Προς το περιεχόμενο

Blues Junior-Αλλαγη σε μεγάφωνο?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator

Ένα καλό μεγάφωνο θα βελτιώσει κυρίως τα πρίμα και μεσαία του ενισχυτή σου. Αν όμως σου λείπουν μπάσα ή punch αυτό δυστυχώς είναι θέμα καμπίνας και δεν διορθώνεται με αλλαγή μεγαφώνου.

Από 'κει και πέρα σχεδόν σε όλα τα φθηνά ενισχυτάκια ένα Greenback (Celestion G12 M) βελτιώνει την κατάσταση σχεδόν πάντα καθώς στρογγυλεύει τον ήχο με την έμφαση που δίνει στα μεσαία και το roll off που έχει στα πρίμα.

Άν θες περισσότερο chime από τις EL84 τότε καλύτερα να πάς σε έναν Celestion Anniversary G12H, αλλά ξαναλέω ότι αμφιβάλω για την ποιότητα που μπορεί να έχει ο BJ στα πρίμα.

Και τα δύο έχουν χαμηλό headroom πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να κομπρεσσάρουν αν παίζεις σε πολύ υψηλές εντάσεις. Αντίθετα ακούγονται πιο ενδιαφέροντα στις μεσαίες/χαμηλές εντάσεις σε σχέση με άλλα μεγάφωνα υψηλότερου wattage.

Στις ίδιες λύσεις αλλά πιο ποιοτικά και ακριβά μεγάφωνα είναι τα Scumback που είναι ακριβείς κλώνοι μεγαφώνων του '60 και του '70. Εκεί μπορείς να πάιξεις και με περισσότερα ή χαμηλότερα watt αναλόγως και με τον ήχο που θέλεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτό δυστυχώς είναι θέμα καμπίνας και δεν διορθώνεται με αλλαγή μεγαφώνου.

+1000

οτι και να κανεις απο...χαρτονι (particle board) ειναι φτιαγμενος ο BJ οποτε ποτε δεν θα εχεις το "ηχειο" που θα ειχες αν ηταν απο καλης ποιοτητας plywood ή solid wood (αναλογα με τον ηχο που θες)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Ένα καλό μεγάφωνο θα βελτιώσει κυρίως τα πρίμα και μεσαία του ενισχυτή σου. Αν όμως σου λείπουν μπάσα ή punch αυτό δυστυχώς είναι θέμα καμπίνας και δεν διορθώνεται με αλλαγή μεγαφώνου.

θα συμφωνησω 100% με αυτο, και απο προσωπικη εμπειρία επισης

όταν άλλαξα με το τονκερ το στοκ μεγαφωνο του laney cub12 (15watt, στριμοκωλη καμπινα) ειδα αλλαγες στο δωμάτιό μου, στις πρόβες όμως πάλι για να ακουγομαι επρεπε να ανεβάσω πολύ την ένταση επειδή του έλειπε ο ογκος λόγω μικρής καμπίνας και το αποτέλεσμα ήταν μια πριμαδουρα.

η συνταγή, για μένα, είναι ευρυχωρη καμπίνα!

a classic player now...

Ευχαριστω τους παντες για τις πληροφοριες σας. Δυστηχως δεν προλαβαινα σημερα να ασχοληθω, μας τρελανε η φυσικη...

Απο οτι καταλαβα δεν μπορει να γινει μια τοσο καθοριστικη αλλαγη σε αυτο που ζηταω. Και μαλλον ετσι ειναι το σωστο. Το καθε πραγμα εξυπηρετει τον δικο του σκοπο.  :o

Απο οσα διαβασα πιστευω πως εαν εχω την δυνατοτητα να συγκεντρωσω ενα σεβαστο ποσο να χτυπησω εναν μεταχειρισμενο deluxe η ισως κατι παρομοιο. Ενα βεβαια δεν τα καταφερω ισως προχωρησω στις μετατροπες που ειχα ουτος η αλλος στο μυαλο μου απλα δεν συνετρεχε ιδιαιτερος λογος.

Θα ηθελα μια ακομη διευκρινιση. Υπαρχει καποιος τροπος να ακουσω (ζωντανα η μεσω του ιντερνετ) διαφορα μοντελα fender.? ??? ??? ??? Ειμαι αδαης οσον αφορα ολα τα μοντελα και τις διαφορες τους ηχητικα και οχι μονο. Δεν θα ηθελα να μπω στον κοπο να ψωνισω κατι που να βαρεθω αμεσα . Λεω αμεσα γιατι με το gas ποτε δεν ξερεις. :P Για να γινω λιγο πιο σαφης εχω καποιες προτιμησεις αλλα ενδεχομενως να μην εχω ακουσει αρκετες πιθανες λυσεις.  :-\ :-\

Ευχαριστω προκαταβολικα και συγγνωμη που καθυστερω να απαντησω.

We are the Sultans Of Swing

Υπαρχει καποιος τροπος να ακουσω (ζωντανα η μεσω του ιντερνετ) διαφορα μοντελα fender.?

το ιντερνετ ξεχνα το ειναι ο πλεον ακυρος τροπος να συγκρινεις ενισχυτες,ζωντανα φυσικα μονο αν πας σε μαγαζι που να εχει ποικιλια ενισχυτων Φεντερ

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Αν έχεις όρεξη, υπάρχουν οι αγγελίες! Μπορείς να δοκιμάσεις Super, Twin, Deluxe, Pro απλά πρέπει να έχεις όρεξη να γυρνάς από δω και από εκεί. Αλλά αν έχεις σκοπό να κάνεις μια τέτοια αγορά δεν είναι άσχημη ιδέα.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου