρα είναι μια Harley Benton ΚΟΥΠΙ!!!! την χρησιμοποιώ καθημερινά και είναι στο δωμάτιο μου οπότε δεν υπάρχει θέμα υγρασίας. Το ιντονεισιον είναι σχεδόν τέλειο  ;D ;D (βέβαια δεν έχω κ κανένα χρωματικό κουρδιστήρι για να τσεκάρω ακριβώς αλλα με το απλό που έχω κ με το αυτί δεν διαπίστωσα "ξέσερμα" στο ιντονεισιον)

Θα αλλάξω λοιπόν χορδές αύριο πρωί κ θα σας ενημερώσω.  ;D

Ευχαριστώ για τις πολλές περιεκτικές κ εύστοχες απαντήσεις σας!

Φίλε εμένα έτριζε η μί μπάσο χορδή απο το 2 και πάνω, την πρώτη φορά έβρισκε στον μαγνήτη ενώ την δεύτερη στην ταστιέρα. Αν βρίσκει στην ταστιέρα απλά σήκωσε την λίγο και θα είσαι κομπλέ έτσι τουλάχιστον έκανα εγώ.

Guitars:

Yamaha EG112

Yamaha PAC120

Epiphone Les Paul Custom

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου