Προς το περιεχόμενο

Guitar rig για ατμοσφαιρικό heavy rock/metal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετίζω και πάλι το νοϊζικό χωριό και περνάω στο προκείμενο:

Συμμετέχω ως ρυθμικός κιθαρίστας σε συγκρότημα, στο οποίο επιλέξαμε να παίζουμε διασκευές από Paradise Lost, Type O Negative, Amorphis, Moonspell, Creed κοκ.

(σσ τα σχετικά "χαλαρά" των προαναφερθέντων, όχι αυτά που έχουν πολύ brutal φωνητικά).

Τα δεδομένα:

-η κιθάρα μου είναι μια tele του Σ.Ντούκα, για την οποία δεν υπάρχει η δυνατότητα και η διάθεση να αλλαχτεί και στην οποία χρησιμoποιώ τους μαγνήτες σε σειρα (in series wiring), δίνοντας την ψευδαίσθηση του humbucker.

-οι ενισχυτές, που είναι στη διάθεσή μας, στο στούντιο (Sonic Ark), είναι:

Mesa Boogie Dual Rectifier, Peavey 6505+, Mesa Boogie DC5, Marshall JCM900 (νομίζω  :-\ )

-ο λοιπός εξοπλισμός μου αποτελείται από:

Devi Ever Noise Floor Fuzz, Morley Power Wah/Volume, Marshall ED1, Boss SD1, Boss DS2, Behringer UT100 Tremolo και TC Electronic Flashback Delay.

Tα ερωτήματα:

-Ποιός από τους διαθέσιμους ενισχυτές είναι καταλληλότερος;

-Το Devi Ever και το DS2 πιστεύω πως δε με καλύπτουν για distortion.Κάποια low budget πρόταση (μέχρι €150);

Nα σημειώσω πως χρησιμοποιώ και το βρώμικο κανάλι των ενισχυτών που παίζω, αλλά θέλω να έχω και δικό μου πεταλάκι για παραμόρφωση, σε περίπτωση που παίξουμε σε άλλους ενισχυτές.

-Χρειάζομαι κάποιο άλλου είδους effect;

-Aν χρησιμοποιήσω 10ρες χορδές θα είμαι οκ ή θα πρέπει να πάω σε 11ρες (παίζω σε drop-d tuning);

Ευχαριστώ, εκ των προτέρων!  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 23
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Καλησπέρα.

Με τέτοιες ενισχυτάρες που έχει εκεί μέσα, το να βγάλεις ηχάρα δεν θα είναι πρόβλημα... ;)

Εγω προσωπικά θα πήγαινα προς Rectifier ή Peavey μεριά με το SD1 μπροστά για "σφίχτη", το delay στη loop και τέλος, απλά-όμορφα-καθαρά  :)

Να ζητήσεις το Βασίλη (τον ψηλό) και να του δώσεις πολλά φιλάκια παντού από τον κουμπάρο του (και να απαιτήσεις έκπτωση στις πρόβες) ;D ;D

Καλησπέρα.

Με τέτοιες ενισχυτάρες που έχει εκεί μέσα, το να βγάλεις ηχάρα δεν θα είναι πρόβλημα... ;)

Εγω προσωπικά θα πήγαινα προς Rectifier ή Peavey μεριά με το SD1 μπροστά για "σφίχτη", το delay στη loop και τέλος, απλά-όμορφα-καθαρά  :)

Με τον Rectifier και το sd1 παίζω, τώρα.Ο προβληματισμός μου έγκειται στο τι παραμόρφωση θα έχω, όταν θα παίζω σε άλλους ενισχυτές.

Να ζητήσεις το Βασίλη (τον ψηλό) και να του δώσεις πολλά φιλάκια παντού από τον κουμπάρο του (και να απαιτήσεις έκπτωση στις πρόβες) ;D ;D

Θα τα στείλω τα χαιρετίσματα!!  ;D

Μονο αυτο σε απασχολει?

Πως θα ακουγεται σε αλλους ενισχυτες?

Προφανως και διαφορετικα...

Εκει θα χρειαζεσαι αλλα "βοηθηματα",αλλες ρυθμισεις κτλ...

Μια λυση ειναι να επενδυσεις σε εναν δικο σου ενισχυτη και να σε απασχολει μετα η υπαρξη η μη της καμπινας και το αν τα μεγαφωνα που θα εχει μια υπαρκτη καμπινα θα ταιριαζουν με τον ενισχυτη σου...

Ακομα και πεταλι να σου προτεινουμε (για MESA προτεινω το AMT R1 και για 5150 το P1) και παλι ο ηχος θα αλλαζει αναλογα με τον ενισχυτη που θα το βαζεις...αναλογα με τις λαμπες που φοραει,τα βατ, τα μεγαφωνα κτλ...

το να μεταφερεις λοιπον τον ηχο του στουντιο εκτος ειναι σχεδον αδυνατο...

Εκτος αν εισαι διατεθημενος να επενδυσεις στην αγορα ενος καλου ενισχυτη,μιας καλης καμπινας,πεταλιων και μιας συνδρομης στο τοπικο γυμναστηριο ωστε να μπορεις να τα κουβαλας χωρις να κλαταρεις...

...το να μεταφερεις λοιπον τον ηχο του στουντιο εκτος ειναι σχεδον αδυνατο...

Εκτος αν εισαι διατεθημενος να επενδυσεις στην αγορα ενος καλου ενισχυτη,μιας καλης καμπινας,πεταλιων και μιας συνδρομης στο τοπικο γυμναστηριο ωστε να μπορεις να τα κουβαλας χωρις να κλαταρεις...

Καταρχήν, δεν υπάρχει η δυνατότητα (και ψιλοαδύνατο να υπάρξει στο κοντινό μέλλον) να αγοράσω έναν καλό ενισχυτή.

Κατά δεύτερον, δεν εννοούσα ότι θέλω να έχω τον ήχο είτε του dual rectifier είτε του 6505+ με ένα πεταλάκι, όπου κι αν παίζω, γιατί ξέρω ότι αυτό είναι αδύνατον.

Αυτό που ψάχνω είναι μια καλή εναλλακτική λύση.

Μια πεταλιέρα μάλλον θα ήταν ότι πρέπει στην παρούσα φάση, αλλά στις αγγελίες δεν είδα φως (εννοώντας ότι δεν έχει πωληθεί ο δικός μου εξοπλισμός, για να τα "επενδύσω" σε μια πεταλιέρα  :P ), oπότε, ψάχνω πεταλάκια, για να αντικαταστήσω το ds2 και το fuzz.

υγ1 να υποθέσω, από τις ως τώρα απαντήσεις, πως με τα εφέ που έχω είμαι καλυμμένος (wah, tremolo, delay);

Δε θα χρειαστώ κάποιο chorus, phaser, flanger κτλ;

υγ2 να βάλω 10ρες ή 11ρες χορδές στο επόμενο set up, που θα κάνω;

Tα ερωτήματα:

-Ποιός από τους διαθέσιμους ενισχυτές είναι καταλληλότερος;

-Το Devi Ever και το DS2 πιστεύω πως δε με καλύπτουν για distortion.Κάποια low budget πρόταση (μέχρι €150);

Nα σημειώσω πως χρησιμοποιώ και το βρώμικο κανάλι των ενισχυτών που παίζω, αλλά θέλω να έχω και δικό μου πεταλάκι για παραμόρφωση, σε περίπτωση που παίξουμε σε άλλους ενισχυτές.

-Χρειάζομαι κάποιο άλλου είδους effect;

-Aν χρησιμοποιήσω 10ρες χορδές θα είμαι οκ ή θα πρέπει να πάω σε 11ρες (παίζω σε drop-d tuning);

Δεν έχω καταλάβει αν ζητάς συμβουλές για την ηχογράφηση ή για ζωντανές εμφανίσεις... Προφανώς με τέτοιους ενισχυτές στο στούντιο ενδείκνυται να γράψεις με αυτούς και ίσως με κανένα βρωμοπέταλο, πλην ίσως κάποιου ελαφρού boost ή TS που θα μαζεύει λίγο τα πολλά και ενίοτε χαλαρά μπάσα μιας 4x12 προσθέτοντας ελάχιστα το δικό του gain με αρκετά μεσαία. Σε συναυλία εξαρτάται από τι ενισχυτή θα παίξεις. Ποιον έχεις;

Από κει και πέρα δε νομίζω πως είμαστε σε θέση να σου υποδείξουμε ποιος είναι ο καταλληλότερος από τους ενισχυτές αυτούς, ούτε τι άλλα εφφέ θα χρειαστείς, μιας και η επιλογή όλων αυτών είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δημιουργικής διαδικασίας του δικού σου ήχου στο πλαίσιο των κομματιών που συνθέτετε. Χορδές δεν είναι απαραίτητο να αλλάξεις αλλά και πάλι είναι δικό σου θέμα για την αίσθηση που θα έχουν αυτές στα χέρια σου. Υπάρχουν και μερικά hybrid sets (νομίζω του Wylde και του Eric Johnson μεταξύ άλλων) που έχουν την μι - και ίσως και λα - σε πιο μεγάλο νούμερο έτσι ώστε να έχουν επαρκή απόδοση από πλευράς τάσης και ήχου.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Δεν έχω καταλάβει αν ζητάς συμβουλές για την ηχογράφηση ή για ζωντανές εμφανίσεις... .

Δεν είναι στα σχέδιά μας η ηχογράφηση, ενώ οι ζωντανές εμφανίσεις, αν έρθουν, θα είναι σε κανά χρόνο.

Απλά, φτιάξαμε ένα συγκρότημα, για να παίζουμε στο στούντιο, αλλά δεν το αντιμετωπίζουμε χαβαλεδιάρικα (με την κακή έννοια του χαβαλέ).

Βάζουμε λίγα καινούργια τραγούδια ανά πρόβα (συνήθως 2) και στο σπίτι πέφτει αρκετή μελέτη.

Προσωπικά, θέλω να έχω καλό ήχο (όχι υποχρεωτικά τον ίδιο με το τραγούδι, που θα διασκευάζουμε κάθε φορά) και να έχω ένα επιπλέον distortion εκτός από αυτό των ενισχυτών.

Από κει και πέρα δε νομίζω πως είμαστε σε θέση να σου υποδείξουμε ποιος είναι ο καταλληλότερος από τους ενισχυτές αυτούς, ούτε τι άλλα εφφέ θα χρειαστείς, μιας και η επιλογή όλων αυτών είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δημιουργικής διαδικασίας του δικού σου ήχου στο πλαίσιο των κομματιών που συνθέτετε.

Είμαστε και θα είμαστε για αρκετό καιρό στη διαδικασία διασκευών και στο ύφος των συγκροτημάτων, που ανέφερα στο πρώτο μου ποστ.

Τώρα, από τους ενισχυτές ο 6505+ δε μου "κάθεται" με τίποτα, ενώ πιστεύω πως με wah και delay, θα καλύψω αρκετά από τον ήχο που θέλω.

Επειδή, όμως, δεν είμαι και τόσο έμπειρος, το ερώτημα τέθηκε στο πλαίσιο, μήπως κάποιο άλλο εφέ είναι αναπόσπαστο κομμάτι τέτοιου ήχου και εμένα μου διαφεύγει, λόγω απειρίας/κουλαμάρας. :P

Ένα τσάμπα πεταλακι πουμπορείς να έχεις σαν εναλλακτική για άλλους ενισχυτές είναι το California της joyo. Είναι προενισχυση αντιγράφοντας τους mesa οπότε το παραφωνίες στο return και παίζεις με τις μικρότερες δυνατές διαφοροποιήσεις στον ήχο. Φυσικά μην περιμένεις την ποιότητα των ενισχυτων του στούντιο.

www.facebook.com/BlackBodyRadiationAthens

Ένα τσάμπα πεταλακι πουμπορείς να έχεις σαν εναλλακτική για άλλους ενισχυτές είναι το California της joyo. Είναι προενισχυση αντιγράφοντας τους mesa οπότε το παραφωνίες στο return και παίζεις με τις μικρότερες δυνατές διαφοροποιήσεις στον ήχο. Φυσικά μην περιμένεις την ποιότητα των ενισχυτων του στούντιο.

http://www.thomann.de/gr/harley_benton_california_truetone.htm :)

Αν και δεν τα έχω δοκιμάσει, είμαι ολίγον δύσπιστος για αυτά τα πεταλάκια.

Έχω μια υποψια ότι θα μου μ@μησουν το σήμα.  :-\

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου