Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για Mesa Dual Caliber Dc3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα

Γράφω εκ μέρος ενός φίλου ο οποίος σκέφτεται να αγοράσει από ένα γνωστό του ένα Mesa Boogie Dual Caliber Dc3

Η μουσική που παίζει είναι κυρίως Jazz και Rock..H κιθάρα είναι μια Yamaha Mike Stern...

Γνώμες για τον συγκεκριμένο ενισχυτή και το πώς συμπεριφέρεται κυρίως στα 2 προαναφερθέντα είδη μουσικής καθώς και μια λογική τιμή αγοράς,ο ενισχυτής είναι σε άψογη κατάσταση..Ευχαριστώ

I repeat myself when i'm under stress!!!I like it!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.noiz.gr/index.php?topic=189795.0

Kαι από τη δικιά μου πείρα πιστεύω ότι έχει ωραία, γεμάτα καθαρά (αν και κάπως σκοτεινά) και το distortion του είναι αλήτικο - άγριο χωρίς να γίνεται metal. Είναι και εκκωφαντικός - αποκλείεται να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα έντασης - μάλλον το αντίθετο (ίσως του φανεί overkill). Και για τα δυο είδη νομίζω πως θα είναι καλός. Mια λογική τιμή αγοράς, αν έχει περάσει πρόσφατα τσεκάπ από τεχνικό και είναι όλα εντάξει, θα έλεγα πως είναι περίπου 500-600 ευρώ ανάλογα με την παρουσία φθοράς και ελαττωμάτων στην εξωτερική του εμφάνιση.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Τον είχα τον ενισχυτή για κάμποσα χρόνια. Η περιγραφή του bloody sunday είναι κατατοπιστική... Ο ενισχυτής έχει γενικά μοντέρνο (αλλά καθόλου τζιτζικίσιο) γκάζι, και καθαρά στρογγυλά πάλι με μοντέρνο προσανατολισμό. Παίρνει EL84 και το καλό είναι ότι μπορεί να βγάλει μεγάλη ποσότητα drive σε πολύ μικρές εντάσεις, σε περίπτωση που για κάποιον υπάρχει θέμα στη χρήση του στο σπίτι. Γενικά, έχει χαρακτηριστικό "σκοτεινό" χαρακτήρα στον ήχο, και από την εμπειρία μου, αυτό το λατρεύουν οι τζαζίστες (δεν ξέρω αν το λατρεύει και η Yamaha Mike Stern, δεν την έχω παίξει ποτέ). Για το drive τα είπαμε, εκτός αν κάποιος είναι κολλημένος με τη Marshallίλα (οπότε καλύτερα να πάει αλλού), θα του αρέσει.

Τώρα ως προς την τιμή, νομίζω ότι 500-600 είναι υπερβολικά λίγα και δεν βρίσκεται σε τέτοιες τιμές εντός Ελλάδας, εκτός κι αν κάποιος σκοτώνει κάτι λόγω κρίσης. Προσωπικά και τον αγόρασα και τον πούλησα περίπου στα 800 ευρώ, αλλά τον έχω δει να φεύγει και με 700... Επίσης αν τσιμπήσει από το ebay κάποιον με 650 πχ, πάλι με τα μεταφορικά η αξία θα ανέβει στα 700-750... Συμπερασματικά, για τέτοιο μηχάνημα και τα 800 ευρώ είναι σούπερ τιμή (εννοείται αν δεν έχει θέματα λειτουργικά ή εμφανισιακά... αν έχει σίγουρα μπορεί να πέσει στις τιμές που αναφέρει ο bloody synday - αν και boogie με θέματα λειτουργικά και εμφανισιακά δεν είναι συχνό φαινόμενο).

Mικρή και λίγο ασήμαντη geeky λεπτομέρεια: είναι Μesa, αλλά oι μόνοι που ονομάζονταν Boogies ήταν τα μοντέλα υπ'αριθμόν Ι, ΙΙ, ΙΙΙ κλπ. (τα γνωστά Mark, όπως ονομάζονται οι εκδόσεις και σε άλλα μηχανήματα). Από κει και πέρα, θέματα εμφανισιακά είναι εξαιρετικά συχνό φαινόμενο, όπως με όλους τους άλλους ενισχυτές, και λειτουργικά επίσης συχνό παρά την γνωστή τους κατασκευαστική αξιοπιστία (λόγω τυχόν τροποποιήσεων, κακομεταχείρισης, ηλικίας και φυσιολογικής φθοράς κλπ).

Ακόμη, επαναλαμβάνω πως 500 με 600 ευρώ, ανάλογα με την εξωτερική κατάσταση και υποθέτοντας πως η εσωτερική είναι τέλεια, είναι και η συνηθισμένη τιμή (χωρίς μεταφορικά), όχι μόνο στο Ebay που κυμαίνεται γύρω στα $500-$550 (ακόμη πιο φτηνός) αλλά και σε συνηθισμένες αγοραπωλησίες σε άλλα sites. 700 εμφανίζεται πού και πού σε αγγελίες εδώ και σε άλλο παραπλήσιο ελληνικό σάιτ, αλλά φοβούμαι πως είναι λίγο παρατραβηγμένη τιμή (ειδικά εν καιρώ κρίσης).

Καλά άλλο Ελλάδα, άλλο ebay σε Ευρώπη, και άλλο ebay σε Αμερική (μην πάμε εκεί γιατί είναι άλλος κόσμος, και μετά έρχεται στον εδώ κόσμο και το τελωνείο με δυο τζίφρες από τιμή Αμερικής στο έχει κάνει στην καλύτερη ευρωπαϊκή)... Μπορεί να υπάρξουν 3 διαφορετικές διαβαθμήσεις αρκετές φορές για το ίδιο προϊόν για τα 3 αυτά μέρη (τουλάχιστον 2 σίγουρα - Αμερική και Ευρώπη)... Συν τις άλλοις, για αγορά από Ευρώπη με τα μεταφορικά ανεβαίνει το κόστος, όπως παράδειγμα εδώ (http://www.ebay.co.uk/itm/Mesa-Boogie-DC3-30w-all-valve-tube-amplifier?item=221014002414&cmd=ViewItem&_trksid=p5197.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D5%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D8134759172568489628), που από τα 680 ευρώ περίπου καθαρού κόστους, με τα μεταφορικά πάει γύρω στα 720-750 χοντρικά.

Όπως και να έχει, παίζουμε λίγο πολύ με διαφορές της τάξης των 100 ευρώ, που δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο για κάποιον που έχει σαν μέλημα την αγορά ενός καλού ενισχυτή... για αυτό και το νόημα του παραπάνω σχολίου στο warwickplayer είχε να κάνει με το ότι ο ενισχυτής τα αξίζει τα χρήματα, ακόμα κι αν χρειαστεί να δώσει κανείς 750-800 ευρώ... αν δεν χρειαστεί να δώσει τόσα, ακόμα καλύτερα.

Eγώ έγραψα χωρίς μεταφορικά. Αν δεν υπάρχουν και γίνει παράδοση αυτοπροσώπως, ακόμη καλύτερα, αλλά αυτό είναι τμήμα της τελικής συμφωνίας μεταξύ αγοραστή-πωλητή (εγώ θα απαιτούσα την συνηθισμένη τιμή χωρίς τα μεταφορικά, εκτός αν δεν τον έβρισκα πουθενά αλλού σε καλύτερη τιμή και βιαζόμουν να τον αποκτήσω). Ακόμη, έχω δει και άλλες εξωφρενικές τιμές που υπάρχουν απλά και μόνο σαν έναρξη της διαπραγμάτευσης, σαν πάγια πολιτική σε 2nd hand μαγαζιά-φαρμακεία συμπεριλαμβάνοντας το κέρδος τους, ή για προσέλκυση ανίδεων ή απελπισμένων, πχ. τον έχω δει και 800, και 1000, τον δικό μου Boogie MKII τον έχω δει 2900 (!!!!) κλπ.

Καλημέρα

Γράφω εκ μέρος ενός φίλου ο οποίος σκέφτεται να αγοράσει από ένα γνωστό του ένα Mesa Boogie Dual Caliber Dc3

Η μουσική που παίζει είναι κυρίως Jazz και Rock..H κιθάρα είναι μια Yamaha Mike Stern...

Γνώμες για τον συγκεκριμένο ενισχυτή και το πώς συμπεριφέρεται κυρίως στα 2 προαναφερθέντα είδη μουσικής καθώς και μια λογική τιμή αγοράς,ο ενισχυτής είναι σε άψογη κατάσταση..Ευχαριστώ

Να πάει να τον ακούσει πρώτα, και όταν πάθει πλάκα (που θα πάθει, ειδικά με τα στυλ που γράφεις και την κιθάρα που έχει) να τον πάρει κιόλας.

Πες του φίλου σου καλόπαιχτος!

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις...

Απ αυτά που έχω διαβάσει παίρνω το ότι πρόκειται για φοβερό εργαλείο και ότι η αξία του παίζει στα 600-700 ευρώ...Ανάλογα με την κατάσταση...

I repeat myself when i'm under stress!!!I like it!!!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου