metalmike Δημοσιευμένο 26 Μαΐου 2012 Share Δημοσιευμένο 26 Μαΐου 2012 Oxi ρε μητσουμ... Το ειπα για να εξηγησω οτι αμα ο ανθρωπος γουσταρει να παρει ενισχυτη πολλωνε βατ ας τον παρει γιατι πατεντες υπαρχουν... Στο αρχικό ποστ είχε γράψει το εξής: "δεν ξερω αν στα λιγα watt παιζει κατι τετοιο αλλα εχω εναν 65 combo στο δωμ. και δεν τον εχω βαλει ποτε πανω απο το 2" Οπότε η οποιαδήποτε πατέντα πλην του attenuator δεν θα είχε το αποτέλεσμα που θα ήθελε και το παραδέχτηκες και μόνος σου ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΕΝΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ , ειναι μια λυση της στιγμης. Αν πετυχει πετυχε... Δεν κερδιζεις κατι φοβερο απλα μπορεις να ανοιξεις λιγο παραπανω τον ενισχυτη σου και να παιζει χαμηλοτερα... Αν περιμενεις να ακουσεις ηχητικη διαφορα απο πουσαρισμενες τελικες τοτε , αστα... Θα εχει πεσει το σπιτι... Αυτό που έβαλα bold είναι αυτό που μπορείς να πετύχεις με το attenuator σε χαμηλές εντάσεις, με κανέναν άλλο τρόπο ή πατέντα δε μπορεί να γίνει. Παντως ο 6505+ δεν τζιτζικιζει καθολου και με 4 λαμπες... Εγώ μιλούσα για αρκετά χαμηλές εντάσεις και τζιτζίκια...αν εσύ ακούς το ίδιο πράγμα έχοντας τον ενισχυτή σου στο 1 και το ίδιο στο 5 τότε οκ, έχεις πάρει ενισχυτάρα και respect. Οσο για το παμπονηρος επειδη θεωρω οτι με εθιξε προσωπικα , εξηγουμαι οτι δεν αλλαξα ποτε γνωμη ως προς το γεγονος οτι αρεσκομαι σε usa-japan-uk προιοντα και οτι δεν συμπαθω ιδιαιτερα κινα κτλ... Ως εκ τουτου ανεξαρτητα με το οποιο κινητρο της στιγμης δεν θεωρω οτι εχω αλλαξει κατι απο το βασικο χαρακτηριστιο που με διεπει στα τελευταια 2.400 μυνηματα που εχω ως χρηστης του φορουμ !!! Και το κινητρο να μην υπηρχε το ιδιο ακριβως θα ελεγα και αν καποιος εχει αντιρηση ας ανατρεξει σε παλαιοτερα ποστ μου και ας ποσταρει , ποτε ειπα το αντιθετο... Ώπα, κάτσε γιατί με παρεξήγησες...το "παμπόνηρος" το είπα χαριτολογώντας για να σε πειράξω, με καλή διάθεση το είπα και όχι για να σε προσβάλλω ή να σε θίξω. Eξάλλου σε συμπαθώ πάρα πολύ κι ας μη σε ξέρω από κοντά (ρώτα και το Blackie που του το είπα από κοντά χωρίς να είσαι εσύ εκεί). Το παίρνω πίσω όμως αν σε έκανε να νιώσεις άσχημα και σου ζητάω συγνώμη!! Οτι μπορεις να κανεις την δουλεια σου και με εναν μπουγκερα δεν το συζηταμε... Ετοιμος ημουν να παρω... Πηρα το 6505+ κομπο , κινα...και τον πουλησα !!! Ομως δεν θα ειναι once in a life αγορα... τουλαχιστον δεν ειμαστε σε θεση επειδη ας πουμε η μπουγκερα εχει δειξει 2 χρονια καλης διαγωγης να πουμε οτι η εταιρια εγραψε ως αξιοπιστη... Τα δειγματα της 5ετιας κινεζικων προιοντων εχουν δειξει , αναξιοπιστια , η οποια με τον καιρο εκλιπει και γυρναει σε αξιοπιστια... Δεν μπορουμε ομως να πουμε οτι τελειωσαν τα προβληματα... Σε 10 χρονια αν συνεχισουν ετσι που σιγουρα θα συνεχισουν τοτε οκ.... κι εγω θα συμφωνω... Προς το παρον ομως τωρα διανυουμε τις προσπαθειες των κινεζων να βγαλουνε ποιοτικα και αξιοπιστα προιοντα... Ας εχουμε και επιφυλαξεις... Λες ότι πήρες τον 6505+ combo και ότι τον πούλησες αλλά δε λες γιατί τον πούλησες...τον πούλησες επειδή σώνει και καλά ήθελες τον usa, όχι επειδή σου παρουσίασε κάποιο πρόβλημα ή είχε διάφορα θέματα... Δε μπορείς να κρίνεις όμως έτσι αβίαστα εάν ένας ενισχυτής είναι once in a life αγορά, είτε είναι usa είτε είναι china, αν δεν τον κρατήσεις in a life...δε μπορείς να κρίνεις χωρίς καμία βάση 2 ενισχυτές, τον έναν θετικά και τον άλλον αρνητικά, είναι απλά λάθος...γιατί είναι και τα 2 μηχανήματα και τα 2 μπορεί είτε νωρίς είτε σε βάθος χρόνου να έχουν κάποιο πρόβλημα...με τη Bugera στο μόνο που μπορείς να βασιστείς είναι τα μοντέλα που ήδη κυκλοφορούν και τα οποία, πλέον, δεν έχουν κανένα πρόβλημα και έχουν μοσχοπουλήσει. Παλιότερα είχαν πολλά προβλήματα, δε μπορεί να το αρνηθεί κανείς αυτό, είναι γεγονός. Μα το αστειο ειναι οτι δεν ειπα μην παρεις κινεζικο προιον... Ειπα το εξης απλο... Αφου θα δωσεις ενα τοσο μεγαλο ποσο (650 ευρω ειναι μεγαλο ποσο στην εποχη μας) , γιατι δεν κοιτας στις αγγελιες οπου μπορεις να βρεις σε αυτα τα χρηματα πολυ καλυτερους ενισχυτες μτχ στην μιση τιμη , και , να μην ειναι και κινεζοι... Δλδ αυτο που αυταποδειχτα λεμε τοσο καιρο οτι στις αγγελιες κυκλοφορουν διαμαντια στις μισες τιμες αλλαξε ξαφνικα και δεν το πηρα χαμπαρι ? Γιατι μεχρι περσι που εψαχνα εγω ενισχυτη , ετσι μου λεγατε ολοι !!!!! Συμφωνώ πως στις αγγελίες κυκλοφορούν διαμάντια και εξαιρετικοί ενισχυτές. Όμως, λαμπάτο high gain ενισχυτή τύπου Ironheart με όλες τις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά που έχει αυτός και να είναι και USA δεν βρίσκεις στις αγγελίες με 650 ευρώ, για παραπάνω λεφτά το συζητάμε... http://www.facebook.com/dreambleedofficial Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
aris 17561 Δημοσιευμένο 26 Μαΐου 2012 Share Δημοσιευμένο 26 Μαΐου 2012 Εγω θεωρω καλύτερες ευκαιρίες έναν engl fireball που πουλούσα πριν λίγο καιρό και πιθανόν να τον ξανά βάλω αγγελία. Και επίσης έναν 6505 που πριν λίγο καιρο πουλήθηκε για 650 ευρω . Με αλλα λόγια τις καλύτερες προσφορές τις κάνω εγώ εδω μέσα. ;D καλά δεν λέω ο ironheart για αυτά που δίνει πρέπει να αξίζει . Ας ελπίσουμε να έχει και καποΙα αξιοπιστία . Τουλάχιστον για εμένα αυτό παίζει σημαντικό ρόλο . Τον πίβι κόμπο τον πούλησα διότι έχει κάπως χαλαρά μπάσα και ήταν κάπως dark σαν ενίσχυτης σε αντίθεση με το κεφάλι το οποίο είναι πολυ bright και πολυ πιο σφιχτος . Πιστεύω πάντως ότι έναν 6505+ δεν μπορείς πουθενά να τον ανοίξεις ως το 5 . Και σε λαϊβ έχω παρατηρήσει μέχρι το 3-4 μετά κουφενεσαι. Και εγώ σε συμπαθω . Είσαι ωραίο παιδι . ;D http://www.youtube.com/user/aris17561 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
sofoz Δημοσιευμένο 26 Μαΐου 2012 Share Δημοσιευμένο 26 Μαΐου 2012 Νομιζω οτι το endorsment αφορα μονο στη χρηση του ironheart στην ευρωπη(δεν ειμαι και φαν της μπαντας και δε τη πολυψαχνω).Τωρα τι να πω μακαρι να εχουν πληρες endorsment με τη laney γιατι ειναι πραγματικα καλη εταιρια και φτιαχνει ενισχυτες που εχουν ταυτοτητα(για μενα).Ενας φιλος εχει τον AOR και ειναι οτι πιο γκαζωμενο αμονταριστο πλεξι εχω ακουσει!Κριμα που δε τους φτιαχνουν πια... Η λανευ δε θαβεται απ'οσο εχω δει σε θεμα ηχου...θαβεται λογω τιμων και διανομης... Βεβαια αυτοι μπορουν να αγοραζουν peavey+mesa ΠΟΛΥ φτηνοτερα απότι εμεις οι ευρω-πεοι... Ο ΧΧΧ ειναι εργαλειαρα...απλα ειναι ενισχυτης που θελει ΠΟΛΛΥΥΥΥ ψαξιμο λογω του active EQ...στον δικο σου,οταν χρησιμοποιεις το crunch καναλι,δουλευει το gain του lead καναλιου σαν presence? Καλησπερα! Οχι, διοτι εχω τον πιο μικρο ΧΧΧ αυτη την στιγμη τον super 40 χωρις τα εφφε. Και ειναι και ο μοναδικος στον οποιο μπορεις να εχεις το crunch καναλι (που ειναι το αγαπημενο μου) με το passive κλασσικο tonestack του καθαρου καναλιου, διοτι το clean/crunch ειναι σε αυτον τον ενισχυτη μαζι και οχι ξεχωριστα. Αρα εχεις, crunch με passive tonestack (το οποιο ρολλαρεις το volume και καθαριζει καλα...αυτο χρησιμοποιω και ως καθαρο!) και το ultra με active (το οποιο ναι ειναι τρελλο κυκλωματακι. Ισως το πιο ενδιαφερον σε ενισχυτη. Δεν υπαρχει "ηχοταυτοτητα" που δεν την φερνεις απο εδω απο εκει!) για σολο. Και εχει και σολο boost μετα την Phase inverter. Προσωπικα αν και εχει γκαζι καραγουσταρω να παιζω black sabbath στο crunch. Πολυ καλο και βγαινουν ξεφτιλα τιμη (και made in usa) στις αγγελιες αν βρειτε κανενα τσεκαρετε το για grab n go. Με 400-500 ανετα. Μακαρι το ironheart να ποιασει παντως (on topic) η laney ειναι εταιρεια η οποια αξιζει να στηριχθει. Το θεμα με την κινα ειναι κατι που σε μικροτερες κατηγοριες τιμης τεινει να γινει κανονας. Μαλιστα αν θυμαστε παλιοτερα οι πιο προσιτοι λαμπατοι ηταν ολοι EL84 (που μαρεσουν) αλλα οχι ιδιαιτερα high gain, πανω κατω ο peavey classic 30 και σε τι τιμη! Τον iommi και τον Lionheart 50 (με 5 παραλληλες τελικες σε καθαρη ταξη Α και touch sensitive!) τους διατηρουν made in UK παντως. Αναρωτιεμαι αν τα pcb τα τυπωνουν εκει. Οσο για τον φιλο με τον fireball καταλαβαινω τι εννοεις και φυσικα καποιοι ενισχυτες προελευσης ευρωπης/αμερικης μεταχειρισμενοι κοντραρονται σε τιμη με καινουριους κινας κτλ. Αλλα υπαρχουν 2-3 που με επηρεαζουν σαν αγοραστη. Π.χ. με καλυπτει ο fireball σαν καναλια, shared eq κτλ? Αλλους ναι αλλους οχι. Αν ειναι το κοστος ενα θεμα, γιατι να μην βρω εναν κινεζικο high gain που πιθανο να μαρεσει σε ξεφτιλα τιμη? (και ριχνω τα υπολοιπα σε καμπινα και παλι ειμαι κατω απο τιμη fireball 100 π.χ.) Στο τελος τελος, ομως, το ερωτημα ειναι "μαρεσει ο engl fireball?". Αν λες οχι σε αυτο, και 300 να τον επαιρνες ειναι 300 ευρω που δεν θα τα εδινα! Αν η απαντηση ειναι ναι, ε τοτε δεν υπαρχει καν κατι ομοειδες κινεζικο ανταγωνιστικο!!! Αλλωστε το ironheart φαινεται πολυ πιο σφικτο και με τελειως διαφορετικο χαρακτηρα σαν παραδειγμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
metalmike Δημοσιευμένο 26 Μαΐου 2012 Share Δημοσιευμένο 26 Μαΐου 2012 Ένα βιντεάκι που πέτυχα σήμερα (αν δεν το δοκιμάσεις από κοντά ο ίδιος όμως πότε δε μπορείς να ξέρεις)! http://www.facebook.com/dreambleedofficial Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
sofoz Δημοσιευμένο 26 Μαΐου 2012 Share Δημοσιευμένο 26 Μαΐου 2012 [flash=200,200] κατι πιο light [flash=200,200] αυτο το εβαλε κανενας στην αρχη? Dream theater style [flash=200,200] [flash=200,200]http://www.youtube.com/watch?v=MJpkwrj28-o [flash=200,200] Annihilator ο τυπακος!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
blackie Δημοσιευμένο 26 Μαΐου 2012 Share Δημοσιευμένο 26 Μαΐου 2012 Ωραι τα ντεμος δε λεω... Ωστοσο αυτα περαν των πειραγματων στη μειξη,που ακομα και αν δεν εχουν γινει,το πως αντιδρα ο ενισχυτης στο μαγνητη και τα μεγαφωνα σου,δεν ακους το ποσο 3d μπορει να ειναι ο ενισχυτης,ποσο "αερα" σπρωχνει...μακαρι να τον εφερνε ο νακας να καναμε ενα noiz jam... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 26 Μαΐου 2012 Share Δημοσιευμένο 26 Μαΐου 2012 Τον iommi και τον Lionheart 50 (με 5 παραλληλες τελικες σε καθαρη ταξη Α "Τάξη Α" εντός εισαγωγικών και όχι ιδιαίτερα καθαρή, αλλά ας μην κολλάμε στα μαρκετινίστικα... Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
aris 17561 Δημοσιευμένο 26 Μαΐου 2012 Share Δημοσιευμένο 26 Μαΐου 2012 Ti λεει ρε παιδια ο νακας ? Ποτε τον φερνει γιατι οσο να ναι μου εχει κινησει το ενδιαφερον... Ο παλιοκινεζικος , παλιοενισχυτης , αυτης της παλιο εταιριας... Που δεν παιζει κανενας παλιοεπαγγελματιας με δαυτην...Αντε ο παλιοiommi και κανας 2-3 αλλοι παλιοασχετοι !!!!!! http://www.youtube.com/user/aris17561 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Earendil Δημοσιευμένο 26 Μαΐου 2012 Share Δημοσιευμένο 26 Μαΐου 2012 "Τάξη Α" εντός εισαγωγικών και όχι ιδιαίτερα καθαρή, αλλά ας μην κολλάμε στα μαρκετινίστικα... Μιας και το θίγεις, και επειδή η Laney επιμένει πολύ στο "Class A" (με ή χωρίς τα εισαγωγικά) των Lionheart...τί είναι αυτό που σε αναγκάζει να σημειώσεις το παραπάνω; Ολική άγνοια και όχι ότι θα καταλάβω και πολλές λεπτομέρειες ηλεκτρολογικού χαρακτήρα αλλά σίγουρα κάποιοι θα ενδιαφέρονται. Ευχαριστώ προκαταβολικά. ;) τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
odis13 Δημοσιευμένο 26 Μαΐου 2012 Share Δημοσιευμένο 26 Μαΐου 2012 Μιας και το θίγεις, και επειδή η Laney επιμένει πολύ στο "Class A" (με ή χωρίς τα εισαγωγικά) των Lionheart...τί είναι αυτό που σε αναγκάζει να σημειώσεις το παραπάνω; Ολική άγνοια και όχι ότι θα καταλάβω και πολλές λεπτομέρειες ηλεκτρολογικού χαρακτήρα αλλά σίγουρα κάποιοι θα ενδιαφέρονται. Ευχαριστώ προκαταβολικά. ;) Ο bloody αναφερεται αν δεν απατωμαι σε μερικα παλαιοτερα thread οπου ειχε γινει εκτενης συζητηση σχετικα με το τι ειναι και τι δεν ειναι class A. Το τελικο "ζουμι" ειναι οτι ακομα και οι single ended class A ενισχυτες κιθαρας δεν ειναι ακριβως class A με την αυστηρη επιστημονικη εννοια, τουλαχιστον οχι σε ολο το ευρος λειτουργειας τους. Οχι οτι αυτο βεβαια εχει καποια συγκεκριμενη αρνητικη ή θετικη επιδραση στον ηχο τους. Αυτο που ειναι σημαντικο στη συγκεκριμενη συζητηση, ειναι ο οτι 50ρης Lionheart ακολουθει μια μη συμβατικη σχεδιαση στο τελικο του σταδιο. Η ταξη A, αναλογα και των λυχνιων και της συγκεκριμενης σχεδιασης, μπορει να αποφερει wattage μεχρι ενος οριου - τα 50 watt ειναι πανω απο αυτο το γενικο οριο. Οι high wattage ενισχυτες στην τραγικη τους πλειοψηφια λοιπον ΔΕΝ ακολουθουν τοπολογια class A στο power amp stage τους επειδη δε βγαινουν τα νουμερα. Εχουμε ετσι τις κλασσικες τετραδες 6L6 κλπ. Στο συγκεκριμενο ενισχυτη, η Laney εν ειδη πρωτοτυπει καθως αντι να κανει αυτο που κανουν σχεδον ολοι οι σχεδιαστες (και η ιδια σε αλλα μοντελα της φυσικα) χρησιμοποιει 5 single ended, class A power amps βαλμενους παραλληλα. Θεωρητικα λοιπον, το power section αυτου του ενισχυτη θα εχει τη συμπεριφορα και ηχοχρωμα ενος μικρου ενισχυτη (οπως ο 5αρης LH) συνδυασμενο με υψηλο wattage (50 watt δεν ειναι και λιγα). Αυτη η σχεδιαση (και ο αναλογος ηχος, σε οποιο βαθμο επηρεαζεται) ειναι κατι που πολυ σπανια πετυχαινεις σε μεγαλους ενισχυτες για αυτο και η Laney το διατυμπανιζει. Look at me, I'm special! Κατα ποσο το πετυχαινει αυτο ειναι συζητησιμο - προσωπικα εχω μεγαλη περιεργεια να ακουσω αυτον τον νεο lionheart καθωτι φαν του παλιου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση