Προς το περιεχόμενο

Συνέντευξη του πειραματιστή τσελίστα Νίκου Βελιώτη

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και μετά...τι έκανε? Έβαζε το metalzone στο 12!!!! ;) ;D

Αυτό είχε και νόμιζε ότι μαρσάρανε τα αυτοκίνητα κάτω από το μπαλκόνι του ....

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 38
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ωραίος ο τύπος!

Μου θύμισε μία πολύ παλιά συνέντευξη του Μέγα Διδασκάλου Οσίου Uli Jon Roth (Μεγάλη Η Χάρη Του), σε ένα Metal Hammer (μάλλον το αγγλικό αν θυμάμαι καλά) όπου είχε πει το εξής:

"Όλα είναι μουσική, ακόμα και ο θόρυβος απ'τα αυτοκίνητα κάτω απ'το μπαλκόνι σου, είναι μουσική. Αν μπορείς να τα αντιληφθείς μπορείς και να τα χρησιμοποιήσεις."

Ακριβώς! Εμείς δεν ακούμε έτσι. Αλλά ο καθένας που ακούει διαφορετικά, είτε λέγεται Βελιώτης ή Ροθ ή Στοκχάουζεν κ.λπ., θα δώσει και διαφορετική μουσική. Αυτό συμβαίνει και στη ζωγραφική. Ο Βαν Γκογκ έβλεπε αλλιώς, με έναν τρόπο που στην εποχή του νόμιζαν ότι "δεν ευσταθούσε". Δεν μπορούσε να ζωγραφίσει αλλιώς, παρά μόνο με τις παράδοξες και χαρακτηριστικές πινελιές του. Σήμερα είναι ο πιο γνωστός ζωγράφος όλων των εποχών (και ο ακριβότερος μπάι δε γουέι).

Για να δώσω πάντως ένα κρέντιτ στον Οντιοκόστα, αυτή η προσέγγιση της μουσικής είναι πολύ καλλιτεχνική, και απέχει από τη σωματική έκφραση και ευχαρίστηση που προσφέρουν τα λαϊκά είδη. Εμένα μ' αρέσουν κα τα δύο εξίσου πάντως. Καλό το πνέυμα, καλή και η σαρξ...

Και μετά...τι έκανε? Έβαζε το metalzone στο 12!!!! ;) ;D

Όχι, ίσα ίσα που ο ήχος του είναι αρκετά καθαρός αν και fuzzαρισμένος (Pete cornish P2). Αυτό το είχε πει μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου για τους ήχους (noises κατά την βλακώδες ερώτηση) που χρησιμοποιούσε (και χρησιμοποιεί) στα κομμάτια του.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Για να δώσω πάντως ένα κρέντιτ στον Οντιοκόστα, αυτή η προσέγγιση της μουσικής είναι πολύ καλλιτεχνική, και απέχει από τη σωματική έκφραση και ευχαρίστηση που προσφέρουν τα λαϊκά είδη. Εμένα μ' αρέσουν κα τα δύο εξίσου πάντως. Καλό το πνέυμα, καλή και η σαρξ...

Ευχαριστώ, ευχαριστώ, δεν ήταν ανάγκη.

Να διευκρινίσω βέβαια για τους αναγνώστες μας, ότι όταν λέω "κουνήσει" εννοώ (με την Αγγλοσαξωνική έννοια) είτε εσωτερικά, είτε εξωτερικά.

Δεν χορεύω με την Μπαρόκ μουσική αλλά με συγκινεί.

Όντας απλοϊκός άνθρωπος, δεν μου έχει συμβεί συχνά με την πειραματική μουσική.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Όντας απλοϊκός άνθρωπος, δεν μου έχει συμβεί συχνά με την πειραματική μουσική.

Ίσως δεν βρέθηκε η κατάλληλη...μικρός είσαι ακόμα. Δοκίμασε πάντως και από τις ανατολικές χώρες...

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Να διευκρινίσω βέβαια για τους αναγνώστες μας, ότι όταν λέω "κουνήσει" εννοώ (με την Αγγλοσαξωνική έννοια) είτε εσωτερικά, είτε εξωτερικά.

Οκέι δεν...

Οκ όλα καλά κάθε άποψη ειναι δεκτή , στην Ελλάδα ζούμε .

Προσωπικά τον έχω δεί με τον Αγγελάκα άλλα δε μου λέει τίποτα (για να μιλήσω με στο στυλ του)βέβαια ο Αγγέλάκας όταν ήρθε σε επαφή με τους  Ψαρογιώργη , Ψαραντώνη οι λύκοι έκαναν φτερά άλλα αυτό είναι μια άλλη κουβέντα  .

Σε τέτοιες περιπτώσεις για μένα , ή κάποιος είναι  ιδιοφυΐα  πχ  8)

ή ................................. κάνει απλά αυτό που μπορεί να κάνει

:o :o :o :o

Στις διάφορες συζητήσεις περί μουσικής, θεωρίας κτλ, έχω παρατηρήσει πως τείνουν να υπάρχουν 2 κύριοι πόλοι, αυτοί που προσεγγίζουν και ερμηνεύουν τη μουσική κυρίως με τη λογική, και αυτοί που την ερμηνεύουν με μια πιο συναισθηματική/ρομαντική διάθεση.

Από τη συνέντευξη συμπεραίνω πως ο εν λόγω κύριος έχει μια πιο ιδεαλιστική, κατά κάποιον τρόπο οπτική, η οποία σε αρκετά σημεία με βρίσκει σύμφωνο. Βέβαια περί ορέξεως, το θέμα είναι να μην υπερβάλλουμε ή να εμμένουμε μόνο σε μια ερμηνεία, και για όλα τα υπόλοιπα το τι κάνεις στην πράξη μετράει τελικά περισσότερο.

Παρεπιπτόντως η μουσική που άκουσα από το συγκρότημά του, (του οποίου την ύπαρξη αγνοούσα) μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις!

Μόνη μου ένσταση το σημείο "Αν ορίζεις τη μουσική ως κάτι που πρέπει να έχει ρυθμό και μελωδία, τότε αυτό δεν είναι μουσική." Θεωρώ ότι ακόμα και αν λανθασμένα ορίσεις τη μουσική ως κάτι αποκλειστικά με ρυθμό και μελωδία, και πάλι μπορείς να φτιάξεις κάτι το οποίο εξακολουθεί να θεωρείται και να είναι μουσική.

www.youtube.com/channel/UCelzEAB-vToaDU1y4jeUQpg

www.facebook.com/groups/garagevibe/ www.facebook.com/revoltedmasses http://vaggelisrevolted.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου