Προς το περιεχόμενο

Hohner Revelations... ανάσταση!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 87
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Όχι σε κιθάρα, αλλά σε μηχανή (σε μεταλλικά και πλαστικά μέρη). Με λίγο προεργασία και υπομονή πιστεύω θα βγει αξιόλογο αποτέλεσμα

Κανένα από τα σπρευ του Praktiker δεν είναι 2 συστατικών. Με λίγα λόγια κάθε πενιά στο pickguard θα αφήνει σημάδι. Έτσι πολύ σύντομα, το φρεσκοβαμένο pickguard θα γίνει σαν το παλιό....απλά πληροφοριακά ένα λουστρο 2 συστατικών σε σπρευ, έχει 20 ευρώ...

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να πώ την αλήθεια και θα το σκεφτόμουνα να κάνω κάτι με αμφίβολα αποτελέσματα και πιθανότητα να το καταστρέψω το pickguard..θα το αφήσω ώς έχει για την ώρα και μελλοντικά το σκέφτομαι για καμιά custom-ια

;)

Ευχαριστώ παίδες...ελπίζω μέσα στο Σαββατοκύριακο να την ολοκληρώσω και να δώ τελικά πως ακούγεται...!

Να πώ την αλήθεια και θα το σκεφτόμουνα να κάνω κάτι με αμφίβολα αποτελέσματα και πιθανότητα να το καταστρέψω το pickguard..θα το αφήσω ώς έχει για την ώρα και μελλοντικά το σκέφτομαι για καμιά custom-ια

;)

Ευχαριστώ παίδες...ελπίζω μέσα στο Σαββατοκύριακο να την ολοκληρώσω και να δώ τελικά πως ακούγεται...!

θες να προτεινω μια ιδεα ? ετσι για το φιναλε της υποθεσης......?

παλιοτερα ειχα κανει ενα custom pickguard για ενα jazz bass επειδη ηθελα να βαζω φωτο απο πισω και δεν εβρισκα πουθενα διαφανο

Ετσι το εκανα απο πλεξιγκλας  ;D

1η προσπαθεια:αποτυχια

γιατι εγω το εκοψα με dremel με αποτελεσμα να μην μπορω να λειανω σε καλο βαθμο τις γωνιες και να μην βολευει στο παιξιμο μιας και γδερνωμουν οταν επαιζα

2η προσπαθεια: επιτυχια

πηγα στο καταστημα με τους καθρεφτες που το ειχα παρει και μου το εκοψαν με λειζερ.

πληρωσα γυρω στα 20 ευρω συνολο και εμεινα κατενθουσιασμενος μιας και οχι μονο το εκοψε ακριβως στο σχεδιο του παλιου pickguard αλλα το εκοψε και τελεια

βεβαια τριζει λιγο οταν το ζουλας αλλα ποιος χεστηκε ?  ;D

Υ.Γ.1 δεν εχω φωτο απο το εγχηρημα

Υ.Γ.2 δεν χανεις και τιποτα να κανεις μια προσπαθεια σωστα ? αλλωστε νομιζω οτι υπαρχουν και σε χρωματιστα πλεξι και ειναι και πολυ φτηνα

think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band

Terry rules the bass

Μέσα στο μυαλό μου είσαι... με πλέξι έλεγα να το κάνω γιατι έχει πάρει το μάτι μου ένα κομμάτι λευκό στο υπόγειο οπότε έχω και την πρωτη ύλη...μάλλον (βέβαια μπορεί να το είχε πάρει το μάτι μου πριν 3-4 χρόνια...:D)

Αλλά αυτά για αργότερα...Priorities ;) 

πρώτα να δουλέψει, να βγάλει ήχο και βλέπουμε...

όχι τίποτα άλλο μήπως και στη συνέχεια κοιτάξω και για τίποτα μαγνήτες αν αυτοι δεν ;)

Μέσα στο μυαλό μου είσαι... με πλέξι έλεγα να το κάνω γιατι έχει πάρει το μάτι μου ένα κομμάτι λευκό στο υπόγειο οπότε έχω και την πρωτη ύλη...μάλλον (βέβαια μπορεί να το είχε πάρει το μάτι μου πριν 3-4 χρόνια...:D)

Αλλά αυτά για αργότερα...Priorities ;) 

πρώτα να δουλέψει, να βγάλει ήχο και βλέπουμε...

όχι τίποτα άλλο μήπως και στη συνέχεια κοιτάξω και για τίποτα μαγνήτες αν αυτοι δεν ;)

χεχε η ευκολη λυση πως να το κανουμε ? αν οι μαγνητες δεν......τοτε "πεταξε" τους προς τα εδω  :D :D

think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band

Terry rules the bass

News Feed: Η κιθάρα δουλεύει!  :o :o Horray! Yihaa! Praise the lord!

Διακόπτης μπήκε ένας schaller 103SF 3θέσιος Fender style

Volume pot: ενα seymour duncan 500kΩ

και για tone 2 mini-pot 250kΩ της σειράς.

Λίγο με τη βοήθεια του ιστού, λιγό με τις φώτο του παλιού κυκλώματος λίγο με, τη βοήθεια της τύχης μπήκαν όλα στη θέση τους και δουλεύουν...  8)

Έβαλα και 10άρες χορδές της D'addario και εκεί είναι το θέμα μου...

δεν μπορώ να φ΄ρεω τη γέφυρα στα ίσα της... προσπάθησα να ακολουθήσω τις οδηγίες του superfunk αλλά δεν λέει κάτι αναλυτικά για να μην πεταέι το tremolo στο θεό!

Μέχρι στιγμής το έχω φέρει να είναι αρκετά παράλληλα με το σώμα αλλα απέχει περίπου 0,7 cm απο αυτό! Επειδή ουσιαστικά είναι το πρώτο μου σεταπ... έχει κανεις κανα κατατοπιστικό βιντεάκι (ή οτιδήποτε) για τέτοιες γέφυρες...

ΥΓ: Φώτογραφίες θα μπούν το απόγευμα (αν φύγω απο δουλειά  >:( ) που να δείχνουν και τη γέφυρα!

δεν μπορώ να φ΄ρεω τη γέφυρα στα ίσα της... προσπάθησα να ακολουθήσω τις οδηγίες του superfunk αλλά δεν λέει κάτι αναλυτικά για να μην πεταέι το tremolo στο θεό!

Μέχρι στιγμής το έχω φέρει να είναι αρκετά παράλληλα με το σώμα αλλα απέχει περίπου 0,7 cm απο αυτό! Επειδή ουσιαστικά είναι το πρώτο μου σεταπ... έχει κανεις κανα κατατοπιστικό βιντεάκι (ή οτιδήποτε) για τέτοιες γέφυρες...

Καταρχήν πόσα ελατήρια έχεις?

Αν έχεις 3 είσαι ΟΚ και απλά θέλουν σφίξιμο οι βίδες, αλλά αφού έχεις χαλαρώσει πρώτα τις χορδές.

Αν έχεις 2 ελατήρια θέλεις άλλο ένα ;D

Αν έχεις 3 και παρ'όλα αυτά με το σφίξιμο δεν έρθει στα ίσα της, πρέπει να βάλεις και 4ο.

Γενικά θα παίξεις με τα ελατήρια μέχρι να βρεις το σωστό σετάρισμα. 

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Ώωωωπ τον βρήκαμε τον φταίχτη...  :)

2 έχω... και έχω βιδώσει ήδη αρκετά τις βίδες και δεν ήθελα να τις βάλω πιο μέσα... για να τα φέρω εκεί...

Το άλλο θέμα είναι πως η Μι μπάσσα δεν έχει πολλές στροφές για να χαλαρώσει 1,5 νομίζω ενώ αντίστοιχα η Μι καντίνι δεν έχει πολλές να σφήξει...είναι τσίτα...

μήπως να τις βγάλω τελείως αφου βρώ ελατήριο να ξεβιδώσω και τις βίδες πίσω και να το πάρω απο την αρχή?

μήπως να τις βγάλω τελείως αφου βρώ ελατήριο να ξεβιδώσω και τις βίδες πίσω και να το πάρω απο την αρχή?

Ακριβώς!

Βάλε και το 3ο ελατήριο και ξεκίνα απ'την αρχή.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου