Προς το περιεχόμενο

Ένας νέος στον κόσμο των synthesizers!!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλή σας ημέρα, ασχολούμαι με την ηλεκτρονική μουσική και θέλω να θέσω μερικά ερωτήματα σχετικά με τα synthesizers και τους ήχους τους. Αν και με τη δημιουργία μουσικής μέσω Η/Υ έχω ερωτική σχέση απο παλιά δουλεύοντας μέσω διαφορών vst rom-plers, σχετικά πρόσφατα μπήκα στη λογική να συνθέτω εκ του μηδενός τους δικούς μου ήχους. (το κόλλησα το μικρόβιο ;D) Σαν νέος στον κόσμο της σύνθεσης έχω κάποιες απορίες. Για ποιο λόγο κάποιος που η βασική του ιδιότητα είναι η μουσική, μπαίνει στη διαδικασία του προγραμματισμού των synthesizers και δεν επιλέγει ήχους απο τα έτοιμα presets? Για να δώσει προσωπική χροιά στον ήχο του? Γιατί η ποιότητα των έτοιμων ήχων δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του? Για περισσότερη ευελιξία στον ήχο? Πείτε μου και εσείς τους δικούς σας λόγους που σας παρακίνησαν να ασχοληθείτε εκτενέστερα με την σύνθεση ήχων..

 

Μέσα απο μία έρευνα που έκανα σχετικά με τις τεχνικές σύνθεσης, η πιο 'απλή' τεχνική  είναι η αφαιρετική. Απευθύνεται και στους αρχάριους σαν εμένα όπου ξεκινούν να κάνουν τα δειλά τους βήματα σε αυτόν τον τομέα. Εμένα όμως με έχει βολέψει λειτουργικά το  z3ta 2 που είναι waveshaping synth, μήπως βιάζομαι να κολυμπήσω στα βαθιά?

 

Οποιαδήποτε συμβουλή έχετε να μου δώσετε είναι ευπρόσδεκτη μιας και το ζήτημα είναι φλέγον και με απασχολεί ιδιαίτερα!!

 

Ευχαριστώ πολύ.. :) :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπως εγραψες και συ:

"Για να δώσει προσωπική χροιά στον ήχο του / Γιατί η ποιότητα των έτοιμων ήχων δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του / Για περισσότερη ευελιξία στον ήχο...

συν η περιεργεια (για να δουμε τι μπορει να κανει αυτο το synth....) η διαθεση για πειραματισμο και η αναγκη για παραγωγη ηχων που δεν εχουν ακουστει ξανα.

 

Ενα "πειραγμενο" synth ειναι μοναδικο ως προς τον ηχο, συγκρινομενο ακομα και με ενα αλλο ιδιο synth.

Αλλο ηχητικο χαρακτηρα εχει ενα, πχ, DX7 που ανηκει στον Jarre και αλλο χαρακτηρα εχει το DX7 του Μανωλη του αρμονιστα στο ετησιο πανηγυρι στους Καθενούς Ευβοιας. :P

 

Μη φοβασαι να "κολυμπησεις στα βαθια", στην σημερινη εποχη τα "βαθια" δεν ειναι και τοσο...βαθια, υπαρχει υπερπληροφορηση και απειρη βοηθεια γυρω απο τα synths και τις τεχνικες συνθεσης ηχου σε βιβλιογραφια και internet, κατι που καποιοι απο εμας που αρχιζαμε με τα synths εκει πισω στα 80s δεν μπορουσαμε ουτε να φανταστουμε.

 

Αρχισε λοιπον τον πειραματισμο και καλη διασκεδαση (και "καψιμο".... ;D)

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η δημιουργία ήχων και αυτή... δημιουργία. Έτσι απλά. Τα presets υπάρχουν εκεί και αν σου αρέσει κάτι το χρησιμοποιείς.

Τώρα για το άλλο θέμα (με το z3ta) έχεις τύψεις δηλαδή?

αφού αυτό σου αρέσει, με αυτό θα ασχοληθείς. Άλωστε σίγουρα, αν και δεν το έχει δει καν το synth (είμαι hardware...) έχει στοιχεία αφηρετικής μεθόδου, με κάνα LPF με ADSR κτλ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί να θέλει κάποιος να "πειράξει" ένα preset σε ένα synthesizer ;

Μα, για πολλούς-πολλούς λόγους :

 

1. Για να αλλάξεις τις περιβάλλουσες έντασης του ήχου (π.χ. μπορεί να έχεις βρει έναν ήχο που να σου αρέσει υπερβολικά αλλά να κρατάει λίγο, άρα, θα αυξήσεις τη σχετική περιβάλλουσα - το ίδιο με το χρόνο αφού αφήσεις το πλήκτρο - το ίδιο και με την αρχική ατάκα).

2. Για να αλλάξεις τις ρυθμίσεις των FX του ήχου (να το βγάλεις τελείως ή να το "ελαφρύνεις" ή "βαρύνεις"). Για σκέψου να πειραματίζεσαι με ήχο ηλεκτρικής κιθάρας και να έχεις διαθέσιμα reverb, chorus, delay κλπ. κλπ.

3. Για να προσθέσεις continuous controllers στον ήχο (π.χ. με το modulation wheel να μπορείς να πειράζεις τη βασική συχνότητα του φίλτρου)

4. Για να αλλάξεις τα φίλτρα (ακόμη και τις περιβάλλουσες - χμ... δύσκολη δουλειά)

5. Για να αλλάξεις κατανομές-εντάσεις κλπ. σε presets που έχουν layered διάφορες κυματομορφές.

6. Για να αλλάξεις απλά την κυματομορφή σε παρόμοια ήχο μίμησης ακουστικού οργάνου (π.χ. από άλτο σαξόφωνο σε σοπράνο σαξόφωνο). Βέβαια, θα χρειάζονται πάντα και μερικές μικροαλλαγές ακόμη.

7. Για να αλλάξεις εντάσεις, αντιδράσεις σε controllers, απόκριση στο πληκτρολόγιο, διάφορες LFO (low frequency oscillator), όνομα preset, θέση στην bank κλπ. κλπ.

 

Και δεν πρέπει να έχω γράψει ούτε τα μισά ακόμα  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου