Προς το περιεχόμενο

κεφαλη λαμπατη για μεταλ ηχο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν δεν πουσαριστούν οι λάμπες "στρογγυλεμένο" και ογκόδες distortion δε μπορείς να ακούσεις. Toυλάχιστον εγώ έτσι εκλαμβάνω το ότι ένας ενισχυτής δεν παίζει καλά χαμηλά, πως στο distortion σε χαμηλές εντάσεις ακούς τη τζιτζικοπροενίσχυση, χωρίς τη "στρογγυλάδα" των πουσαρισμένων τελικών...

Τελείως φιλικά, αλλά πόσες φορές πρέπει να το πούμε ότι για high gain δεν μας νοιάζουν οι τελικές; Είναι ούτως ή άλλως ρυθμισμένες απ' το κύκλωμα να παίζουν καθαρά (σε αυτού του είδους τους ενισχυτές). Το 90% του ήχου σε high gain βρίσκεται στην προενίσχυση. Πολύ πιθανό να έχεις ξεγελαστεί απ' το louder is better.

Αρα καταληγουμε στο οτι το μεγεθος δεν παιζει απολυτο ρολο στον ηχο...

Μην μου τα χαλάτε τώρα. Εγώ τσάμπα ξήλωσα τον μετασχηματιστή απ' την κολόνα της ΔΕΗ;  ;D

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 157
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Μην μου τα χαλάτε τώρα. Εγώ τσάμπα ξήλωσα τον μετασχηματιστή απ' την κολόνα της ΔΕΗ;  ;D

Σου χαλασαμε τη κομπορημοσυνη του:"Ελατε ρε να τους μετρησουμε...!!!! τους μετασχηματιστες μας..."

Τελείως φιλικά, αλλά πόσες φορές πρέπει να το πούμε ότι για high gain δεν μας νοιάζουν οι τελικές; Είναι ούτως ή άλλως ρυθμισμένες απ' το κύκλωμα να παίζουν καθαρά (σε αυτού του είδους τους ενισχυτές). Το 90% του ήχου σε high gain βρίσκεται στην προενίσχυση. Πολύ πιθανό να έχεις ξεγελαστεί απ' το louder is better.

Δε νομίζω πως έχω ξεγελαστεί από το louder is better που λες, γιατί αν ήταν έτσι σε κάποιους ενισχυτές που σε χαμηλές εντάσεις τζιτζικίζουν, θα έπρεπε να συνεχίζουν να τζιτζικίζουν και σε υψηλές εντάσεις. Το γνωρίζω πως τα γκάζια βγαίνουν από την προενίσχυση αλλά η εμπειρία μου έχει δείξει πως όσο πουσάρονται οι τελικές τόσο πιο πολύ χάνετε το τζιτζίκιασμα και τόσο πιο πολύ "στρογγυλεύει" ο ήχος, αυτό σίγουρα δε μπορεί να είναι απλά θέμα έντασης...

Μην μου τα χαλάτε τώρα. Εγώ τσάμπα ξήλωσα τον μετασχηματιστή απ' την κολόνα της ΔΕΗ;  ;D

XAXAXAXAXA ;D Eίσαι θεός!!

αυτό σίγουρα δε μπορεί να είναι απλά θέμα έντασης...

Ντεν κσέρει, τι να σου πω, μπορεί.  :)

Σου χαλασαμε τη κομπορημοσυνη του:"Ελατε ρε να τους μετρησουμε...!!!! τους μετασχηματιστες μας..."

Άσε μεγάλε, σε 'χω χαλαρά. Ρεύμα δεν έχω στην γειτονιά βέβαια αλλά δεν βαριέσαι.  ;D

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Τελείως φιλικά, αλλά πόσες φορές πρέπει να το πούμε ότι για high gain δεν μας νοιάζουν οι τελικές;

Το ότι δεν "πουσάρονται" και πως είναι επίτηδες πολλές και με ψηλό wattage για να μην καταλαβαίνουν τίποτα σε τέτοιες χρήσεις πρέπει να έχει ειπωθεί τριψήφιο αριθμό, ακολουθούμενο από τετραψήφιο αριθμό μουμπλεμουμπλε θρεντς (συνήθως από τους ίδιους - όσους τουλάχιστον δεν έχουν φύγει από το 2004 που φιλοξενούνται θρεντς εδώ)... Όσοι έχουν καταφέρει όντως να "δυσκολέψουν" τελικές καταλαβαίνουν πως αυτά που γράφονται εδώ είναι 100% αβάσιμα (και οι λόγοι σχολιασμένοι κατά κόρον στο παρελθόν). Κατά τα άλλα ειλικρινά ρε παιδιά: πώς γίνεται να γράφετε ακριβώς τα ίδια κατεβατά εις μάτην; Mιλάμε για καρμπόν γραπτά που ανακυκλώνονται, και που ο χρόνος του μάταιου αυτού ντιμπέιτ θα ήταν κατά τη γνώμη μου πολύ πιο καλά αξιοποιημένος σε μια μπυρίτσα, σε ένα καινούργιο lick, σε ένα ωραίο βιβλίο (πχ. περί ενισχυτών) κλπ. κλπ.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

"Σε έναν πολλών βατ ενίσχυτη η πιο κλασική πατέντα για να ρήξεις την ισχύ είναι να βγάλεις τις 2 τελικές απο τις 4 και να παιεις με 2 . Αλλά όλοι έχουν master volume."

Aυτό το ανέφερες σαν επιχείρημα απέναντι στο ενσωματωμένο attenuator, ναι ή όχι; Εγώ νομίζω πως ναι, αλλιώς δεν θα μιλούσες καθόλου για ισχύ...

Oxi ρε μητσουμ... Το ειπα για να εξηγησω οτι αμα ο ανθρωπος γουσταρει να παρει ενισχυτη πολλωνε βατ ας τον παρει γιατι πατεντες υπαρχουν...

Παντως ο 6505+ δεν τζιτζικιζει καθολου και με 4 λαμπες...

Οσο για το παμπονηρος επειδη θεωρω οτι με εθιξε προσωπικα , εξηγουμαι οτι δεν αλλαξα ποτε γνωμη ως προς το γεγονος οτι αρεσκομαι σε usa-japan-uk προιοντα και οτι δεν συμπαθω ιδιαιτερα κινα κτλ... Ως εκ τουτου ανεξαρτητα με το οποιο κινητρο της στιγμης δεν θεωρω οτι εχω αλλαξει κατι απο το βασικο χαρακτηριστιο που με διεπει στα τελευταια 2.400 μυνηματα που εχω ως χρηστης του φορουμ !!!

Και το κινητρο να μην υπηρχε το ιδιο ακριβως θα ελεγα και αν καποιος εχει αντιρηση ας ανατρεξει σε παλαιοτερα ποστ μου και ας ποσταρει , ποτε ειπα το αντιθετο...

Οτι μπορεις να κανεις την δουλεια σου και με εναν μπουγκερα δεν το συζηταμε... Ετοιμος ημουν να παρω... Πηρα το 6505+ κομπο , κινα...και τον πουλησα !!! Ομως δεν θα ειναι once in a life αγορα... τουλαχιστον δεν ειμαστε σε θεση επειδη ας πουμε η μπουγκερα εχει δειξει 2 χρονια καλης διαγωγης να πουμε οτι η εταιρια εγραψε ως αξιοπιστη...

Τα δειγματα της 5ετιας κινεζικων προιοντων εχουν δειξει , αναξιοπιστια , η οποια με τον καιρο εκλιπει και γυρναει σε αξιοπιστια... Δεν μπορουμε ομως να πουμε οτι τελειωσαν τα προβληματα... Σε 10 χρονια αν συνεχισουν ετσι που σιγουρα θα συνεχισουν τοτε οκ.... κι εγω θα συμφωνω... Προς το παρον ομως τωρα διανυουμε τις προσπαθειες των κινεζων να βγαλουνε ποιοτικα και αξιοπιστα προιοντα... Ας εχουμε και επιφυλαξεις...

Μα το αστειο ειναι οτι δεν ειπα μην παρεις κινεζικο προιον... Ειπα το εξης απλο...

Αφου θα δωσεις ενα τοσο μεγαλο ποσο (650 ευρω ειναι μεγαλο ποσο στην εποχη μας) , γιατι δεν κοιτας στις αγγελιες οπου μπορεις να βρεις σε αυτα τα χρηματα πολυ καλυτερους ενισχυτες μτχ στην μιση τιμη , και , να μην ειναι και κινεζοι...

Δλδ αυτο που αυταποδειχτα λεμε τοσο καιρο οτι στις αγγελιες κυκλοφορουν διαμαντια στις μισες τιμες αλλαξε ξαφνικα και δεν το πηρα χαμπαρι ? Γιατι μεχρι περσι που εψαχνα εγω ενισχυτη , ετσι μου λεγατε ολοι !!!!!

Καλημερα σε ολους. Πιστευω οτι σχετικα με τους μετασχηματιστες πανω κατω παιζει ρολο το τι περιμενει τι ηχο κυνηγαει και πως χρησιμοποιει τον ενισχυτη ο καθενας. Παντως εταιρειες σα τη mercury η την o-netics και ασχετα απο την ποιοτητα του προιοντος τους, παπαγαλιζουν αρκετα το "ναι βαλε ενα μεγαλυτερο, σιγουρο upgrade". Τωρα απο εκει και επειτα αλλοι το ακουν, αλλοι οχι!!! Αλλοι αρεσκονται σε αυτο που κανει στον ενισχυτη αλλοι προτιμουν το οριτζιναλ. Εδω ο soldano και ενας συνιδρυτης της jet city οταν κανανε outsourcing μετασχηματιστες απο κινα, κανανε τρεις φορες ταξιδι και δοκιμες ωστε να φερουνε οσο το δυνατο πιο κοντα το jet city 100 στο soldano hot rod για παραδειγμα. Καποιες minimal διαφορες υπηρχαν στο τελος, καποιοι παλι λεει, προτιμουσαν το "...κινεζικο σιδερο!!!". Χα χα, καλο!!! Γιατι οχι αλλωστε. Εδω ο gary moore πηγε να "αναβαθμιστει" απο soldano hot rod 50 σε SLO 100 και ξαναγυρισε στον hot rod...Πιο lo fi? μπορει, αλλα στην κιθαρα ειναι αρκετα πραγματα υποκειμενικα παντως.

Το πιο αστειο ειναι οτι εταιρεις ειδικα σα τη marshall δεν μπορεις να πεις οτι ειχαν ιδιαιτερα σταθερες προδιαγραφες παλιοτερα. Ο,τι πανω κατω εστελναν dagnall drake κτλ και καθεται τωρα ο καθε metropoulos και κλωνοποιει ο,τι κυκλοφορουσε τοτε. Ουτε καν ηταν "κορυφαιας κατασκευαστικης ποιοτητας" (που ειναι αχρηστο καποιες φορες σε κιθαρας και απαραιτητο σε high end hi fi λεει ο peavey). Οπως και η mesa. "Τιποτα δεν πηγαινε χαμενο τοτε" ελεγαν!!!

Οσο για τις τελικες σε high gain δεν ξερω παιδια, εγω ακουσα καποιες διαφορες σε καποιους ενισχυτες κανονικοτατα ειτε σε πιεση ειτε σε πιο νορμαλ παιξιμο, αλλα κυριως σε πιεση. Στο mesa rectoverb combo για παραδειγμα (το οποιο, ...με αφησε απο headroom στα καθαρα σε μια ανοιχτη εκδηλωση για μοτοσυγκεντρωση και μαλιστα με mic. 100 watt ρε γμτ...) και στο peavey XXX super 40 (πιο πληρης ενισχυτης και συνολικα καλυτερος απο το mesa...ποιος το περιμενε. Πολυ υποτιμημενος ουτε καν πωλειται συχνα η ευκολα). Απο 6L6 σε EL34 τις ακουγαν και αλλοι και εγω, πανω κατω ο,τι διαβαζετε στο internet! Θα δοκιμασω και KT77 στο peavey παντως.

Παρεμπιπτοντως το 6505+ αναρωτιεμαι αν δοκιμασατε ποτε ρυθμισεις οπως τερμα τα μεσαια, πολυ λιγα μπασα, πριμα μηδεν και να ρυθμισεις με το pressence τον ηχο στις ψηλες. Ειναι ο τροπος που λειτουργει το tonestack του. Δεν εχει πολυ fizz ετσι (εως καθολου) αλλα δε λειτουργει με ολες τις κιθαρες λογικα αυτο.

Οσο για το οσο δυναμωνει η ενταση αν καλυτερευει ο ηχος...ωραιο ερωτημα. Εμενα μου φαινονται σα "sweet spot" για καποιους ενισχυτες. Ετυχε λοιπον με ενα marshall JVM 50ρι φιλου, combo να ακουγεται πολυ καλα ως ενα επιπεδο εντασης. Απο εκει και μετα το compression κατεστρεφε τον ηχο τον μικραινε και τον σκληραινε. Με αλλο μεγαφωνο πιο ευαισθητο ισως μετακινουσες ολο το φαινομενο σε πιο υψηλες εντασεις ωστε να μην ειχε σημασια ισως. Τυχαινει καμια φορα.

Αν παρει κανενας το ironheart θα ηθελα πολυ να ακουσω εντυπωσεις!!!

Α ναι! Το πιο αστειο! Ειχες αναφερει (blackie) τους Killswitch engage. Αυτοι αλλαξαν πολυ πραγμα εκτοτε ειναι αρκετα GASοβιοι. Ειχαν φτασει να χρησιμοποιουν τους splawn nitro του θρησκου scott splawn κτλ, ποσο καλοι ειναι μπλα μπλα, το αστειο ειναι οτι πλεον εχουν endorsement και χρησιμοποιουν ironheart! Η πρωτη μεταλ μπαντα που το κανει. Το ερωτημα ειναι, πως ακριβως τους διαλεξαν, αφου η laney ειναι μια εταιρεια που θαβεται αμερικη οχι μονο απο τιμες αλλα και γιατι δεν εχει δικτυο διανομης/υποστηριξης της προκοπης.

Νομιζω ομως και οι fozzy θα τους χρησιμοποιησουν. Παρεμπιπτοντως οποιος θελει να χρησιμοποιησει τον ironheart live ας διαβασει πως χρησιμοποιειται το footswitch του. Βραβειο κακης σχεδιασης μπερδεματος και δυσκολιας σε live κατασταση. Ντροπη!

Νομιζω οτι το endorsment αφορα μονο στη χρηση του ironheart στην ευρωπη(δεν ειμαι και φαν της μπαντας και δε τη πολυψαχνω).Τωρα τι να πω μακαρι να εχουν πληρες endorsment με τη laney γιατι ειναι πραγματικα καλη εταιρια και φτιαχνει ενισχυτες που εχουν ταυτοτητα(για μενα).Ενας φιλος εχει τον AOR και ειναι οτι πιο γκαζωμενο αμονταριστο πλεξι εχω ακουσει!Κριμα που δε τους φτιαχνουν πια...

Η λανευ δε θαβεται απ'οσο εχω δει σε θεμα ηχου...θαβεται λογω τιμων και διανομης...

Βεβαια αυτοι μπορουν να αγοραζουν peavey+mesa ΠΟΛΥ φτηνοτερα απότι εμεις οι ευρω-πεοι...

Ο ΧΧΧ ειναι εργαλειαρα...απλα ειναι ενισχυτης που θελει ΠΟΛΛΥΥΥΥ ψαξιμο λογω του active EQ...στον  δικο σου,οταν χρησιμοποιεις το crunch καναλι,δουλευει το gain του lead καναλιου σαν presence?

καλημερα σε ολους.

διαβασα ολα τα μνμ σας.

γενικα και γω δεν τα παω καλα με τα κινεζικα προιοντα.πιο παλια οσα προιοντα σε οτιδηποτε τομεα ηλεκτρονικων κατασκευαζοντουσαν κινα ειχε να κανει μονο και μονο με την συναρμολογηση στην κινα λογω φθηνων εγατικων χεριων.

τωρα χρησιμοποιουν και κινεζικα εξαρτηματα σε βαθμο απομιμισης.μεχρι και οι κιθαρες οι κινεζικες παιδια εχουν προβλημα μεχρι και στο ξυλο.ειχα παρει μια κιθαρα κινεζικη b.c rich των 500 ευρο.ενασ φιλος μ κατασκευαζει ηλεκτρικες κιθαρες(φοβερος.εχω δωσει παραγγελια για les paul)και μετρησαμε απο περιεργεια την υγρασια τ ξυλου.16ειχε που κανονικα με 16 πετας το ξυλο.τι να πω τωρα δεν ξερω ειμαι σε πολυ δυσκολη θεση για αγορα ενισχυτη λογο και τ made in.......

εχω δει και τον laboga the beast head kai ton ιδιο σε plus 30w που βγαινει τωρα.στα 600 ο δευτερος ρωτησα adaggio αθηνα.ιδια τιμη ακριβως με εξωτερικο.

+1 adaggio

made in poland.τουλαχιστον εχει ευρωπαικες λαμπες και οχι μπανανοκινεζικους.

μπαι δε γουει ισχυει οτι ειναι high gain  ο beast??????????????????????????

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου