Προς το περιεχόμενο

Τι χρειάζομαι για τη σύνθεση/δημιουργια τραγουδιου;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ποια ειναι η καλυτερη μεθοδολογια να αρχισω; hardware και εκμαθηση; Επειδη δεν μπορω να παρω ενα αρμονιο των 800+ €, αν παρω ενα αρμονιο των 150€ θα με βολεψει για αρχη;

Οι audio λούπες είναι δύσκολες ακόμα και για πιο έμπειρους χρήστες, εάν δεν παίζεις κάποιο όργανο. Ξεκίνα λοιπόν με midi λούπες και υλικό που είναι βατό ακόμα και για άσχετους. Πρακτικά όμως πρέπει να καταλάβεις τη λειτουργία της midi τεχνολογίας με λίγο διάβασμα.

Εγω νομιζα οτι απλα προγραμματιζεις ενα garage band στο ipad και ειναι ετοιμα.

Το garageband είναι ένα πολύ ωραίο εργαλείο για αρχή και με αρκετό υλικό μέσα για να μην ψάχνεις...τώρα πόσο εύκολο είναι στο Ipad δεν ξέρω. Σε ένα κανονικό mac πάντως είναι πολύ εύκολο.

Άρα θές για αρχή...ένα κανονικό Mac, ένα garageband (που υπάρχει ήδη μέσα) και ένα midi keyboard των 100 ευρώ max...επίσης επιμονή, υπομονή και λίγο έμπνευση ;)

Eδώ μπορείς να δείς τι μπορείς να κάνεις με ένα (παλιό) Mac, με ένα Garageband, με μία κιθάρα και καλές audio λούπες και ένα midi keyboard των 100 ευρώ ;)

http://www.noiz.gr/index.php?topic=191863.0

Δεν ξέρω εάν θα φτάσεις Νο1 στα charts...αλλά σίγουρα θα κάνεις τη πλάκα σου :D

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 102
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

• Administrator

Αν έχεις υπολογιστή, ένα keyboard controller των 100-200 ευρώ, αρκεί.

Οσο για δωρεάν μαθήματα μια γρήγορη έρευνα στο Youtube βοηθάει, αν και σαν αρχάριος δεν είσαι σε θέση να κρίνεις τι είναι καλό. Αν τα αγγλικά σου βοηθούν, ο παρακάτω κύριος αν και λίγο βαρετός δίνει συμπυκνωμένη γνώση. Επίσης χρξησιμοποιεί κι αυτός ένα προσιτό keyboard controller.

Διαφορετικά κοίταξε και στις αγγελίες μας που προσφέρονται πολλά μαθήματα.

Live and let Live.

μάλλον μουσικής εννοεί ο yameth :).

το ξέρω...αλλά τον τσιγκλάω γιατί στο επίπεδο που είναι ο ΟΡ, έχω την (προσωπική) αίσθηση ότι δεν τη χρειάζεται. Χρειάζεται περισσότερο να εξοικειωθεί με τη midi τεχνολογία που βοηθάει τους άσχετους (σαν και του λόγου μου) να κάνουν πράγματα που δεν θα μπορούσαν αλλιώς...όσα μαθήματα και να κάνανε.

• Administrator

Βρε Μάραθε, ο άνθρωπος δεν μπορεί να αναπτύξει κάτι γιατί δεν ξέρει μουσική. Είπε πως προσπαθεί και έχει κάποια εργαλεία ήδη σε ότι αφορά την τεχνολογία, αλλά δεν μπορεί να συνθέσει, που συνήθως είναι και το πρόβλημα. "Εχω εργαλεία, δεν ξερω πως να παίξω". Μην κοιτάς που εσύ ξέρεις κιθάρα... αυτό του λείπει σε αυτη τη φάση.

Το ποστ μου είναι σε συνέχεια του προηγούμενου μου ποστ

Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά (ατυχής παρομοίωση).

Εν ολίγοις αν πάρεις λαδομπογιές και καμβάδες θα ξέρεις να ζωγραφίζεις; Στην καλύτερη περίπτωση να γίνεις λαϊκός ζωγράφος.

Εχω συναντήσει άπειρους dj που έχουν ασχοληθεί με λούπες για πολύ καιρό αλλά στο τέλος τους ενοχλεί το γεγονός πως δεν υπάρχει εξέλιξη στη σύνθεση. Μια αλλαγή ακόρντου...

Θα πρέπει να μάθεις λίγο τα βασικά του πιάνου, ακόρντα και λίγη θεωρία και θα δεις πως θα απελευθερωθείς. Δεν θα σου πάρει πολύ καιρό αν το γουστάρεις. Είναι απλά πράγματα.

Διαφορετικά θα αναλωθείς στις αλλαγές τύπου: εισαγωγή μόνο hi hat, μετά μπαίνει η μπότα, μετά το έτοιμο arpeggio και το μπάσο και στη μέση μένει μόνο η μπότα, κλπ. Χωρίς μελωδία και συνθετική ανάπτυξη του κομματιού.

Live and let Live.

Θα το τοποθετούσα αλλιώς: εαν ο OP είναι άσχετος (με την καλή έννοια :) ) από μουσική, πρέπει πρωτίστως να μάθει μουσική και μετά (ή παράλληλα) να εξοικειωθεί με την midi τεχνολογία. Εκτός από περιπτώσεις παιδιών-θαυμάτων, είναι δύσκολο έως αδύνατο να "πετύχει" στη σύνθεση/δημιουργία τραγουδιών διαφορετικά.

εδιτ: what yameth said.

Μην κοιτάς που εσύ ξέρεις κιθάρα... αυτό του λείπει σε αυτη τη φάση.

Kαι όμως...πολλές φορές φτιάχνω κάτι χωρίς να πιάσω τη κιθάρα. Από την άλλη βέβαια έχω διδαχθεί σύνθεση (όχι μουσική βέβαια...αλλά οι κανόνες είναι περίπου οι ίδιοι).

Είπε πως προσπαθεί και έχει κάποια εργαλεία ήδη σε ότι αφορά την τεχνολογία αλλά δεν μπορεί να συνθέσει

...γιατί -ίσως- δεν έχει ακόμα τη μεθοδολογία. Θα το κάνω τελείως λιανά. Με τη σημερινή τεχνολογία, μπορούμε να πάρουμε ένα μουσικό κομμάτι σε midi format και να του αλλάξουμε τα φώτα, χωρίς να ξέρουμε "μουσική" και να το κάνουμε αγνώριστο. Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος θα είναι.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, μαθαίνεις πολλά...για τη δομή, για τη σκέψη του συνθέτη, για τον ρυθμό κλπ...

Με λίγα λόγια, μία από τις βασικές "εκπαιδευτικές" μεθόδους είναι η αντιγραφή.

Θα το τοποθετούσα αλλιώς: εαν ο OP είναι άσχετος (με την καλή έννοια :) ) από μουσική, πρέπει πρωτίστως να μάθει μουσική και μετά (ή παράλληλα) να εξοικειωθεί με την midi τεχνολογία. Εκτός από περιπτώσεις παιδιών-θαυμάτων, είναι δύσκολο έως αδύνατο να "πετύχει" στη σύνθεση/δημιουργία τραγουδιών διαφορετικά.

Κατά πάσα πιθανότητα έχετε και οι 2 δίκιο...αλλά κανείς πρέπει να προσπαθεί ;)

Θα το τοποθετούσα αλλιώς: εαν ο OP είναι άσχετος (με την καλή έννοια :) ) από μουσική, πρέπει πρωτίστως να μάθει μουσική και μετά (ή παράλληλα) να εξοικειωθεί με την midi τεχνολογία.

συμφωνώ ;)

αλλιώς να πάρει ενα kaossilator......και δως του

HOME www.noiz.gr/index.php?action=media;sa=album;in=103

Παρότι γρατζουνάω κιθάρα χρόνια τώρα και έχω ακουμπήσει και άλλα όργανα μεταξύ των οποίων και σεχουαλικά  ;D

Συμφωνώ με τον Μαραθώνα .

Φίλε Μπερντμπόι ,κάνε ότι έκανα κι εγώ και μην ακούς κανέναν τους πλην του Μαραθώνα  ;)

Πάρε ένα μπλιμπλίκι ή χρησιμοποίησε αυτό που έχεις και λιώστω στις δοκιμές .

Αν πραγματικά έχεις κουράγιο να προσπαθήσεις και το μάθεις και έχεις ταλέντο ,θα κάνεις καριέρα ,ή τουλάχιστον θα νοιώσεις εσύ ο ίδιος ικανοποίησει ότι περνάς όμορφα στον ελεύθερο χρόνο σου ,με κάτι που σε γεμίζει ..................τι διάολο ,εδώ εγώ στα 46 νοιώθω πως πλησιάζει η ώρα να γίνω διάσημος συνθέτης ,δεν θα τα καταφέρεις εσύ που είσαι και νεώτερος?  ;D ;D ;D

No one wants an alien

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου